Dodaj do ulubionych

Proszek dla alergika

21.07.21, 20:49
Starszy syn jest chyba też uczulony na proszek do prania, bo swędzi go ciało po zwykłych kapsułkach. Kupiłam jedyny środek do prania, jaki był hipoalergiczny czyli dziecięcy Lovela, w pobliskim sklepie, ale strasznie śmierdzi. Czy wszystkie proszki dla alergików tak mają? Czy są takie do ciemnych ubrań bo źle się spłukuje biały proszek z czarnych rzeczy? Doradźcie proszę sensowne proszki i płyny do płukania dla alergików. Ten zapach sprawia, że czuję się jak bym miała znowu niemowlaka w domu a to już omc student smile
Obserwuj wątek
    • figa_z_makiem99 Re: Proszek dla alergika 21.07.21, 20:55
      Próbowałaś Septon II ? Mnie nie uczula i nie zostawia śladów, nie ma też zapachu.
      • bergamotka77 Re: Proszek dla alergika 21.07.21, 21:10
        Dzięki ale ten Septon ma właściwości wybielające a młody ma sporo ciemnych rzeczy.
      • agniesia331 Re: Proszek dla alergika 22.07.21, 19:36
        Septon nie ma zapachu. Przez net albo Tesco u mnie jest w dużym tesco
    • ichi51e Re: Proszek dla alergika 21.07.21, 20:56
      moje dziecko było uczone na super hiper proszek dla niemowląt. Płatki mydlane albo biały jeleń
    • molik28 Re: Proszek dla alergika 21.07.21, 20:58
      Dla alergików zapachowe odpadają. Im mniej dodatków tym lepiej. Płyny do płukania też bym odradzała. Jeżeli chodzi o płyn do prania dla alergika to używałam kiedyś białego jelenia. Jest cała seria produktów.
    • princesswhitewolf Re: Proszek dla alergika 21.07.21, 20:58
      Bialy Jelen plyn do prania. Nawet tu to kupuje. Jest swietny
      • bergamotka77 Re: Proszek dla alergika 21.07.21, 21:04
        Ok dzięki to spróbuję z tym Białym Jeleniem.
        • snakelilith Re: Proszek dla alergika 21.07.21, 22:43
          Jeżeli twój syn jest uczulony na środki zapachowe, to Biały Jeleń może być do kitu. Co to w ogóle za niby hypoalergiczne badziewie, które jest perfumowane? Więc nie kombinuj i szukaj hypoalergicznych płynów do prania BEZ ZAPACHU. U mnie jest coś takiego w każdej drogerii, nawet rossmannowski Domol coś takiego ma, ale w polskim Rossmannie akurat nie ma. WTF?
          Najlepszy płyn ma u mnie nawet Aldi - Tandil Sensitiv, bo nie zawiera nawet enzymów, które też mogą być uczulające.
          • bergamotka77 Re: Proszek dla alergika 22.07.21, 19:57
            O widzisz a ja ostatnio dwukrotnie przejechałam całe Niemcy i nie nabyłam niczego ze słynnej niemieckiej chemii. Mogłam zajechac gdzieś i coś mu kupić tam. No nic przetestuję co radzicie.
            • bergamotka77 Re: Proszek dla alergika 22.07.21, 20:28
              Byłam przed chwilla w Rossmannie, nawet mają coś z Domolu dla alergików, ale tylko do białego. Kupiłam Lovele w płynie do białego i do koloru, ale co z czarnym? Użyję chyba tego do kolorów, czarny to też kolor wink
              • spirit_of_africa Re: Proszek dla alergika 22.07.21, 21:26
                Ja czarne piorę w Loveli do kolorów. Możesz tez wypróbować JELP- może zapach Ci bardziej podejdzie.
              • gryzelda.a Re: Proszek dla alergika 23.07.21, 11:38
                Ja alergiczka, syn alergik- piore od lat wszystko w płynie Loveli do kolorów, jest ok.
    • b.bujak Re: Proszek dla alergika 21.07.21, 21:07
      po pierwsze proponuję zmianę proszku na płyn do prania - jaki, to juz trzeba metodą prób i błedow dobrac co będzie dobre dla was - biały jelen, może frosch, może persil czy vizir w wersji sensitive
      po drugie rezygnacja z płynu do płukania;
      • nickbezznaczenia Re: Proszek dla alergika 21.07.21, 21:09
        Lovela też jest w płynie.
    • klaramara33 Re: Proszek dla alergika 21.07.21, 21:20
      Proszek Maja na Allegro, pachnie delikatnie naturalnie róża.
    • ela.dzi Re: Proszek dla alergika 21.07.21, 21:24
      Piorę rzeczy w zwykłym Persilu, parę innych uczulało.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Proszek dla alergika 21.07.21, 21:26
      Pralam w płynie do prania bialy jeleń.
      Prałabym nadal tylko nie można go dostać w miejscach gdzie robie zakupy,a jak kupuje pezez neta w ich sklepie to zawsze sobie dokupienpierdylion innych rzeczy i potem mam chemi za 5 stów 🙄, a żel kończy się zawsze pierwszy.
    • berdebul Re: Proszek dla alergika 21.07.21, 22:00
      Zwykle kapsułki z płynem do płukania? Czy tylko środkiem piorącym?
      Orzechy piorące. Nic lepszego nie znalazłam.
    • bi_scotti Re: Proszek dla alergika 21.07.21, 22:11
      Bialy Jelen rulez! Od stuleci dla starych i dla dzieci big_grin Long live Bialy Jelen! Cheers.

Disclaimer: nie mam zadnych udzialow w firmie produkujacej owo cudo, just love it for free wink
    • saszanasza Re: Proszek dla alergika 21.07.21, 22:12
      kup kler w rossmanie, to płyn do prania.
      • saszanasza Re: Proszek dla alergika 21.07.21, 22:13
        saszanasza napisała:

> kup kler w rossmanie, to płyn do prania.
        >

tfu, klar, nie kler🙈
        • bi_scotti Re: Proszek dla alergika 21.07.21, 22:17
          saszanasza napisała:

> tfu, klar, nie kler🙈
          >
          >

Hmmm ... Freudian slip ... masz jakiegos proboszczunia na mysli? Wow big_grin Cheers.
          • saszanasza Re: Proszek dla alergika 22.07.21, 20:17
            bi_scotti napisała:

> saszanasza napisała:
            >
            >
            > > tfu, klar, nie kler🙈
            > >
            > >
            >
            > Hmmm ... Freudian slip ... masz jakiegos proboszczunia na mysli? Wow big_grin Cheers.
            >

Nieee, w watku obok nabluzgałam na czarną zarazę i mi zostało😉😅
    • lilia-anna Re: Proszek dla alergika 21.07.21, 22:20
      Biały Jelen (plyn, nie proszek) i zero płynu do plukania.
      Z doświadczenia radzę smile
    • elinborg Re: Proszek dla alergika 22.07.21, 19:49
      Moją uczuloną na "wszystko" teściową biały jeleń uczulał mocno. Natomiast trochę mniej alergicznego męża i syna nie. Teściowa używa płynu do prania Derma, ten jedyny oprócz mydła jest ok.
      • ichi51e Re: Proszek dla alergika 22.07.21, 19:51
        czasem wystarcza dwa płukania
        • elinborg Re: Proszek dla alergika 22.07.21, 19:55
          Płukała 2 razy oraz prała w połowie dawki. Po prostu była uczulona na jakiś składnik w jeleniu, a w tym drugim nie.
          • bergamotka77 Re: Proszek dla alergika 22.07.21, 21:45
            Pani z Rossmanna odradzila mi Jelenia.
            • pasquda77 Re: Proszek dla alergika 22.07.21, 21:57
              Ariel bądź Persil wersja sensitiv w żelu - kupione w DE, było robić zakupy po drodze 😉
    • scarlett74 Re: Proszek dla alergika 22.07.21, 21:21
      Też potwierdzam .Biały Jeleń jest the best. 😉
    • zamyslona_ona02 Re: Proszek dla alergika 23.07.21, 15:23
      Po roku przestał mi przeszkadzać zapach Loveli big_grin
    • trampki-w-kwiatki Re: Proszek dla alergika 23.07.21, 16:50
      Spróbuj eko proszek do prania Gabi. Jest zapachowy, dobry dla alergików.
    • deszczu_kropelka Re: Proszek dla alergika 23.07.21, 17:13
      Niestety, jak masz w domu alergika, to tak jakbyś miała niemowlaka... noworodka... gorzej.
      Jeśli chodzi o proszek, to Biały Jeleń, ewentualnie Jelp (bez dodatku zmiękczającego).
      Ważne, żeby po praniu włączyć program jeszcze raz, bez proszku. Samo dodatkowe płukanie nie wystarczy, bo zimna woda nie wypłucze dokładnie resztek detergentu.
      Ale skoro syn nosi dużo czarnych ubrań i swędzi go skóra, to mam mocne podejrzenie, że to kwestia tych ubrań właśnie. Ciemne barwniki są bardzo drażniące dla skóry, np. osoby chorujące na AZS mają zakaz ubierania się w takie kolory.
      • bergamotka77 Re: Proszek dla alergika 23.07.21, 17:26
        O alergików to mam dwóch a nawet trzech, ale na co dzień nie jest to uciążliwe bo miewają tylko katar sienny gdy wszystko kwitnie. Jednak tego lata starszemu się nasililo. Miał wstrząs anafilaktyczny po kąpieli w morzu, do tego skora go swędzi, górnej połowy ciała i jak zmieniliśmy środek do prania to od razu się poprawiło.
        • bergamotka77 Re: Proszek dla alergika 23.07.21, 17:30
          Sama tez miewam katar sienny. Dla nas to norma, że wiosną i latem bierze się leki na alergię. Obaj mieli zdiagnozowane AZS we wczesnym dzieciństwie ale potem wyrosli z objawów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka