ajaksiowa 09.08.21, 08:40 Wytłumaczcie mi kochane dla jakich ptaków sä takie budki?trzeba powiększyć zdjēcie coby zobaczyć wielkość szczeliny😕😕 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kochamruskieileniwe Re: Do ematek ornitolożek 09.08.21, 08:51 Nienawidzę na zdjeciu jest szerokie wejście na dole? W takim razie moze byc budką lęgową dla ssakow- nietoperzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Do ematek ornitolożek 09.08.21, 08:54 Niedowidzę, mialo być... Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Do ematek ornitolożek 09.08.21, 08:54 Dla nietoperzy są całkowicie szczelne, tylko dołem od spodu jest malutkie wejście. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Do ematek ornitolożek 09.08.21, 08:56 Sa rozne...tez ze szczliną wąską i dlugą na frontowej scianie. Taki wiszą u mnie w lesie. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Do ematek ornitolożek 09.08.21, 08:58 Może i faktycznie ktoś tu miał zamysł nietoperzowy. Nie widzę dokładnie góry tej budki - cxy jedt szczelnie zabudowana do samej góry, czy ma jeszcze od góry dziurę. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Do ematek ornitolożek 09.08.21, 09:00 Ja tez niewiedzę dokladnie. Ale fakt. Dla tych co wymienilas tez sa podobne. Sama mam podobną dla kopciuszkow. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Do ematek ornitolożek 09.08.21, 08:53 Budki legowe półotwarte tzw typ P są dla muchłówek, kopciuszków, pustułek, pliszek. Kosów, muchołówek, rudzików. Wygląda tak przeważnie ( dla pustułek trochę większa i bardziej otwarta). Jednak zawsze dołem jest listewka. A to co pokazałaś ty - nie wiem. Może dolna listewka odpadła? Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Do ematek ornitolożek 09.08.21, 09:09 Jak dla nietoperków to ok,bo sobie pomyślałam że s,zkraba ptasiego to drapieżca wyciągnie,a ptaszki małe majä tyle rozumu coby nie zakładać tam rodziny?🤔🤔 Odpowiedz Link Zgłoś