Dodaj do ulubionych

Prezent dla mamy 70lat

24.09.21, 07:11
Wiem że było 34456 razy. Ale pomóżciesmile Mama z tych trudnych prezentobiorcow. Były grane torebki, szale, biżuteria, wyjazd do spa. Książki, kosmetyki na te okazję mi nie pasuja. Mama jest dość aktywna spacery, rower. Myślałam ewentualnie o jakimś masazerze? Z czego wasze się ucieszyły? Może się zainspiruje.
Obserwuj wątek
    • kosmos_pierzasty Re: Prezent dla mamy 70lat 24.09.21, 07:21
      Może coś do roweru - fajny dzwonek, ciuch... Sakwy mama ma? Mnie ostatnio pod sklepem zagadnęła starsza pani, gdzie się 'to', kupuje, bo takie fajne na zakupy 😊 bo ja używam właśnie w tym celu - więcej zakupów z marketu można wygodnie przewieźć.
      • turzyca Re: Prezent dla mamy 70lat 24.09.21, 07:44
        Idąc tropem rowerowym:
        - nowe siodełko z profesjonalnym doborem (mierzą człowiekowi pupę i w ogóle).
        - sakwo-wózek na zakupy. Przydatne na targu itp. Był w ikei Są też wózki, które są przyczepkami, te już są koszmarnie drogie, ale nie masz tego obciążenia na rowerze. Tylko gorzej się nadają na nieutwardzone nawierzchnie. Andersen takie produkuje.
        - śliczny kask. Te wypasione kaski są drogie, ale kurcze, jaka przyjemność taki zakładać.
    • bei Re: Prezent dla mamy 70lat 24.09.21, 07:52
      Jestem w prawie😉podobnym wieku, od zawsze lubię dostawać książki. Teraz chętnie bym przyjęła wykłady (na zoomie) online na UW z interesujących dziedzin, bilety do teatru i na koncerty, włóczka do dziergania, kurs projektowania wnętrz, rośliny do ogrodu.
    • jeste_m_sobie Re: Prezent dla mamy 70lat 24.09.21, 07:53
      Hm, to zależy, ile masz do wydania. Może jakiś wspólny wyjazd? Bilet do teatru? Albo wizyta w teatrze w innym mieście, wraz z noclegiem? Moja mama zawsze twierdzi, że najbardziej cieszy się ze spędzonego wspólnie czasu... A może jakiś kurs? Język, nordic walking, zakupy ze stylistką. Jeśli mama lubi gotować, to może jakiś wypaśny a niekonieczny sprzęt do kuchni typu nutri bullet, włoska kawiarka o ciekawym wyglądzie. Z tańszych prezentow ex libris - starsi ludzie często pożyczają sobie książki, a potem zapominają, co jest czyje.
      • nuta15 Re: Prezent dla mamy 70lat 24.09.21, 08:25
        Skoro mama jest taka aktywna to może odzież i bielizna funkcyjna, mały plecak na spacery i rower.
        • fortalesa Re: Prezent dla mamy 70lat 24.09.21, 08:36
          Prezenty rowerowe - fajne tropy, ale mama straszna konserwatystka jest - w sakwy, przyczepki nie pójdzie, kask też nie, szybciej odzież funkcyjna.
          Sprzęt kuchenny - to może być fajna sprawa, ten nutri bullet bardzo - zwłaszcza że mam ostatnio ma fisia na punkcie zdrowego odżywiania. dzięki
          • fortalesa Re: Prezent dla mamy 70lat 24.09.21, 08:40
            a jeszcze ten nutri bullet - polecacie oryginalny Nutribullet czy innej firmy kielichowy np Bosh czy Philips?
            • jeste_m_sobie Re: Prezent dla mamy 70lat 24.09.21, 08:44
              Ja mam oryginalny nutri bullet, ten o większej mocy (900 W). Jestem zadowolona, robię nawet córce nutellę z orzechów laskowych. Dla mnie było ważne to, że ma niewielkie rozmiary, nie jak np. termomix (wem, że to nie to samo, cena też całkiem inna). Do tego nutri bullet jest po prostu ładny, ma kilka kolorów. Nie jestem żadną konsultantką, przypadkiem mi taki chwalpost wyszedł.
          • jeste_m_sobie Re: Prezent dla mamy 70lat 24.09.21, 08:45
            Jeszcze mi przyszło do głowy: może ładna walizka albo komplet dwóch walizek? Jakaś designerska torebka?
          • ursula.iguaran Re: Prezent dla mamy 70lat 24.09.21, 08:56
            A torba rowerowa Basil Magnolia?
            Przyczepia się je do kierownicy albo bagażnika. Po zdjęciu z zaczepu wyglądają jak torby nierowerowe.

• hadron-plus Re: Prezent dla mamy 70lat 24.09.21, 08:53
      Zaproszenie na koncert, do teatru, kina.
    • aniani7 Re: Prezent dla mamy 70lat 24.09.21, 12:12
      Kijki do spacerow + kurs chodzenia z nimi. Kolega poszedl na cos takiego i byl bardzo zadowolony.
    • babsee Re: Prezent dla mamy 70lat 24.09.21, 12:28
      MY z siostrą dałysmy prezent w postaci wspólnego wyjazdu. Pojechałyśmy we trzy na 3 dni do Pragi. Siostra wynalzala hotel, ja byłam od planu wycieczki z uwględnieniem możliwości spacerowych Mamy. I powiem, ze to był najlepszy preznet na świecie. Mama, początkowo dość sceptycznie nastawiona, była zachwycona. My też bo strasznie dawno, nie byłyśmy na wyjezdzie tylko we trzy. Uśmiałyśmy sie jak nigdy- super spedzony czas. Polecam.
    • czarna_kita Re: Prezent dla mamy 70lat 24.09.21, 12:45
      Moja teściowa na 70tke sobie zażyczyła karnet 10 zabiegów fizjo 😄
    • ewa_2009 Re: Prezent dla mamy 70lat 24.09.21, 13:07
      pingwinek mi się przypomniał...
      • aniani7 Re: Prezent dla mamy 70lat 24.09.21, 14:27
        To bylby czad i jeszcze nauka, jak go efektywnie uzywac big_grin
        • scarlett74 Re: Prezent dla mamy 70lat 24.09.21, 14:53
          😁
    • argentea Re: Prezent dla mamy 70lat 24.09.21, 14:13
      Najbardziej wypasionego szampana
    • thank_you Re: Prezent dla mamy 70lat 24.09.21, 14:22
      Pakiet masaży.
    • scarlett74 Re: Prezent dla mamy 70lat 24.09.21, 14:52
      Masaże ( ręczne, w sensie z masażystą nie masażer-urządzenie ) , kijki, jezeli mieszka w domku to może taki bujak/huśtawka.
      • jeste_m_sobie Re: Prezent dla mamy 70lat 24.09.21, 15:40
        O, fajny pomysł z tym bujakiem. Albo coś innego na balkon (jeśli ma), teraz są takie rzeczy w dużym wyborze. Na wiosnę będzie jak znalazł, a może jeszcze w tym roku się przyda?
        • scarlett74 Re: Prezent dla mamy 70lat 24.09.21, 17:48
          Mama od nas dostała na okrągłe urodziny kutą metalową huśtawkę, bo o niej zawsze marzyła 😍. To nic , ze w ogrodzie stoi też zwykła marketowa...
    • ursydia Re: Prezent dla mamy 70lat 24.09.21, 19:27
      Sklep w wyszukiwarkę frazę " czerwony kapturek dla seniorów" i poczytaj bo to jest naprawdę coś fajnego.
    • kocynder Re: Prezent dla mamy 70lat 24.09.21, 21:25
      Książki pasują zawsze. smile Może nie jako prezent główny, ale dodatek - jak najbardziej.
      Wyjazd do wymarzonego miejsca i zwiedzanie (np z przewodnikiem)? Coś do roweru, nie wiem, na rowerach się znam jak sroka na fizyce kwantowej, jakiś bajerancki ciuch, te takie na bagaże, opaska mierząca kilometry, ciśnienie, poziom wszystkiego?
      I, mimo, że mama może nie romantyczka - zawsze trafione na taką okazję - kosz z 70 różami. wink
    • moyyra Re: Prezent dla mamy 70lat 25.09.21, 07:37
      Sesja zdjęciowa
      Pakiet masaży u masażysty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka