mama_duzych_dzieci Re: Zmiany pracy na starosc 15.06.21, 22:39 od 01.09 zmieniam pracę bo wkur...........iwa mnie szef, skobczyłam 60 lat , chcę popracować jeszcze około 1,5 roku przy projekcie, ktory pozwoli mi zwiekszyć podstawę do emerytury. Odpowiedz Link Zgłoś
12gram Re: Zmiany pracy na starosc 16.06.21, 12:58 nooo... to mas masę szczęścia że w takim wieku ktoś cię zatrudnił. Chyba, że już masz ustalone prawo do emerytury i szef się nie boi że masz okres ochronny. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Zmiany pracy na starosc 16.06.21, 00:50 Jak w wieku 50 lat czujesz się stara prawie emerytka to nie zmieniaj. To już któraś dyskusja na tym forum gdzie 50latka pisze (lub o niej piszą) jakby zbliżala się do kresu aktywności zawodowej a pewnie i życia. Odpowiedz Link Zgłoś
troompka Re: Zmiany pracy na starosc 16.06.21, 08:42 a jak duzo znasz (osobiscie) osob, ktore w tym wieku podejmuja jakąś nową aktywność, w tym zawodową? Bo ja żadnej-dokładnie żadnej, a wszystkie moje kolezanki co prawda wspieraja mnie, ale same mowią ze by się nie zdecydowaly, ze to jednak ryzyko. Osoba po 50 na rynku pracy nie jest "towarem" najbardziej pożądanym. Odpowiedz Link Zgłoś
furiatka_wariatka Re: Zmiany pracy na starosc 16.06.21, 12:44 Nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że "Osoba po 50 na rynku pracy nie jest "towarem" najbardziej pożądanym". Z punktu widzenia pracodawcy, jest to lepsza opcja niż np 30 letnia kobieta, która albo ma małe dzieci albo za chwilę je będzie miała. Poza tym, jest mniejsza szansa, ze osoba 50 letnia po roku zmieni pracę, co "młode i dynamiczne" osoby robią nagminnie. Wg mnie powinnaś wykorzystać szansę i zmienić pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
12gram Re: Zmiany pracy na starosc 16.06.21, 12:59 50 to jeszcze daje radę, ale 55 będzie problem bo będa się bać szefowie wieku ochronnego emerytów. Więc jak zmieniać to teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszub-ska Re: Zmiany pracy na starosc 16.06.21, 14:28 Cieszyłabym się, gdybym dostała taką szansę. Do emerytury kawał drogi a kasa ważna jest. Odpowiedz Link Zgłoś