Dodaj do ulubionych

Jakie menu?

02.07.21, 05:18
W weekend przychodzi do mnie pare osob, w tym weganka i osoba na diecie keto. Moze macie pomysly na jakies przekaski jakie moglabym podac. Osoby nie bedace majace obostrzen jedza wszystko, wiec im nie bedzie przeszkadzac wege ani keto.
Bedziemy grac w gry, wiec zalezy mi raczej na przekaskach niz na daniach, do ktorych potrzebne sa talerze. Poniewaz nie mieszkam w PL, to nie sugerujcie prosze gotowych produktow.
Z gory dziekuje za fajne pomysly.
Obserwuj wątek
    • mia_mia Re: Jakie menu? 02.07.21, 05:22
      Chipsy, chrupki wszelakie i sosy jeśli chce ci się robić
      • evee1 Re: Jakie menu? 02.07.21, 06:21
        Chipsy i chrupki to dla keto nie bardzo sie nadaja. Toz to same weglowodany sa sad. Ale dla weganki beda jak znalazl - dzieki.
        Wieksze problemy mam z ta osoba na diecie keto. Chyba upieke kawalki kurczaka i jajka i dam jakies warzywa.
        Ale to nuduuudne. Moze ktos jeszcze podrzuci jakies fajne pomysly.
        • wiotka_trzpiotka Re: Jakie menu? 02.07.21, 15:21
          ja jestem na keto. Na imprezach jem sery (im więcej tym lepiej), kabanosy, wędliny. Można zrobic koreczki np z papryką, selerem naciowym etc. Wrapy z sałaty, w środku tuńczyk z cebulą i majonezem. Jajka w majonezie albo z różnymi pastami np z awokado...
        • mia_mia Re: Jakie menu? 02.07.21, 15:31
          Moi rodzice są na pudełkach od Lewandowskiej, dieta cukrzycowa i 1500 czy 1750, kurczak z brokułami to dla mnie pyszności niezależne id diety.
        • hosta_73 Re: Jakie menu? 02.07.21, 15:40
          A jajka w majonezie? Albo w sosie tatarskim? Mogą być na keto?
          Dla weganki może pieczona (lub smażona) ciecierzyca obtoczona w przyprawach, marchewka, pietruszka, seler, pokrojone w słupki i upieczone w piekarniku. W necie są różne warianty na takie frytki a i tu kiedyś dziewczyny pisały.
          • taki-sobie-nick Re: Jakie menu? 02.07.21, 22:43
            Warianty kogo? czego? frytek.

Frytki z pietruszki? I ludzie to jedzą?
            • georgia.guidestones Re: Jakie menu? 02.07.21, 23:35
              Jedza, szczegolnie gdy musza ciac weglowodany.
            • hosta_73 Re: Jakie menu? 02.07.21, 23:54
              "Warianty kogo? czego? frytek"

Ulżyło ci?🤦🏻
              • taki-sobie-nick Re: Jakie menu? 02.07.21, 23:58
                Użycie przyimka "na" w prostym związku rządu "warianty frytek" to już koszmar.
    • alexis1121 Re: Jakie menu? 02.07.21, 06:27
      www.kwestiasmaku.com/dania_dla_dwojga/party/party.html
    • januszekxxl Re: Jakie menu? 02.07.21, 16:04
      evee1 napisała:
      zalezy mi raczej na przekaskach niz na daniach, do ktorych potrzebne sa talerze.

A te przekąski podasz bez talerzy?
    • duola77 Re: Jakie menu? 02.07.21, 16:15
      pogodzić
      pieczone bakłazany , sery , inne warzywa , marchewki , seler naciowy pieczony , ( masz)
      papryka , pomidory , dipy rózne ,nie jest trudno
      keto jest tłuste , zrób dobra karkówkę
    • strumien_swiadomosci Re: Jakie menu? 02.07.21, 17:32
      Jadłam dzisiaj sałatkę z hummusu, komosy ryżowej, fety,.młodej soi (bób też by pasował) i odrobiny Ajwaru. Rewelacja. Jakby czymś zastąpić fetę to będzie wegańska.
      A jak nie, to hummus (możesz kupić kilka rodzajów) i warzywa w słupki. Może też jakaś pasta z oliwek.
    • crea.tura Re: Jakie menu? 03.07.21, 00:01
      Dla osoby na diecie keto klasyczna deska serów i wędlin, plus chrzan, ogórek małosolny i np marchewka i seler w słupki z dipem serowym, dziękuję, pozdrawiam, pozamiatanesmile
    • evee1 Re: Jakie menu? 05.07.21, 11:46
      Dzieki za sugestie. Nadmienie tylko, ze osoby, ktore sa na neto w celu utraty wagi niekoniecznie jedza tluste wink
      Ale, ale, zrobilam piersi kurczaka pieczone w torbie i w przyprawach z limonkami (zeby sie nie zesechl). Pieczone haloumi, salatke z avocado i zielonymo-czerwonymi dodatkami (cebula, papryka, troche groszku, szpinak i rukola). I jeszcze zrobilam falafel. Goscie sami przyniesli salatke weganska z salaty, kopru wloskiego i weganskiej fety. Nazarlismy sie po kokardy, kazdy w ramach swojej diety wink.
      • hosta_73 Re: Jakie menu? 05.07.21, 11:51
        Rzuć przepis na falafel! Ten z Jadłonomii wychodzi mia bardzo suchy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka