mama766 Re: Kolonoskopia 16.08.22, 12:30 Miałam badanie na nfz, nic nie bolało, samo badanie nie jest straszne, najgorsze jest przygotowanie do niego, ale też do przeżycia. Robiłam u dobrego polecanego lekarza więc może to też ma znaczenie kto robi. Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Kolonoskopia 16.08.22, 12:36 Weź ze znieczuleniem. Bywają sytuacje, że nawet ze znieczuleniem trzeba przerwać, bo się nie da dobrze pobrać wycinków, dopiero śródoperacyjnie. Ale jeśli nie da się pobrać na żywca to jeszcze przed operacją i tak powtarzają ze znieczuleniem, więc cała jedna mordęga z czyszczeniem w plecy. Z drugiej strony może nie masz raka i uda się bez znieczulenia - wtedy oszczędzasz swojemu organizmowi sporą dawkę trucizny. Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: Kolonoskopia 16.08.22, 16:59 Przecież badania jest prewencja a nie przyczyna pobierania wycinków!? Naprawdę takie jesteście nieświadomie i nie wiecie że to badanie kontrolne zalecane wszystkim a szczególnie osobom otyłym? Należy je wykonywać co 3 lata Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: Kolonoskopia 16.08.22, 16:56 Jeśli nie miałas zabiegu w obrębie jamy brzusznej, bioder to nie powinno być zrostów i można wykonać badanie bez znieczulenia. Poczytaj o przyczynach zrostów jelita. Mnie badania przypominało ból menstruacji. Piszące to osoby nie wszystkie mają zrosty tylko panikują nad wyraz Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Kolonoskopia 16.08.22, 17:02 iza232 napisała: > Muszę zrobić to badanie i boję się, że będzie strasznie bolało, że nie wytrzyma > m bólu, lekarz będzie musiał przerwać i przepadnie mi badanie. Miałem trzy razy. Przyjemne to nie jest, ale nie boli. S. Odpowiedz Link Zgłoś