Dodaj do ulubionych

Korekta powiek

20.05.22, 17:56
Cześć ematki, witam się na forum 😊
Czy mogłybyście mi doradzic, jak zabrać się za operację korekty powiek? W jednym oku ewidentnie mi coś dynda i ogranicza pole widzenia.
Chciałabym to zrobić na nfz w Warszawie. Podobno kwalifikuje neurolog, a nie okulista? Będę wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki. Od czego zacząć?
Obserwuj wątek
    • silenta Re: Korekta powiek 20.05.22, 18:50
      Nie wiem ale podbijam, chętnie się dowiem. Usłyszałam od okulisty, że NFZ refunduje jeśli powieka zasłania 50% pola widzenia.
      • rabarbara123 Re: Korekta powiek 20.05.22, 19:16
        O, u mnie aż tak źle chyba nie jest.
        • rabarbara123 Re: Korekta powiek 20.05.22, 19:18
          Swoją drogą 50% to chyba tylko po udarze albo wylewie.
    • mika_p Re: Korekta powiek 20.05.22, 18:54
      Podobno neurolog konsultuje, a kieruje okulista
    • hande Re: Korekta powiek 20.05.22, 20:19
      Na Facebooku jest grupa -blefaroplastyka , tam dowiesz się wszystkiego na ten temat
    • lampasufitowa Re: Korekta powiek 20.05.22, 21:31
      Zrobiłam komercyjnie. Bez konsultacji okulisty i neurologa, konsultacja z lekarzem wykonujacym zabieg( bez zlosliwosci chcialam i mam)... Efek powieki zadowalający ale chciałoby się więcej. Opada również brew co wpływa na wygląd twarzy. No i po kolei, grawitacja działa równomiernie...policzki, podbródekwink
      • rabarbara123 Re: Korekta powiek 20.05.22, 22:19
        Dziękuję dziewczyny. Spróbuję na nfz, jeśli się nie uda, zrobię prywatnie. Denerwuje mnie to, ze przez tę powiekę jedno oko wydaje się mniejsze sad
    • barbibarbi Re: Korekta powiek 15.12.22, 10:12
      Dopisz się do grupy na FB
      Plastyka Powiek, Korekta Powiek, Blepharoplastyka
      tam masz wszystko co trzeba.
    • bei Re: Korekta powiek 05.01.23, 21:44
      Okulista kieruje, gabinet, w którym chcesz poddać się zabiegowi robi badanie na pole widzenia, to jego wynik kwalifikuje lub nie na zabieg (na NFZ).
    • ivaz Re: Korekta powiek 05.01.23, 22:21
      Miałam skierowanie na nfz od okulisty, ale ze względu na terminy, zabieg miałam wykonany prywatnej klinice (zapłaciłam 3500 zł) poza tym na nfz usuwają tylko nadmiar skóry, ale już nie usuną przepuklin tłuszczowych czy też zastojów limfatycznych, bo tego nfz nie kontraktuje. Trzeba tez szukać szpitala gdzie robią oba oczy jednocześnie, w wielu praktykuje się że najpierw jedno oko po 2-3 tygodniach drugie np. w szpitalu na Sierakowskiego. Mnie operowała dr Dominika Romańczak, 4 mce temu, wg mnie najlepiej wydane pieniądze, nie dość że lepiej widzę to jestem 10 lat młodsza. Po blefaroplastyce, w cenie promocyjnej miałam 3 zabiegi laserowe, żeby nie było blizn i nie ma smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka