Dodaj do ulubionych

Jutro do szkoły!

• alfa36 Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 12:15
      Nastolatek nie bardzo. Ja w sumie też nie, ale mój nastolatek świetnie rozwija się towarzysko na treningach.
    • anilorak174 Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 12:23
      Moje tak. Ja rowniez przeogromnie.
    • conena Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 12:47
      tak, nawet bardzo.
    • 7katipo Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 12:49
      Mój jest dzisiaj depresyjny, wycofany i niespokojny.
    • esperantza Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 13:19
      Moje bombelki to maturzyści . Jeden jest na ED wiec mu zwisa, drugi woli stacjonarnie bo więcej z lekcji wynika.
      Dla mnie bez znaczenia, są samoobsługowi a ja pracuje hybrydowo .
    • ewcia.1980 Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 14:47
      Ja jako i rodzic i nauczyciel jestem przeszczęśliwa.
      Moje prywatne dzieci - córka zadowoliba, syn nie.
      Młodzież w mojej szkole..... mocno rozczarowani bo jeszcze ewentualne poprawy przed wystawiwniem ocen będą stacjonarne a nie zdalne.
    • nena20 Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 15:25
      Najważniejsze, ja się bardzo cieszę. Bąbelek wypatrywał decyzji o zamknięciu szkoły 😂
    • rozwiane_marzenie Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 16:49
      Mój się nie cieszy i to bardzo. Znowu tak wczesne wstawanie, dojazdy do szkoły i powroty po zmroku. A tu mrozy idą...
      • sol_13 Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 18:56
        No straszne.
        • alessa28 Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 19:21
          sol_13 napisała:

> No straszne.

No twój to stachanowiec po mamusi zapewne, dogina z buta 10 km żeby zdobyć wiedzę i to po ciemku, żeby było bardziej dramatycznie.
        • rozwiane_marzenie Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 21:55
          No straszne, zwłaszcza jak dojazdy zajmują 1,5h w jedną stronę, w szkole 10 lekcji (technikum), a po powrocie trzeba jeszcze wykonać kupę prac domowych. Ale rozumiem, że Ty uwielbiasz pracować (zakładając, że praca nie jest przyjemnością) po 14 godzin na dobę i z uśmiechem później wykonujesz wszystkie prace w domu. Podziwiam, cyborgu XD
          • sol_13 Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 23:32
            No cóż, pozostaje się przeprowadzić ewentualnie rozwazyc ED. Zdalnego wiecznie nie będzie, już i tak za długo trwa ta farsa.
            • alessa28 Re: Jutro do szkoły! 10.01.22, 08:49
              sol_13 napisała:

> No cóż, pozostaje się przeprowadzić ewentualnie rozwazyc ED. Zdalnego wiecznie
              > nie będzie, już i tak za długo trwa ta farsa.

Ciemnota twojego pokroju nie kuma że należy wykorzystywać technologie żeby ułatwić sobie życie. Gdzie może być stacjonarne to może ale zdalne też sprawdza się w wielu przypadkach.
              Natomiast ciemnota nie ogarnia że świat idzie do przodu i tkwi mentalnie w 19 wieku.
    • ela.dzi Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 18:25
      Bez większych rozkmin.
    • igge Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 18:39
      Zamieszanie jest. Coraz to ktoś z nauczycieli na kwarantannie i plan z dnia na dzień i z godziny na godzinę ulega zmianie, które są dla nas logistycznie trudne do ogarnięcia.
    • mama303 Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 18:55
      przewiduję że za tydzień, max dwa - zdalne
      • little_fish Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 19:09
        U nas za tydzień ferie. Mam nadzieję że młodzież zdąży skorzystać z wyjazdów i odpocząć. Ciekawe tylko, czy potem wrócą ...
        • mia_mia Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 19:30
          Wątpię, żeby ci wyjeżdżający posłali dzieci do szkoły, za duże ryzyko.
          • sol_13 Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 19:32
            Ja posyłam. I do szkoły, i do przedszkola.
            • mia_mia Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 19:49
              Nie masz poważnych planów na ferie, jak ktoś wyłożył duże pieniądze albo zwyczajnie nie będzie mieć co zrobić z dzieckiem na kwarantannie patrzy inaczej. U nas dziecko miało pozytywny test, przepadł im super wyjazd, przy okazji przepadł drugiej rodzinie, bo klasa poszła na kwarantannę (to było w tym tygodniu z 11.11, więc trochę osób wyjeżdżało)
              • sol_13 Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 19:50
                A skąd wiesz, jakie mam plany na ferie?
                • mia_mia Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 19:53
                  Nie wiem, może jesteś bardzo bogata, a urlop bierzesz, kiedy chcesz, wtedy to nie problem utopić kilkanaście czy kilkadziesiąt tysięcy.
          • little_fish Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 19:47
            Ja posyłam. Czemu ryzyko?
            • mia_mia Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 19:51
              Bo jak masz wykupiony wyjazd, wyszarpany w grafiku urlop, to chcesz jechać.
              • sol_13 Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 19:55
                Mam wykupiony wyjazd i urlop w grafikuwink ale nie zamierzam trzymać przez to dzieci w domu. Dość się nasiedzialy w grudniu.
                • mia_mia Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 20:08
                  Pisałam jak to wyglądało w naszej klasie, nie chciałabym być w takiej sytuacji i większość znajomych z młodszymi dziećmi planuje dmuchać na zimne. My planujemy dalszą podróż, jeśli się zdecydujemy zostawię tydzień w domu, nie mam ochoty na dodatkowe emocje. Póki co czekamy co będzie na świecie.
              • little_fish Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 19:58
                No. Dlatego zaszczepiłam dzieci.
                • mia_mia Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 20:13
                  U nas 14 dni po drugiej dawce wypada już w czasie ferii, poza tym my planujemy dalszą podróż i nie wiemy jakie będą zasady wjazdu.
      • asia_i_p Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 19:19
        Wydaje mi się, że nie, że teraz pociągną przynajmniej do powrotu z ferii, i to raczej tych ostatnich feriujących niż pierwszych. No chyba, że rzeczywiście zrobi się Armagedon mający odzwierciedlenie w wynikach testów, bo nieudokumentowany Armagedon chyba nie starczy.
      • alessa28 Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 19:35
        mama303 napisała:

> przewiduję że za tydzień, max dwa - zdalne

Nic mnie tak nie wkurwia jak ten cyrk.
        Zamiast pociągnąć zdalne do ferii i wrócić to będą chodzić i wracać. Dno.
        >
        • mia_mia Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 19:43
          Ferie są za miesiąc.
          • fibi00 Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 21:45
            mia_mia napisał(a):

> Ferie są za miesiąc.

Ale nie w całej Polsce przecież. Pierwsze województwa zaczynają ferie za tydzień.
            • kurt.wallander Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 21:59
              To do czyich ferii mieliby te zdalne pociągnąć?
              • little_fish Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 22:02
                Na to pytanie nikt nie potrafi odpowiedzieć 😁
              • perspektywa Re: Jutro do szkoły! 10.01.22, 19:32
                Oczywiście do naszych 😀
      • mia_mia Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 19:35
        Teraz zdaje się, że też przewidywałaśwink
        Skoro nie wprowadzili teraz to do ferii i to ostatnich raczej nie będzie. Poszli na żywioł i tego będą się trzymać, póki w kraju będzie choć jedno wolne łóżko w szpitalu.
    • arthwen Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 21:32
      chebellacosa92 napisała:

> Cieszą się bombelki?

Mój się bardzo cieszy - że ma nadal zdalne tongue_out
    • niemoralna Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 23:23
      Moje najmłodsze od zeszłego wtorku zaczęły i było im ciężko przestawić się na stary schemat po tym dłuższym odpoczynku tak tamten tydzień dał w kość . Liczę że ten tydzień już będzie mniej jazgotliwy
    • little_fish Re: Jutro do szkoły! 10.01.22, 08:21
      Zawiozłam bombelki. Ponieważ jesteśmy województwem, które za tydzień zaczyna ferie, bardzo jestem ciekawa frekwencji w klasie młodszego 😉

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka