Dodaj do ulubionych

Czy Facebook ma jakąś wojnę z AI?

08.12.21, 17:11
Cofnęli mi publikację strony Szkolnej Grupy Amnesty International, bo narusza standardy (jakie do diabła?). Zgłosiłam to do weryfikacji, ale weryfikatorów mają mało, może zweryfikują, może nie, proszą o wyrozumiałość, bla, bla, bla. A ja nie mam jak przekazać rozpropagować Maratonu i upowszechnić opisów przypadków i wzorów listów, godzina roboty poszła na drzewo. Jestem zła.
Obserwuj wątek
    • 1matka-polka Re: Czy Facebook ma jakąś wojnę z AI? 08.12.21, 17:16
      Mnie cofneli ogloszenie wynajmu mieszkania, twierdzac ze to terroryzm i cos z bronią, wiec za pol godziny wrzucilam jeszcze raz to samo ogloszenie i normalnie weszlo.
      • asia_i_p Re: Czy Facebook ma jakąś wojnę z AI? 08.12.21, 17:21
        Z pojedynczym postem można się tak bawić, ale mi cofnęli całą stronę. Nie bardzo mam kolejną godzinę, żeby robić nową stronę i sprawdzać, czy ją też cofną.

Pewnie jak popadnę w desperację, to i tak spróbuję.
    • daniela34 Re: Czy Facebook ma jakąś wojnę z AI? 08.12.21, 17:21
      Nie w AI problem, bo my rozpowszechniamy info o maratonie na Fb i niczego nam nie cofają
      • asia_i_p Re: Czy Facebook ma jakąś wojnę z AI? 08.12.21, 17:23
        Ale tam były dwa posty dosłownie - jedno wydarzenie i jedno ogłoszenie. Z visuali banner maratonu udostępniony dla organizatorów i logo szkoły, z innych rzeczy link do chmury z opisami przypadków i wzorami listów, bo nie da się inaczej wrzucić materiałów. Twierdzą, że podobna do innej strony usuniętej z powodu naruszania standardów, oczywiście nie określają, jakie standardy narusza.
        • jednoraz0w0 Re: Czy Facebook ma jakąś wojnę z AI? 08.12.21, 17:51
          a było tam użyte słowo „covid”? bo tu lubią wylewać dziecko z kąpielą i w ramach walki z fake newsami usuwać wszystko.
        • daniela34 Re: Czy Facebook ma jakąś wojnę z AI? 08.12.21, 17:56
          Nie pomogę, ale tak jak piszę, uczestniczymy w maratonie jako izba adwokacka i mamy na Fb posty na ten temat i utworzone wydarzenie i nic się nie dzieje.
    • sueellen Re: Czy Facebook ma jakąś wojnę z AI? 09.12.21, 01:25
      Jeśli zdjęcie które opublikowałas zostało wcześniej uznane za spam, algorytmy Facebooka automatycznie uznają Cię za spamerke.
    • bi_scotti Re: Czy Facebook ma jakąś wojnę z AI? 09.12.21, 01:31
      No idea ale nasza tu gazeta uzanala kiedys za spam slowo "soap" wiec wszystko jest mozliwe. BTW, nie przypuszczalam, ze jeszcze ktos w ogole uzywa Facebook do czegokolwiek wink Good luck z maratonem smile Cheers.
      • sueellen Re: Czy Facebook ma jakąś wojnę z AI? 09.12.21, 01:43
        Tylko jakieś 3 miliardy ludzi aktywnie używają Facebooka.
        Facebook jest absolutnie rewelacyjny jeśli chodzi o grupy tematyczne. Nie mówię o grupach ogólnych typu emama w których jest mydło i powidło ale
        o grupach ściśle tematycznych np hodowcy gołębi albo gotowanie w szybkowarze czy rowery górskie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka