Dodaj do ulubionych

a witamina C?

09.02.22, 12:29
Wczorajszy watek o filtrach mnie natchnal smile Bo liste kremow z filtrami do wyprobowania juz sobie zrobilam, ale chcialam Was o witamine C zapytac. Chyba najlepiej jako serum ale moze tez byc dobry krem na dzien (najlepiej z wysokim filtrem, 30 przynajmniej, u mnie w deszczowej Belgii zima powinno dac rade). Mialam CE Ferulic ze skinceuticals i bylam zadowolona, w PL ostatnio sobie kupilam bioliq i na twarzy jest przyjemny (choc ten efekt wygladzenia i napiecia ma mniejszy), auriga byla ok, nacomi jak dla mnie za slabe. Macie cos naprawde dobrego z witamina C? 46 lat wiec nie jakis tam miziaczek dla jedrnej dwudziestki tylko cos, co naprawde dziala. Moze byc cos polskiego, moge sprowadzac z innych krajow.
Obserwuj wątek
    • snowbabe Re: a witamina C? 09.02.22, 12:52
      Ja sobie bardzo chwale Paula's Choice C15 Booster, moim zdaniem jeden z lepszych zamiennikow CE Ferulic.
      • mayaalex Re: a witamina C? 09.02.22, 13:28
        O, zawsze czytam o Paula’s Choice a nigdy jeszcze od nich niczego nie mialam. Sprobuje na pewno.
        • snowbabe Re: a witamina C? 09.02.22, 15:19
          Ja mam raczej pozytywne wrazenia, kilku rzeczy uzywam na codzien od dawna, ale 2 rzeczy mnie rozczarowaly mocno
    • srubokretka Re: a witamina C? 09.02.22, 12:55
      Uzywam vit c w proszku. Przy okazji czytania info o niej przeczytalam, ze ludzie dodaja jej do kremow.
      Nie stosowalam, ale moze kiedys wyprobuje.
      Co do gotowcow nie pomoge, bo nie uzywam. Sprobowalam kilka lat temu i te miejsca mam teraz starzej wygladajace od reszty skory.
    • simply_z Re: a witamina C? 09.02.22, 13:02
      medik8, krem z witamina c, bardzo fajna konsystencja, filtr 30, ladnie sie wchlania i rozswietla
      • mayaalex Re: a witamina C? 09.02.22, 13:29
        O, to by bylo fajne rozwiazanie na deszczowe pory roku, mysle ze dla mnie ta 30 na dzien moze wystarczyc. Dzieki!
    • araceli Re: a witamina C? 09.02.22, 13:10
      Geek&Gourgeous - rewelacyjne wchłanianie (konsystencja wody!) tylko nieco upierdliwy w stosowaniu bo ma krótki termin i trzeba trzymać w lodówce. Dobre też jeest serum ze Skintra. Budżetowo - Dermafuture kuracja z wit C.

Dużo zależy od skóry - ja mam mieszaną a większość tego typu kosmetyków tłustawą konsystencję i u mnie nie da się stosować nawet jak się mienią nazwą 'light' sad
      • mayaalex Re: a witamina C? 09.02.22, 13:30
        No wlasnie kiedys mialam tlusta, teraz raczej mieszana ale widze ze wszystko tresciwe dobrze sie sprawdza. O g&g juz sporo slyszalam, trzeba sprobowac.
    • koko8 Re: a witamina C? 09.02.22, 13:36
      Teraz używam dwuetapowego zestawu Sesdermy Ferulac anti-aging System. Bardzo to jest dobre.
    • g.r.uu Re: a witamina C? 09.02.22, 15:32
      Ja używam serum the ordinary, dobrze się wchłania. Nie mam problemów z cerą, traktuję raczej profilaktycznie więc trudno mi powiedziec coś o efektach. Chyba że za efekt uznamy brak problemów z cerą smile acha, mam 38 lat
    • taje Re: a witamina C? 09.02.22, 15:39
      Ja teraz używam serum od Ph Doctor i jestem super zadowolona. Jest lepsze niż serum od Medik8 - używałam dwóch: C Tetra i super C30 i były dobre ale jednak wolę to od Ph Doctor. Ma świetną konsystencję, nie lepi się i faktycznie zostawia rozświetloną twarz. O wpływie na przebarwienia nie mogę wiele powiedzieć bo akurat z tym nie mam problemu.

Mówisz, że CE Ferulic warte swojej ceny? Zastanawiałam się ostatnio ale cena zniechęca.
      • mayaalex Re: a witamina C? 09.02.22, 15:51
        Tak, bylam zadowolona - ale w ogole lubie skinceuticals, zazwyczaj dobrze mi robia. No ale szukam oczywiscie czegos tanszego, z Ph doctor pewnie i tak bede zamawiac to slynne serum na powieki wiec przy okazji witamine C tez wyprobuje smile
        • gaskama Re: a witamina C? 09.02.22, 15:56
          A które to jest slynne serum ph doctor na powieki?
          • sophia.87 Re: a witamina C? 09.02.22, 16:37
            Jest tylko jedno ☺
            Mogę też polecić maskę na szyję i dekolt oraz krem na łokcie i kolana, do stosowania także na całe ciało
        • taje Re: a witamina C? 09.02.22, 16:00
          Witamina C od nich lepsza niż serum na powieki ale sama sprawdź. Ja dalej męczę to serum na powieki ale jakoś efektów nie widzę, oprócz uczucia ciągnięcia po aplikacji. No ale się nie poddaję (to już 2 miesiące!). Z innych od Ph Doctor polecam gorąco krem lipidowy, jest bardzo fajny. Lubię też ich krem do rąk na noc z witaminą C, balsam do ciała i peeling pod prysznic (choć ten nie jest zbytnio wydajny). Ogólnie bardzo przyzwoite kosmetyki. Wysyłają za granicę, zamawiałam i przyszło błyskawicznie.
          • mayaalex Re: a witamina C? 09.02.22, 16:44
            tak, krem lipidowy tez mam na liscie smile pojedziemy autem na wielkanoc wiec pozamawiam do rodzicow odpowiednio wczesniej, pewnie wysylka bedzie tansza/za darmo. Kazdy moj pobyt w PL to takie zakupy smile
            • taje Re: a witamina C? 09.02.22, 16:50
              Ja ostatnio zamawiam online bo rzadziej w Polsce bywam (przez pandemię i nie tylko). Do Lux wysyłka u nich kosztuje 60 zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka