panna_lila 26.09.21, 09:20 trochę ich jest, które Wam się sprawdziło? Czyli to wszystko - rozjaśnienie, blask, zdrowa cera🙂 Ja do tej pory używałam jednego, z Sesdermy, niby było ok, ale bez większego łał. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuleyka.z.talgaru Re: Serum z witaminą C? 26.09.21, 09:29 najzwyklejsze. olej kokosowy wymieszany z vit c w płynie. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Serum z witaminą C? 26.09.21, 09:37 Wit. C w plynie do stosowania doustnego? Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Serum z witaminą C? 26.09.21, 09:52 na stronach do samodzielnego tworzenia kremów tez jest dostępna vit. c w płynie, wiec jak ktoś woli to może sobie zamówić z takiej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Serum z witaminą C? 26.09.21, 09:55 Nie jestem pewna, czy ona spełnia swoje zadanie na skórze. Wiem, że są różne postacie wit. C i od nich zależy ich skuteczność. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Serum z witaminą C? 26.09.21, 10:02 Toteż dopisałam. Ja widzę różnicę - wcześniej smarowałam się samym olejem kokosowym. Natomiast nikogo nie przekonuję, że tylko to jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Serum z witaminą C? 26.09.21, 11:31 Stosuję witaminę C w płynie ekologicznej marki La Saponaria. Produkt do mieszania w kosmetykach DIY, albo do używania solo. Mam efekt rozjaśnienia skóry, widodczny bardzo dobrze np. na rękach, gdzie zrobiły mi się pod wpływem słońca piegi. Już po pierwszym zastosowaniu nieco mi zbladły. Czy robi coś na twarzy trudno powiedzieć, bo mam w tym roku wyjątkowo bezproblemową i dobrze nawilżoną skórę (co zawdzięczam bardziej chyba wilgotnemu latu), ale gdy używam za często mam wrażenie lekkiego peelingu, muszę robić przerwy, więc jakieś działanie ma. Liczę raczej na to, że witamina C długoterminowo działa dobrze na skórę, nagłych i spektakularnych efektów nie oczekuję od żadnego kosmetyku, nie wiem nawet jak coś takiego miałoby w wyapdku wit. C wyglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Serum z witaminą C? 26.09.21, 09:36 Miałaś ampułki z Sesdermy? Są świetne. Używam raz w tygodniu. BasicLab ma fajne sera z wit. C, kilka wersji, poczytaj opisy i komentarze. Miałam serum Bielenda Professional (świetne!), z BL 15% rozświetlenie nawilżenie, BL 10% Napięcie i wzmocnienie, BL Antyoksydacyjne serum wyrównujące 20% rozświetlenie i wyciszenie (najlepsz z BL, IMO) Nacomi (zmienia kolor i zapach mimo opakowania airless, więcej nie kupię), LiQ CC serum Rich (ok), Vianek eliksir z wit. C (nic nie robił), ph docort C-Tetra (świetny!). Jakbym miała podać top 3 to: 1. BasicLab Antyoksydacyjne 2. Bielenda Professional 3. ph Doctor No i ampułki Sesderma, ale to poza konkurencją, raz na tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Serum z witaminą C? 26.09.21, 10:57 Polecam też ampułki Vichy z witamina C i peptydami zamówiłam z polecenia inti_skin i są naprawdę wspaniałe. Odpowiedz Link Zgłoś
sabek81 Re: Serum z witaminą C? 26.09.21, 13:26 O ja teraz uzywam ph doctor i jest bardzo ok, na noc serum z retinolem i vit c z basiclab Odpowiedz Link Zgłoś
laurowylistek Re: Serum z witaminą C? 26.09.21, 11:52 Miałam ampułki Sesdermy i były Ok ale stężenie witaminy C jest w nich niskie, chyba 7%. Teraz mam już drugą buteleczka Obagi 15%. Działa bardzo dobrze, ale minusem jest to, ze otwierasz od razu całą butelkę 30ml i musisz dość szybko zużyć. Szkoda, że nie mają mniejszych porcji. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Serum z witaminą C? 26.09.21, 11:58 The Ordinary zakupiłam. Ale i tak uważam, że nic nie robi lepiej niż mezoterapia. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Serum z witaminą C? 26.09.21, 12:08 Igłą 😄 A czego potrzebuje twoja skóra to musi ocenić specjalista i wtedy dobierze preparat. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Serum z witaminą C? 26.09.21, 12:09 To wiem, jestem ciekawa co Tobie zrobiono. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Serum z witaminą C? 26.09.21, 12:16 W tym roku robię Venom Meso Btx. Rewelacyjnie działa na drobne zmarszczki mimiczne. Jestem po 1 zabiegu, w piątek 2, ale skóra już inaczej wygląda, jest rozświetlona, gładsza, nawilżona. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Serum z witaminą C? 26.09.21, 12:24 Dzięki, zapytam w swoim gabinecie, czy to wytrzymam Miesiąc temu miałam robione Profhilo, jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Serum z witaminą C? 26.09.21, 13:18 No co cię będę oszukiwać, boli. Ale to jest indywidualne bardzo. Mnie na przykład wogóle nie bolało powiększanie ust, a mezo boli w uj. Za to nie robią mi się wogóle siniaki, a na drugi dzień mam twarz w stanie nienaruszonym. Ale spróbuj, 30 minut bólu, a jaki efekt 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Serum z witaminą C? 26.09.21, 13:21 Aaa teraz doczytałam, jak miałaś profhilo to co ja się produkuje o bólu 😄 W takim razie chyba bym poszła w stronę nawilżania skóry, bo zmarszczki masz już załatwione 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Serum z witaminą C? 26.09.21, 13:29 Profhilo jest do przeżycia, po prostu 20 wkłuć. Laser Pixel to był koszmar. Zmarszczki mam wokół oczu, niestety (lata mrużenia oczu, jak to krótkowidz bez okularów, oraz brak filtrów spf ). Poza tym skóra ok, chodzi mi o długofalowe zapobieganie i wzmacnianie, a nie jakiś efekt "wow". Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Serum z witaminą C? 26.09.21, 13:46 To idź w stronę mezoterapii. To jest super alternatywa dla botoksu i wypełniaczy. Mi się zrobiła w tym roku lwia zmarszczka, już się zastanawiałam nad botoksem, ale po mezo jest płytsza, więc żyje nadzieja, że po całej serii 4 zabiegów zniknie 😄 Oby, bo lipolaza podbródka mnie bardzo kusi 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Serum z witaminą C? 26.09.21, 14:36 Botoks robię, czoło, lwia, kurze, ale to nie pielęgnacja, tylko estetyka. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Serum z witaminą C? 27.09.21, 01:35 Ja miałam już dwie sesje Linerase, pewnie porównywalne do Profhilo, i dostałam naprawdę świetne znieczulenie. Nie Emla, ale jakiś mocniej działający krem. Prawie nic nie bolalo, byłam zaskoczona. Odpowiedz Link Zgłoś
norra.a Re: Serum z witaminą C? 26.09.21, 20:26 hrabina_niczyja napisała: > No co cię będę oszukiwać, boli. Ale to jest indywidualne bardzo. Mnie na przykł > ad wogóle nie bolało powiększanie ust, a mezo boli w uj. Za to nie robią mi się > wogóle siniaki, a na drugi dzień mam twarz w stanie nienaruszonym. Ale spróbuj > , 30 minut bólu, a jaki efekt 😄 Serio masz twarz w takim dobry stanie? Dwa razy skusiłam się na mezoterapię i niestety miałam twarz w guzkach, jak wielkie pryszcze nawet ponad trzy dni. Byłam totalnie wyłączona z życia, bo wyglądałam idiotycznie, minelo dobre pięć lat a ja się nie zdecydowałam na kolejną próbę. Ale może cos wtedy poszło nie tak? Pani doktor twierdziła, że to "normalne". Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Serum z witaminą C? 26.09.21, 22:48 Serio serio. Nawet fotkę ci mogę zrobić na drugi dzień 😉 Może ta moja ma wyjątkowa rękę do igly, u innych w sumie nie robiłam to porównania nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
india-mia21 Re: Serum z witaminą C? 26.09.21, 12:19 Używam ampułek z sesdermy i generalnie jestem zadowolona, ale teraz, po lecie potrzebuję czegoś innego. Czy któraś z Was używała może DR SEBAGH pure vitamin C powder i może wyrazić opinię na temat tych ampułek? Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Serum z witaminą C? 26.09.21, 14:00 W ogóle nie wiem co to ma robić. Jak narazie używałam serum z Medik8 i The Ordinary, różnicy zero. Teraz próbuje zawiesiny z vit C, też z TO, ale efekt raczej negatywny (czerwone wypryski). Chyba zrezygnuję... Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Serum z witaminą C? 26.09.21, 14:30 Moze za duze stezenie jak dla Ciebie? Spróbuj serum PhDoctor. Ja obecnie mam serum mleczko winogronowe z wit. C z BU i esencję z Resibo, oba polecam, bardzo delikatne delikatne ale działają Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Serum z witaminą C? 26.09.21, 16:46 Ale jakiego efektu mam oczekiwać, bo już chyba z 6 miesięcy stosuje, a nie wiedzę żadnych efektów. Jeżeli w ogóle coś widzę, to to, że bardziej mi widać naczynka. To o wyższym stężeniu zaczęłam próbować dopiero w ostatnim miesiącu, ale robię to sporadycznie, bo mi szkodzi zamiast pomagać. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Serum z witaminą C? 26.09.21, 17:40 Ja mam po witaminie C efekt glow i.fajnego nawilżenia skóry. Oczywiście teraz nie tak wyraźny bo używam od dawna Podaje link do fajnego wpisu z podziałem na różne rodzaje witaminy C, może po prostu nie znalazłaś tego, który lubi Twoja skóra? perfectbasic.pl/serum-z-witamina-c/ Odpowiedz Link Zgłoś
margerytka73 Re: Serum z witaminą C? 26.09.21, 17:08 Tak, rozjaśnia mi przebarwienia po słońcu i skóra staje się lekko promienna. Wit C w serum, przyznaje, niezła jest, choć jestem sceptyczna do cudów kosmetycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Serum z witaminą C? 26.09.21, 17:50 Najbardziej lubię serum Dermomedica z 15% kwasem ascorbinowym, kwasem ferulowym i witaminą E. To jedyne serum, po którym rzeczywiście widzę efekt pięknienia skóry. Mam też c- tetra z Medik8, łagodniejsze, bardziej długodystansowe w działaniu, nie tak spektakularne jak to pierwsze. Natomiast dla mnie serum Sesdermy, to miła dla nosa mizianka, która nic wielkiego ze skórą nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: Serum z witaminą C? 26.09.21, 21:12 cholerka droga ta dermomedica a te procenty kwasu ascorbinowego mogą zrobić krzywdę jak ich jest za dużo, bo widzę z różną zawartością procentową Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Serum z witaminą C? 26.09.21, 17:56 Ostatnio zachwyciłam się serum Bielendy Bio witamin C- serum z naturalną oraz syntetyczną wit.c. Odpowiedz Link Zgłoś
passiflora78 Re: Serum z witaminą C? 26.09.21, 18:29 Serum z vit.C na przebarwienia, firmy Miya Odpowiedz Link Zgłoś
celandine Re: Serum z witaminą C? 26.09.21, 22:52 Dla mnie najlepsze jest Drunk Elephant, ale strasznie mało wydajne i dość drogie. Teraz mam liq cc, nie lubię takiej tłustej konsystencji, ale nie wysypało mnie po nim a na efekty czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Serum z witaminą C? 26.09.21, 23:00 Liq cc masz też w lekkiej konsystencji. Ja akurat wolę to treściwsze, sucha skóra pije🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś