alfa36 Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 12:15 Nastolatek nie bardzo. Ja w sumie też nie, ale mój nastolatek świetnie rozwija się towarzysko na treningach. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 12:23 Moje tak. Ja rowniez przeogromnie. Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 12:49 Mój jest dzisiaj depresyjny, wycofany i niespokojny. Odpowiedz Link Zgłoś
esperantza Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 13:19 Moje bombelki to maturzyści . Jeden jest na ED wiec mu zwisa, drugi woli stacjonarnie bo więcej z lekcji wynika. Dla mnie bez znaczenia, są samoobsługowi a ja pracuje hybrydowo . Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia.1980 Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 14:47 Ja jako i rodzic i nauczyciel jestem przeszczęśliwa. Moje prywatne dzieci - córka zadowoliba, syn nie. Młodzież w mojej szkole..... mocno rozczarowani bo jeszcze ewentualne poprawy przed wystawiwniem ocen będą stacjonarne a nie zdalne. Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 15:25 Najważniejsze, ja się bardzo cieszę. Bąbelek wypatrywał decyzji o zamknięciu szkoły 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
rozwiane_marzenie Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 16:49 Mój się nie cieszy i to bardzo. Znowu tak wczesne wstawanie, dojazdy do szkoły i powroty po zmroku. A tu mrozy idą... Odpowiedz Link Zgłoś
alessa28 Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 19:21 sol_13 napisała: > No straszne. No twój to stachanowiec po mamusi zapewne, dogina z buta 10 km żeby zdobyć wiedzę i to po ciemku, żeby było bardziej dramatycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
rozwiane_marzenie Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 21:55 No straszne, zwłaszcza jak dojazdy zajmują 1,5h w jedną stronę, w szkole 10 lekcji (technikum), a po powrocie trzeba jeszcze wykonać kupę prac domowych. Ale rozumiem, że Ty uwielbiasz pracować (zakładając, że praca nie jest przyjemnością) po 14 godzin na dobę i z uśmiechem później wykonujesz wszystkie prace w domu. Podziwiam, cyborgu XD Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 23:32 No cóż, pozostaje się przeprowadzić ewentualnie rozwazyc ED. Zdalnego wiecznie nie będzie, już i tak za długo trwa ta farsa. Odpowiedz Link Zgłoś
alessa28 Re: Jutro do szkoły! 10.01.22, 08:49 sol_13 napisała: > No cóż, pozostaje się przeprowadzić ewentualnie rozwazyc ED. Zdalnego wiecznie > nie będzie, już i tak za długo trwa ta farsa. Ciemnota twojego pokroju nie kuma że należy wykorzystywać technologie żeby ułatwić sobie życie. Gdzie może być stacjonarne to może ale zdalne też sprawdza się w wielu przypadkach. Natomiast ciemnota nie ogarnia że świat idzie do przodu i tkwi mentalnie w 19 wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 18:39 Zamieszanie jest. Coraz to ktoś z nauczycieli na kwarantannie i plan z dnia na dzień i z godziny na godzinę ulega zmianie, które są dla nas logistycznie trudne do ogarnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 18:55 przewiduję że za tydzień, max dwa - zdalne Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 19:09 U nas za tydzień ferie. Mam nadzieję że młodzież zdąży skorzystać z wyjazdów i odpocząć. Ciekawe tylko, czy potem wrócą ... Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 19:30 Wątpię, żeby ci wyjeżdżający posłali dzieci do szkoły, za duże ryzyko. Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 19:32 Ja posyłam. I do szkoły, i do przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 19:49 Nie masz poważnych planów na ferie, jak ktoś wyłożył duże pieniądze albo zwyczajnie nie będzie mieć co zrobić z dzieckiem na kwarantannie patrzy inaczej. U nas dziecko miało pozytywny test, przepadł im super wyjazd, przy okazji przepadł drugiej rodzinie, bo klasa poszła na kwarantannę (to było w tym tygodniu z 11.11, więc trochę osób wyjeżdżało) Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 19:50 A skąd wiesz, jakie mam plany na ferie? Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 19:53 Nie wiem, może jesteś bardzo bogata, a urlop bierzesz, kiedy chcesz, wtedy to nie problem utopić kilkanaście czy kilkadziesiąt tysięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 19:51 Bo jak masz wykupiony wyjazd, wyszarpany w grafiku urlop, to chcesz jechać. Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 19:55 Mam wykupiony wyjazd i urlop w grafiku ale nie zamierzam trzymać przez to dzieci w domu. Dość się nasiedzialy w grudniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 20:08 Pisałam jak to wyglądało w naszej klasie, nie chciałabym być w takiej sytuacji i większość znajomych z młodszymi dziećmi planuje dmuchać na zimne. My planujemy dalszą podróż, jeśli się zdecydujemy zostawię tydzień w domu, nie mam ochoty na dodatkowe emocje. Póki co czekamy co będzie na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 19:58 No. Dlatego zaszczepiłam dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 20:13 U nas 14 dni po drugiej dawce wypada już w czasie ferii, poza tym my planujemy dalszą podróż i nie wiemy jakie będą zasady wjazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 19:19 Wydaje mi się, że nie, że teraz pociągną przynajmniej do powrotu z ferii, i to raczej tych ostatnich feriujących niż pierwszych. No chyba, że rzeczywiście zrobi się Armagedon mający odzwierciedlenie w wynikach testów, bo nieudokumentowany Armagedon chyba nie starczy. Odpowiedz Link Zgłoś
alessa28 Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 19:35 mama303 napisała: > przewiduję że za tydzień, max dwa - zdalne Nic mnie tak nie wkurwia jak ten cyrk. Zamiast pociągnąć zdalne do ferii i wrócić to będą chodzić i wracać. Dno. > Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 21:45 mia_mia napisał(a): > Ferie są za miesiąc. Ale nie w całej Polsce przecież. Pierwsze województwa zaczynają ferie za tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 21:59 To do czyich ferii mieliby te zdalne pociągnąć? Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 22:02 Na to pytanie nikt nie potrafi odpowiedzieć 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 19:35 Teraz zdaje się, że też przewidywałaś Skoro nie wprowadzili teraz to do ferii i to ostatnich raczej nie będzie. Poszli na żywioł i tego będą się trzymać, póki w kraju będzie choć jedno wolne łóżko w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 21:32 chebellacosa92 napisała: > Cieszą się bombelki? Mój się bardzo cieszy - że ma nadal zdalne Odpowiedz Link Zgłoś
niemoralna Re: Jutro do szkoły! 09.01.22, 23:23 Moje najmłodsze od zeszłego wtorku zaczęły i było im ciężko przestawić się na stary schemat po tym dłuższym odpoczynku tak tamten tydzień dał w kość . Liczę że ten tydzień już będzie mniej jazgotliwy Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Jutro do szkoły! 10.01.22, 08:21 Zawiozłam bombelki. Ponieważ jesteśmy województwem, które za tydzień zaczyna ferie, bardzo jestem ciekawa frekwencji w klasie młodszego 😉 Odpowiedz Link Zgłoś