ewbal 21.01.22, 18:40 Możecie coś polecić? Dla dorosłego, dla mnie konkretnie. Takie, żebym mogła np. czytać w samochodzie będąc pasażerem, a kierowca mógł słuchać muzyki. Mam chyba lekką nadwrażliwość. Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ichi51e Re: Słuchawki wyciszające 21.01.22, 18:44 Normalne sluchawki z opcja wyciszania szumów. bose np Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Słuchawki wyciszające 21.01.22, 18:54 Bose. Moim zdaniem wyciszają najlepiej, kocham je. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: Słuchawki wyciszające 21.01.22, 21:17 Też kiedyś miałam podobny problem i rozwiązałam go dużo prościej i taniej. Zwykłe słuchawki, lepiej takie douszne, dokanałowe (z gumkami jak zatyczki do uszu) i na telefon aplikacja generująca szum np. padający deszcz + szum wiatru + fale morskie + dalekie burzowe grzmoty. Takich aplikacji jest mnóstwo. Jak pracuję na laptopie to korzystam ze strony mynoise.net, gdzie wybieram pozycję: I am a student with ADHD - Distant Thunder • Blocks out all the audible distractions around you, making it easier to focus on your task. Jeśli nie tolerujesz słuchawek dokanałowych, to można użyć nausznych, jakiś takich dobrze izolujących, lepszej jakości, "studyjnych" itp. I tak będzie to dużo tańsze i prostsze (i równie skuteczne jak dla mnie) niż jakieś drogie słuchawki z wymyślnymi aktywnymi elektronicznymi systemami wyciszającymi. Poza tym swego czasu zrobiłam mocny resaarch w internecie na ich temat i opinie co do ich skuteczności były różne (w sumie mnie zniechęciły). Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Słuchawki wyciszające 21.01.22, 21:20 to dobrze ze nie masz aż takiej nadwrazliwosci sluchowej, u mnie dzwieki wydawane przez pociąg/tramwaj/silnik samolotu to jak borowanie czaszki. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Słuchawki wyciszające 21.01.22, 22:20 nadwrazliwosci nie mam, ale wszelkie szumy wiatru, deszczu w sluchawkach jako zagluszacz by mnie do szalu doprowadzily cisze lubie i jak potrzebuje sie odciac to nauszne sony sie sprawdzaja swietne Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Słuchawki wyciszające 21.01.22, 22:25 mam te same słuchawki. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: Słuchawki wyciszające 22.01.22, 00:02 Widocznie faktycznie nie mam aż takiej nadwrażliwości słuchowej o jakiej pisze georgia.guidestones. A do szału to mnie doprowadzały odgłosy na open space, gdy potrzebowałem się nad czym skupić - rozmowy telefoniczne i nie. A kiedyś jakaś bździągwa przyniosła i włączyła sobie radyjko... uff... Nawet nie zdaje sobie sprawy, jak blisko była mało chwalebnej śmierci przez zatłuczenie klawiaturą. Na szczęście mój sposób zadział i dlatego nim się podzieliłam. No i epizod pracy na open space też postarałam się możliwie szybko zakończyć. Swoją drogą uważam, że w jednym z kręgów piekielnych pracuje się właśnie na open space Odpowiedz Link Zgłoś