incel-core 02.08.22, 09:43 Ktoś takich miał? Według mnie nie ma cudownych rodziców. Rodzicom się wydaje że są cudowni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buka-123 Re: Cudowni rodzice 02.08.22, 09:48 Nie miałam ale wydaje mi się, że takimi jesteśmy 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
geoardzica_z_mlodymi Re: Cudowni rodzice 02.08.22, 09:51 Takoż;😉 A serio to jak ktoś mówi o cudownych rodzicach, to albo idealizuje (co mu to daje🤔), albo tło było nieciekawe. Normalni, fajni, ułomni - większość takich jest i to są wystarczająco dobrzy rodzice. Odpowiedz Link Zgłoś
incel-core Re: Cudowni rodzice 02.08.22, 09:52 buka-123 napisała: > Nie miałam ale wydaje mi się, że takimi jesteśmy 😉 Wydaje ci się. Moi rodzice byli toksyczni a wydawało im się że są cudowni. Odpowiedz Link Zgłoś
geoardzica_z_mlodymi Re: Cudowni rodzice 02.08.22, 09:56 O, matulu, bez dystansu do siebie ciężko Ci chyba przetrwać. Odpowiedz Link Zgłoś
buka-123 Re: Cudowni rodzice 02.08.22, 09:57 Ale moje dziecko też tak twierdzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Cudowni rodzice 02.08.22, 09:59 Pytanie w jakim wieku dziecko. Bo moje też tak twierdzą ale wiem, że im się odmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
incel-core Re: Cudowni rodzice 02.08.22, 10:15 milva24 napisała: > Pytanie w jakim wieku dziecko. Mogą być w w wieku 24 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
geoardzica_z_mlodymi Re: Cudowni rodzice 02.08.22, 10:23 Moi twierdzą, ze spoko jesteśmy - 19,17 i 13. Tzn., najmłodszy zarzuca mi za małe usportowienie i brak doktoratu. Znaczy trochę wybrakowana jednak jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Cudowni rodzice 02.08.22, 13:47 >najmłodszy zarzuca mi za małe usportowienie i brak doktoratu Spokojnie mu odpowiadaj, ze zadne z Twoich dzieci nie ma doktoratu, więc Ty też nie musisz Odpowiedz Link Zgłoś
geoardzica_z_mlodymi Re: Cudowni rodzice 02.08.22, 14:25 Ok Może mi wybacza jak sami już zdobędą Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Cudowni rodzice 02.08.22, 09:54 Oczywiście, że byli cudowny, w znaczeniu tworzenia cudowny, czego przykładem jestem ja 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
incel-core Re: Cudowni rodzice 02.08.22, 10:20 iwles napisała: > > Oczywiście, że byli cudowny, w znaczeniu tworzenia cudowny, czego przykładem je > stem ja 😆 > Ty to jesteś cudowna w każdym sensie. No to ci dedykuję piosknę. Urszula Sipińska - Cudownych rodziców mam (Występ TV) Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Cudowni rodzice 02.08.22, 09:58 Nie ma cudownych rodziców, sama też nie jestem cudownym rodzicem. Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans011 Re: Cudowni rodzice 02.08.22, 10:15 Moja koleżanka miała cudowną matkę, która w odpowiednich dozach wymagała od niej samodzielności, odpowiedzialności, a jednocześnie obdarzała ją ogromnym zaufaniem i była bardzo serdeczna, bardzo otwarta, także dla różnych psiapsiółek A. Bardzo ją lubiłam. A koleżanka sama mówiła, że z matką ma dobre relacje. A matce łatwo nie było, koleżanka chora genetycznie, zorganizowanie jej właściwej diety za komuny graniczyło z cudem, perspektywą było zniszczenie narządów i śmierć, tak jak było ze starszym braciszkiem (zmarł mając pół roku, niezdiagnozowany). No i to też było fajne, że z jednej strony nauczyła córkę pilnowania własnej diety już od maluchaz z drugiej nigdy nie traktowała jej jak chorej. Z perspektywy, myślę, że miała w sobie morze zdrowego rozsądku i cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
incel-core Re: Cudowni rodzice 02.08.22, 10:22 lily_evans011 napisała: > Z perspektywy, myślę, że miała w sobie morze zdrowego rozsądku i cierpliwości. Raczej nie miała zdrowego rozsądku i cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Cudowni rodzice 02.08.22, 12:14 Ale rodzic wcale nie musi być cudowny, żeby dzieci miały z nim dobry kontakt. Wystarczy, że jest szczery, autentyczny, potrafi dostrzec swoje błędy lub choćby uznać, że jakieś zachowanie, które według niego było słuszne mogło ranić lub sprawiać przykrość dziecku. No i uznać w końcu odrębność tego człowieka i jego prawo do własnych wyborów nawet jeśli rodzicowi się one nie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans011 Re: Cudowni rodzice 02.08.22, 17:11 Dla mnie to cudowny rodzic, nie miałam takiego . Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Cudowni rodzice 02.08.22, 22:38 Moja matka dopiero na starość dojrzała do pewnych rzeczy. Do tego stopnia, że zagorzała katoliczka w milczeniu (ale takim prawdziwym a nie pełnym potępienia) przyjmuje to, że jej córka jest agnostyczką a wnuki nie były u komunii. Sama mówi, że nie da się za dziecko przeżyć życia. I teraz mam z nią lepszy kontakt niż w młodości, kiedy próbowała mną sterować. Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Cudowni rodzice 02.08.22, 13:18 Rodzice, z którymi dorosłe dziecko ma serdeczną, ale niezależną relację byli wystarczająco cudowni. To się da ocenić tylko ex post, moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś