Dodaj do ulubionych

kwas na rozszerzone pory

20.02.22, 12:31
pisałam niedawno o problemach z naczynkami, to już zaleczone. do tego mam na policzkach rozszerzone pory ale nie mam trądziku. stosuję kremy z lekkimi kwasami ale może na to coś mocniejszego by trzeba? który kwas najlepiej zwęża pory? tylko nie chcę skóry przesuszyć. ogólnie jest tłusta, ale policzki nie bardzo. czyli mieszana chyba.
Obserwuj wątek
    • chococaffe Re: kwas na rozszerzone pory 20.02.22, 13:47
      Też jestem ciekawa. U mnie działa kwas azelainowy, dobry też dla cery naczynkowej, ale działa tak na czwórkę - czyli w sumie nieźle, ale może jest coś lepszego i cąły czas w miarę łagodnego?
      • pasquda77 Re: kwas na rozszerzone pory 20.02.22, 13:50
        Właśnie zamówiłam ten kwas z Nacomi, ciekawa jestem efektów.Krem z filtrem konieczny przy tym?
        • chococaffe Re: kwas na rozszerzone pory 20.02.22, 13:53
          Moim zdaniem po każdych kwasach i retinolu, a nawet i bez nich (ale ja mam cerę naczynkową, więc i tak muszę)
      • mashcaron Re: kwas na rozszerzone pory 20.02.22, 15:35
        U mnie kwas azelainowy się sprawdza świetnie na pory i zaskórniki. Mam z TO .
        • swiecaca Re: kwas na rozszerzone pory 20.02.22, 17:59
          Używam czasem Azelac z sesdermy, ale nie zauważyłam spektakularnych efektów. Czy TO ma wyższe stężenie?
      • swiecaca Re: kwas na rozszerzone pory 20.02.22, 18:00
        Jaki % używasz?
        • chococaffe Re: kwas na rozszerzone pory 20.02.22, 21:35
          Używałam 15%. Teraz nie używam, bo cera mi się trochę uspokoiła, a na wiosnę wracam gabinetu na ten kwas. Wynika to z tego, że zrobiło mi się za gęsto z retinolem i kwasem. A w gabinecie kwas jak po miesiącu stosowania domowego, bez żadnych skutków ubocznych
      • primula.alpicola Re: kwas na rozszerzone pory 20.02.22, 18:03
        Ostatnio szikimowy jest w trendzie. Ponoć łagodny a skuteczny. Chyba sobie kupię, od Nacomi właśnie. Te ich ceny są bardzo przyjemne, aż się chce testować;_)
        Mnie interesują tylko łagodne, o działaniu anti-aging, więc nie będę doradzać swiecącej, bo wygląda na to, że jej skóra ma zupełnie inne potrzeby. A może po prostu, swiecaca, przydałaby Ci się seria silnych kwasów u kosmetyczki, a potem, dla podtrzymania efektu, coś, co ona poleci?
        • swiecaca Re: kwas na rozszerzone pory 21.02.22, 09:02
          faktycznie to Nacomi b tanie, czy jest jakiś haczyk? może sobie kupię właśnie od nich glikolowy 10%

do kosmetyczki bym poszła, ale aktualnie nie mam zaufanej sad a moja skóra czasem nie reaguje jak norma przewiduje. dawno temu miałam taką serię kwasów i wyżarło mi dziury, które leczyłam długo. fakt, że po wyleczeniu miałam piękną skórę przez dłuższy czas.
          • pasquda77 Re: kwas na rozszerzone pory 21.02.22, 09:37
            Kwas glikolowy Nacomi jest super, doprowadził moją i 16 latka cerę do porządku, polecam z całego serca, ja po nim używam kremu 50+ też właśnie z Nacomi
          • primula.alpicola Re: kwas na rozszerzone pory 21.02.22, 09:53
            To idź do polecanej. Właśnie dlatego potrzebna jest fachowa ręka i oko, żeby zareagować na reakcjewink i zneutralizować natychmiast kiedy skóra zacznie krzyczeć. Potem maska pozabiegowa Neutrea albo Pharmaceris Corneo Sensilium i powinno być pięknie.
            Co do Nacomi, nie wiem czy jest haczyk. Kupuję, kiedy mam krucho z forsą. W lepszych momentach ptrzesskakuję na level Basiclab.
            Może Nacomi nie ma tak dobrych/nowoczesnych technologii i formulacji jak te droższe? Lepiej się za dużo nie zastanawiać, bo przeczytają i podniosą ceny w celu zwiększenia sprzedażywink
    • sophia.87 Re: kwas na rozszerzone pory 20.02.22, 19:17
      Medik8 Sleep glycolic najlepszy jaki kiedykolwiek używałam
      • swiecaca Re: kwas na rozszerzone pory 20.02.22, 21:13
        Czy po nim skóra się łuszczy?
        • sophia.87 Re: kwas na rozszerzone pory 20.02.22, 21:18
          Mogę pisać za siebie, u mnie nic takiego się nie działo, a stosowałam na zmianę z Retinoate. A mam jasną i wrażliwa skórę.
          Kwas glikolowy kapsulkowany, więc w najdelikatniejszej i skutecznej formie.
          Po około 30-60 minutach nakladalam jeszcze krem z ceramidami
    • krwawy.lolo Re: kwas na rozszerzone pory 20.02.22, 21:29
      Panie doktorze, w jakich porach pan przyjmuje? W sztruksach.
    • aniadawid1 Re: kwas na rozszerzone pory 21.02.22, 11:50
      Makijażystka poleciła Bandi z kwasem migdałowym, ale jeszcze nie kupiłam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka