Dodaj do ulubionych

Rozbawiło mnie dzisiaj

04.08.21, 11:52
Chrystus Król Wszechświata. Na taką nazwę parafii bym nie wpadła. Ciekawe co na to E.T., Obcy i Predatorzy:

expresskaszubski.pl/pl/11_wiadomosci/36365_biskup-pelplinski-w-liscie-do-parafian-z-borowa-nie-utrudniajcie-.html?fbclid=IwAR3SgNpl15LwnBLE7MYcwrXMR18SIZPnYLCd3-kv7hZ9AMBEDLLDPmqjtko
Obserwuj wątek
    • ladymercury Re: Rozbawiło mnie dzisiaj 04.08.21, 11:58
      Nie zapominajcie o Jedi.
      • tt-tka Re: Rozbawiło mnie dzisiaj 04.08.21, 12:02
        My, szturmowcy gwiezdnego imperium big_grin
    • livia.kalina Re: Rozbawiło mnie dzisiaj 04.08.21, 12:10
      Jak dla mnie to przynajmniej ma jakiś sens. Kompletnie bez sensu i wręcz obraźliwe wydaje mi się robienie Chrystusa królem Polski. Średniej wielkości, nic nie znaczący kraj europejski, biedny, z którego ludzie uciekają, w skali świata, to już w ogóle nic nieznaczący, w skali ukł słonecznego jakiś pyłek, w skali wszechświata go nie ma.
    • jdylag75 Re: Rozbawiło mnie dzisiaj 04.08.21, 12:14
      Widze że badania nad kalendarzem liturgicznym dostosowanym do wymagań Marsa (planrty Mars) nie sa od czapy.
    • atoness Re: Rozbawiło mnie dzisiaj 04.08.21, 13:24
      Jako dziecię bywałam w kościele pod wezwaniem Chrystusa Króla. Wyciągnęłam z tego samonarzucający się wniosek, że Chrystus nazywał się Król. Normalnie, jak pewien znajomy rodziców. Gdyby to był kościół Chrystusa Króla Wszechświata, pewnie nie dałabym się tak zrobić w konia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka