ela.dzi 19.12.21, 14:15 Potrzebuję czegoś co sprawi, że nie będę kasłać przed snem. W ciągu dnia wszystko ok, a jak się kładę, to zaraz odruch kaszlu. 2 poduszki i Supremin Max nie pomagają. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
januszekxxl Re: Coś przeciwkaszlowego 19.12.21, 14:24 ela.dzi napisał(a): > Potrzebuję czegoś co sprawi, że nie będę kasłać przed snem. Może łyżka miodu? Ale takiego z polskich pasiek a nie chińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Coś przeciwkaszlowego 19.12.21, 16:38 Bo mnie na pozostałości pochorobowe kaszlu (covidu jednakowoż nie sprawdzałam) pomagają leki na alergię. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Coś przeciwkaszlowego 19.12.21, 15:51 Lekarze jak maniacy polecali LevoPront syrop, a ja mam wrażenie, że ten syrop stracił swoje właściwości przeciwkaszlowe odkąd jest dostępny bez recepty. Kilkanaście lat temu, gdy zdobycie na niego recepty nie było takie łatwe, działał w ciągu 20 minut od podania, sprawdzone na nocne napady kaszlu u dziecka. Teraz prawie nie działał. Tabletki neoazarinę poleca moja mama. Połóż się wysoko, może pomoże. Mój mąż spał kilka nocy w rozkładanym fotelu. Dużo pij. Może nawilżaj pokój. Szybkiego powrotu do zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Coś przeciwkaszlowego 19.12.21, 16:22 U mnie w domu sprawdził się świetnie więc może to kwestia osobnicza.m Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Coś przeciwkaszlowego 19.12.21, 16:00 Jak suchy męczący kaszel, to Acodin. Działa na układ nerwowy i hamuje odruch kaszlu. Odpowiedz Link Zgłoś
marszawka Re: Coś przeciwkaszlowego 19.12.21, 16:01 LEVOPRONT przed snem. Na mnie działa. Jeśli masz coś we wziewie to Atrovent lub Ventolin. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Coś przeciwkaszlowego 19.12.21, 16:21 MI pomagałał tylko Levopront syrop...ale to też róznie. Odpowiedz Link Zgłoś