Dodaj do ulubionych

Mam głupie pytanie...

26.08.22, 08:39
... jak znaleźć sobie chłopa?
Do związku, nie do seksów, czyli te wszystkie debilne aplikacje randkowe odpadają.

Przez tyle lat żyłam w mega traumie po relacji z bardzo przemocowym i narcystycznym człowiekiem, że nawet przez chwilę o tym nie myślałam. Ale za 2 lata tatusiek nijak nie będzie mógł już się wcinać w moje życie, córka no cóż jak to córka, a ja chciałabym stworzyć jakąś relację z dorosłą osobą. I uważam, że to lepszy moment niż zamotanie z własnym małym dzieckiem i eksem wciąż kręcącym się przy boku. Pewne rany też się wyleczyły... w końcu.

Może wam się to moje pytanie wydawać żałosne - ale przeżyłam tyle lat mając pod górę i kompletnie zje.bane życie emocjonalne oraz osobiste, że wreszcie zasługuję na normalność.
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 08:44
      To nie jest głupie pytanie.
      Nie wiem, Lily. O mężczyznach jakie masz zdanie, to wiadomo. Dasz radę to zwalczyć i uznać, że owszem istnieją porządni i rokujący? Bo to byłby pierwszy krok.
      Masz kogoś na oku w gronie znajomych?
      I nie skreślaj tak od razu aplikacji, znam wiele par w ten sposób stworzonychsmile
      • lily_evans011 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:07
        Nie no, oczywiście że szukam porządnego faceta i oczywiście wiem, że istnieją, tylko nie za bardzo jakoś trafiłam ze spotkaniem ich, a później zmarnowałam wiele lat na byle kogo. Ale po prostu tak mi się potoczyło i to o niczym nie przesądza.

Nie znam ani jednego wolnego faceta. Stąd pytanie, jak go poznać big_grin.
        • ritual2019 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:13
          Na tym forum go nie znajdziesz. W zyciu owszem, praca, jakies grupy zainteresowan (jesli je masz), zycie towarzyskie i oczywiscie strony randkowe - sa takie gdzie sporo ludzi szuka jednak kogos do zwiazku.
          Moja rada to zaczac dzialac a nie pisac o tym na ematce.
          • m_incubo Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:17
            A zauważyłaś, że ona pyta właśnie, jak zacząć działać?
            • ritual2019 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:21
              Tak jakby to bylo jakies rocket science 🤣 naprawde mozna nie wiedziec takiej oczywistosci? Tu za chwile beda pytania jak posmarowac kanapke maslem, jak skorzystac z toalety itd.
              • wapaha Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:22
                ritual2019 napisał(a):

> Tak jakby to bylo jakies rocket science 🤣 naprawde mozna nie wiedziec takiej o
                > czywistosci? Tu za chwile beda pytania jak posmarowac kanapke maslem, jak skorz
                > ystac z toalety itd.

najma ić stond
                nudna jesteś i przewidywalna
                • black_magic_women Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:26
                  I wredna, przynajmniej powyżej.
                • primula.alpicola Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:30
                  "jak skorzystac z toalety itd."

Ha! Mnóstwo ludzi robi to źle!
              • gdanskamarylka Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:39
                ritual2019 napisał(a):

> Tak jakby to bylo jakies rocket science 🤣 naprawde mozna nie wiedziec takiej o
                > czywistosci? Tu za chwile beda pytania jak posmarowac kanapke maslem, jak skorz
                > ystac z toalety itd.

Nie widziała artykułów o tym, że wszystko robimy źle (źle kupkujemy, źle smarujemy kanapkę, źle śpimy, źle robimy przetwory, źle parzymy herbatę, etc.)?

A pytanie o to, gdzie poznać sensownego faceta do związku - jest zasadne. Tu nie chodzi o studentkę, tylko dorosłą kobietę w przedziale wiekowym, w którym od ręki to możesz wziąć tylko odpad atomowy. Dziwne, że tego nie rozumiesz...
                • ritual2019 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:42
                  Dziwne ze tego ktos moze nie wiedziec zwlaszcza dojrzala (?) osoba.
                  • hrabina_niczyja Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 11:38
                    Może i ma do tego prawo. A twoje wywody są żałosne po prostu. Nie podoba się, nie czytaj.
                • bigimax4 [...] 26.08.22, 12:06
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • buka-123 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 12:31
                To załóż wątek pt. "Jak być ritual2019 z ludzką twarzą i mózgiem zamiast gąbki"
          • jednoraz0w0 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 13:00
            Tak się zastanawiam czy poznałam jakąś parę która skojarzyła się przez grupy zainteresowań i naliczyłam okrągłe zero. Natomiast z aplikacji kilka znam.
            • kamin Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 15:08
              Tak samo. Ma się zapisać na kółko modelarskie w domu kultury czy co?
              • wapaha Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 16:24
                kamin napisał(a):

> Tak samo. Ma się zapisać na kółko modelarskie w domu kultury czy co?

kuwa, to ciekawe jak ludzie parowali się przed erą internetu i aplikacji
                suspicious
                < jej oczy mówią : to było pytanie retoryczne>
                • ritual2019 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 16:26
                  Wielu parowali znajomi, byly tez biura matrymonialne. Dzis sa portale randkowe.
                  • wapaha Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 16:39
                    ritual2019 napisał(a):

> Wielu parowali znajomi, byly tez biura matrymonialne. Dzis sa portale randkowe.
                    >

< brak emotki na stwierdzenie : jakim trzeba być idiotą by nie rozumieć co znaczy "pytanie retoryczne" >
                    • ritual2019 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 16:42
                      Jakim trzeba byc idiota zeby sformuowac pytanie tak ze ktos nie rozumie. Pomijam juz chamstwo.
                • jednoraz0w0 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 16:44
                  wapaha napisała:

>
                  > kuwa, to ciekawe jak ludzie parowali się przed erą internetu i aplikacji
                  > suspicious
                  > < jej oczy mówią : to było pytanie retoryczne>

.
                  • azalee Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 16:47
                    Och, to jest piekne! Zaklepuje sobie na wypadek jakby mi przyszlo od nowa randkowac big_grin
          • zosia_1 Re: Mam głupie pytanie... 27.08.22, 16:54
            Praca? Nie chciałabym wiązać się z kimś z pracy
            • mischaj Re: Mam głupie pytanie... 31.08.22, 12:13
              Ja poznalam
    • ajaksiowa Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 08:46
      Jestem propagatorką Biur Matrymonialnych(naprawdę nie żartuję)💔+💔=👨‍👩‍👧‍👧
      • hrabina_niczyja Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 11:38
        A są jeszcze?
      • mid.week Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 21:47
        Tydzień w takim pracowałam. Nic bardziej krindzowego mi się w życiu nie przytrafiło 😂
    • m_incubo Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 08:48
      Ja zawsze szukałam do seksów, a później dopiero okazywało się czy się nadaje (lub nie) do związku.
      U mnie się sprawdza 🤷🏻‍♀️
      • lily_evans011 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:03
        No właśnie z tego wszystkiego seksy mnie chyba najmniej obecnie interesują big_grin.
        Tzn. nie powiem, że nie, ale to nie jest najważniejsze.
        • ajr27 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:13
          Też tak szukałam. Metoda o tyle bezpieczna, że nie masz wygórowanych oczekiwań, nie snujesz nierealnych planów. Kochanek na początek, a potem możesz się przyjemnie zdziwić.
          • lily_evans011 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:18
            Wiesz, nie chcę wchodzić w szczegóły, ale byłam w tak niefajnej relacji, że nawet seks kojarzy mi się nieciekawie - z presją, nagabywaniem, nieliczeniem się z moimi chęciami w danym momencie itp. O czymś podobnym niedawno był wątek katie morag (chyba?), który czytałam z poczuciem wewnętrznego żalu i smutku. Zmarnowałam na tę relację jakieś 6 lat życia, a następne 15 to było sprzątanie syfu po niej.
            Musiałoby coś naprawdę zaiskrzyć na ten moment, żebym chciała w ogóle uprawiać seks, serio.
            • g.r.uuu Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:19
              Ale wiesz, nawet ludzie nastawieni na stabilną relację zazwyczaj chcą też seksu, to jest ważny element związku
              • lily_evans011 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:27
                No pewnie, że ważny, tyle że u mnie na dzień dzisiejszy musiałby być poprzedzony sporym zaufaniem do kogoś. Czyli nie szukam jedynie kochanka, tylko całego pakietu - powyższe rady mnie się nie przydadzą, nie zacznę od seksu, bo nie jestem w stanie psychicznie.
                • ritual2019 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:34
                  lily_evans011 napisała:

> No pewnie, że ważny, tyle że u mnie na dzień dzisiejszy musiałby być poprzedzon
                  > y sporym zaufaniem do kogoś. Czyli nie szukam jedynie kochanka, tylko całego pa
                  > kietu - powyższe rady mnie się nie przydadzą, nie zacznę od seksu, bo nie jest
                  > em w stanie psychicznie.

Ty nie jestes materialem na partnerke. Masz nieprzepracowane glebokie problemy, ktorymi epatujesz przy kazdej mozliwej okazji. Najpierw sie ich pozbadz bo ryzyko ze mozesz skrzywdzic kogos jest wysokie. Nie pisze tego zlosliwie.
                  Osoba gotowa na zwiazek nie analizuje na forum swoich traum, nie pyta jak znalezc a dziala.
                  • lauren6 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:40
                    Dżizas, tak trudno pojąć, że ona chce z facetami pochodzić na randki, porozmawiać, poznać się, zanim wylądują w łóżku? Nigdzie nie napisała, że oczekuje białego związku.

Dziewczyna jest po traumatycznym związku, doszła do siebie, ale potrzebuje budować relację z mężczyzną małymi krokami. Tak trudno to pojąć? Nie każda jest taka hop do przodu by od razu wyskakiwać z majtek przed obcym chłopem.
                    • lily_evans011 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:42
                      Ależ dokładnie tak jest.
                      • hrabina_niczyja Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 11:42
                        Lily to sobie pochodź na randki. Przynajmniej się zorientujesz co i jak, czegoś tam nauczysz, kawki się napijesz. Tylko twarda bądź i nie bierz do siebie każdego dzbana jaki się trafi. Nie trrzba od razu do łóżka chodzić.
                    • jednoraz0w0 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 13:05
                      No właśnie jeszcze nie doszła. Jest na dobrej drodze ale nadal ma traumę do przepracowania.
                  • wapaha Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:44
                    ritual2019 napisał(a):

>
                    > Ty nie jestes materialem na partnerke. Masz nieprzepracowane glebokie problemy,
                    > ktorymi epatujesz przy kazdej mozliwej okazji. Najpierw sie ich pozbadz bo ryz
                    > yko ze mozesz skrzywdzic kogos jest wysokie. Nie pisze tego zlosliwie.
                    > Osoba gotowa na zwiazek nie analizuje na forum swoich traum, nie pyta jak znale
                    > zc a dziala.

odezwała się zdrowa i zrównoważona psychicznie jędza..
                  • cosmetic.wipes Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:51
                    ritual2019 napisał(a):

> Ty nie jestes materialem na partnerke.

Bo nie chce zaczynać od seksów?
                    Ty jesteś jednak wybitnie poyebana.
                    • ritual2019 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:58
                      cosmetic.wipes napisała:

> ritual2019 napisał(a):
                      >
                      > > Ty nie jestes materialem na partnerke.
                      >
                      > Bo nie chce zaczynać od seksów?
                      > Ty jesteś jednak wybitnie poyebana.
                      >

Bo ma ogromne problemy emocjonalne czego nie mozna nie zauwazyc.
                      Ma tez niezdrowe podejscie do seksu bo nie przepracowala traumy.
                      Naprawde uwazasz ze osoby szukajace partnerki zeby zbudowac relacje nie zauwaza jej problemow? Czy ty szukajac kogos chcialabys zwiazac sie z osoba niestabilna emocjonalnie?
                      • 1matka-polka Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 10:07
                        ritual2019 napisał(a):

> cosmetic.wipes napisała:
                        >
                        > > ritual2019 napisał(a):
                        > >
                        > > > Ty nie jestes materialem na partnerke.
                        > >
                        > > Bo nie chce zaczynać od seksów?
                        > > Ty jesteś jednak wybitnie poyebana.
                        > >
                        >
                        > Bo ma ogromne problemy emocjonalne czego nie mozna nie zauwazyc.
                        > Ma tez niezdrowe podejscie do seksu bo nie przepracowala traumy.

A ze akurat najma to pisze, coz nawet zepsuty zegar... Itp...
                    • m_incubo Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 10:00
                      Nikt nie mówi, że ma zaczynać od seksów z raz czy dwa spotkanym facetem. I nie musi.
                      Ale w drugą stronę jeszcze trudniej - trudno zacząć związek, zbudować zaufanie itp, gdy jeszcze nie ma mowy o seksie.
                  • 1matka-polka Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 10:08
                    ritual2019 napisał(a):

> lily_evans011 napisała:
                    >
                    > > No pewnie, że ważny, tyle że u mnie na dzień dzisiejszy musiałby być popr
                    > zedzon
                    > > y sporym zaufaniem do kogoś. Czyli nie szukam jedynie kochanka, tylko cał
                    > ego pa
                    > > kietu - powyższe rady mnie się nie przydadzą, nie zacznę od seksu, bo ni
                    > e jest
                    > > em w stanie psychicznie.
                    >
                    > Ty nie jestes materialem na partnerke. Masz nieprzepracowane glebokie problemy,
                    > ktorymi epatujesz przy kazdej mozliwej okazji. Najpierw sie ich pozbadz bo ryz
                    > yko ze mozesz skrzywdzic kogos jest wysokie.

Otoz to... Ale mamy w tym watku frakcje kolezaneczek lily, ktore wydaja sie nie rozumiec istoty problemu...
                    • lauren6 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 11:36
                      Nie jestem żadną koleżaneczką lily.

Ubędzie ci coś od tego, że lily założy sobie konto na serwisie randkowym czy zapisze się do grupy singli 40+? Co cię to obchodzi? Znajdzie sobie faceta, albo go nie znajdzie. Nie twoja sprawa.

Chyba że faktycznie jesteś facetem i boisz się, że was razem spiknie na Tinderze big_grin
                      • 1matka-polka Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 11:40
                        "Chyba że faktycznie jesteś facetem i boisz się, że was razem spiknie na Tinderze big_grin"

To by rzeczywiscie byla trauma. Na szczescie, ani nie jestem facetem, ani nie musze bywac na tinderze.
                        • lauren6 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 12:40
                          Trauma, albo tego podświadomie szukasz ☺️
                • jednoraz0w0 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 13:03
                  lily_evans011 napisała:

Czyli nie szukam jedynie kochanka, tylko całego pa
                  > kietu - powyższe rady mnie się nie przydadzą, nie zacznę od seksu, bo nie jest
                  > em w stanie psychicznie.

To może zacząć od terapii, bo inaczej pierwszych kilku fajnych facetow zmarnujesz na dochodzenie do porządku z sobą.
            • kloi0505 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 11:46
              Lily, ja też tak mam. Musi zaiskrzyć. Wsparcie i przyjaźń. Seks jest mniej ważny.
          • m_incubo Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:19
            No każdy szuka według własnych kryteriów.
            Co mi po mądrym, oczytanym milionerze, który lubi te same seriale, gdy w łóżku średnio.
            • lily_evans011 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:27
              Gdzie ten milioner, gdzie? big_grin
              • m_incubo Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:49
                W sumie kolejne dobre pytanie wink
              • furiatka_wariatka Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 11:34
                lily_evans011 napisała:

> Gdzie ten milioner, gdzie? big_grin

No właśnie gdzie? Ja zaklepuję w ciemno wink
                • chococaffe Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 18:41
                  Poczekajcie, dajcie szanse inflacji
            • mid.week Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 11:39
              m_incubo napisała:

> No każdy szuka według własnych kryteriów.
              > Co mi po mądrym, oczytanym milionerze, który lubi te same seriale, gdy w łóżku
              > średnio.
              >

Biorę nawet impotenta. Proszę o namiar 😁
              • m_incubo Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 11:40
                Teraz żałuję, że nie brałam od nich numerów 🤷🏻‍♀️🙃
                • lily_evans011 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 12:17
                  Nosz kurczę, jak tak mogłaś!
                • znowu.to.samo Re: Mam głupie pytanie... 30.08.22, 22:37
                  m_incubo napisała:

> Teraz żałuję, że nie brałam od nich numerów 🤷🏻‍♀️🙃
                  >

Nic nie myślisz, albo nie tym co trzeba
                  Seks ile trwa?
                  A milion zostaje.....
            • kloi0505 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 11:54
              Nie dla każdego seks jest ważny. Grunt, żeby dobrać się odpowiednio.
              • alicia033 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 16:57
                kloi0505 napisał(a):

> Nie dla każdego seks jest ważny.

To wtedy należy sobie poszukać przyjaciółki, nie faceta.
              • m_incubo Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 17:38
                Oczywiście, nikt nie twierdzi inaczej.
              • bywalec.hoteli Re: Mam głupie pytanie... 31.08.22, 10:40
                dla większości pan mających dzieci seks nie jest ważny…
                • 1matka-polka Re: Mam głupie pytanie... 31.08.22, 10:43
                  bywalec.hoteli napisał:

> dla większości pan mających dzieci seks nie jest ważny…

Twoja żona to nie są wszystkie panie🤭
                  • bywalec.hoteli Re: Mam głupie pytanie... 31.08.22, 11:00
                    riki ma inne zdanie a ty matek półek nie mędrkuj chłopie
    • m_incubo Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 08:51
      No i też nie zniechęcaj się szybko, bo najprawdopodobniej będziesz wybierać właściwie wyłącznie wśród facetów z odzysku, więc trafisz na różne przypadki dobitnie pokazujące, dlaczego są z odzysku, ale to nie znaczy, że żaden się nie nadaje.
      • lily_evans011 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:18
        Ja też jestem z odzysku, w sumie big_grin.
        • m_incubo Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:50
          No pewnie, jak znakomita większość ludzi smile
          Jednak zdecydowana mniejszość jest razem od liceum po grób.
      • karmello29 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 12:17
        m_incubo napisała:

> No i też nie zniechęcaj się szybko, bo najprawdopodobniej będziesz wybierać wła
        > ściwie wyłącznie wśród facetów z odzysku, więc trafisz na różne przypadki dobit
        > nie pokazujące, dlaczego są z odzysku, ale to nie znaczy, że żaden się n
        > ie nadaje.
        > a dlaczego wylacznie?
        znam przyklad kobiety ,ktora facet zostawil bo dziecko urodzilo sie z powazna choroba genetyczna -poznala bezdzietnego,przysposobil jej corke ,maja dwoje swoich dzieci .
        nie ma reguly
        • kamin Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 15:13
          I ten bezdzietny nie był wcześniej w żadnym związku?
          • princesswhitewolf Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 16:51
            Zapewne to sie wydarzylo jak miala 31 lat dlatego zdarzyli miec wiecej dzieci...
    • manala Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 08:54
      Daj sobie spokój. Jakieś przyzwoite typy się trafiają (tak 1 na 100 wink, to już zajęte. Po co ci jakaś stara zrzęda na starość. No chyba żeby był bogaty i zainteresowany sponsoringiem. W przeciwnym razie ciesz się wolnością tongue_out
      • lily_evans011 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:09
        Ale ja też nie jestem cudem charakterologicznym, nie mam nadziei na księcia z bajki big_grin.
        Natomiast bardzo lubię dbać o dom, ludzi i zwierzęta. I to jest mój atut big_grin.
        • princesswhitewolf Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 16:50
          >Natomiast bardzo lubię dbać o dom, ludzi i zwierzęta. I to jest mój atut big_grin.

O to raczej bez szans. Takie sa najczesciej ofiarami cwaniakow. Zolzy zas jakos potrafia wyniuchac na odległość sensownego misia. Ale takowy wolnego stanu jest niezbyt czestyn zjawiskiem w pewnym wieku
          • hrabina_niczyja Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 17:55
            To też fakt. Istnieje niebezpieczeństwo, że postawi ją przy garach. Ale nie przerażajmy autorki, naprawdę. Niech dziewczyna idzie w ten żywioł, bo czemu nie. Może spotka swoją bratnią duszę. Ale by było fajnie 😉
    • ritual2019 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 08:55
      Znalazlam partnera do zwiazku, mieszkamy razem takze z moimi dziecmi na stronie randkowej wlasnie. Owszem jest tam mnostwo smieci ale sa tez normalni. Mam tez dwie kolezanki ktore tak znalzaly partnrow. Jedna od ponad 10 lat, druga ok 3 lat sa razem.
      • kk345 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:20
        >mieszkamy razem takze z moimi dziecmi na stronie randkowej wlasnie
        Musi wam być ciasno...
        • lily_evans011 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:28
          big_grin
        • heca7 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 11:40
          Ja bym bardzo chciała wiedzieć jak się mieszka na stronie randkowej 😉 czy to trzeba ogrzewać? Czynsz płacić?
          • hrabina_niczyja Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 11:44
            Chyba jedynie jakiś abonament, żeby ze sobą mogli rozmawiać. Poza tym bezkosztowo 😀
            • ponis1990 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 13:26
              Niektórzy mają tam konta przez ileś lat, trzeba ich pytać jak sie tam mieszka :p
    • zona_mi Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:05
      Poszłam na spotkanie z dawnymi znajomymi i jeden z nich, z którym zawsze się lubiliśmy, okazał się równie gotowy na nowy związek, co ja. Nie szłam z zamiarem wyhaczenia kogoś, nawet niespecjalnie chciało mi się wychodzić z domu, padało, a córka rzekła: nie jęcz, zawsze, gdy nie chce ci się iść, jest najfajniej.
      Poszłam, piorun sycylijski zadziałał, po kilku dniach byliśmy parą, zaraz miną trzy lata, odkąd jesteśmy razem, zwariowani z miłości nieustannie 💖

Generalnie optuję za wychodzeniem do ludzi. Szczęście może czekać za rogiem.
      • lily_evans011 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:08
        Ale fajna historia!
        • zona_mi Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:38
          lily_evans011 napisała:

> Ale fajna historia!

Najlepsze, że prawdziwa.
          Znamy się prawie 40 lat, trzy lata temu, gdyby mi ktoś powiedział - będziesz z tym facetem, szczęśliwa, zaleciłabym popukanie się w czoło. Akurat on zawsze był tak bardzo nieosiągalny dla mnie, że nawet jako nastolatka nie myślałam "a może?". Ale zawsze było nam przy sobie ciepło, choć z czasem spotykaliśmy się coraz rzadziej, raz na kilka lat, każde miało swoje życie. Widocznie musieliśmy je przeżyć, żeby dojść do aktualnego stanu - za miesiąc mamy rocznicę.

Wbrew pozorom widzę paru fajnych facetów wokół - właśnie choćby z tej grupy, na spotkanie z którą poszłam - co do jednego miałabym wątpliwości, bo kawaler 50+ to już zazwyczaj jest coś nie halo z nim, wiem, że ma bardzo duże wymagania co do byłych i potencjalnych przyszłych partnerek. Ale inni to zupełnie fajne chłopaki, którym się nie ułożyło, po rozwodach. A jeśli udało im się normalnie funkcjonować, nie popadli w nałogi, mają prace, pasje, zajęcia, coś im się chce robić, dbają o dzieci, jeśli nawet nie mieszkają razem (dwóch ma opiekę naprzemienną), to gdyby zaiskrzyło - spokojnie można z takimi żyć.
          Białego konia żaden nie ma wink
          • g.r.uuu Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:44
            Czy to było spotkanie licealne po latach? smile Brzmi dokładnie jak historia z grona znajomych mojego partnera
            • zona_mi Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:59
              g.r.uuu napisała:

> Czy to było spotkanie licealne po latach? smile Brzmi dokładnie jak historia z gro
              > na znajomych mojego partnera

Nie. Byliśmy kiedyś wszyscy w drużynie żeglarskiej. Jeden z kolegów wyjechał i dopiero po 30 latach odwiedził Polskę - właśnie na spotkanie z nim poszliśmy.
              Dodam, że zarówno chyba 3 lata wcześniej, a nawet tej samej wiosny spotykaliśmy się z tą samą ekipą, ale to jeszcze nie był czas dla nas - dopiero wtedy zaiskrzyło smile
              • riki_i Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 12:00
                Zawsze powtarzam, że klucz do znalezienia chłopa dla kobiet 40+ tkwi w przeszłości. Mężczyzni są sentymentalni, a "fiut pamięta".
                • sonnija70 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 12:09
                  Hmm.. w sumie cos w tym jest. Znam klika kobiet, ktore zwiazaly sie bedac juz rozwodkam, wdowami z kims z mlodosci.
                  • yannefer Re: Mam głupie pytanie... 27.08.22, 14:25
                    Mam teorię, że każda kobieta ma wokół siebie kilku panów ktorzy dyskretnie zerkają w jej stronę, czy przypadkiem nie jest znowu singielką. Moje koleżanki (+/- 40) po rozwodach szybko miały adoratorów i to takich z przeszłości wink
                    • ladymercury Re: Mam głupie pytanie... 30.08.22, 21:12
                      Chyba jednak nie kazda😋przynajmniej w kategorii 50
                • zona_mi Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 14:06
                  riki_i napisał:

> Mężczyzni są sentymentalni, a "fiut pamięta".

Jeśli ktoś nim myśli, to istotnie, fiut pamięta (odnoszę to zarówno do do członka, jak i jego właściciela, w rozmowie z niektórymi na forum to nietrudne).

Ale gdybyś przeczytał uważnie, co napisałam, zorientowałbyś się, że nigdy wcześniej nie byłam z tym mężczyzną związana, byliśmy znajomymi.
              • gama2003 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 12:00
                Ale HISTORIA !

Mimo upału przeszły mnie ochładzające ciarki 😉 !
                Niech Wam się wiedzie 🍀🍀🍀
              • primula.alpicola Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 13:55
                zona_mi, a suknię ślubną znalazłaś?
                • zona_mi Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 14:03
                  primula.alpicola napisała:

> zona_mi, a suknię ślubną znalazłaś?

Nie, chyba w będę zmuszona uszyć...
                  • primula.alpicola Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 14:15
                    A masz pomysł?
                    • zona_mi Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 15:16

> A masz pomysł?

Mam z grubsza, do przedyskutowania z krawcową także materiału, ale nie mogę się spieszyć, pewnie gdzieś tak w lutym-marcu uszyję, bo aktualnie jakoś chudnę, więc żeby nie uszyć za dużej.
                      • wapaha Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 16:41
                        zona_mi napisała:

> Mam z grubsza, do przedyskutowania z krawcową także materiału, ale nie mogę się
                        > spieszyć, pewnie gdzieś tak w lutym-marcu uszyję, bo aktualnie jakoś chudnę, w
                        > ięc żeby nie uszyć za dużej.
                        >
                        < z łezką w oku nuci : all you need is love, love love >
                      • primula.alpicola Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 18:24
                        Możemy Ci doradzać całkiem gratis, jakby cowink
                        • ichi51e Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 19:26
                          domagam się szczegółowego opisu tej sukni co ma powstać.
                          • zona_mi Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 20:25
                            ichi51e napisała:

> domagam się szczegółowego opisu tej sukni co ma powstać.
                            >

Rękawy przed albo za łokieć - nie chcę całkiem krótkich lub długich.
                            Długość - przed kolana, bardziej mini, niż mniej.
                            Dekolt w serek z przodu, a może też z tyłu? To będzie czerwiec, zakładam, że ciepło.
                            Bez wcięcia w pasie, nie wiem, jak się nazywa taki kształt.
                            Albo odcięta pod piersiami, albo nie, o ile "odcięta" znaczy to, co myślę...
                            Nie wiem, jaki materiał. Nie znam się.
                            • bcde Re: Mam głupie pytanie... 27.08.22, 03:01
                              "A więc proszę – suknia z kloszem,
                              Klosz w pepitkę, karczek w groszek,
                              I turniura, i gipiura,
                              Wcięty środek, luźna góra,
                              Środek w kropki, góra w kwiatki,
                              Karczek z rypsu, ryps w zakładki,
                              I baskinka z krepdeszynki,
                              Krynolinka wokół szynki,
                              Aksamitka wokół główki,
                              Niżej główki lekkie bufki,
                              W bufkach szlufki, szlufki w kratę,
                              Wstawki w kwiaty, kwiat z krepsatę,
                              Przodzik w dżety, dżety z tafty,
                              Tafta w cętki, cętki w hafty,
                              Hafty w kółko, kółko w ściegi,
                              Ściegi w dekolt, dekolt w piegi,
                              Nad dekoltem pysk okrągły,
                              Czółko w pryszcze, nosek w wągry,
                              A pod noskiem buzia w ciup,
                              Kto ją ujrzy – trrrup!"

smile
                              • zona_mi Re: Mam głupie pytanie... 27.08.22, 14:29
                                bcde napisał:

> "A więc proszę (...)
                                > Kto ją ujrzy – trrrup!"
                                >
                                > smile

Wyobraźnia mi ruszyła big_grin
                        • zona_mi Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 20:26

> Możemy Ci doradzać całkiem gratis, jakby cowink

Liczę na to kiss
          • magdallenac Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 13:34
            Niech Wam się wiedzie, super historia!
          • princesswhitewolf Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 16:53
            To komu maz zmarl bo cos juz mi sie w kartotekach forum i w głowie pokrecilo?
            • hrabina_niczyja Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 17:56
              Żonie, a później poznała nowego chlopa i jest szczęśliwa. I bądź jak najdłużej Żono 😘
              • zona_mi Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 18:10
                hrabina_niczyja napisała:

> Żonie, a później poznała nowego chlopa i jest szczęśliwa. I bądź jak najdłużej
                > Żono 😘

Dziękuję 💗
                Poznałam go przed mężem, tak konkretnie mówiąc...

Z, nie Ż, jeśli można. Od strefy.
            • zona_mi Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 17:57
              princesswhitewolf napisała:

> To komu maz zmarl bo cos juz mi sie w kartotekach forum i w głowie pokrecilo?

Kilku kobietom na pewno.
              A z czym konkretnie masz kłopot?
              • princesswhitewolf Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 19:34
                Chyba najbardziej to z pamiecia🤣🙈 kto i co i na ktorym forum czy grupie
                • zona_mi Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 20:39
                  princesswhitewolf napisała:

> Chyba najbardziej to z pamiecia🤣🙈 kto i co i na ktorym forum czy grupie

big_grin
      • majenkir Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 15:53
        zona_mi napisała:
        niespecjalnie chciało mi się wychodzić z domu, padało, a córka rzekła: nie jęcz, zawsze, gdy nie chce ci się iść, jest najfajniej.

To samo powiedziała moja mama kiedy miałam wyjść poznać mojego męża. U mnie nie padało, ale koleżanka z która szłam była o wiele bardziej atrakcyjna ode mnie (albo jak to mój màż mówi mam na jej punkcie obsesję). Anyway, czasem warto się zmusić 😉
        • zona_mi Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 16:07
          majenkir napisała:

> zona_mi napisała:
          > niespecjalnie chciało mi się wychodzić z domu, padało, a córka rzekła: nie jęc
          > z, zawsze, gdy nie chce ci się iść, jest najfajniej.

>
          >
          > To samo powiedziała moja mama kiedy miałam wyjść poznać mojego męża. U mnie nie
          > padało, ale koleżanka z która szłam była o wiele bardziej atrakcyjna ode mnie
          > (albo jak to mój màż mówi mam na jej punkcie obsesję). Anyway, czasem warto się
          > zmusić 😉
          >

Dokładnie - każda aktywność może fajnie zaowocować, niezależnie od okoliczności.
          • m_incubo Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 17:55
            Na dwoje babka wróżyła.
            Ja tak wyszłam mając 20 lat w miejsce, gdzie normalnie trudno byłoby mnie spotkać, właśnie gorąco namawiana, poznałam tam zjeba, z którym byłam 2 lata i trudno było się go nawet 5 lat później pozbyć big_grin
            • zona_mi Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 18:08
              Nie wychodząc, nie spotkasz zjeba - nie spotkasz nikogo.
              • bergamotka77 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 18:58
                zona_mi napisała:

> Nie wychodząc, nie spotkasz zjeba - nie spotkasz nikogo.
                >

O, i to sobie każda kobieta szukająca partnera powinna przykleić na lodówce.
    • wapaha Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:08
      Pierwszy krok masz już za sobą - chcesz i czujesz potrzebę smile
      Reszta- powinna sama przyjść- a z rad praktycznych jeśli chcesz "znaleźć" musisz WYJŚĆ - tylko nie wiem czy akurat to koniecznie lubisz - tzn. częste spacery/NW ( przyjemne z pożytecznym), siłownia, studio tańca, warsztaty, basen, etc- miejsca, w których są ludzie

Graty !
      • lily_evans011 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:12
        Jessu, ja prawie wszystko lubię, no może poza intensywnymi sportami i suszeniem łba po basenie. Ale wszędzie, gdzie chodzę, są prawie same kobiety. Co jest fajne, bo jest z kim pogadać, ale tego samca na horyzoncie jakoś nie widać big_grin.
        Może na siłkę powinnam zacząć chodzić...
        • g.r.uuu Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:15
          Na plenerowych strefach workout jest mnóstwo facetów
          • lily_evans011 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:19
            Super. Bardzo lubię ćwiczyć na dworze ostatnio.
            • simply_z Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:46
              moze wycieczki rowerowe?
            • bergamotka77 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 12:27
              Popracuj też nad charakterem. Sam wygląd to nie wszystko. Cieszę się że poprawiłam Ci nastrój swoim, ale ja nie mam żadnych problemów z zainteresowaniem mężczyzn. Wniosek z tego taki, że kilogramy aż tak się nie liczą wink
              • iwles Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 12:41

Samo zainteresowanie może równie dobrze oznaczać tylko chęć na niezobowiązujący seks na tylnym siedzeniu w samochodzie.
                A nie o to chodzi w tym wątku big_grin
                • bergamotka77 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 12:58
                  Dobre i to na początek skoro jej brakuje smile
              • latarnia_umarlych [...] 27.08.22, 16:46
                • bergamotka77 [...] 27.08.22, 16:50
          • magdallenac Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 13:38
            g.r.uuu napisała:

> Na plenerowych strefach workout jest mnóstwo facetów

No dobra, bo mnie to zaciekawiło czysto technicznie. Nie podrywałam nikogo od 17 lat, więc nie mam pojęcia jak to się teraz robi. Jesteś w takiej plenerowej strefie i widzisz fajnego faceta- co dalej?
            • daniela34 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 13:41
              Skłon i wyprost metodą Legalnej Blondynki?
              • jednoraz0w0 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 15:22
                Ale do tej strategii to się nie musi zapisywać do żadnych kółek zainteresowań, może stosować gdzie bądź.
            • jednoraz0w0 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 13:44
              No właśnie tez nie bardzo to kumam, zwłaszcza jeśli to jest aktywność która potem wymaga jakiegoś prysznica czy przebierania się w strefie na ogół podzielonej na płcie. Ale może to od grupy zależy, chodziłam kiedyś na kursy francuskiego przez kilka lat i z jedną z grup - na w sumie pięć - wychodziliśmy potem do miasta na wino. Ale nie wiem dlaczego akurat z tà jedną tak wyszło, czy to zestaw ludzi, czy prowadząca, czy dzień i godzina kończenia zajęć.
            • primula.alpicola Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 13:58
              magdallenac napisała:

> No dobra, bo mnie to zaciekawiło czysto technicznie. Nie podrywałam nikogo od 1
              > 7 lat, więc nie mam pojęcia jak to się teraz robi. Jesteś w takiej plenerowej s
              > trefie i widzisz fajnego faceta- co dalej?

Oni zagadują, a Ty wtedy kontynuujesz, albo ucinasz.
              • magdallenac Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 14:13
                A jeśli nie zagadują??
                • primula.alpicola Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 14:15
                  magdallenac napisała:

> A jeśli nie zagadują??

Hmmm, nie wiem. Samej zagadać?
                  • ritual2019 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 14:38
                    Tak, mozna zagadac, najlepiej od razu zapytac czy facet jest singlem, nie ma sensu tracic czas.
                    • magdallenac Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 14:57
                      Czy możecie przestać odpowiadać tak enigmatycznie? Zagadać…I co powiedzieć? Przepraszam, czy jest pan singlem? O jejku jakie piękne mięśnie? Ale ładnie pan podrzuca te ciężary?
                      • ritual2019 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 15:03
                        magdallenac napisała:

> Czy możecie przestać odpowiadać tak enigmatycznie? Zagadać…I co powiedzieć? Prz
                        > epraszam, czy jest pan singlem? O jejku jakie piękne mięśnie? Ale ładnie pan po
                        > drzuca te ciężary?

🤣🤣🤣 porady gdzie poznac faceta w tym watku sa osobliwe.
                        • magdallenac Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 15:18
                          Ale sama piszesz, żeby od razu zapytać czy facet jest singlem! Ja się całkiem serio pytam jakie pytanie byś zadała żeby to zweryfikować.
                          • jednoraz0w0 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 15:21
                            Czy ty przypadkiem nie jesteś facetem Zosi? big_grin
                            • magdallenac Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 16:08
                              jednoraz0w0 napisał(a):

> Czy ty przypadkiem nie jesteś facetem Zosi? big_grin
                              Kto ja?😀😀
                              • jednoraz0w0 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 16:11
                                Nieeee big_grin tak zagadać do potencjalnego targetu. Jest szans, że wyklaruje swój status.
                                • magdallenac Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 16:17
                                  jednoraz0w0 napisał(a):

> Nieeee big_grin tak zagadać do potencjalnego targetu. Jest szans, że wyklaruje swój s
                                  > tatus.
                                  🤣🤣

On na to: Tak! Jestem facetem Zosi!
                                  Ja: Yyyyy
                                  • jednoraz0w0 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 16:20
                                    Oj to wycałuj Zosię ode mnie! (I idziesz polować na następnego)
                                    • ritual2019 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 16:27
                                      jednoraz0w0 napisał(a):

> Oj to wycałuj Zosię ode mnie! (I idziesz polować na następnego)

Tiaaa, a za chwile bedziesz miec nickname 'desperatka-wariatka'.
                          • ritual2019 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 15:24
                            magdallenac napisała:

> Ale sama piszesz, żeby od razu zapytać czy facet jest singlem! Ja się całkiem s
                            > erio pytam jakie pytanie byś zadała żeby to zweryfikować.

Napisalam to sarkastycznie przeciez. Nie zadalabym zadnego pytania, nie chodze do fitness club w celu poderwania faceta. Teraz mam partnera ale gdy nie mialam tez nie podrywalam w fitness club. Tym bardziej na forach tematycznych jak tu niektore radza. Idiotyzm jakis.
                            • magdallenac Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 16:09
                              Jestem tak nie na bieżąco z podrywaniem, że myślałam, że piszesz poważnie.
                              • ritual2019 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 16:14
                                magdallenac napisała:

> Jestem tak nie na bieżąco z podrywaniem, że myślałam, że piszesz poważnie.

Rozumiem.
                      • boogiecat Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 16:34
                        ja to widze tak jak na placu zabaw: "Dlugo jeszcze bedziesz uzywal tego drazka?"

ps czytalam, ze w fitnessclubach i na silkach od kilku lat molestuja na potege

• primula.alpicola Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 18:32
                        magdallenac napisała:

> Czy możecie przestać odpowiadać tak enigmatycznie? Zagadać…I co powiedzieć? Prz
                        > epraszam, czy jest pan singlem? O jejku jakie piękne mięśnie? Ale ładnie pan po
                        > drzuca te ciężary?

Nie mów do mnie i do ritual "Czy możecie", please.

big_grin A wiesz, ja kiedyś, bez żadnego namysłu i bez celu łowieckiego!!! wypaliłam do gościa w siłowni "Czy pan te piękne oczy ma swoje własne czy to soczewki?" Gość oniemiał, potem podziękował i zeznał, że własne. Naprawdę miał cudowne, takie lodowate błękitne jeziora, a jakie ciało w komplecie, to klękajcie narody.
                        I powiem Ci, że potem zagadywał i zagadywał, i miałam wrażenie, że gdybym więcej entuzjazmu i zaangażowania okazała, to mogłoby się rozkręcić. Ale po co mi kłopoty.
                        • annaboleyn Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 18:41

>
                          > Nie mów do mnie i do ritual "Czy możecie", please.

Hhhhhh big_grin
                          • primula.alpicola Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 18:53
                            annaboleyn napisała:

>
                            > Hhhhhh big_grin

No bo doprawdy!
                            • annaboleyn Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 18:54
                              Ja wiem!
                      • shmu Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 18:40
                        Na tematy neutralne. Długo pan będzie używał tej maszyny? ćwiczy pan według jakiegoś schematu, bo szukam nowego dla siebie? Długo już pan ćwiczy, bo ja właśnie zaczynam? Super pogoda na ćwiczenia/ależ dzisiaj gorąco/trochę zimno dzisiaj! Jak facet jest zainteresowany to pociągnie temat. Tylko, że może nie kierować swoich pierwszych kroków bezpośrednio do faceta tylko bardziej rzucać uwagami w trakcie ćwiczeń.
                        Ja bym tak zrobiła teoretycznie....w praktyce też już długo długo nie próbowałam.
                      • nenia1 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 18:43
                        magdallenac napisała:

> Czy możecie przestać odpowiadać tak enigmatycznie? Zagadać…I co powiedzieć?

wszystko jedno jak jesteś atrakcyjna big_grin
                        • daniela34 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 19:36

> wszystko jedno jak jesteś atrakcyjna big_grin

Czy zgadza się Pan, że w kolędach polskich zawarty jest kraissos Chrystusa, wyrażony przez anamnesis i dążący do eschatonu?
                          • annaboleyn Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 19:56
                            daniela34 napisała:

>
                            > > wszystko jedno jak jesteś atrakcyjna big_grin
                            >
                            >
                            > Czy zgadza się Pan, że w kolędach polskich zawarty jest kraissos Chrystusa, wyr
                            > ażony przez anamnesis i dążący do eschatonu?

big_grin
                            Muuuuu <3
                            • daniela34 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 20:03
                              Muuuu <3
            • annaboleyn Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 14:01
              magdallenac napisała:

>
              > No dobra, bo mnie to zaciekawiło czysto technicznie. Nie podrywałam nikogo od 1
              > 7 lat, więc nie mam pojęcia jak to się teraz robi. Jesteś w takiej plenerowej s

Ja zapewne spadam z bieżni lub orbitreka, ale nie polecam tej metody wink
              • primula.alpicola Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 14:07
                A to też dobra metoda, bo on się rzuci na ratunek i włala.
                A jeśli się nie rzuci, to nie wart zachodu.
                • annaboleyn Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 14:56
                  Otóż, wczesne sito weryfikacji!
                  Na mnie się doskonale wszystko goi, więc koszt nieduży.
                  • azalee Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 15:01
                    annaboleyn napisała:

> Na mnie się doskonale wszystko goi, więc koszt nieduży.

Ale to jeszcze trzeba umiec tak spadac z gracja. Ja to bym pewnie poleciala twarza prosto w kaluze i caly romantyzm by szlag trafil.
                    • annaboleyn Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 15:06
                      Pode mną to zawsze jeszcze ziemia jęknie, naprawdę, wrażenie murowane smile Raz jak się tak wygruziłam na chodniku, to facet aż samochód zatrzymał, niestety, mogłabym spokojnnie być jego matką big_grin
                      • primula.alpicola Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 18:36
                        Parę miesięcy temu szłam sobie po lesie, z koleżanką. Z naprzeciwka biegło dwóch gości, oraz pies, luzem (duży, biały, młody). Pan z daleka krzyczy, nie bójcie się, to łagodny szczeniak. Tylko że ten dureń rozpędził się i wpadł na mnie z impetem i dosłownie mnie znokautował, upadłam na niego, ziemia jęknęła, pies zawył, pan mnie dopadł i podniósł, o Boże przepraszam, nic pani nie jest? <znaczy, troskliwy>
                        A wieczorem na Messenger do mnie pisze, czy jestem mocno poturbowana i posiniaczona. Jak on mnie znalazł, do tej pory nie wiem.
                        • annaboleyn Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 18:40
                          Jesu, to trochę krypne, nie? Odpisałaś mu?
                          JAK SIĘ MA PIESEK?
                          Znaczy tego, nic Ci nie jest?
                          • primula.alpicola Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 18:57
                            No krypne! Chociaż, jest możliwość, że on mnie po prostu zna od lat, a ja, ze swoja prozopagnozją, no cóż...Całe życie tak mam, że ludzie do mnie O cześć, Primula, co słychać, a ja mam w głowie o qrwa kto to jest?!

Odpisałam, że boli mnie cały prawy bok, na szczęście pieseczek trochę zamortyzował, a kolorowych sińców spodziewam się w najbliższych dnia, i dziękuję za troskę.
                            • annaboleyn Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 19:07
                              Jak nie poprosił o zdjęcie, to jesteś bezpieczna wink
                              A tak w ogóle - fb pokazuje sobie nawzajem ludzi, których telefony logują się w tym samym miejscu, może jak mieliście taką huczną interakcję, to mu Ciebie pokazał?
                              Albo to faktycznie znajomy od lat, CIAPO JEDNA!
                              (To nie jest śmieszne, mój mąż ma totalną prozopagnozję, serio, posuniętą do absurdu, ostatnio mu omal o to awantury na siłowni nie zrobiłam, do teraz mi wstyd wink)
                              • primula.alpicola Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 19:20
                                annaboleyn napisała:

> Jak nie poprosił o zdjęcie, to jesteś bezpieczna wink
                                > A tak w ogóle - fb pokazuje sobie nawzajem ludzi, których telefony logują się w
                                > tym samym miejscu, może jak mieliście taką huczną interakcję, to mu Ciebie pok
                                > azał?

Skandal.

> Albo to faktycznie znajomy od lat, CIAPO JEDNA!
                                > (To nie jest śmieszne, mój mąż ma totalną prozopagnozję, serio, posuniętą do ab
                                > surdu, ostatnio mu omal o to awantury na siłowni nie zrobiłam, do teraz mi wsty
                                > d wink)

No wiem, ale co mam zrobić, wymienić sobie płat skroniowy?
                                • annaboleyn Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 19:23
                                  A tam. Korzystać. On korzysta wink
                                  • primula.alpicola Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 19:51
                                    A w jaki sposób się z tego uposledzenia korzysta, hmm?
                                    • annaboleyn Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 19:55
                                      Zupełnie na legalu nie zauważa i nie poznaje osób, z którymi kontakty są słabo pożądane.
                                      Oraz wszystkich innych.
                                      Dasz wiarę, że ja sobie walczę na bieżni, to zwierzę wchodzi na siłownię, idzie w moim kierunku, obcina mnie wzrokiem od góry do dołu i NASTĘPNIE mnie poznaje??
                                      • primula.alpicola Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 19:59
                                        annaboleyn napisała:

> Zupełnie na legalu nie zauważa i nie poznaje osób, z którymi kontakty są słabo
                                        > pożądane.
                                        > Oraz wszystkich innych.
                                        > Dasz wiarę, że ja sobie walczę na bieżni, to zwierzę wchodzi na siłownię, idzie
                                        > w moim kierunku, obcina mnie wzrokiem od góry do dołu i NASTĘPNIE mnie poznaje
                                        > ??

Co?! big_grin
                                        • daniela34 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 20:02
                                          Prozopagnozja...ech...miłe wspomnienia z egzaminu z kryminalistyki
                                          • annaboleyn Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 20:09
                                            Przynajmniej ktoś ma miłe... sad
                                            • daniela34 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 20:16
                                              Sama mam problem z rozpoznawaniem twarzy. Bliskich poznam, ale sąsiadów ni cholery. Profilaktycznie wszystkim spotkanym na terenie wspólnoty mówię "dzień dobry." W czasach kiedy miałam ćwiczenia ze studentami mialam w grupie np.7 wysokich, szczupłych, długowłosych blondynek siedzących w ostatnim rzędzie. I weź tu rozróżnij.
                                              • mimfa Re: Mam głupie pytanie... 27.08.22, 07:33
                                                Mam podobnie. Mieszkań na młodym osiedlu, większość osób to rozwojowe małżeństwa. Prawie ich nie odróżniam, dla mnie to jedna para plus kupę dzieciaków. 😉
                                        • annaboleyn Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 20:08

>
                                          > Co?! big_grin
                                          I żeby to raz wink
                                      • lily_evans011 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 20:06
                                        Oj, to zjebka się należała big_grin.
                                        • annaboleyn Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 20:09
                                          lily_evans011 napisała:

> Oj, to zjebka się należała big_grin.

A właśnie nie jestem tego pewna wink
                        • wapaha Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 18:50
                          no dokładnie , tak to działa wink

• magdallenac Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 14:14
                Jeszcze lepiej byłoby wkręcić warkocz w bieżnię😂
                • annaboleyn Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 14:57
                  Skąd ja Ci warkocz wezmę!
                  • extereso Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 14:58
                    Przecież zapuszczasz.
                    • annaboleyn Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 15:07
                      Ja??
                      • extereso Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 15:09
                        Pomyliłam z potworią, przepraszam. Bo tak czekam co Lily opisze, że już wdrożyła, to mi się miesza.
                        • annaboleyn Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 15:17
                          A, proszę, nie wiem czy potworia wybaczy big_grin
                          • extereso Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 15:20
                            😱
                        • lily_evans011 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 17:14
                          Oj to jeszcze poczekasz, bo ja na razie nawet w domu nie jestem big_grin. A wokół same pary z rozwrzeszczanymi bombelkami, więc nie ma gdzie tego chłopa szukać.
                          Generalnie - więcej aktywności i poznawania ludzi, a jeśli to nie zaowocuje związkiem, to chociaż będę się dobrze bawić.
                          • annaboleyn Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 17:43
                            No i bdb podejście.
                          • extereso Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 17:48
                            👍
                  • magdallenac Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 14:58
                    No Ty nie, ale Daniela by mogła wkręcić.
                • daniela34 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 15:00
                  magdallenac napisała:

> Jeszcze lepiej byłoby wkręcić warkocz w bieżnię😂

Hola, hola! Jako posiadaczka warkocza stanowczo odradzam. Zanim rycerz uratuje to się dama oskalpuje. Warkoczem można jednak solidnie machnąć, uderzyć Pana rycerza, a następnie wylewnie przepraszać.
                  • extereso Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 15:06
                    Nie no, jakie przepraszać. Co najwyżej czekać na przeprosiny. Widzę, że ktoś tu nie był na kursie dla księżniczek.
                    • annaboleyn Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 15:08
                      A jeżeli warkocz pełni rolę dusidła, kazionnego w dodatku?
                      (To był mój ukochany podwątek, nie zapomnę go!)
                      • daniela34 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 15:37
                        😄Warkocz się świetnie nadaje na dusidło. Tylko nie wiem, czy rycerz potraktowany dusidłem na coś się przyda. Choć w sumie mogłaby to być recepta na związek po grób.
                    • daniela34 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 15:35
                      extereso napisała:

> Widzę, że ktoś tu
                      > nie był na kursie dla księżniczek.

Byłam, ale koncertowo oblałam. Jako jedyny syn mojego ojca, ja jestem pierwsza do tego żeby wbić gwóźdź, wkręcić śrubkę, coś dźwignąć. Nie bardzo mi wychodzi bycie księżniczką.
                      • extereso Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 15:47
                        No dobrze, co masz zrobić, płci nie przeskoczysz.
            • g.r.uuu Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 14:08
              Nigdy w życiu nikogo nie poderwalam, bo nieśmiała jestem. Ale jak ktoś jest mniej beznadziejnym przypadkiem w tej kwestii to może próbować. Zresztą nieraz sami zagadują
            • hrabina_niczyja Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 14:52
              Właśnie nawet ja nie wiem 😀 Niby można zagadać, ale co jak facet żonaty, co jak ma kogoś i sypnie sorry, ale nie jestem zainteresowany. Desperatka jak nic.
            • wapaha Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 16:33
              magdallenac napisała:

> g.r.uuu napisała:
              >

>

1. Small talk - po aktywności- w trakcie- przed . Jeśli jest "chemia" to wychodzi i rozmowa jest płynna
              2. Facet poza rozmową ZAWSZE komplementuje - albo wprost i bez pardon albo rzuca komplement umiejętnie-niby niechcący, z uśmiechem -i sprawdza reakcję-komplement skromny, w stylu : dzisiaj chyba masz mocny dzień/ale dobrze się dziś czułem-widziałem że ty też, masz moc / dzisiaj był ogień, świetnie sobie poradziłaś
              3. Z niezobowiązującego rozwijającego się lekkiego small talk przechodzi do badania gruntu -czyli small talk o pracy, czasie poświecanym na aktywność, czy to nie koliduje z rodziną ( !) to jest bardzo ważne !-bo od tego zalezy jak i czy potoczy się ciąg dalszy
              4. Tu są dwa typy ( ja poznałam) - jeden długodystansowiec- a więc propozycja wymiany nr w celu rozmów/umówienia się/porad nt danej aktywności i kolejnego spotkania na treningu. I szybki bill- poznałam takiego jednego, Włocha ( to chyba ma znaczenie) . Po 15 min punktów powyższych spytał się czy mam wieczorem czas i czy miałabym ochotę wyjśc z nim gdzieś na lampkę wina wink
              5. Nie wiem jakie są dalsze punkty-bo nigdy nie wyszłam poza pierdololo. Taki ze mnie erotoman gawędziarz ale autosmycz trzyma solidnie wink

I na koniec. To się nie robi samo, nie robi się sztywno. Do tego potrzebne są dwie osoby i flow. Aktywności ruchowe fizyczne wyjścia plenerowe kulturalne itp są tylko pretekstem - by poznać i łatwiej nawiązać kontakt

• ritual2019 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 16:45
                OJP - do tego trzeba miec fantazje 🤣🤣🤣
                W zyciu to tak nie dziala, chyba ze z Wlochem 🤣🤣🤣
                • wapaha Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 16:51
                  ritual2019 napisał(a):

> OJP - do tego trzeba miec fantazje 🤣🤣🤣
                  > W zyciu to tak nie dziala, chyba ze z Wlochem 🤣🤣🤣

skąd wiesz ? przecież nigdy nie robiłaś tego typu rzeczy ? wink
                  ja piszę na podstawie swoich obserwacji - tyle że ja jestem dobra w small talk i flirt ( stety, niestety) a ty masz kij w doopie
                  • ritual2019 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 17:33
                    wapaha napisała:

> skąd wiesz ? przecież nigdy nie robiłaś tego typu rzeczy ? wink

Czego nie robilam? Small talk czy podrywu w stylu desperatki?
                    Small talk owszem ale nie w celu podrywu. Ty natomiast nie odroznilabys jednego od drugiego.

> ja piszę na podstawie swoich obserwacji - tyle że ja jestem dobra w small talk
                    > i flirt ( stety, niestety) a ty masz kij w doopie

Ty jestes dobra w fantazjowaniu na forum.
                    • wapaha Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 17:35
                      dobra, rozumiem
                      teraz będziesz się kłócić na kilkadziesiąt postów że na siłowni/fitness/etc można poznać kogoś fajnego

big_grin
                      • primula.alpicola Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 18:42
                        wapaha napisała:

> dobra, rozumiem
                        > teraz będziesz się kłócić na kilkadziesiąt postów że na siłowni/fitness/etc moż
                        > na poznać kogoś fajnego
                        >
                        > big_grin

Jedyny słuszny sposób poznawania mężczyzn zna ritual, czego nie rozumiesz, wapaha? wink
                        • wapaha Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 18:47

> Jedyny słuszny sposób poznawania mężczyzn zna ritual, czego nie rozumiesz, wapa
                          > ha? wink

skomplikowane to forum suspicious
                    • hrabina_niczyja Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 18:02
                      Najma kochana, ja kiedyś jak zobaczyłam faceta na siłowni to zapisałam się na boks, gdzie on był trenerem. Taki był to męski drwal, że mnie totalnie pojeb...ło i śnił mi się nocami. W rezultacie niestety okazał się gejem 🤣
                  • magdallenac Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 17:38
                    wapaha napisała:

>
                    tyle że ja jestem dobra w small talk
                    > i flirt ( stety, niestety) a ty masz kij w doopie

Ja jestem świetna w small talkach, ale jakakolwiek próba flirtu- kij w tyłku i zamieniam się w drewno. Gdybym nie została poderwania, to bym dziś była singielką, bezdzietną lambadziarą.
                    • wapaha Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 17:40
                      magdallenac napisała:

>
                      > Ja jestem świetna w small talkach, ale jakakolwiek próba flirtu- kij w tyłku i
                      > zamieniam się w drewno. Gdybym nie została poderwania, to bym dziś była singiel
                      > ką, bezdzietną lambadziarą.

bywa i tak wink
                    • gama2003 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 19:19
                      Mam jak Magdalena.
                      Kompletny brak genu flirtowania, wyraz twarzy też raczej nieprzysiadalny.

Mojego przyszłego męża to zaintrygowało, czyli są i tacy panowie odważni 😉.
                      • sonnija70 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 19:24
                        No ja tez nie wiem czy to zwykla rozmowa czy juz jakis flirt. Mysle, ze nie odnalazlabym sie na obecnym rynku matrymonialnym.
                      • bergamotka77 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 19:32
                        Ja umiem tylko pisemnie flirtowac. Na żywo jestem jak otwarta książka 😆😂😜
              • boogiecat Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 16:58
                wapaha napisała:

nigdy nie wyszłam poza pierdololo. Taki z
                > e mnie erotoman gawędziarz ale autosmycz trzyma solidnie wink
                >

ladna mi autosmycz <robi znak krzyza>
                • wapaha Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 17:00
                  boogiecat napisała:

>
                  > ladna mi autosmycz <robi znak krzyza>

zboczeństwo ! suspicious ?
            • tanebo001 Re: Mam głupie pytanie... 31.08.22, 12:36
              No wiesz, bawienie się włosami, wiotki nadgarstek, dotykanie nadgarstka lub szyi, zakładanie nogi na nogę, oblizywanie się itp
        • wapaha Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:16
          lily_evans011 napisała:

> Jessu, ja prawie wszystko lubię, no może poza intensywnymi sportami i suszeniem
          > łba po basenie. Ale wszędzie, gdzie chodzę, są prawie same kobiety. Co jest fa
          > jne, bo jest z kim pogadać, ale tego samca na horyzoncie jakoś nie widać big_grin.
          > Może na siłkę powinnam zacząć chodzić...

Nie mam na myśli intensywności -podałam jako przykład- a łba nie musisz suszyć -ewentualnie można się do tego zmuszać w imię wyższego dobra big_grin

Ale
          Faceci są - to, że ich nie dostrzegasz-to kolejny krok, który powinnaś zrobić
          Ja widzę w zasadzie większość facetów, a już zwłaszcza w dni płodne tongue_out

• jednoraz0w0 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 13:15
            > Nie mam na myśli intensywności -podałam jako przykład- a łba nie musisz suszyć

Niech on ci wysuszy! Poznaj jakiegoś chlopa, pożycz coś od niego i idź mu oddać w czasie rzęsistego deszczu i przyjdź cała ociekająca wodą (tak mi się skojarzyło z autobiografii Dory Maar i początku jej związku z Picassem)
        • jednoraz0w0 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 13:11
          Nie szkodzi. Zakumplował się z tymi kobietami i poszerz krąg znajomych.
        • majenkir Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 16:03
          lily_evans011 napisała:
          Ale wszędzie, gdzie chodzę, są prawie same kobiety.

Jaki jest polski odpowiednik Home Depot? Tam trzeba iść 💅🏻

www.tiktok.com/t/ZTRfgQtHJ/
          • sanciasancia Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 16:06
            Obi (też prowadzone przez Hobbylobby)
      • hrabina_niczyja Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 11:47
        Taaa, i jakoś żadna nie poznała w ten sposób faceta. Dziś ten sposób nie działa i można tak dreptać latami. Ludzie po przejściach poznają się w większości na portalach, w klubach. Jak trafi normals na normalsa to żyją.
        • wapaha Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 11:49
          a co ty pieprzysz hrabina wink
          znam masę związków i relacji ze środowiska rekreacyjno-sportowego
          ba, nawet na morsowaniu ludzie się sparowali wink
          • annaboleyn Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 11:58
            Potwierdzam, też znam, choć u mnie ze sportem bardzo różnie. Najsłodszy przykład ostatnio - matka koleżanki, wdowa od dekady dostała na gwiazdkę kijki (chyba wszystkie starsze panie dostają od troskliwych bombelków kijki i potem przynajmniej do lutego wloką je smętnie po alejkach big_grin) zaczęła chodzić, spodobało się jej, więc chodziła regularnie. I serio, jak w filmie, tymi samymi alejkami uroczy starszy pan, też wdowiec, też kijki od kochających dzieci, tak sobie razem chodzą już z pół roku big_grin Słodziaki.
            • wapaha Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 12:21
              annaboleyn napisała:

> Potwierdzam, też znam, choć u mnie ze sportem bardzo różnie. Najsłodszy przykła
              > d ostatnio - matka koleżanki, wdowa od dekady dostała na gwiazdkę kijki (chyba
              > wszystkie starsze panie dostają od troskliwych bombelków kijki i potem przynajm
              > niej do lutego wloką je smętnie po alejkach big_grin) zaczęła chodzić, spodobało się
              > jej, więc chodziła regularnie. I serio, jak w filmie, tymi samymi alejkami uroc
              > zy starszy pan, też wdowiec, też kijki od kochających dzieci, tak sobie razem c
              > hodzą już z pół roku big_grin Słodziaki.

te kijki to jeden z przykładów przecież - chodzi o miejsca w których są ludzie- którzy mają CZAS i chęć by spędzać czas poza domem, ( w domyśle mogą być wolni )-poza tym endorfiny + iskra- naprawdę moze sie zadziać wink

a w temacie kijków znam uroczego starszego pana, który zawsze był aktywny, również z żoną ( kijki, spacer, rower )- 70+ . Zona umarła, pan miał tąpnięcie i kryzys, przygodę krótką z alko , a potem poznał na spacerze swoją drugą parnerkę wink I tak znowu spacerują razem wink
              • annaboleyn Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 12:28
                Matko, może to ci sami??
                • wapaha Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 16:35
                  annaboleyn napisała:

> Matko, może to ci sami??

Mój UroczyPan jest okrągły i ma siwe włosy, trochę mi przypomina Pawlaka z Sami Swoi wink Często się uśmiecha i ma rumiane policzki. Ma 4 ( 5? ) dorosłych dzieci, wnuki i jedną prawnuczkę wink
          • hrabina_niczyja Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 12:01
            A ja nie znam. Ludzie idący na siłownię idą ćwiczyć, idący na spacer spacerują, ci na rowerze jeżdżą. Chyba, że mówimy o jakiś grupach, gdzie jest więcej ludzi to może i tak. Mi też się nie zdarzyło, żeby mnie ktoś podrywał na rowerze czy siłowni.
            • kamin Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 15:24
              U mnie na osiedlu na siłowni plenerowej kwitnie życie towarzyskie wśród emerytów.
              Młodsze osoby uciekają po paru minutach.
              • g.r.uuu Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 17:06
                Nie mówię o emeryckiej siłowni tylko tzw. strefie workout, to pod kalistenikę jest bardziej a nie do machania na maszynach - chodzi o drążki do podciągania, poręcze itp. U mnie na tym ćwiczą sami młodzi faceci, ja i jeszcze dwie dziewczyny. Emeryci kawałek dalej mają maszyny
                • wapaha Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 17:16
                  g.r.uuu napisała:

> Nie mówię o emeryckiej siłowni tylko tzw. strefie workout, to pod kalistenikę j
                  > est bardziej a nie do machania na maszynach - chodzi o drążki do podciągania, p
                  > oręcze itp. U mnie na tym ćwiczą sami młodzi faceci, ja i jeszcze dwie dziewczy
                  > ny. Emeryci kawałek dalej mają maszyny

u mnie też
                  kilka razy spotkałam dwóch takich suspicious
                  no i z jednym wymiana wzrokowa trwała dłużej
                  a potem przypadkiem go spotkałam gdzie indziej i już "dzień dobry" z uśmiechem + look suspicious
    • extereso Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:08
      Lily, bardzo mnie ucieszyło Twoje pytanie !
      Moja przyjaciółka znalazła faceta na aplikacji, bardzo fajny, rok temu więc już trochę wiadomo. Nie skreślaj żadnej ścieżki.
    • g.r.uuu Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:09
      A dlaczego odpadają aplikacje randkowe? Wiesz ile ja mam w otoczeniu bombelków i ślubów z tych aplikacji?
      • primula.alpicola Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:13
        Te bombelki na pewno lily zachęcąbig_grin
        • lily_evans011 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:13
          Taaa big_grin big_grin big_grin
        • g.r.uuu Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:13
          Bombelki dowodzą, że na aplikacjach ludzie szukają nie tylko ons
          • riki_i Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 12:02
            Albo miewają wpadki.
            • g.r.uuu Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 12:24
              A nie, to akurat bombelki planowane, po dłuższej relacji. Po prostu ludzie się dobrali i chcieli mieć rodzinę, nie jest to nic specjalnie zaskakującego
      • martishia7 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 10:07
        Nie ten przedział wiekowy, ale dwoje moich siostrzeńców - oboje znaleźli pary w aplikacji Siostrzenica się właśnie za swojego chłopaka wydała za mąż (po 6 latach związku), siostrzeniec pewnie wkrótce.
    • triss_merigold6 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:10
      Spotkania ze znajomymi, sport gdzie jest sporo facetów, Internet jeśli masz czas i energię na odsiewanie niefajnych.
      • lily_evans011 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:13
        Dobra, zainteresowałaś mnie sportem, gdzie jest dużo facetów. Co polecasz?
        • extereso Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:14
          Rowery chociażby. W grupach pełno facetów.
          • kamin Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 17:10
            Ci faceci jeżdżą na wycieczki po 100 km lub więcejsmile
            • extereso Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 18:03
              Może na początku się pokręcić a potem nogę skręcić
            • hrabina_niczyja Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 18:04
              A to też fakt 🙄 Zaoralaby się. Albo skończyła jak moja koleżanka, wieczne randki na rowerze 🤣
        • dr.amy.farrah.fowler Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:15
          Koleżanka znalazła męża na kajakach.
        • iwles Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:16

Grupy biegaczy, potem maratony, półmaratony i inne imprezy biegowe smile
        • wapaha Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:18
          lily_evans011 napisała:

> Dobra, zainteresowałaś mnie sportem, gdzie jest dużo facetów. Co polecasz?

KAŻDY SPORT
          facetów jest zawsze więcej - kobiety to mniejszość- czy to bieganie/pływanie/kolarstwo/sporty siłowe etc
        • annanichtvergessen Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:20
          Ja Ci odpowiem. W moim klubie fitness mrowie. Starzy, mlodzi do wyboru do koloru. Jak ide na urzadzenia to moge w glowie odliczac 10,9,8... i zaraz dosiada sie obok jakis typ i oczywiscie na maks ustawia swoja maszyne, zeby sie pokazac. 🙄🤦‍♀️ Wkurzajace na maks, ale nauczylam sie ignorowac. Tak wiec silownie polecam. 🙄
          • annanichtvergessen Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:27
            Aaaaa i rada. Wybierz jakis lepszy klub. To omina cie koksy i sebixy. W moim takich nie uswiadczysz.
        • triss_merigold6 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:22
          Motocykle, ale rozumiem, że to nie za bardzo.wink Kajaki, wspinaczka, biegowe, pewnie siłownie, na pewno wszystkie sporty walki (są grupy dla 40+).
          • lily_evans011 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:25
            Nie, motocykle na pewno nie big_grin.
            • triss_merigold6 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:28
              Lokalne grupy turystyczne?
        • zona_mi Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:46
          lily_evans011 napisała:

> Dobra, zainteresowałaś mnie sportem, gdzie jest dużo facetów. Co polecasz?

U mnie w każdym przypadku (mąż, z teraz obecny narzeczony) sprawdziło się żeglarstwo big_grin
        • lauren6 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:47
          Karate czy inne judo. Moja córka zdawała egzamin na pas razem z panami 40+. Czyli muszą być jakieś grupy i kursy, na których ćwiczą tatuśkowie.

Salsa czy inne szkoły tańca. Tu przychodzą single w ewidentnym celu wyrwania sobie kogoś.
          • extereso Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:54
            Phi, mnie nawet na łyżwach podrywają 🤪.a na serio, naprawdę warto wybrać dyscyplinę która sprawia Ci przyjemność, tylko nie pilates czy balet, wszędzie indziej są faceci. Na tych łyżwach na przykład to niby niewielu, ale fajni.
            • majenkir Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 16:12
              Moja córka chodziła na pilates ze swoim przyszłym teściem i jego kolegą 😂. Obaj wolni.
              • extereso Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 17:49
                No czasem zdarzy się się chyba dla Kilku za starzy
                • extereso Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 18:03
                  Dla Lilly...
        • martishia7 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 10:08
          Ja bym strzelała w jakieś lokalne kluby/grupy na wycieczki rowerowe.
          • te_de_ka Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 14:43
            Albo zupełnie retro: zobaczyć zajęcia hobbystyczne w najbliższym domu kultury i wybrać te, w których udzielają się faceci. W moim dk jest kawiarenka i tam ludzie po zajęciach przesiadują. Albo jeszcze lepiej: poprowadzić wolontaryjnie jakieś zajęcia i wyczesać z grupy "rokujący towar”.
            A znaleźć faceta można wszędzie. Ostatnio z powodu upałów wywożę psa do lasu i kilka dni temu spotkałam zgubionego grzybiarza. Prawdopodobnie to zgubienie to był tylko pretekst, żeby zagadać, najpierw zauważył mojego psa i to mu pozwoliło zapytać, czy może pójść kawałek w naszym kierunku, bo niby się zgubil. Bardzo przyjemny facet, ciekawie opowiadał, w toku rozmowy wypytał, czy zawsze w tym lesie spaceruję, a jak nie w tym lesie to gdzie. Uchyliłam się od odpowiedzi a on żartobliwie rzucił na odchodnym, że będzie na mnie polował. Gdybym tylko chciała, mogłam się umówić na następne spotkanie i sprawdziło się powiedzenie mojej Babci "tego kwiatu jest pół światu". O jeszcze mi się przypomniało, że w sanatoriach ludzie lubią się parować a czterdziestka w sanatorium to jak dwudziestka w realu.
            • ritual2019 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 14:49
              te_de_ka napisał(a):

> Albo zupełnie retro: zobaczyć zajęcia hobbystyczne w najbliższym domu kultury i
              > wybrać te, w których udzielają się faceci.

A oni maja na czole wypisane: single- szukam partnerki?

poprowadzić wolontaryjnie jakieś zajęcia i wyczesać z grupy "rokujący towar”.

Jak wyzej? Rozdac ankiete z pytaniem o zycie osobiste?

Ostatnio z powodu upałów wywożę psa do lasu i kilka dni temu spotkałam zgubionego grzybiarza. Prawdopodobnie to zgubienie to
              > był tylko pretekst, żeby zagadać, najpierw zauważył mojego psa i to mu pozwolił
              > o zapytać, czy może pójść kawałek w naszym kierunku, bo niby się zgubil. Bardzo
              > przyjemny facet, ciekawie opowiadał, w toku rozmowy wypytał, czy zawsze w tym
              > lesie spaceruję, a jak nie w tym lesie to gdzie. Uchyliłam się od odpowiedzi a
              > on żartobliwie rzucił na odchodnym, że będzie na mnie polował.

Mnie by takie zachowanie zaniepokoilo, juz bym do tego lasu nie wrocila bez towrzystwa kogos znajomego.
              • majenkir Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 16:14
                Dla mnie każdy facet w lesie bez psów jest podejrzany
            • extereso Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 14:54
              Ale do dk to chyba kwiat płci męskiej nie zagląda, choć może myślę szufladkowo. Sądziłabym że tam średnia wieku ok 85.
              • te_de_ka Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 15:27
                No to się mylisz. Ja miałam ostatnio okazję bywać i mocno się zdziwiłam, co się tam dzieje. Gdybym szukała towarzystwa, to bym zaczęła bywać w kawiarence i obstawiam, że szybko bym znalazła kogoś do pogadania, gdybym tylko wyszła z inicjatywą. Przy regale z uwolnionymi książkami zdarzyło mi się usłyszeć takie wstępne zagadywanki, otbpo prostu ludzie się zwachuja🙂
                • te_de_ka Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 15:29
                  zwąchują
                • extereso Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 15:53
                  No widzisz, jak to ematka uczy, bawi, wychowuje.
            • hrabina_niczyja Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 14:54
              Kurde ja bym wiała, a nie sobie pogawędki urządzała. Skąd wiesz, że facet jest wolny i miał dobre zamiary?
              • extereso Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 14:59
                No jeśli miał złe to nie zrealizował. A samo pasywne posiadanie złych nikogo nie eliminuje, sama mam czasem złe.
                • hrabina_niczyja Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 15:06
                  Wolałabym się nie przekonywać czy miał źle pasywnie czy może aktywnie. Pierwsza zasada, randkowania tez- dbasz o własne bezpieczeństwo.
              • te_de_ka Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 15:17
                Ja tam nie poszłam szukać przygód, a skoro twierdził, że się zgubił i grzecznie zapytał, czy może pójść w moją stronę czyli do parkingu, gdzie zaparkowałam auto i gdzie są ludzie, to moim pierwszym odruchem było wyświadczyć mu tę drobną przysługę a nie wiać. Nie obchodziło mnie, czy on jest wolny czy nie a że obrączki nie noszę, to różne wnioski facet mógł wyciągnąć. Natomiast z tego, co mówił wywnioskowałam, że zna historię lasu, w którym spacerowaliśmy, opowiadał mi o okolicznych miejscowościach, po prostu wywiązała się miła pogawędka, facet pewnie się nie domyślał, że mam przy sobie gaz pieprzowy. Na koniec dał sygnał, że nie musimy się rozejść, jakbyśmy się nigdy nie spotkali i tyle. Gdybym była z 10 lat młodsza, pewnie bym zwiała pod pretekstem joggingu i tyle by mnie widział.
              • eriu Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 16:10
                Hrabina a co Ci w życiu dobrego przyniesie nastawianie się, że każdy ma złe zamiary?
                • hrabina_niczyja Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 18:06
                  Tu nie chodzi o zamiary i nastawienie. Ale tak już mam, że dopóki kogoś nie znam dopóty jestem ostrożna. A już w lesie to wogóle.
            • jednoraz0w0 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 15:32
              W ogóle pies to jest dobry sposób, bo na ogół się ludzie poznają z widzenia podczas spacerów a pies to jest neutralny temat do zaczęcia gadki.
              • majenkir Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 16:17
                Całe życie chodzę z psami, NIGDY nie poznałam w ten sposób faceta. Za to raz chciano mnie zgwałcić (albo zabić, nie wiem, miałam wtedy 9 lat).
                • jednoraz0w0 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 16:40
                  Ale jakoś się rozszerza krąg znajomych do small talku jednak. Przecież nie jest powiedziane, ze ta poznana osoba to jest docelowy chłop, ona może z docelowym chłopem poznać. U mnie na dzielni to rano chodzi cały gang z psami smile
                  • boogiecat Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 16:50
                    jednoraz0w0 napisał(a):

> Ale jakoś się rozszerza krąg znajomych do small talku jednak. (...) U mnie na dzielni to rano chodzi cały gang z psami smile

dokladnie tak; ja nawet nie mam psa, ale kiedys biegajac w parku bylam swiadkiem jak dziewczyna z psem byla zaczepiana przez jakiegos gbura i cos jej nie szlo splawienie go, przystanelam niedaleko i zagadalam chlopaka, ktory tez sie zatrzymal (zeby ze mna chwile poczekal, bo moze trzeba bedzie jej pomoc)
                    w rezultacie gbur sie zmyl, pies go oszczekal, ja sie zegnam, a chlopak sie mnie nagle pyta "ej a ty mieszkasz gdzies niedaleko?" big_grin

Lili, wychodz do ludzi i gadaj z nimi, normalnosc facetowa powoli wroci
    • iwles Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:15

Strona randkowa.
      I nie, nie wszyscy tam są odpałami, było kilku, którzy chcieli stworzyć związek, tyle że z mojej strony... nie było chemii.
      Miałam już dość, ale rzutem na taśmę umówiłam się, mówiąc sobie, że to ostatni i się wypisuję.
      No i se wypowiedziałam, że to ostatni, bo mija 8 lat, jak jesteśmy razem smile
      • ajr27 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 10:25
        Moja historia!
        Byłam załamana i zdołowana ilością kretynów, dla których zmarnowałam czas i nerwy, konto kończyło mi się z końcem roku i to miał być koniec mojej żałosnej aktywności na portalu. 29 grudnia nie przespałam nocy, pisząc z enigmatycznym gościem bez zdjęcia, spotkaliśmy się następnego dnia i tak już 10 lat razem😀
      • laura.palmer Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 11:50
        Mam identyczne doświadczenia z portalem randkowym. Fakt, mnóstwo idiotów i odpadów, ale tych da się odsiać jeszcze na etapie rozmów online. Spotkałam się na żywo z kilkoma naprawdę fajnymi i wartościowymi mężczyznami, ale nie weszłam w relację właśnie z powodu braku chemii z mojej strony. Gdzieś po ok. roku miałam już dość tej aplikacji, też miałam usuwać konto i jakoś tak w ostatniej chwili poznałam tam męża. smile
        • nie_ma_niebieskich Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 13:13
          Mój mąż też z portalu randkowego. W 2006 się poznaliśmy, też po licznych perypetiach i randkach z dziwakami wszelkiego typu.
          Z tego co później czytałam, to ponoć więcej sensownych ogłoszeń jest na płatnych stronach - to już jakaś selekcja, ale nie wiem, nie sprawdzałam.
      • dr.amy.farrah.fowler Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 13:54
        Teraz masa ludzi się tak poznaje, więc nie wykluczałabym z góry. Koleżanka za miesiąc wychodzi za mąż, facet z portalu randkowego.
    • alpepe Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:16
      Pytanie, czy ty naprawdę jesteś gotowa na związek i sama przy poszukiwaniach nie okażesz się co najmniej dziwna osobą. Podam przykład z życia mojego partnera życiowego. Kiedy on na portalu randkowymi widział opisy typu: stoję twardo na ziemi, albo w zasadzie nie potrzebuję faceta, ale chcę, to unikał, bo widział, że bluszcze z problemami.
      Zakładam więc, że jesteś gotowa na związek. Zrób sobie krótką charakterystykę siebie, określ sama dla siebie, gdzie są granice twojej tolerancji dla potencjalnego wybranka i wybierz się na polowanie. Ważne, byś nie brała do siebie żadnych wiadomości od zje.ów i napaleńców. Ot, trzeba wyskrobać gówno z buta, jak się weszło, ale poza tym nie rozmyślamy. Mnie to forum otworzyło oczy na to, co robiłam nie tak i jak zauważalam, że ktoś chce się zachowywać jak moj eks-mąż, to kosz, nie potrzebuję ani oryginału, ani podrób. Niestety w kwestii portali randkowych nie podpowiem, bo ja bylam na niemieckim, bezpłatnym bez żadnych abonamentów. I jeszcze co, ja pisałam z kilkoma facetami równocześnie, od niechcenia. Nie patrz na każdą zwierzynę, która akurat ci się znajdzie na ścieżce jak na twój cel.
      Bądź gotowa, dąż do szczęścial
      • alpepe Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:23
        Aha, i generalnie to jednak portale randkowe polecam. Skoro ty się uważasz za normalną i tam się znalazłaś, to ktoś z drugiej strony tak samo się tam znalazł.
      • lily_evans011 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:23
        Myślę, że nie jestem bluszczem ani nie mam nierealnych oczekiwań - bo tym zyebie jakikolwiek normalny, w miarę miły, nie manipulujący, nie oszukujący, pracowity i solidny facet to będzie +1000 do zajebistości. Nie potrzebuję wchodzić w relację po to, żeby kogoś odpychać i być górą, tylko żeby obojgu było fajnie.
        Te granice tolerancji to dobra sprawa, myślę, że moje są w normie, niezbyt wygórowane, życiowe - sama nie jestem księżniczką, żeby się sadzić.
        • alpepe Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:31
          No, to jeszcze go wybierz. Bo jedno to umysł, a drugie to intuicja i serce, i one mogą cię ciągnąc w złą stronę. I nie przejmuj się niepowodzeniami, jeśli się naprawdę szuka, to się i znajdzie.
      • ritual2019 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:29
        To jest dobre pytanie, bo nawet z tych kilku postow w tym watku wylania sie ktos kto moze wydac sie dziwny. Traumatyczny zwiazek ciagle mielony przy kazdej okazji, niechec do seksu, ciezka nastolatka w domu...ufff
      • annanichtvergessen Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:55
        Z jakiej korzystalas? Moze zapisze sobie na przyszlosc. ☺️
        • alpepe Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 10:21
          Ale to w Niemczech, www.finya.de/
        • alpepe Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 10:22
          www.finya.at/ też jest, jak widzę.
          • annanichtvergessen Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 10:25
            Lubie Niemcow 🤭🙃 Dzieki! 🌺
            • annanichtvergessen Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 10:41
              Az sama sie z siebie usmialam, bo uswiadomilam sobie, ze najlepsi przyjaciele i znajomi to Niemcy. 🙃 Austriacke samouwielbienie, narcyzm i jednoczesnie km kompleksow narodowosciowych 🤢. Nigdy nie zrozumiem Austriakow ogladajacych dzien w dzien niemieckie wiadomosci. 🙄
              • alpepe Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 10:51
                Trafiłaś w punkt. Też to zauważyłam.
              • simply_z Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 12:19
                Austriacy to naziole, koszmarni sa
              • barattolina Re: Mam głupie pytanie... 31.08.22, 14:03
                Austriacy to tacy Niemcy. Tylko gorsi.
                Brzmi znane porzekadło.
    • 1matka-polka Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:20
      "Przez tyle lat żyłam w mega traumie po relacji z bardzo przemocowym i narcystycznym człowiekiem"

Idz na terapie, bo sobie nastepnego narcyza znajdziesz. Gdyz najprawdopodobniej zostalas wychowana w ten sposob, ze narcyz to jest twoj kompatybilny partner.
      • eriu Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:53
        Też mnie to uderzyło. Plus to że Lily pisze, że w życiu żadnego normalnego faceta nie spotkała, więc dlaczego ma się to stać teraz skoro ma nieprzepracowane traumy i problemy z dorosłego życia? No i ten pomysł, że ma wymagania w granicach normy kiedy ma po prostu problem z seksem i inaczej się tego nazwać nie da. Więc jak ma wyglądać taki związek z osobą z nieprzepracowaną traumą w tym obszarze?

Najpierw na terapię.
        • lily_evans011 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:59
          Bo jestem o wiele, wiele bardziej świadoma, na czym polega normalność i jakie są moje oczekiwania, których nie zmienię, a co mogę odpuścić. I co chcę oraz mogę z siebie dać.
          Co do problemu z seksem - to jest raczej problem z zaufaniem. Będzie zaufanie, to i ta strona życia będzie ok. Zaczynanie związku od seksu w każdym razie mnie nie kręci, to mnie kręciło w wieku 20plus.
          • ritual2019 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 10:07
            Co dla ciebie znaczy zaczynanie zwiazku od seksu? Zaufanie przychodzi z czasem, trzeba kogos dobrze poznac zeby mu ufac a i tak wiekszosc ludzi zachowuje pewien margines co jest zdrowym podejsciem, asekuracja.
          • eriu Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 10:09
            Nie zaczynanie związku od seksu a problem z zaufaniem to dwie zupełnie różne sprawy. Ty nie jesteś gotowa na związek, bo u Ciebie nie wejdzie człowiek i nie będzie budował związku tylko pracował nad Twoimi problemami. Ja bym nigdy w to nie szła, bo ja nawet w to nie idę jako kobieta. Bo to jest taki człowiek-projekt.
            • ritual2019 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 10:18
              Ty nie jesteś gotowa na związek, bo u Ciebie nie wejdzie człowiek i nie będzie budował związku tylko pracował nad Twoimi problemami.

Bardzo celne.
              • princesswhitewolf Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 16:55
                Z tego co zauwazylam to wiekszosc ludzi ma problemy tak ze czekanie do 60 tki az sie rozwiaza to troche bez sensu...
                🤣
                • lily_evans011 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 17:39
                  No właśnie doszłam do tego wniosku, że czekam z wieloma rzeczami w życiu nie wiadomo na co, aż w końcu umrę i nadal nie doczekam się, nie spróbuję.
                  • ritual2019 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 17:45
                    lily_evans011 napisała:

> No właśnie doszłam do tego wniosku, że czekam z wieloma rzeczami w życiu nie wi
                    > adomo na co, aż w końcu umrę i nadal nie doczekam się, nie spróbuję.

Zalozylas profil na portalu randkowym?
                    • hrabina_niczyja Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 18:07
                      O właśnie Lili, załóż wieczorem. Na zasadzie zabawy, pogadam z kimś, popatrze na facetów. Co ci szkodzi? Każde doświadczenie jest ważne.
                      • bergamotka77 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 19:01
                        Ostatnio moja koleżanka singiella założyła Tindera. Miałyśmy ubaw, bo ja ostatnio randkowalam w czasach przed internetem. Jednego gościa z Belgii jej na złą stronę niechcący przesunęłam a był wart grzechu wink Podpowiadałam jej riposty, po ematce flirtowanie online to lajcik tongue_out Brał w tym udział też jej przyjaciel gej. Świetnie się bawilismy smile
    • mid.week Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:24
      Widziałam, że na fejsowych grupach sportowych ludzie się umawiają na grupowe wypady i parę związków z tego wyszło smile
      • mid.week Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:27
        O takie np.
        • lily_evans011 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:29
          O! Trzeba poszperać na fejsie w takim razie.
          • g.r.uuu Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:34
            Na Fejsie to wiesz, wrzuć sobie jakieś sensowne zdjęcie i napis komentarz na przykład na fanpage'u Polski Zbrojnej a potem sprawdzaj folder inne big_grin
            • triss_merigold6 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:36
              Na Defence24.
            • wapaha Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:46
              g.r.uuu napisała:

> Na Fejsie to wiesz, wrzuć sobie jakieś sensowne zdjęcie i napis komentarz na pr
              > zykład na fanpage'u Polski Zbrojnej a potem sprawdzaj folder inne big_grin

tylko nie PolskaZbrodnia tongue_out
              < zasłania oczy i szepcze..to nie rokuje..nie idź tą drogą..>
              • mid.week Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:57
                Nie znam, oczywiście że zaraz pójdę obadać co to 🙄
      • hrabina_niczyja Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 11:53
        O tak. U mnie umawiają się na rowery. Poszukaj. Zawsze to przyjemnie czas spędzisz nawet jak nikogo nie poznasz.
        • wapaha Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 11:56

> O tak. U mnie umawiają się na rowery. Poszukaj. Zawsze to przyjemnie czas sp
          > ędzisz nawet jak nikogo nie poznasz.

hrabina
          26.08.22, 11:47 nt poznawania ludzi przez sport i rekreację

Taaa, i jakoś żadna nie poznała w ten sposób faceta. Dziś ten sposób nie działa i można tak dreptać latami. Ludzie po przejściach poznają się w większości na portalach, w klubach. Jak trafi normals na normalsa to żyją.
          • hrabina_niczyja Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 12:02
            W większości Wapaha! I jest to prawda. Jednak ja w grupie rowerowej poznałam kilka fajnych kobiet, więc jest to plus.
            • wapaha Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 12:23
              Jakieś statystyki ?
              Choćby skały srały żeby kogoś poznać i z nim być- trzeba spotkania w realu a nie w internecie - internet może być dobrym sposobem ale nie jedynym i najlepszym, już nie przesadzaj
              • hrabina_niczyja Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 13:35
                A to ci poznani w internecie całe życie na portalu spędzają i nie spotkają się nigdy na żywo? A kiedy żeś ostatnio randkowala?
                • lily_evans011 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 13:45
                  Najma nawet mieszka na portalu, sama pisze wyżej big_grin
                  • ritual2019 [...] 26.08.22, 13:57
                    • lily_evans011 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 14:01
                      Jessu, po prostu to było zabawne i z tego się śmieje, a nie z ciebie. Zero poczucia humoru masz.
                    • manon.lescaut4 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 15:44
                      Patrz, a ty jaka jesteś najma? No popatrz na siebie z boku, raczej nic chwytającego za serce smile
                      A jakoś partnera znalazłaś i to wartościowego, podkreślasz to na każdym kroku. Wiec o Lily byłabym spokojna, dodatkowo jeśli jeśli jej się choć trochę poszczęści tak jak tobie, to wróżę jej jakiegoś milionera o wyglądzie 10/10 z kvtasem ze zlota, uczciwego, czułego i zabawnego feministe. Zreszta wpisać można dowolne cechy, jednym słowem chodzi o ideał. Jeśli TOBIE udało się znaleźć porządnego faceta, to jej może się trafić doskonałość.
                      • ritual2019 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 16:13
                        Ciebie moja osoba nie ma chwytac za serce, poza tym to nie miejsce na to, pomylily ci sie strony w sieci. A co do lily_evans011 to nie tylko moja opinia. Ja znalazlam faceta szybko i owszem fajnego i wartosciowego ale ja nie mam traum, problemow i niezdrowego podejscia do seksu. Oczywiscie lily_evans011 ma szanse znalezc kogos fajnego czego jej zycze, ale skoro pyta na forum, na ktorym udziela sie od lat w dodatku opisujac szczegolowo swoje problemy osobiste to owszem dostaje konkretne odpowiedzi na ich podstawie.
                        Mysle tez ze jej adwokat w postaci twojej i kilku innych nickow niepotrzebny bo problemy emocjonalne ona ma ale glupia nie jest i doskonale zdaje sobie z nich sprawe.
                        • manon.lescaut4 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 17:17
                          A skąd w ogóle pomysł, ze do związku, a właściwie to do randkowania, trzeba się „nadawać”, być na progu nirwany do tego z czysta karta? Świat by się składał niemal wyłącznie z singli, gdyby takie były warunki, każdy ma jakieś przejścia za sobą, nieudane związki, wady, ogółem coś, nad czym trzeba pracować. Lily nie jest świeżo po wyjściu z toksycznej relacji, toz to było kilkanaście lat temu, na pewno to przepracowała choćby częściowo, ma tego świadomość, co ważne, plus czas może uleczył niektóre rany.
                          A jak nie spróbuje to się nie przekona.
                          • ritual2019 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 17:27
                            Ty wiesz co ona napewno zeobila wbrew temu co ona sama twierdzi. I owszem do randkowania czy zwiazku trzeba sie emocjonalnie nadawac bo w przeciwnym przypadku mozna kogos skrzywdzic a jesli nie skrzywdzic to zmarnowac jego czas czy szanse na poznanie kogos innego.
                      • m_incubo Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 18:31
                        Nuda. Podkreślanie na każdym kroku, jakiego świetnego ma się partnera, najczęściej świadczy o tym, że samemu bardzo chciałoby się w to wierzyć.
                  • mid.week Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 14:04
                    lily_evans011 napisała:

> Najma nawet mieszka na portalu, sama pisze wyżej big_grin

To musi być Brama Plutona zwana "wrotami do piekieł"
                • wapaha Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 16:38

> A to ci poznani w internecie całe życie na portalu spędzają i nie spotkają się
                  > nigdy na żywo? A kiedy żeś ostatnio randkowala?

Ja osobiście nie randkuję - jestem szczęśliwą i spełnioną mężatką-
                  <efekt uboczny udanego randkowania - dodaje nie bez złośliwości)

Nie żyję jednak w próżni i mam młodych ale też dojrzałych znajomych którzy to robią- a przede wszystkim- przebywając w gronie ludzi o róznych zainteresowaniach którzy na nich spędzają czas, widzę co z tego wychodzi
                  ( lub nie )
    • jakis.login Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:35
      Czy w swoim życiu udało ci się stworzyć choć jedną trwałą (niekoniecznie wieczną), dobrą, mądrą i mocną relację? Z dzieckiem nie, z matką nie, z eksem nie, koleżankom też wiecznie dupy obrabiasz, o przyjaciółkach żadnych nie piszesz, może to nie w doborze odpowiedniej osoby leży problem?
      • ritual2019 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:38
        Dokladnie 👍
      • lauren6 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:51
        Ona chyba nie prosiła o psychoanalizę online 🙄
        • jakis.login Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:55
          lauren6 napisała:

> Ona chyba nie prosiła o psychoanalizę online 🙄

Toteż i nikt jej nie przeprowadza. W kontekście tego, co autorka przez X lat o sobie wypisywała, moje pytanie jest jak najbardziej zasadne. Gdyby jakiś kanapowy leniwiec zapytał, jak przebiec maraton, też zapytałabym o wcześniejsze doświadczenia z ruchem jako takim.
      • eriu Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:57
        To jest istota.
      • simply_z Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:59
        ona wydaje sie tak antypatyczna i meczaca, ze juz wspolczuje temu przyszlemu chlopu.
        • 1matka-polka Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 10:05
          simply_z napisała:

> ona wydaje sie tak antypatyczna i meczaca, ze juz wspolczuje temu przyszlemu ch
          > lopu.

Oj tak...
      • 1matka-polka Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 10:04
        jakis.login napisała:

> Czy w swoim życiu udało ci się stworzyć choć jedną trwałą (niekoniecznie wieczn
        > ą), dobrą, mądrą i mocną relację? Z dzieckiem nie, z matką nie, z eksem nie, ko
        > leżankom też wiecznie dupy obrabiasz, o przyjaciółkach żadnych nie piszesz, moż
        > e to nie w doborze odpowiedniej osoby leży problem?

Otoz to...
    • sumire Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:39
      Moja bliska znajoma, przeciorana po rozwodzie z typem, który ją lał, zaczęła chodzić po górach. Zerową wprawę w tym miała, ale wciągnęła się do grupy turystycznej na FB. Przez dwa lata jeździła na wycieczki i się zaręczyła smile

Aplikacji bym tak całkiem nie odrzucała. Fakt, tam ludzie umawiają się na seks głównie, ale znam przynajmniej kilka par, które w taki sposób się zawiązały. Takie mamy czasy, to normalna rzecz.
      • ritual2019 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:47
        Nie wszyscy na portalach randkowych sa tam tylko w celu umowienia sie na seks. Sa tacy ktorzy szukaja partnera do zwiazku a seks jest czescia zwiazku u wiekszosci ludzi. A tu juz pojawiaja sie komentarze o sciaganiu majtek przed obcymi facetami - ile tu niektore maja lat? 14?
        • lauren6 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:54
          Ile ty masz lat? Woźna z brytyjskiej szkoły, która bawi się w forumowe psychoanalizy i stawia diagnozę, że autorka nie nadaje się do związku z mężczyzną.
          • wapaha Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 10:50
            lauren6 napisała:

> Ile ty masz lat? Woźna z brytyjskiej szkoły, która bawi się w forumowe psychoan
            > alizy i stawia diagnozę, że autorka nie nadaje się do związku z mężczyzną.

..w dodatku mieszkająca razem z dziećmi na randkowej stronie suspicious
            ritual2019
            Re: Mam głupie pytanie...
            26.08.22, 08:55
            Znalazlam partnera do zwiazku, mieszkamy razem takze z moimi dziecmi na stronie randkowej wlasnie.
          • alicia033 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 10:50
            bo się nie nadaje.
            I handluj z tym, lauren.
            • lauren6 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 11:31
              Tak jak i ty. Handluj z tym.
            • pomozeciepomozemy Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 17:39
              Dla Was się nie nadaje. Macie za duże wymagania. Może dla jakiegoś chłopa się nada. Będzie mu przypominać mamusię i styknie.
      • extereso Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:55
        Gdzie tam, teraz aplikacje spełniają bardzo różne cele, także typowo towarzyskie.
    • evening.vibes Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:42
      Wczoraj mignęła mi na FB grupa 'wyjazdy singli 40+' - może poszukaj czegoś takiego w swojej okolicy - grupy dla singli, nie koniecznie turystycznej tylko organizującej wspólne aktywności?
      • hrabina_niczyja Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 11:55
        Byłam kiedyś, w Bieszczadach. Nasilenie lasek z ciężka depresja i kolesi inceli było nie do zniesienia.
    • limelight7 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 09:43
      To jeszcze dołożę grupy wyjazdowe na FB. Ludzie nieraz piszą z bardzo fajnymi, konkretnymi propozycjami, w mniejszych i większych grupach, można przyjemnie spędzić urlop a facet czasem trafia się w bonusie wink Niedawno byłam na takim wyjeździe i gdybym była singielką, to miałabym spore szanse przestać nią być smile
      Męża też mam z internetu, wtedy akurat byłam na etapie 'żadnych chłopów!', szukałam czegoś kompletnie innego a on trafił się przypadkiem smile
      A koleżanka swego męża poznała na speed dating smile
      • azalee Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 13:23
        limelight7 napisała:

> A koleżanka swego męża poznała na speed dating smile

O, to tak jak ja smile
        Poszlam z kolezanka, z ciekawosci jak to wyglada i z nastawieniem na dobra zabawe. Wyszlam z przyszlym mezem smile
    • 1matka-polka Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 10:09
      Dla mnie lily to kolejna rosa, atencjuszka z ciezka traumą.
    • pulcino3 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 10:23
      Nie szukaj, im bardziej szukasz , tym bardziej się nie znajduje.
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 10:24
      W Warszawie (i pewnie w większych miastach) szybkie randki. 5 minut na jedną osobę to wystarczająco, żeby stwierdzić, czy chcesz dalej z kimś porozmawiać, czy absolutnie nie ma mowy.

Co do męskich sportów - uprawiam kilka i zwykle osoby na siłowniach/basenach etc przychodzą tam zająć się swoim hobby, a nie szukać żony.

Aplikacje i szybkie randki mają ten plus, ze wiadomo, czego ludzie tam szukają. Odpady atomowe, poszukiwaczy sponsorek czy jednorazówek dość łatwo odsiać - wczytaj się w opisy, obejrzyj starannie zdjęcia.
    • pulcino3 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 10:26
      Tak samo działa z zaginionymi rzeczami, dokumentami w domu. Znajdują się wtedy, kiedy ich najmniej potrzebujesz i nie szukasz.
      • extereso Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 11:38
        Co do rzeczy to tak, co do związków, się nie zgodzę. Kilka moich psiapsiół i fura przyjaciółek córki weszła w związek poznając facetów z aplikacji, a więc: szukały
        • m_incubo Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 11:44
          Dokładnie tak jest.
          Podejście "siedź w kącie, a znajdą cię" ostatnie triumfy święciło chyba w połowie poprzedniego stulecia.
          Oczywiście można mieć wyjebongo i nie szukać, nie umawiać się, a jak się trafi perła, to fajnie, ale jak ktoś CHCE być w związku i brakuje mu drugiej osoby w życiu, to siedzenie i czekanie, aż spadnie z nieba, jest najgłupszą możliwą strategią.
        • simply_z Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 12:12
          zastanawia mnie fakt, ze dwudziestoparoletnie dziewczyny musza szukac chlopakow przez neta. Rozumiem osoby w wieku 40+, na rynku jest pelno tzw. odpadow, ale w wieku twojej corki? studia, dyskoteki, imprezy, wyjazdy...smutne czasy.
          • extereso Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 12:26
            Te dziewczyny absolutnie nie mają smutnego życia. Z tego, co je znam, a przynajmniej kilka znam bardzo dobrze, wyjeżdżają, bawią się, uczą i pracują. Po prostu aplikacje stały się normalnym medium do poznawania ludzi. Mnie się to nawet podoba.
            • simply_z Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 12:41
              mnie nie za bardzo, totalne odhumanizowanie...studia to byl czas imprez, randek, wyjazdow. Klikanie i poznawanie randomow, jest dobre dla osob w pewnym wieku.
              • laura.palmer Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 12:45
                Nikt ci przecież nie każe z tego korzystać. Poza tym co to za różnica, czy umawiasz się z "randomem" z aplikacji czy takim poznanym dzień wcześniej w klubie lub na spływie kajakowym. Jeden i drugi jest tak samo obcy. 🤦‍♀️
              • extereso Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 12:49
                Cóż, ja aż tyle ile one nie imprezowalam ani nie wyjeżdżałam. Oczywiście nie używałam też aplikacji. Ale tylko dlatego, że ich nie było- w przeciwnym razie oczywiście, że używalabym, żeby poznać jeszcze nowych i jeszcze innych chłopaków 😁
                • simply_z Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 13:20
                  lepsze wrogiem dobregowink.
          • manon.lescaut4 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 15:54
            Nie, nie, mylisz się. Tez kiedyś tak myslalam, ale czasy sie zmieniły, ludzie, standardy wiec i podryw się zmienił. Teraz się bardzo dużo mówi o szacunku dla czyjejś osobistej przestrzeni, nie wtrącaniu się w czyjaś rozmowę np w barze czy innej knajpie, nieproszonych komplementach, molestowanie ma już inna definicje. Bezpieczniej wiec i skuteczniej jest poznać się w aplikacji, gdzie określa się z góry, w jakim jest się tam celu i czego się szuka, w ogóle ze się szuka drugiej osoby. Myśle, ze porządny facet może miec dziś problem z zagadaniem do obcej laski w miejscu publicznym.
    • annaboleyn Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 11:26
      Dziewczyny dobrze radzą, zakręć się wokół jakiegoś fajnego sportu/aktywności fizycznej.
      Jak masz jaja ze stali, to wejdź np. na grupę fotograficzną i napisz, że kupujesz pierwszy pro aparat i jakie ma mieć parametry. Tylko przygotuj meliskę i pilnuj oczu, żeby Ci nie uciekły w głąb czaszki od przewracania nimi wink
      Ale zanim się zakręcisz, to zrób tak, żebyś była zadowolona z siebie i uważała się za super obiekt, do tego stopnia, że zaczniesz się zastanawiać, czy aby Ci potrzebny ktoś do pary i może jednak nie.
      Nic tak nie przyciąga kandydatów jak "jest mi ze sobą zajebiście, chcę mieć spokój" wink
      A tak serio - wiesz, że ten pracowity, spokojny, normalny książę będzie miał trylion wad, z którymi będziesz musiała się ułożyć w ew. relacji? Wiesz, nie?
      • mid.week Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 11:35
        Oyesu grupy fotograficzne... Cudowne gównoburze! Nawet jak nie znajdziesz chłopa to zapewnia sporo rozrywki
        • annaboleyn Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 11:41
          Otóż to. No i fajnie widać względnie normalnych na tle zjebów.
          Zresztą, mujborze, to nawet nie musi być fotografia. Niech wejdzie na grupę rowerową i zapyta, czy rower trzeba konserwować, albo, nie wiem, coś z samochodem, o!
          TYLKO NIE GRUPA KOCIA I WYCHODZĄCE VS DOMOWE!!!
          • wapaha Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 11:53
            big_grin

lily odkrywa swoje umiłowania kulinarne- może więc taka grupa ? wink
          • simply_z Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 12:17
            daj spokoj, te fora tylko zniechecaja do ludzi. Vide e-matka big_grin
          • annanichtvergessen Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 14:17
            Ja odradzam z calego serca rowerowa!!! Zyeby skonczone. Tak moj ex. 🤦‍♀️ Cokolwiek byle nie rowery!
        • lily_evans011 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 12:21
          Czy te g.wnoburze są równie cudowne jak na kocich grupach? big_grin
          • extereso Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 12:28
            Ja uważam, że Lily po ematce jest już tak obstukana, że zje z kościami chłopaków z fotograficznego.
            • annaboleyn Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 12:39
              To możliwe big_grin
              • simply_z Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 12:42
                ale po co? szkoda czasu na pisanie z idiotami.
                • annaboleyn Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 12:51
                  simply_z napisała:

> ale po co? szkoda czasu na pisanie z idiotami.

Prawda? wink
                  • mid.week Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 13:34
                    annaboleyn napisała:

> simply_z napisała:
                    >
                    > > ale po co? szkoda czasu na pisanie z idiotami.
                    >
                    > Prawda? wink

Zakrztusiłam się 🤣🤣🤣
                    • simply_z Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 14:05
                      dobrze, ze nie popuscilas wink
                • ritual2019 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 13:05
                  OJP - wchodzenie na fora grup i pisanie na tematy ktore w ogole kogos nie interesuja w celu poznania kogos zeby wejsc w zwiazek. Od tego sa portale randkowe. To forum nigdy nie przestanie mnie zadzieiac, a robi sie coraz ciekawiej? 🤣
                  • annaboleyn Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 13:12
                    Myślę, że to zdumienie jest wzajemne i Ty nigdy nie przestaniesz "zadzielać" forum, choć raczej na zasadzie curiosum, nie zaskaującego partnera do dyskusji wink Czy dziwi mnie, że nie zrozumiałaś, o czym piszemy? Nieszczególnie mnie dziwi, otóż wink
                    • simply_z Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 13:19
                      no ale w tym wypadku ...ma racje. Marnowanie czasu na wiertualnie uzeranie sie z glupolami i fanatykami np. aparatow lub rowerow-bo a noz widelec jednak poznam kogos interesujacego? szkoda czasu i zycia.
                      • annaboleyn Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 13:28
                        Widzę, że głęboko oraz poważnie troszczysz się o czas i życie autorki wątku, trochę to dziwne, bo zdaje się, że wyjątkowo jej nie lubisz, ale skoro Ci nie szkoda czasu i życia... wink
                        • simply_z Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 13:31
                          fakt, nie lubie jejbig_grin
                  • lauren6 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 14:01
                    Najma, ty to jesteś jednak mocno ograniczona.
                    Ludzi poznaje się wszędzie.
                    Chociażby niektóre gry multiplayer na komórkę to jeden wielki portal randkowy, czasem nie tylko międzynarodowy, co międzykontynentalny.
                    Co z tego, że lily nie zna się na fotografii? Może chce się poznać. I przy okazji kogoś fajnego pozna.
                    • simply_z Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 14:06
                      z Nigerii np.tongue_out
                    • ritual2019 Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 14:11
                      lauren6 napisała:

> Najma, ty to jesteś jednak mocno ograniczona.
                      > Ludzi poznaje się wszędzie.
                      > Chociażby niektóre gry multiplayer na komórkę to jeden wielki portal randkowy,
                      > czasem nie tylko międzynarodowy, co międzykontynentalny.
                      > Co z tego, że lily nie zna się na fotografii? Może chce się poznać. I przy okaz
                      > ji kogoś fajnego pozna.

Tak, ludzi poznaje sie wszedzie ale w jakim celu podchodzic do tego od dupy strony skoro sa portale randkowe stworzone w tym celu? Tak, na tycj portalach tez sa idioci ale jednak sa tez sensowne osoby i wiadomo z gory w jakim celu tam sa. Natomiast szukanie partnera na forach tematycznych to utrudnianie sobie drogi, no chyba ze ktos lubi. Takie fora to nie sa portale randkowe, mozna, tak czasem sie zdarza ze ludzie tak sie poznali i weszli w zwiazek ale to jest raczej rzadkosc.
                      • m_incubo Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 18:45
                        Tu się akurat zgadzam. Fora ściśle tematyczne to kiepski sposób na poszukiwanie faceta.
                        Te, na których bywam, skupiają ludzi bardzo obeznanych z tematem i ludzie rozmawiają o konkretach, mało kto ma ochotę na tłumaczenie jakimś przypadkowym laskom, którą stroną aparatu robić zdjęcia.
                        Znam kilka związków, które zaczęły się na forach, ale to są związki pasjonatów z pasjonatami, więc powstały na typowej zasadzie, że wspólny czynnik zbliża, to że w necie, nie ma żadnego znaczenia.
                        Nie znam ani moi znajomi nie znają żadnej romantycznej historii faceta z forum "branżowego" z babką, która znikąd wpada zapytać czy rower się konserwuje wink
                        Podobnie mierny efekt ma doklejanie się do grup, gdzie "są liczni faceci i uprawiają męskie sporty".
                        W skrócie, gdybyś była pasjonatką akwarystyki, to już byś na jakimś forum akwarystycznym była i bardzo możliwe, że i męża byś tam znalazła. Natomiast łażenie po necie i świecie szukając facetów, których aktywności cię do tej pory raczej nie interesowały, ma skuteczność na poziomie 2 %
                        • annaboleyn Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 18:52
                          m_incubo napisała:

> Tu się akurat zgadzam. Fora ściśle tematyczne to kiepski sposób na poszukiwanie
                          > faceta.
                          > Te, na których bywam, skupiają ludzi bardzo obeznanych z tematem i ludzie rozma
                          > wiają o konkretach, mało kto ma ochotę na tłumaczenie jakimś przypadkowym lasko
                          > m, którą stroną aparatu robić zdjęcia.

Że ritual wzięła to na serio, że odniosła się do tego sztywno i śmiertelnie poważnie, że nie wyłapała sarkazmu, mimo emoticonek, tonu i wreszcie końcowego "a tak serio" to mnie w ogóle nie dziwi.
                          Ale że Ty...
                          • m_incubo Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 20:25
                            Byłam pewna, że to Wapaha napisała big_grin
                            Ale tak czy inaczej zdanie podtrzymuję!
          • annaboleyn Re: Mam głupie pytanie... 26.08.22, 12:51
            Nie no, kocich grup nic nie przebije, ale rozrywka bywa bliska tej na ematce wink
            • ladymercury Re: Mam głupie pytanie... 30.08.22, 21:00
              Przeczytałam wątek i trzymam kciuki za Lily✊ nie znam jej problemów za dokładnie, ale uważam, że każdy ma prawo do szczęścia i takie teksty są niefajne.
              Każdy ma jakąś historie, traumę, może jest dziwny. W końcu same piszecie, że byłyście w związkach czy to że zyebami czy z odpadami. Skoro odpady mogą, to ludzie z problemami też.
              Związki są i ich nie ma, można z dnia na dzień zostać samemu z różnych powodów, więc na pewności w tej kwestii można się też nieźle przejechać.
              Najważniejsze, że się dojrzało do zmiany.
              Kurcze, patrzę na ten wątek i wychodzi na to, że trza się zarejestrować na jakimś portalu.
              Może i dla 51 finał będzie weselszy niż piosenka TSA😄
              • ladymercury Re: Mam głupie pytanie... 30.08.22, 21:05
                Ja jeszcze mam problem taki, że sportów raczej nie lubię 😄, ja z tych zwiedzających bardziej, gadajaco-biesiadnych. Kulturomaniakow.
                Do Obi i innych budowlanych z działem ogrodniczym chadzam namiętnie i z zamiłowania poza podrywem. Ale i tak nic 😋
                Z tego, co mówią koleżanki chodzące na siłkę, na siłce nie zagadują, tylko ćwiczą.
                • ladymercury Re: Mam głupie pytanie... 30.08.22, 21:09
                  Jakieś nowe porady różowej brygady😄??
                  Tylko bez hejtu please.
                • chatgris01 Re: Mam głupie pytanie... 30.08.22, 21:55
                  ladymercury napisał(a):

> ja z tych zwiedzających bardziej, gadajaco-biesiadnych. Kulturomaniakow.

Szukaj Francuza (i Lily tez to radze).
                  • ladymercury Re: Mam głupie pytanie... 30.08.22, 21:57
                    Fajna rada, tylko taka nieżyciowa trochę.
                    • chatgris01 Re: Mam głupie pytanie... 30.08.22, 22:00
                      Dlaczego niezyciowa? Mamy internet i jestesmy w UE.
                  • znowu.to.samo Re: Mam głupie pytanie... 31.08.22, 12:43

>
                    >
                    > Szukaj Francuza (i Lily tez to radze).
                    >
                    >

To jest właśnie ematkowa rada (facepalm)
                    • chatgris01 Re: Mam głupie pytanie... 31.08.22, 19:26
                      A co w niej niby niestosownego?
                      BTW, Lily pisala, ze chcialaby mieszkac we Francji (i zna swietnie jezyk).

XXI wiek, internet, swiat (nie tylko Europa) to globalna wiocha, a na rade rozejrzenia sie dalej niz we wlasnym kraju nadal łolaboga!/facepalm 🙄

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka