nena20 16.10.21, 09:04 Proszę napiszcie jak mam dojechać z dworca PKP Warszawa Zachodnia lub Centralna do Nadarzyna, dokładnie do hal targowych Expo. Kurcze same przesiadki widzę i już mi się odechciało na te targi jechać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nickbezznaczenia Re: Warszawa jak dojechać 16.10.21, 09:22 A to Ci nie pasuje? www.busradar.pl/szukaj/?From=Nadarzyn&To=Warszawa&When=2021-10-17&WhenReturn=&Passengers=1&ShowTrain=false&ShowRidesharing=true&ShowRidesharing=false Odpowiedz Link Zgłoś
zlota-klamka Re: Warszawa jak dojechać 16.10.21, 09:28 Z tego co widze to nie jest jakieś bardzo skomplikowane - Warszawa Centralna >tramwaj nr 7 lub 9 do P+R Aleja Krakowska potem autobus 703 lub 711 do przystanku Paszków (przystanek na żądanie), a potem trochę pieszo. Z Dworca Zachodniego podobnie musisz dojechać do P+R na Krakowskiej(autobus 154) a potem tak samo jw Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Warszawa jak dojechać 16.10.21, 09:55 Skomplikowane może i nie jest, ale krótkie też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota-klamka Re: Warszawa jak dojechać 16.10.21, 10:03 ok 60-65 min w jedną strone to raczej standard jeśli chodzi o Warszawę i okolice z jedną przesiadką Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: Warszawa jak dojechać 16.10.21, 11:02 Dlatego odechciało mi się jechać. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota-klamka Re: Warszawa jak dojechać 16.10.21, 11:05 jak ci się odechciało jechać to po co ludziom dupe zawracasz? Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: Warszawa jak dojechać 16.10.21, 12:51 Myślałam że może źle patrzę, nie musisz być taka złośliwa. Godzina włóczenia się po Warszawie plus trzy godziny w pociągu sprawia że odechciało mi się jechać na targi. Wcześniej organizatorzy zapewniali o transporcie z dworca centralnego. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Warszawa jak dojechać 16.10.21, 18:58 No niestety, to są targi pod Warszawą, a nie w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: Warszawa jak dojechać 16.10.21, 21:26 No cóż,.dziadostwo a nie targi. Wiele imprez obsługiwanych jest przez specjalne autobusy. Zresztą , tak było wiele razy, teraz nie wiem dlaczego to się zmieniło. Sami organizatorzy na początku zapewniali o transporcie. W sumie zależy mi na targach, urządzam nowy dom,.chciałam podpatrzeć jakieś rozwiązania. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Warszawa jak dojechać 16.10.21, 11:07 A nie możesz wypożyczyć jakiegoś panka (samochod na godziny)? Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Warszawa jak dojechać 16.10.21, 11:17 Nadarzyn jest POD Warszawą - czego oczekujesz; bezpośredniego transportu pod drzwi? Po drugie - z Centralnego do "pralki" są dwa tramwaje - 7 i 9; 25 minut do "pralki"; tam przesiadka na jeden z dwóch autobusów podmiejskich i kolejne 25 minut do celu. W warunkach warszawskiej komunikacji i miejsca w które chcesz dojechać wcale źle to nie wygląda; czasami w granicach Warszawy dłużej się jedzie do celu. Większym problemem może być "wstrzelenie się" w autobus jeżdżący co godzinę. Alternatywnie możesz wziąć Uberka i zapłacić kilkadziesiąt złotych bo do Nadarzyna z centrum jest koło 20 kilometrów. Odpowiedz Link Zgłoś
amast Re: Warszawa jak dojechać 16.10.21, 12:56 > czego oczekujesz; bezpośredniego transportu pod drzwi? Podczas targów na ogół jest organizowany darmowy autobus Centrum-EXPO. Tym razem nie ma? Dziwne by to było... Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Warszawa jak dojechać 16.10.21, 12:59 Może i jest tylko to już trzeba szukać/pytać w samym wydarzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: Warszawa jak dojechać 16.10.21, 21:30 Akurat to wydarzenie nie ma takiego transportu. Jeszcze jakiś czas temu trąbili inaczej. No nic, muszę przemyśleć podróż samochodem, choć szybciej i wygodniej pociągiem. Odpowiedz Link Zgłoś
zonda-m Re: Warszawa jak dojechać 16.10.21, 19:04 Kiedyś był bezpłatny autobus do hal w Nadarzynie, z centrum ruszał. Może nadal jeździ Odpowiedz Link Zgłoś