alicia033 Re: Sonda kościelna 03.01.22, 14:05 brak grzechu nr jeden: kłamstwo i złodziejstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Sonda kościelna 03.01.22, 14:10 Przecież specjalnie skroiłem sondę, żeby wyszło, co osobiście mam tej instytucji głównie do zarzucenia. Dla niepoznaki umieściłem pedofilię na pierwszym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Sonda kościelna 03.01.22, 14:08 Głupia sonda. A gdzie złodziejstwo? Zakłamanie? Brak miłosierdzia? Chciwość? Pogardą? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Sonda kościelna 03.01.22, 15:02 mae224 napisała: > Hipokryzja. Hipokryzja jest tak powszechna, że przypisywanie jej jedynie Kościołowi ją obraża. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Sonda kościelna 03.01.22, 15:04 Hipokryzja to mogłoby być fajne imię dla świętej. Wyobrażasz sobie oprowadzanie błogosławionego Obrazu św. Hipokryzji po wioskach? Szał! Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Sonda kościelna 03.01.22, 14:20 Dla ematek zamieszkujących Dosłownię, oczywiście krzywda wyrządzona konkretnej osobie nie podlega żadnym rankingom. Niemniej faktem jest, że pedofilii nie wynalazł Kościół, ba, nie wiem, czy statystycznie zajmuje czołowe miejsce. Faktem jest, że aspiruje do moralnej wyroczni, co w tym kontekście jest wyjątkowo obrzydliwe. Mimo to, najbardziej odrażająca jest wszechobecność tego debilnego szamaństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Sonda kościelna 03.01.22, 14:21 wtrącanie się do władzy, brak szacunku dla rozdziału panstwa i kościoła Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Sonda kościelna 03.01.22, 14:29 Moim zdaniem podstawową działalnością KK jest drenowanie z pieniędzy pojedynczych biednych, niemądrych ludzi i w sposób zorganizowany całych państw. Te celebry, palenia na stosie, hipokryzje i pedofilie to drobiazg, wypadek przy pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Sonda kościelna 03.01.22, 14:34 Dzisiaj to mnie napadło na fb pomagam.pl/ge8r0kzk W tym kraju nic się nie zmieni, w chwili uderzenia komety ludzie dalej będą wciskać księżulom pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Kiedy spojrzę z innej perspektywy, 03.01.22, 14:35 coraz częściej dostrzegam u siebie, postępujące ze starczeniem, objawy mizantropii. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Kiedy spojrzę z innej perspektywy, 03.01.22, 14:42 Nie masz tego .Jesteś antyspołeczny i nie szanujesz ludzi i ich wiary .Pełno było twoich durnych wpisów przed świętami. Odpowiedz Link Zgłoś
kotletymielone5 Re: Sonda kościelna 03.01.22, 14:36 Mt, 16,18 "i na tej Skale zbuduję Kościół mój, a bramy piekielne go nie przemogą" Możecie próbować. BTW - największy grzech światowego showbizu to: a) gwałty b) pedofilia (ciekawe w liczbach jak to się ma do pedofilii w KK) c) morderstwa dzieci na czarne msze Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Sonda kościelna 03.01.22, 14:51 Zajrzyj do gugli to zobaczysz ,że KK nie jest na pierwszym miejscu Piszemy o polskim kościele katolickim .Niektóre przypadki są wyciągane po latach lub sprawca zmarł.Lub nagłaśniane do granic niemożliwości zwłaszcza GW. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Sonda kościelna 03.01.22, 14:41 Kiedyś czytałem wspomnienia gościa z Tajlandii. Mimo zakorzenionego buddyzmu, mimo całego tego azjatyckiego umiłowania obrzędowości, też wkurwia ich, Tajów (i Tajki), świętokrówstwo mnichów, dokarmianych za damski przez suwerena, dla którego muszą być wolne i bezpłatne miejsca w zbiorkomach. Obrząd to zaraza. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Sonda kościelna 03.01.22, 14:42 znaczy miejsce dla mnicha, nie suterena Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Sonda kościelna 03.01.22, 14:47 Co dla ciebie jest zarazą to dla innych jest religią i wyznaniem .Nie masz szacunku dla innych .Starość w twoim wydaniu robi się coraz bardziej mroczna .Jest forum religia można się tam produkować i znęcać nad katolikami .Zapraszam . Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Sonda kościelna 03.01.22, 14:57 taniarada napisał: Starość w twoim wydaniu robi się coraz bardziej mroczna . Nie wypada żeby konfliktowy facet koło siedemdziesiątki wypominał komuś starość. I nie wstawia się spacji przed kropkami. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Sonda kościelna 03.01.22, 15:16 Kiedyś czytałam rozmowę z "ważnym" (sorry, nie pamiętam terminologii) buddystą, chyba z Danii. Opowiadał jak to, upraszczając, w życiu najważniejszy jest rozwój duchowy a nie pogoń za dobrami materialnymi. Na pytanie skąd ma harleya - "przyjaciel mi dał". I dalej w te klocki. Jego praca polegała na nauczaniu i głoszeniu mało krytej pogardy/pobłażliwości dla "zarabiających pieniądze" Nie przeszkadzało mu jednak korzystanie z ich pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Sonda kościelna 03.01.22, 15:20 Niech się dzieje wola Ojca, wsiądźmy sobie do rolsrojsa. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Sonda kościelna 03.01.22, 15:22 Brak przestrzegania praktycznego życia i postępowania wg tak chętnie rozgłaszanych wartości chrześcijańskich. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Sonda kościelna 03.01.22, 15:30 Wszystkiem siedem grzechow glownych. I kilka(nascie) niewymienionych przez katechizm. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Sonda kościelna 03.01.22, 16:48 Bo to moja sonda, mój wątek, mizantropiczny. Już powyżej tłumaczyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Sonda kościelna 03.01.22, 16:01 Akurat jestem w trakcie sluchania podcastu Joli Szymanskiej o osobach wychodzacych z kk i serio, tych 'przewin' jest znacznie wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
niemoralna Re: Sonda kościelna 03.01.22, 16:27 Bardzo okrojona sonda, tego jest na pęczki, gdzie się nie obrócić to z każdej strony szambo. No ale dopóki spoleczenstwo będzie celebrować wydarzenia związane z KK i posylac własne potomstwo na religię dotąd nic się nie zmieni w tym temacie , bo jest to ewidentnie przyzwolenie na przeróżne odpaly KK. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Sonda kościelna 03.01.22, 17:16 Ludobójstwo, hipokryzja, chciwość, pazerność. Ale tak. Również Pedofilia. I Kretyńska celebra. Na pierwszym miejscu daję hipokryzję. Odpowiedz Link Zgłoś