Dodaj do ulubionych

Księżna Daisy.

29.10.22, 23:08
wiadomosci.wp.pl/nowy-patron-szkoly-w-walbrzychu-prawica-oburzona-6828193423350272a
Powiedzcie mi proszę, czy ci nasi prawicowcy to naprawdę takie tępaki, że nie wiedzą, kim była Daisy? I że jej syn był oficerem w polskiej armii?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Księżna Daisy. 29.10.22, 23:17
      tak
    • borsuczyca.klusek Re: Księżna Daisy. 29.10.22, 23:22
      Brawo Wałbrzych 👏

Swoją drogą ile może szkół Papaja? Co za dużo to i świnia nie przeżre 🙄
      • trampki_w_kwiatki Re: Księżna Daisy. 30.10.22, 00:57
        Pomylą im się w końcu te szkoły a potem czarnek nie będzie już wiedział którego jotpedwa kazał zamknąć a którego nagrodzić 😳
    • przepio Re: Księżna Daisy. 29.10.22, 23:26
      Robią wszystko, żeby ludzie, którzy jeszcze nie odwrócili się od kościoła to zrobili.
      • nangaparbat3 Re: Księżna Daisy. 30.10.22, 09:20
        No. Można wręcz podziwiać ich wytrwałość.
    • woman_in_love Re: Księżna Daisy. 29.10.22, 23:29
      Dobrze, że Kremówka Wadowicka przepadła z kretesem.

I ta schizofreniczka - "mistyczka".
    • jednoraz0w0 Re: Księżna Daisy. 29.10.22, 23:37
      Ale to nie chodzi o to kim ona była czy nie była, tylko z kim wygrala w tym głosowaniu chyba.
    • krwawy.lolo [...] 29.10.22, 23:51
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • arthwen Re: Księżna Daisy. 29.10.22, 23:57
      Nawet jeśli wiedzą, to oburz jest o to, że jak to tak, żeby JP2 przegrał z jakąś tam księżną. O tej chorej psychicznie to nie wspominam, bo tu mi się nawet w głowie nie mieści, że ktoś byłby chętny wybrać ją jako patronkę.

A decyzja super akurat, Daisy Hochberg von Pless była związana z tamtymi okolicami, przecież to księżna na zamku Książ. I bardzo aktywnie działała na rzecz lokalnej społeczności, więc jak najbardziej pasuje.
      • gulcia77 Re: Księżna Daisy. 30.10.22, 00:01
        No ja się całkowicie zgadzam, że to znakomita patronka. Podobnie jak w Miechowicach patronką szkoły jest Matką Ewa von Thiele-Winckler. Kobieta, która zrobiła dla Miechowiczan więcej, niż cała armia facetów. I choć była luteranką, to pomagała wszystkim, jak leci.
      • ichi51e Re: Księżna Daisy. 30.10.22, 09:41
        Ciekawa osoba ciekawe życie. Urodzona w Anglii wyszła za Niemca zamieszkał w Polsce i synów wychowała na Polakow. Do tego drugi syn homoseksualista. Niektóre problemy stare jak świat - fajnie ze można to pokazać.
        Dużo podróżowała po świecie. Filantropka postepowa, dużo zrobiła na rzecz edukacji i poprawy życia miejscowych. Tylko ktoś kto w życiu o niej nie słyszał może się dziwić ze JP2 z nia przegrał.
    • powodzenia_juno Re: Księżna Daisy. 29.10.22, 23:57
      Bardzo pięknie, że ją wybrali. Owszem, jak w informacji, zmienia się jeśli nawet nie tożsamość, to mentalność Polaków. I całe szczęście.
    • gulcia77 Re: Księżna Daisy. 30.10.22, 00:06
      Nikim nie gardzę tak bardzo, jak dziadersami, którzy we własnym przekonaniu są tacy zabawni...
    • arthwen Re: Księżna Daisy. 30.10.22, 00:07
      Jak rany lolo, coś ty się uparł z tym psem? Nie bądź jak taniarada, który zawsze musi coś z d. napisać, byleby było.
      • krwawy.lolo Re: Księżna Daisy. 30.10.22, 00:16
        Bo mam generalnie upór przeciwko wszelkim patronom i patronkom. Bardzo spodobał mi się gest nowego króla Tajlandii, który mianował psa admirałem. Przy czym pies jest tu jedynie przybłędą okoliczności. smile
        • krwawy.lolo Re: Księżna Daisy. 30.10.22, 00:25
          Przecież dużo sympatyczniej brzmi ulica np. Czekoladowa, niż Aleja Szczepana Nowaka, kimkolwiek by nie był. I co najważniejsze, jest politycznie neutralna.
          • krwawy.lolo Re: Księżna Daisy. 30.10.22, 00:33
            A szkołom wystarczyłyby numery.
            • la_felicja Re: Księżna Daisy. 30.10.22, 12:32
              Zgadzam się, że ulica Czekoladowa brzmi sympatyczniej niż ulica JakiegośWielkiego Bohatera, o Którym Tylko Nieliczni Pamiętają, ale akurat jeśli chodzi o nazwy szkół, to Liceum imienia Kopernika brzmi fajniej niż Liceum Nr 3.
              • ichi51e Re: Księżna Daisy. 30.10.22, 17:35
                Kopernik to akurat ostatnio słuchu chodza ze żył z kucharka - znajomi na niego donosy pisali... uncertain
                • woman_in_love Re: Księżna Daisy. 30.10.22, 17:35
                  jak nie miała więcej niż 15 lat to ok
                  • ichi51e Re: Księżna Daisy. 30.10.22, 20:21
                    trudno powiedziec ile miala - na pewno stalo byl w uczuciach bo koledzy donosy przez lata slali. Poznał ja jak miała chyba 19 potem ona wyszła za maz ale cały czas związek trwał...
        • krwawy.lolo Re: Księżna Daisy. 30.10.22, 19:24
          Jeszcze ciepły przykład z telewizora: szpital "Pomnik Chrztu Polski". Jak trzeba mieć nasrane we łbie, żeby w ogóle nq coś takiego wpaść?!
    • borsuczyca.klusek Re: Księżna Daisy. 30.10.22, 00:09
      Lolo pochwal się co pijesz 🙄
    • brenda_bee Re: Księżna Daisy. 30.10.22, 08:58
      Pięknie. Jest jeszcze szansa dla tego narodu wybranego.
    • lauren6 Re: Księżna Daisy. 30.10.22, 09:17
      Ustanawianie patronem szkół i przedszkoli faceta, który wsławił się ukrywaniem pedofili w swojej instytucji, brzmi jak ponury żart.

Nie ważne jakiej narodowości była księżna Daisy. Ważne jest to co zrobiła dla lokalnej społeczności. O takich ludziach jak ona warto pamiętać.
      • daszka_staszka Re: Księżna Daisy. 30.10.22, 17:37
        Tu się zgadzam, obrońca pedofili, który wiedział o handlu dziećmi z irlandzkich ochronek zakonnych jako praron jakiejkolwiek instytucji to jest żart okrutny
    • semihora Re: Księżna Daisy. 30.10.22, 09:22
      Tak, są takimi tępakami.
    • la_felicja Re: Księżna Daisy. 30.10.22, 12:36
      "Daisy wprawdzie była filantropką i przeciwniczką wojny, ale jej postać nie do końca spełnia prawny wymóg, aby patron był wzorem osobowym dla dzieci i młodzieży i cieszył się szacunkiem i uznaniem."

No pewnie. Po co młodzież ma wyrastać na filantropów i przeciwników wojny, skoro mogłaby wyrosnąć na obrońców pedofilów.
      • malenka9 Re: Księżna Daisy. 30.10.22, 12:50
        la_felicja napisała:

."
        >
        > No pewnie. Po co młodzież ma wyrastać na filantropów i przeciwników wojny, skor
        > o mogłaby wyrosnąć na obrońców pedofilów.

Dobrze napisane albo orędowników chorób psychicznych.
      • arthwen Re: Księżna Daisy. 30.10.22, 15:06
        Tu akurat trochę manipulujesz i przycięlaś wypowiedź wink Tam było jeszcze o sztuce napisanej na podstawie życia Daisy, a ono było dość... bujne wink
        Tym niemniej ja nie uważam tego za przeszkodę, a jej działaność filantropijna jest na tyle bogata i to stricte związana z rejonem, że jest to naprawdę bardzo fajny wybór.
        • eriu Re: Księżna Daisy. 30.10.22, 17:30
          A życie papieży to bujne nie było? Ilu miało rodziny, oficjalne kochanki itp. Rządzili polityką.
        • woman_in_love Re: Księżna Daisy. 30.10.22, 17:35
          na podstawie życia Daisy, a ono było dość... bujne

Bujne życie to miał morderca Szaweł, nazywamy obecnie dla niepoznaki tzw. "św" Pawłem.

Wadowicka Kremówka też wiódł bujne życie, otaczając się np ludźmi typu pedofil Marcial Maciel Degollado (założyciel Legionu Chrystusa i Centrum Studiów Wyższych w Rzymie)
          • arthwen Re: Księżna Daisy. 30.10.22, 21:29
            Weź mi tu jakiejś patologii nie porównuj z całkiem przyzwoitą księżną.
        • ichi51e Re: Księżna Daisy. 31.10.22, 16:58
          co konkretnie bujnego było? za dużo podróżowała? urodziła 4 dzieci a mąż ja kantem puścił dla młodszej - gdzie to bujne życie? skandale to takie ze się w worek po owsie ubrała...
    • wkswks Re: Księżna Daisy. 30.10.22, 20:30
      Księżna Daisy to świetny wybór. Dolny Śląsk przez dziesięciolecia traktowany był przez restę Polski jak niechciana, przygarnięta sierota a teraz wielkie zdziwienie, że ktoś przedkłada lokalne postaci historyczne nad ogólnopolskie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka