Dodaj do ulubionych

Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan

02.04.22, 10:28
Widziałyście wzruszający spot kremlowskiej propagandy skierowany do świata zachodniego, żeby zachód przestał szerzyć hejt? Jeśli nie to warto obejrzeć filmik z linku. Naprawdę można się wzruszyć big_grin

"Granice są w głowach ludzi” – to główne przesłanie nowego spotu kremlowskiej propagandy, który w poniedziałek opublikowała rosyjska ambasada we Francji. Nagranie zawiera też apel, by świat zachodni skończył z „szerzeniem nienawiści” i „nienawiścią wobec Rosjan”. W materiale wykorzystano... zwierzęta, a rzekomymi „czarnymi charakterami” są husky syberyjski i jego właściciel.
Najnowsze wideo przedstawia historię odrzuconego przez znajomych młodego chłopaka. Po przyjściu na imprezę z psem, którego nazwa wskazuje na rosyjskie korzenie (husky syberyjski), zamknięto mu drzwi do środka i przekazano: „Nie ma tutaj dla ciebie miejsca”.

Jak zwykła robić to rosyjska propaganda, także ta historia ma swój „morał”. Gdy ludzie odwracają się od chłopaka i jego „rosyjskiego” psa, natychmiast ruszają do niego inne czworonogi, okazując swoje wsparcie. W podsumowaniu spotu pokazują się napisy: „Granice są w głowach ludzi” i „Przestań szerzyć nienawiść”.

www.tvp.info/59166365/rosja-skarzy-sie-na-hejt-granice-sa-w-glowach-ludzi-nowy-spot-propagandowy-rosyjskiej-ambasady-we-francji-wideo
Obserwuj wątek
    • 1matka-polka Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 10:34
      Niech im wylacza prad w tej ambasadzie.🙄
    • daniela34 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 10:35
      Cóz, mnie bardziej wzruszają Ukraincy targający ze sobą kilometrami psy i koty, wzruszają mnie ranne w ostrzale zwierzęta i ten czarny kudłaty olbrzym odnaleziony przez żołnierzy ukraińskich w odbitej miejscowości.
      Husky wyrzucony z imprezy już jednak nie ma takiej siły oddziaływania.
      Niech się Rosjanie wzruszają losem zwierząt, które dotknęła wojna.
      • mamkotanagoracymdachu Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 10:37
        Same here.

Rosja i Rosjanie zasługują na wszystko co najgorsze, z cała pewnością nie ma dla nich miejsca miedzy normalnymi ludźmi.
      • beataj1 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 10:41
        Ze nie wspomnę o zbombardowanym zoo.

Pomyślał by ktoś że ruscy tacy wrażliwi.
        • daniela34 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 10:44
          O właśnie, jeszcze zoo.
        • mizantropka_20 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 11:37
          Według niejakiego analityka białego wywiadu Jarosława Wolskiego ZOO zbombardowali sami Ukraińcy - fragment wywiadu Sroczyńskiego:
          J.W. - "Pamiętasz słynną kolumnę rosyjską w Kijowie, która dojechała do ZOO?

G.S. - Pamiętam.

J.W. - No więc to nie byli Rosjanie, tylko ukraińska kolumna zaopatrzeniowa, którą sami sobie wystrzelali, bo rozdali cywilom broń, cywile mieli słabe dowodzenie, zbyt chętne naciskali na spust i w bratobójczym ogniu zginęło 60 żołnierzy. Tyle że nikt o tym nie wie. To, co widzisz po stronie Ukrainy, jest dobrze przygotowanym przekazem propagandowym, wszystkie elementy się spinają, codzienne zdjęcia bohaterów z granatnikami przeciwpancernymi, a w tym samym czasie Ukraińcy tracą dziesiątki czołgów."
          • buldog2 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 14:52
            Spotkałem więcej podobnych opinii, ale w życiu nie chciałoby mi się tracić czasu, żeby sprawdzać.
        • hanusinamama Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 15:05
          Oni tam weszli i strzelali do zwierząt. Zabili 3 opiekunów i mase zwierzaków.
      • niemoralna Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 11:42
        Samo sedno Daniela . Podpisuje się pod każdym słowem, przecinkiem i kropka
        • la_felicja Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 12:44
          Ja też.
    • huang_he Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 10:40
      Jak dotąd nie miałam nienawisci do zwyklych Rosjan, to po takim spocie nagle się zrodzila przeogromna. Ale moze o to chodzilo.
      • milva24 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 11:18
        Może i tak...kto wie jakimi ścieżkami chadza rosyjską polityka. Jakby tak gdzieś pod wpływem ich spotów nastąpiło szykanowanie Rosjan to może mieliby pretekst do wkroczenia. Bo że o dobro własnych obywateli im chodzi to nie wierzę, gdyby tak było nie robiliby prowokacji na swoim terenie skierownych w ludność cywilną.
        • buldog2 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 16:26
          Na własnym terenie to chyba nie robią. Teraz. A już mieszkańców tzw. ORDŁO (okolice Doniecka i Ługańska) to traktują jak ludzi drugiej jak nie niższej kategorii, i to obie strony. Obie. Wystarczy popatrzeć na relacje filmowe (pisane mogą być skłamane, po każdej ze stron). Ale o dobro obywateli nie chodzi im na pewno, ludzie nigdy się nie liczyli, byli materiałem zużywalnym, dla władzy. Ale o wkroczeniu nawet nie myślą. Znaczy jakieś przygłupy zapytane na ulicy mówią i takie rzeczy, ale kompletnie bez znajomości sprawy. I bez władzy.
          Oni mówią o ponownym natarciu na Kijów i to też mnie dziwi. Znaczy natarcie mogą zrobić, po mobilizacji, nie wcześniej. Ale już stracili prawie połowę czołgów, do końca mobilizacji jak tak dalej pójdzie stracą jeszcze kilkaset i niespecjalnie czym będą mieli atakować. W tych warunkach, miejskich, podmiejskich, w starciu z bronią przeciwpancerną są bez szans. Po wzmocnieniu obrony przeciwlotniczej bardzo wiele samolotów, Ukraińcy mówią, że polowa, nie wraca i Rosjanie przestają latać. Nacierać będą oddziały niewyszkolone, (został też nieruszony Specnaz, ale to nie jednostki szturmowe), bez woli walki, nie wróżę temu powodzenia.
          Jest Rosgwardia, ale to takie uzbrojone ZOMO, w sam raz do walki z bezbronnymi i pałowania kobiet, nie do walki z wojskiem, to samo Czeczeni Kadyrowa, z nich tworzy się oddziały zaporowe, które będą strzelać do własnych cofających się żołnierzy. Zresztą Rosgwardia brała udział w walkach i została rozgromiona, Czeczeni tak samo.
          Ale jest inna okoliczność, o której Ukraińcy ledwie napomykają: najprawdopodobniej coraz mniej broni dociera do strony ukraińskiej i chyba jest to zamierzona akcja Amerykanów.
          • alicia033 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 16:37
            buldog2 napisał:

> najprawdopodobniej coraz mniej broni dociera do strony ukraińskiej i chyba jest to zamierzona
            > akcja Amerykanów.
            >
            już raz o to pytałam o ilość dostarczanej Ukraińcm broni ale jakoś nie odpowiedziałeś.
            Więc again: wiesz to z jakiego źródła?
            • buldog2 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 19:38
              Jest wiele doniesień tego rodzaju, nie zwracam na to uwagi. Gdyby było niewiele, zwracałbym uwagę, ale traktował bardziej ostrożnie.
              Mówi o tym na yt Jurij Szwec, dawny agent KGB w Waszyngtonie (pod przykryciem TASS), obecnie konsultant Departamentu Stanu i amerykańskich służb. Ostatnio wkleił kilkadziesiąt filmików i trudno mi powiedzieć, w którym konkretnie. To ten facet, który powiedział, że jeśli już, "Rosjanie najpierw zrzucą bombę atomową na Ukrainę, a dopiero potem na Polskę. Niestety".
              Ja też, łączę się w żalu.

Tu: www.youtube.com/watch?v=vslCpMtgHJ0 jest ostatni odcinek.
              • buldog2 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 19:46
                Od tygodnia albo trochę dłużej w wypowiedziach Ukraińców z linii frontu są narzekania na brak dostaw broni. Wcześniej tego nie było.

Wygląda na to, że wkurzyli Bidena i Amerykanów w ogóle i coraz mniej broni dociera do strony ukraińskiej. Ostrzegał ich Szwec (sam Ukrainiec): nie kąsa się ręki, która karmi. A Zelenski ustawiał i prawie zbeształ Bidena w jego obecności, później to się powtórzyło. Izraelowi mówił o podłości, ale wzburzył do żywego przypomnieniem Babiego Jaru, gdzie SS urządziła Żydom masakrę. Jednostki ukraińskie były w SS. W Izraelu nic on nie załatwi, i dobrze będzie dla niego, jeśli tylko na tym się skończy.
                • umi Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 03.04.22, 14:18
                  Przekozakowal albo jest zdesperowany.

Polska ma pecha, ze graniczac z idiotami sama tez nie umie sie zjednoczyc, zadbac o wlasne intersy i stac silnym krajem jak Szwajcaria. Jest taka popierdulka pod wzgledem obszaru, ze na to powinna postawic w pierwszej kolejnosci i mialaby spokojne zycie przez wieki. A tak, to stale beda problemy. Do padliny zawsze lezie robactwo.
              • alicia033 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 20:36
                buldog2 napisał:

> nie zwracam na to uwagi.

To widać.
                Anyway, to nie wygląda na obrazę:
                www.washingtonpost.com/world/2022/04/02/pentagon-300-million-ukraine-aid/
                • buldog2 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 03.04.22, 12:25
                  300 milionów to tu na drobiazgi, tam inne pieniądze idą. Wczoraj Szwec mówił, że uchwalili ponad 12,7 miliarda i wygląda na to, że relacje Biden-Zelenski ustawione już jak należy (teraz szybko idzie, bo wojna).
            • buldog2 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 19:40
              Nie zauważyłem wcześniej pytania.
    • woman_in_love Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 10:51
      JK "Ruska onuca" Rowling i terfiary to lubią. Kilka dni temu, Putin porównał Rosję do Rowling.

Zachód niszczy J.K. Rowling, autorkę książek dla dzieci – a jej książki są publikowane na całym świecie. Wszystko dlatego, że nie spełniła oczekiwań wobec praw płci. Teraz próbują zlikwidować mój kraj – mówię o postępującej dyskryminacji wszystkiego, co ma związek z Rosją big_grinbig_grinbig_grin
      • tanebo001 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 11:15
        spidersweb.pl/rozrywka/2022/03/25/jk-rowling-wladimir-putin-wojna-w-ukrainie-cancel-culture
      • vivi86 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 11:40
        Rowling popiera Ukrainę.
      • veryvery Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 11:52
        Rowling byla bardzo oburzona wykorzystaniem jej nazwiska przez putlera I bardzo wyraźnie opowiedziała się za Ukrainą
        • woman_in_love Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 12:18
          A niesłusznie.

Zaskakujące, że Putin dał akurat ją za wzór i tak świetnie znał jej poglądy. Widać, że w środowisko terfów idzie niezły sponsoring big_grin.
          • jednoraz0w0 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 15:03
            To, że Putin tak świetnie znał poglądy Rowling sprzyja mojej teorii sprzed dwóch lat, że cały ruch woke Julek, aktywistów trans, pojęcia terf i cancel culture pochodziła z Kremla i miała na celu skłócić i skompromitować lewicę i w skrócie doprowadzić dobrego, żeby nawet ludzie neutralni oraz tacy leaning left patrzyli na nich z taką pogardą jak triss merigold. Ten ściek mi w którymś momencie zepsuł kilka fajnych popkulturalnych grup i stron jak nagle zostały zalane postami jakichś dziwnych aktywistów którzy na lewo i na prawo oskarżali wszystkich o misgenderowanie. Nawet, kurła, próba zdyskredytowania Suchanow przez Margot na tle romanticznym tu pasuje. Bardzo dobrze mu wyszło, gdyby odbyły sie w Polsce wybory to lewica nie ma szans odgryzienia PiS-owi ani kawałka tortu.
            • sko.wrona Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 15:50
              I tu się muszę z tobą zgodzić.
              Lewica miała szansę na przyzwoity wynik w kolejnych wyborach. Kto będzie teraz na nich głosował? Legalizacja sutenerstwa, wszędzie terfy, których często jedynym przewinieniem jest użycie słowa „kobieta”, w kontekście, który nie odpowiada pani Heban, albo zostawienie like pod postem nie tej osoby co trzeba itd., polski kolonializm, itd itp

Zero miejsca na debatę. ZERO. Masz zastrzeżenia co dekryminalizacji stręczycielstwa? Jesteś swerfem. Nie podoba ci się, że wszędzie są „osoby z macicami”, bo „kobieta” jest słowem wykluczającym, a nie ma „osób z penisami” tylko są mężczyźni. Jesteś terfem.

Właściwie, w sposobie działania to całe środowisko zmieniło się w lustrzane odbicie konfederacji.
              • dramatika Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 16:06
                sko.wrona napisała:

> Zero miejsca na debatę.

Debata, mówisz. Jesteś chętna do normalnej, poważnej dyskusji o aborcji, zakładającego wysłuchanie i próbę zrozumienia stanowiska osób popierających zakaz aborcji, czy nie?

Tak myślałam.
                Więc zmykaj na stronę oszołomów ze skrajnej lewicy, bo niczym się od nich nie różnisz, nawet jeśli nie zaprzeczasz istnieniu płci biologicznej.
                • dramatika Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 16:07

zakładającej*
                • sko.wrona Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 16:20
                  Dobre. Dramatika chce dyskutować, wysłuchać i zrozumieć drugą stronę 😂 wzruszyłam się.

Ić stont
                • arthwen Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 20:43
                  Z debilami nie ma po co dyskutować. A jak jakaś kobieta jest przeciwko i nie chce robić aborcji, to - tadam - zwyczajnie może jej nie robić, nawet jeśli to zagrożenie dla jej życia.
                  • dramatika Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 21:54
                    arthwen napisał(a):

> Z debilami nie ma po co dyskutować.

No. Bo to czy terf czy nie terf, wszyscy lewacy jesteście tacy sami - traktujecie każdego o innych poglądach jak debila. Dlatego śmieszy mnie ten płacz "terfa" o jakąś "debatę" na lewicy. Nie wiedziała kogo popiera?
                    • bistian Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 22:08
                      dramatika napisał(a):

> No. Bo to czy terf czy nie terf, wszyscy lewacy jesteście tacy sami - traktujec
                      > ie każdego o innych poglądach jak debila. Dlatego śmieszy mnie ten płacz "terfa
                      > " o jakąś "debatę" na lewicy. Nie wiedziała kogo popiera?

Weź dramatika, spie...j stąd. Ludzie piszą na poważnie, a ty gwiezdne wojny urządzasz. Jacy terkowie i lewacy. Co nas obchodzą obecnie pozaziemskie cywilizacje?
                    • arthwen Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 03.04.22, 12:53
                      Nie zrozumiesz, ale i tak ci odpowiem, bo może ktoś z chociaż szczątkowym mózgiem przeczyta i zrozumie.
                      Pomijając już wszystkich lewaków, do których zresztą nie należę, i opcję wypowiadania się w cudzym, grupowym imieniu - ja się wypowiadam tylko w swoim, żeby było jasne - to nie traktuję każdego o innych poglądach jak debila. Natomiast debila traktuję jak debila, a ktoś kto uważa, że jego wierzenia powinny być ważniejsze dla innych ludzi od ich własnych i wymaga od tych innych stosowania się do tego co jego wyobrażone bóstwa wymagają od swoich wiernych ewidentnie debilem jest. Jak dla mnie katolicy/muzułmanie/żydzi/buddyści/itd mogą sobie wierzyć w dowolne rzeczy, ale mam głęboko to co ich bóg, mesjasz, czy tam inny prorok uważa za słuszne.
                      • dramatika Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 03.04.22, 13:07
                        arthwen napisał(a):

> nie traktuję każdego o innych poglądach jak debila. Natomiast de
                        > bila traktuję jak debila

Za jego poglądy lub wiarę. Ale nie, broń boże nie jesteś lewakiem smile
              • woman_in_love Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 19:35
                wszędzie terfy, których często jedynym przewinieniem jest użycie słowa „kobieta”, w kontekście, który nie odpowiada pani Heban

Z tego co widzę, to aktywistki terfiarskie niosące na sztandarze JK "ruską onucę" Rowling, to piszą do Heban, per panie Heban. Trudno tu o debatę.
                • jednoraz0w0 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 19:39
                  no wszak o to chodziło, żeby doprowadzić ludzi do tego żeby im krew oczy zalała i uniemożliwić debatę.
                  • woman_in_love Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 19:41
                    Oczywiście, że o to chodziło, dlatego mam 100% pewność, że to TERFY są sponsorowane z Moskwy, a nie odwrotnie.
                    • jednoraz0w0 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 19:51
                      czej, co (kogo) rozumiesz przez „odwrotnie”? Przecież do niedawna nikt nie miał problemu z nazywaniem kobiety kobietą, nazywaniem środków higienicznych dla kobiet środkami higienicznymi dla kobiet itd. Te osoby nie zmieniły poglądów ani nie zaczęły głosić niczego radykalnego tylko nagle zostały wyoutowane i zcancellowane. Naprawdę terfów nie trzeba było sponsorować, wystarczyło sponsorować woke trans aktywistów z jednej a konfiarzy z drugiej. A te naczelne terfy polskiej sceny (typu Kayaszu) według mnie nie są sponsorowane, tylko są na pozycji pożytecznych idiotek (nie chodzi mi to czy są idiotkami jako takimi, tylko o pozycję w której ich poglądy są wykorzystywane do cudzej gry), bo one w przeciwieństwie do takiego cynicznego odpadu jak kaja godek ewidentnie wierzą w to co piszą i autentycznie cierpią że są wciągane w chujową kremlowską grę.
                      • woman_in_love Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 20:00
                        Przecież do niedawna nikt nie miał problemu z nazywaniem kobiety kobietą, nazywaniem środków higienicznych dla kobiet środkami higienicznymi dla kobiet itd.

Do niedawna to wiele rzeczy uchodziło płazem i nikt nie miał z nimi problemu.
                        Natomiast te środki higieniczne nie są najwyraźniej tylko dla kobiet i być może warto to na opakowaniu jakoś wyrazić. No nie wiem, że np. dla kobiet + osób z macicami (czy jak tam te osoby sobie życzą).

naczelne terfy polskiej sceny (typu Kayaszu) (...) autentycznie cierpią że są wciągane w chujową kremlowską grę

Akurat ta pani jest taką gnidą, że równie dobrze mogłaby być Godek i nie sądzę, że cierpi z tego powodu.
                        • mamkotanagoracymdachu Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 20:09
                          Z ciekawości, czemu uważasz, ze kayaszu jest gnidą?
                        • jednoraz0w0 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 21:46
                          woman_in_love napisała:

>
                          > Do niedawna to wiele rzeczy uchodziło płazem i nikt nie miał z nimi problemu.

Zatem nie było najmniejszego powodu, żeby sponsorować kogoś, kto je wygłasza.

> Natomiast te środki higieniczne nie są najwyraźniej tylko dla kobiet i być może
                          > warto to na opakowaniu jakoś wyrazić. No nie wiem, że np. dla kobiet + osób z
                          > macicami (czy jak tam te osoby sobie życzą).

Przecież na opakowaniach nie m nic na temat tego, że są dla kobiet. Sztuczny problem z samej głębi dupy.

>
                          >
                          > Akurat ta pani jest taką gnidą, że równie dobrze mogłaby być Godek i nie sądzę,
                          > że cierpi z tego powodu.

Nie wiem, czemu jest gnidą i ona nie jest jedyną polską influencerką z terfowską etykietką.
                        • arthwen Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 03.04.22, 12:58
                          Ale po cholerę pisać w ogóle, że konkretne środki higieniczne są dla kobiet?
                          Jak jakiś facet chce użyć podpaski, to ma zakaz czy coś?
                          To jak maszynki do golenia, co prawda nie korzystam, ale nie widzę problemu w użyciu "męskiej" maszynki, goli dokładnie tak samo, jak "damska" i te etykietki są mi totalnie zbędne.
                          • jednoraz0w0 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 03.04.22, 15:27
                            No to też na opakowaniach się nie pisze, z wyjątkiem jednej inby gdzie P&G po cichu wprowadziło na opakowania ikonkę Wenus, by następnie w świetle reflektorów ją zlikwidować, że niby tacy równościowi (co im nie przeszkadza sprzedawać drożej różowych golarek, biznes is biznes). Natomiast w marketach są alejki oznaczone „artykuły kobiece”, co ma na celu ułatwienie nawigacji klientom, tam są podpaski, testy ciążowe, środki na grzybicę. No i to podobno trauma dla faceta z miesiączką coś w tej alejce kupić, co najmniej jakby faceci nigdy nie kupowali takich rzeczy dla swoich partnerek. Zauważ przy tym, że naprawdę nie ma problemu, żeby wprowadzić opakowania podpasek w kolorach tradycyjnie wyróżniających kosmetyki i środki higieniczne dla mężczyzn - czyli czarne i granatowe, No tylko jakiś ich nie ma, najwidoczniej z badań rynku wyszło, że po takie to by w ogóle nie sięgali, ciekawe, dlaczego 🙃
                            • arthwen Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 05.04.22, 22:35
                              Ależ jak najbardziej są podpaski w opakowaniach granatowych i czarnych - głównie te przeznaczone do stosowania w nocy tongue_out
                              A i w znanych mi sklepach nie widziałam żadnych alejek oznacoznych "artykuły kobiece", co najwyżej jest "artykuły higieniczne".
                • jednoraz0w0 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 19:57
                  poza tym jak jesteś osobą publiczną to nei za bardzo masz wpływ na to, kto, z jakimi poglądami i w jakim celu sobie wdzieje twoją osobę na sztandar. W pewnym stopniu to było widać w kampanii billboardowej z płodem w sercu.
                • sko.wrona Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 20:03
                  Pani Maja Heban. Komu? czemu? nie odpowiada pani Mai Heban, albo Panu Womenowi. Maja Heban jest kobietą, a w języku polskim rzeczowniki odmieniamy przez przypadki.
                  A teraz przeproś
                  • woman_in_love Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 20:07
                    Dziękuję za nazywanie mnie panem Women. A teraz terfie przeproś za swój analfabetyzm i brak czytania ze zrozumieniem.

Więc jeszcze raz: to wy, terfy, piszecie do Mai Heban, per panie Heban.
                    • sko.wrona Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 20:18
                      woman_in_love napisała:

> Dziękuję za nazywanie mnie panem Women. A teraz terfie przeproś za swój analfa
                      > betyzm i brak czytania ze zrozumieniem.
                      >
                      > Więc jeszcze raz: to wy, terfy, piszecie do Mai Heban, per panie Heban.
                      >
                      Jprdl ale przeczytałeś co JA napisałam? Napisałam PANI Heban nie odpowiada. Maja Heban jest kobietą, trans kobiety to kobiety. Ja jestem terfem???
                      • woman_in_love [...] 02.04.22, 20:19
                        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • woman_in_love Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 18:23
              Raczej świadczy o tym, że środowisko terfów jest sponsorowane z Kremla.
              • jednoraz0w0 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 19:36
                nie no, trefy to sztuczny wymysł. PO prostu idziesz sobie, minding your own business i nagle obrywasz opinia, że jesteś terfem. Natomiast oczywiście, kreml moim zdaniem intensywnie tworzył i sponsorował obie skrajności.
                • woman_in_love Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 19:40
                  trefy to sztuczny wymysł

Rowling i jej aktywistki nie idą sobie tak po prostu. To skrajna patologia formułująca wobec transów zarzuty w taki sam sposób jak prawica i konserwatyści robią to wobec gejów, lesbijek ruchów pro-choice, itd. I nie jest to żaden wymysł.
                  • jednoraz0w0 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 19:55
                    Rowling wsadzono w usta (i w książkę) poglądy których nie wypowiadała, więc ten. Nazwanie osoby miesiączkującej „kobietą” nie jest formułowaniem patologicznych sądów w kierunku osób trans. Jasne, że jak ktoś zacznie w twoim kierunku formułować zarzuty z dupy i zaczniesz się bronić to ktoś z tego może zrobić college, z którego wyjdzie jakaś patologia. Rowling pozycja została wykorzystana, chyba po to, żeby odebrać jej wpływ. Emma Watson i Daniel Radcliff są pożytecznymi mega-idiotami.
                    • jednoraz0w0 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 19:58
                      * collage
            • taje Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 03.04.22, 13:38
              Zgadzam się. Ta ostatnia histeria wokół terfów jest tak absurdalna, że pierwsze co nasuwa mi się na myśl to hipoteza o jakimś zewnętrznym sterowaniu. Nie dość, że skłóca to lewicę, to również środowiska kobiece (teraz to już nie wiem jak je nazwać...).
              • bistian Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 03.04.22, 14:03
                taje napisała:

> Zgadzam się. Ta ostatnia histeria wokół terfów jest tak absurdalna, że pierwsze
                > co nasuwa mi się na myśl to hipoteza o jakimś zewnętrznym sterowaniu. Nie dość
                > , że skłóca to lewicę, to również środowiska kobiece (teraz to już nie wiem jak
                > je nazwać...).

Einstein twierdził, że skomplikowane zjawiska, da się zazwyczaj dość prosto opisać językiem matematycznym.

Tutaj jest na tak trochę odwrót, czym ktoś głupszy, tym musi sobie to nadbudować, żeby stworzyć tajemnicę, grupę ludzi wtajemniczonych i tych, co nigdy tego nie zrozumieją. Tak działają sekty, tak działają różne dramatiki i podobne. Ale, to są zwykłe głupoty.
                I wbrew obietnicom, oni nie są mądrzejsi od PiS i mniej zachłanni. Są taka samo głupi i tak samo zachłanni, tylko, jeszcze się nie dorwali do koryta, o czym marzą od lat.
                W naszej sytuacji politycznej, jesteśmy bardzo blisko do mieszkańców niektórych krajów afrykańskich. Mamy podobne wątpliwości. Czy zagłosować na kogoś nowego? Jest tak samo głupi, jak obecny, ale jeszcze się nie nakradł, więc może by zostawić obecnego, bo on już ten majątek ma i jest przewidywalny? big_grin
                • jednoraz0w0 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 03.04.22, 17:04
                  Ale tu nie ma żadnej tajemnicy. Nagły wysyp przedziwnych trans-aktywistów w sm i tsunami niby-równościowych postulatów (w rodzaju lansowania terminu „chestfeeding” zamiast „breastfeeding”) z jednoczesnym cancelowaniem osób publicznych zwyczajnie miał miejsce. Jego skutkiem było ośmieszenie lewicowych ruchów i działaczy.
                  • jednoraz0w0 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 03.04.22, 17:06
                    Może powinnam napisać progresywnych i lewicowych, bo PiS tez jest lewicą, ekonomiczną.
    • gama2003 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 11:14
      Wystarczy, że przypomnę sobie chłopca, który osiwiał po wizycie gości z rosji.
      Spoty w kontraście do powyższego tym bardziej utrwalają rosyjskość wojenną.
      Tego fałszu świat nie zapomni.

Nikt tam nie bije się w pierś a ma pretensje - czemu świnie nas nie lubicie ?
      Tylko mordujemy, napadamy, gwałcimy, niszczymy, kradniemy, wywozimy siłą ludzi.
      O co Wam zachodzie chodzi ?
      • kropka_kom Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 12:42
        Jak tak nie cierpią tego zgniłego zachodu to dlaczego ich kobiety żony córki dzieci siedzą zagranicą?
        • livia.kalina Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 13:13
          Ty nie cierpisz tego zgniłego zachodu, z jego feminizmem, ideologią gender i neomarksizmem a jakoś nie wyjechałaś do ISIS albo Afganistanu, albo chociaż Rosji putina gdzie właśnie z takimi wymysłami jak prawa człowieka, prawa kobiet czy prawa mniejszości seksualnych, tak zaciekle walczą.
          • maeve_binchy Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 16:11
            100/100
    • kropkacom Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 11:18
      Jestem na nie hejtowi w stronę zwykłych Rosjan nie popierających poczynań Putina. Jednak spot opublikowany i zakładam wyprodukowany przez ambasadę? Nie. Poza tym jest dziecinny a przez to wręcz śmieszny. Zwłaszcza, że są Rosjanie, którzy swoimi oświadczeniami, w których odcinają się od działań Putina ryzykują więzienie.
      • konsta-is-me Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 14:39
        A dlaczego twierdzisz, że "zwykły Rosjanin" to ten który nie popiera dzień Putina...?
        Że niby popiera go jakaś minimalną grupka osób a 99 procent jest przeciw, tylko boi się odezwać?
        Ciekawy punkt widzenia...
        • kropkacom Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 14:56
          Uwaga! Próba manipulacji. Napisałam: zwykłych Rosjan nie popierających poczynań Putina. A nie, że zwykły Rosjanin nie popiera Putina.
          • iwles Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 15:42

Skąd wiesz, którzy zwykli Rosjanie nie popieraja Putina?
            • kropkacom Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 16:12
              Dobra. Nie mam czasu. Napisz wprost o co ci chodzi.
          • konsta-is-me Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 03.04.22, 03:32
            A niezwykłych Rosjan ci nie żal ?
            Nie zasłaniaj się"próba manipulacji"- sama zasugerowałas że "zwykły Rosjanin"- czyli przeciętny zjadacz chleba NIE popiera Putina- według ciebie.
            • kropkacom Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 03.04.22, 13:40
              Ja nie odpowiadam za to co ty sobie wyobraziłaś. Jeszcze tego brakowało.
    • gorzka.gorycz Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 11:20
      Ojej! Wzruszyłam się ….uncertain
    • kafana Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 11:24
      O zesz k**** nie wiem co powiedziec
    • lot_w_kosmos Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 11:29
      Na tym forum pełno wyznawczyń zasady, ze odpowiedzialność zbiorowa jest taka zła i niesprawiedliwa dla dobrych ruskich.
      Zapewne ściągną sobie filmik i się będą rozczulać.
      • kropkacom Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 11:33
        No ja jestem przeciwko hejtowaniu zwykłych osób nie popierających działań Putina. I co? Mnie też będziesz hejtować i wyzywać tu? Nie zamierzam ściągać tego spotu i go publikować gdziekolwiek.
        • lot_w_kosmos Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 11:36
          To ich głaskaj dalej, wolno ci.
          • kropkacom Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 11:37
            Nikogo nie głaskam.
      • po_godzinach_1 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 11:38
        lot_w_kosmos napisała:

> Na tym forum pełno wyznawczyń zasady, ze odpowiedzialność zbiorowa jest taka zł
        > a

bo jest zła
        • lot_w_kosmos Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 11:46
          Mówiłam, już sie zlatują pikające serduszka.
          • kropkacom Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 11:49
            Masz kogo hejtować. Dobrze dla ciebie. Sarkazm.
          • po_godzinach_1 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 11:50
            lot_w_kosmos napisała:

> Mówiłam, już sie zlatują pikające serduszka.

nawoływanie do odpowiedzialności zbiorowej jest charakterystyczne dla zwolenników zamordyzmu
            • iuscogens Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 12:00
              Ja myślę, ze trzeba jeszcze dodać, że Ci którzy hejtują tych biednych zwykłych Rosjan niczym się nie różnią od tych którzy mordują ukraińskich cywilów.
              Tego chyba jeszcze nie było?
              • kropkacom Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 12:04
                Czyli jestem ruską onucą?
              • po_godzinach_1 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 12:07
                iuscogens napisał:

> Ja myślę, ze trzeba jeszcze dodać, że Ci którzy hejtują tych biednych zwykłych
                > Rosjan niczym się nie różnią od tych którzy mordują ukraińskich cywilów.

jeśli uważasz, że trzeba dodać to dodaj
                >
                • mysiaapysia Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 12:46
                  Oj. Najwyraźniej co poniektórzy nie rozumieją ironii. Kilkaset lat dziczenia daje takie efekty umysłowe, jakie niestety widać. Mordy, gwałty, rabunki. I przekupienie niemal całego świata. Potrzeba było upartej Ukrainy, żeby się to wszystko ujawniło.
                  • iuscogens Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 13:24
                    Wśród zrabowanych rzeczy są patelnie i zabawki dziecięce. Ciekawe czy to zamówienia od operatywnych żon dzielnych wojaków. A czego nie dadzą rady zrabować to zniszczą albo obsrają (i to jak się okazuje nie jest przenośnia...)
                    Druga armia świata pokazuje swoją wartość bojową.
              • umi Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 12:53
                Najgorsze jest to, ze wychodzi na to, ze nie. Kto normalny spalowany na smierc albo siedzi w wiezieniu. Reszta to psychopaci. przeciez ta rosyjsnak armia nie jest zawodowa, to sa zwykli ludzie z poboru.
                Wcale sie nie dziwie, ze nie wyszli na ulice, kirdy Putin palowal tych protestujacych. Juz nie wazna Ukraina, mordowano ich rodakow, ktorzy protestowali - i co? Uj to kogos obchodzilo. Jest jakas grupa normalnych, pewnie max 20% spoleczenstwa, albo i nie to. reszta to bydlo uncertain
                • buldog2 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 16:39
                  Różne szacunki mówią ok. 15%.
      • stephanie.plum Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 19:19
        stosowanie odpowiedzialności zbiorowej jest po prostu złe, i to, że wyroiły się potwory, nie znaczy, że zaczęło być dobre.

rozumiem gniew, którym podyktowany był ten post, ale to głupota szczekać w próżnię, wyobraziwszy sobie "pikające serduszka rozczulające się nad filmikiem". gwarantuję, że to tylko twoja wyobraźnia, nikogo takiego nie ma.
        • kropkacom Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 03.04.22, 16:08
          "pikające serduszka" to takie sformowanie wytrych kiedy chcesz kogoś obrazić. Nic ponad to.
      • morekac Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 05.04.22, 22:43
        Papaj Franio też ich wspiera. Wszyscy jesteśmy winni w tej wojnie.
    • janja11 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 11:35
      Daję komentarz : głupie to
      I żeby było jasne. Nie mam nic do Rosjan. Natomiast mówię zdecydowane NIE tym, którzy są odpowiedzialni za wywoływanie wojen i tym, którzy ich popierają.
      Mają na rekach krew i są odpowiedzialni za śmierć i cierpienie.
      Narodowość nie ma znaczenia.
      • esperantza Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 03.04.22, 17:30
        Tylko wywoływanie? Rozumiem ze żołnierze maja już twoje współczucie. To bydło jakiego świat nie widział . Obawiam die ze właśnie to dobrze pokazuje przedruk społeczeństwa. Pewnie tak samo te 15 % ucieka z pola walki, a reszta szmaci się do końca.
    • asfiksja Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 11:37
      O, jak mi ich nie żal.
    • janja11 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 11:44
      Ten Husky przeprasza, że został tak paskudnie wykorzystany.
      https://filing.pl/wp-content/uploads/2018/08/filing_images_71bdde15b4b1.jpg
    • dalia7 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 11:50
      Warto pod takimi filmami cytować wiadomości z pierwszej linii frontu, jak o tym chłopcu, który osiwiał. We Francji, w Niemczech, oni nie odczuwają ukraińskiego cierpienia tak głęboko jak my.
      • marzeka11 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 12:07
        dalia7 napisała:

> Warto pod takimi filmami cytować wiadomości z pierwszej linii frontu, jak o tym
        > chłopcu, który osiwiał. We Francji, w Niemczech, oni nie odczuwają ukraińskieg
        > o cierpienia tak głęboko jak my.

6-latek, któremu zgwałcono i zamordowano matkę to tragedia, ale też mnie szokuje , co w głowie musi miec ta Rosjanka, która w ramach poparcia ruskiej armii synkowi funduje taką fryzurę

twitter.com/visegrad24/status/1510192284717010945?s=20&t=BcVkAWf4iT09IQC5MRGU8A
        • marzeka11 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 12:27
          I absolutnie szokujące jest to, co przedstawia ten reporter wojenny z Onetu sad ruskie są dziczą. To nie jest tylko Putin, tak "ruski mir" wprowadzali Rosjanie sad
          www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/wojna-rosja-ukraina-tak-wygladalo-wprowadzanie-ruskiego-miru-w-irpieniu-reportaz/rgegf5v,79cfc278
          • lot_w_kosmos Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 14:35
            Oglądałam to dzisiaj.
            Szokujące.
            Mam nadzieję że ruski naród kiedyś za to wszystko zapłacze.
    • umi Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 12:49
      Bardziej mnie wzruszaja te psy i koty, do ktorych strzela prymitywna rosyjska armia na ulicach Ukrainy. Niech ida na uj z takim spotem.
      Po tej akcji z siwym 6-latkiem 20 razy sie zastanowie zanim komukowliek z Rosji podam reke.
      • woman_in_love Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 13:52
        Bardziej mnie wzruszaja te psy i koty, do ktorych strzela prymitywna rosyjska armia na ulicach Ukrainy.

Oni są głodni.

"Służba Bezpieczeństwa Ukrainy regularnie publikuje przechwycone rozmowy telefoniczne rosyjskich żołnierzy. (...)
        Tym razem SBU opublikowała rozmowy, z których wynika, że wygłodzeni żołnierze zjadają… psy.
        - Dwa dni temu ugotowaliśmy owczarka - wyznał w rozmowie rosyjski żołnierz, gdy ojciec zapytał go, czy dobrze się odżywia.
        - Co? Teraz jecie psy? - dopytywał zaskoczony mężczyzna.
        - No tak, zjadłem. Po prostu bardzo chciało nam się mięsa - wyznał żołnierz."
        • po_godzinach_1 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 15:06
          woman_in_love napisała:

> Oni są głodni.
          >
          > [i]"Służba Bezpieczeństwa Ukrainy regularnie publikuje przechwycone rozmowy tel
          > efoniczne rosyjskich żołnierzy. (...)
          > Tym razem SBU opublikowała rozmowy, z których wynika, że wygłodzeni żołnierze z
          > jadają… psy.
          > - Dwa dni temu ugotowaliśmy owczarka - wyznał w rozmowie rosyjski żołnierz, gdy
          > ojciec zapytał go, czy dobrze się odżywia.
          > - Co? Teraz jecie psy? - dopytywał zaskoczony mężczyzna.
          > - No tak, zjadłem. Po prostu bardzo chciało nam się mięsa - wyznał żołnierz."[
          > /i]

o mój Boże...
        • umi Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 15:08
          Jrdl

Jeszcze ktos chcialby rosyjskiego panowania gdziekolwiek? Wlasna armia sie nad nimi zneca. Gdyby nie te okrutne gwalty, byloby mi ich zal.
          • woman_in_love Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 20:18
            Bądźmy dobrej myśli i wierzmy w człowieczeństwo.

Może nie wszyscy gwałcą, a np. tylko 5%.
      • buldog2 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 19:54
        To dopowiem, że przed mistrzostwami w piłce nożnej w 2012 Ukraińcy wystrzelali i wytruli tabuny (ilość szła chyba chyba w miliony) bezdomnych psów i kotów, żeby nie psuły gościom widoku, a im reputacji kraju cywilizowanego. I to wszystko tylko drobiazgi z ostatnich lat.
        • umi Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 03.04.22, 14:13
          Jprdl po raz drugi.

Wschod to stan umyslu jest uncertain

Pomagajmy humanitarnie, ale nie dajmy sie zmanipulowac w jakas awanture.
    • livia.kalina Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 13:14
      Jedna tuba propagandowa rozpowszechnia filmik propagandowy drugiej tuby propagandowej a ty dajesz tu ten link.
    • brubba Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 13:19
      Przebrał się diabeł w ornat i ogonem na mszę dzwoni... Co za hipokryzja!
      • marzeka11 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 13:40
        "Rosjanie w miejscowościach, z których są wypychani przez 🇺🇦 wojsko, zostawiają nie tylko trupy, zniszczenia, splądrowane sklepy, ale i... gówna. Wycofując się z tymczasowej kwatery w komendzie policji w Trościańcu obsrali każde pomieszczenie."
        twitter.com/A_Traczyk/status/1510205798856765443?s=20&t=BcVkAWf4iT09IQC5MRGU8A
        • brubba Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 15:01
          To po tych konserwach z o 7 lat przekroczonym terminem ważności.
    • mamtrzykotyidwa Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 13:45
      To tak, że niby nawet psy mądrzejsze od ludzi zachodu??

Prymitywne, strasznie prymitywne, zwłaszcza w kontekście, że to oni szerzą nienawiść i zabijają niczemu nie winnych ludzi w imię szerzonej przez siebie nienawiści.
    • kozica111 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 13:46
      Ludzie sa ludzmi albo gnojami, nazwa to tylko nazwa, kraj to tylko kraj.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 15:26
      Nic nie będę oglądać, niech zdychają.
    • majenkir Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 16:16
      Dobrze, że wzięli husky, nie borzoja 😅😂
    • buldog2 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 16:49
      Miałbym co oglądać. Niech ten złodziej PISowski leszab ogląda, ale on wszystkie sztuczki ma obcykane, sam mógłby ich uczyć, ćwiczenia albo wykładać, albo mieć doktorantów nawet. Tak, mieć doktorantów to on by chciał. Ja to wiem big_grin
    • ela.dzi Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 16:55
      Aż się prosi zacytować żołnierza z Wyspy Węży.
      • marzeka11 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 18:18
        " A potem trzeba zburzyć Polskę"- zwykli Rosjanie
        twitter.com/prof_preobr/status/1510243330000572426?s=20&t=Eshq1kMre4Rc9hbqElVFUA
        • buldog2 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 20:07
          Zwykli Rosjanie się nie liczą, nie mają nic do powiedzenia.
          Ale jeśli chodzi o resztę, to jak jeszcze w 2005/2006 popularność polskiej prasy była taka jak niemiecko czy francuskojęzycznej, a Polskiego Radio jeszcze wyższa, dziś to jest margines. Bardzo wiele zrobił "Zamach w Smoleńsku" i kompletna bierność ekipy Tuska na oszczerstwa. Przejmowałbym się raczej tym.
      • buldog2 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 20:12
        Rosyjskiej propagandy czytać, słuchać ani oglądać (co tam w linku jest) nie będę. Rzadko oglądam w celach poznawczych, tym razem nie muszę ani mi się chce.
        Natomiast "cytat żołnierza z Wyspy Węży" to, przypuszczam, kłamstwo takie samo jak kłamstwa propagandy Putina. Nikt tego nie powiedział, a żołnierze poddali się, wszyscy, a Rosjanie później obwozili ich i się nimi chwalili.
    • stephanie.plum Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 19:11
      nie zamierzam tego oglądać.

moim zdaniem nie ma sensu z bliska pochylać się nad gównem.

:~/
    • demono2004 Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 19:46
      Jesteście wszyscy zmanipulowani. Jak kazą nienawidzić Polskę i Polaków, wszyscy zwróca sie przeciwko nam. Nienawiść bedzie duzo większa, niz do Rosji i jej mieszkańców bo nas Polaków nie lubią.
      • lot_w_kosmos Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 19:51
        Któż tak każe?
        Przybliż.
      • majenkir Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 19:59
        Kto nas nie lubi?
      • dramatika Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 20:04
        demono2004 napisała:

> Jesteście wszyscy zmanipulowani. Jak kazą nienawidzić Polskę i Polaków, wszyscy
        > zwróca sie przeciwko nam. Nienawiść bedzie duzo większa, niz do Rosji i jej mi
        > eszkańców bo nas Polaków nie lubią.

Sama uczestniczysz w nagonce na Polskę. W wątku obok piszesz, że w Polsce jest "dużo gorzej niż w Rosji".
        • stephanie.plum Re: Stop hejtowaniu Rosji i Rosjan 02.04.22, 20:20
          Jezu, dobrze, że tego nie czytałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka