Dodaj do ulubionych

Pytanie do mam z Belgii

21.05.22, 19:20
Czy są jakieś szanse, że Belgia zniesie obowiązek okazywania paszportow covidowych/ negatywnych testow przy wjeździe? Chodzi mi o wjazd samochodem. Będę wdzięczna za aktualne "przecieki"
Obserwuj wątek
    • tristesse1975 Re: Pytanie do mam z Belgii 21.05.22, 19:31
      No proszę, nawet nie wiedziałam, że jeszcze obowiązują jakieś ograniczenia. Wracaliśmy z Polski do Belgii samochodem po Wielkanocy, więc parę ładnych tygodni temu, i nikt niczego od nas nie chciał na żadnej granicy.
    • mayaalex Re: Pytanie do mam z Belgii 21.05.22, 22:05
      Nigdy w czasie pandemii nikt mnie nie zatrzymal kiedy jechalam samochodem. Granice od dawna funkcjonuja tak jak kiedys (czyli bez kontroli).
      • faustine Re: Pytanie do mam z Belgii 21.05.22, 22:46
        To znaczy, że te wszystkie informacje na gov.pl są o kant d y potłuc. Robię wstępny rekonesans przed ewentualnym wyjazdem🙂 Dziękuję dziewczyny
    • beaucouptrop Re: Pytanie do mam z Belgii 21.05.22, 23:04
      Wygląda na to, że certyfikat nadal obowiązuje.
      Are you travelling from a green, orange, red, dark red or grey zone within the European Union or Schengen area, or from a third country on the white list?

Do you have a vaccination or recovery certificate?
      You do not need to quarantine or get tested.
      You do not have a vaccination or recovery certificate?
      Get tested before your arrival (PCR up to 72 hours before or RAT up to 24 hours before).
      You do not need to quarantine or get tested when you arrive in Belgium.
      Być może, że podróżując samochodem nie jest sprawdzany. Mnie nawet na lotnisku nie sprawdzali po przyjeździe z Polski, ale jestem rezydentem w Belgii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka