Dodaj do ulubionych

Rozdzielanie psich misek

12.12.22, 11:25
Dopsiłam się. Szczeniak lubi karmę odchudzającą, spasiony senior lubi karmę szczeniecą. Karmienie w osobnych pomieszczeniach to pisk i drapanie w drzwi z obu stron, a później jeden i drugi kombinuje, jakby tu zrobić, żeby się na miski zamienić. Żaden nie jest zainteresowany własną karmą, a zapas mam półroczny...
Obserwuj wątek
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Rozdzielanie psich misek 12.12.22, 12:24
      Wymieszaj i dawaj do jednej dużej michy.
      • aamarzena Re: Rozdzielanie psich misek 12.12.22, 16:05
        Taa, i stary pies za miesiąc będzie qygladal jak paczek na 4 łapach, za to mlody nabawi się niedowagi. Albo na odwrot
        • mamtrzykotyidwato5 Re: Rozdzielanie psich misek 13.12.22, 01:04
          Nic takiego się nie stanie.
          Te karmy się tak mało różnią od siebie, że żaden kataklizm nie nastąpi.
          • aamarzena Re: Rozdzielanie psich misek 13.12.22, 08:56
            Noe wiesz, które karmy podaję psom autorka wątku, ale wiesz, że się nie różnią. Aha...
            • aamarzena Re: Rozdzielanie psich misek 13.12.22, 08:57
              A poza tym karmienie z jednej miski może oznaczać, że pies, który je szybciej zje porcje swoją i pół porcji kolegi.
    • b-b1 Re: Rozdzielanie psich misek 12.12.22, 12:48
      A jak brzmi pytanie? 🤣
      Mam 6-7 psow- jedzą w jednym pomieszczeniu każdy ze swojej miski, nie wszyscy to samo. Jedna czeka aż reszta zje i powoluuuuuutku po 1 karmie " smakuje" posiłek - reszta się grzecznie przygląda 🤣
      Ucz małego - odsuwaj , nie wolno, fee, ( jak uderza do michy seniora) wrzucaj mu do miski lepsze kąski i chwal za jedzenie z michy. Migiem załapie.
      • tiffany_obolala Re: Rozdzielanie psich misek 12.12.22, 12:58
        Pytanie brzmi chyba "jak je zmusić do jedzenia każde tylko swojej karmy". Uparte jak diabli obydwa big_grin
        Dzisiaj: sypie karmę, odstawiam karmę na miejsce, odwracam się - stary siedzi w kennelu przy misce małego, mały skacze na podstawke do miski starego...
        • b-b1 Re: Rozdzielanie psich misek 12.12.22, 13:03
          Jesteś jeszcze mało sprytna, ale się nauczysz 🤣- psy Cię nauczą 🤣
          U mnie wszystkie michy na blacie- tam nasypuję, a zwierzyniec komenda siad. Od tego zacznij naukę ( seniora też 🤣).
          Do misek coś ekstra, miska w ręce, komenda siad, miska z łapowa na podlogę.
          • aamarzena Re: Rozdzielanie psich misek 12.12.22, 16:10
            Dokładnie.
            Można by im jeszcze polać jedzenie np tranem z łososia albo czy innym w tym typie. Nie zaszkodzi, a nawet na dobre wyjdzie, do tego zmylisz ich trochę zapachem (ze niby maja to samo)
            • tiffany_obolala Re: Rozdzielanie psich misek 13.12.22, 09:01
              Podziałało smile Zjadały aż im się uszy trzęsły smile
    • berdebul Re: Rozdzielanie psich misek 12.12.22, 12:59
      Karma odchudzająca słabo działa, lepiej robić redukcję na domowym żarciu, lub mniejszych porcjach normalnej karmy.
      Szczeniaki mają inne wymagania żywieniowe, odcięłabym od karmy light i karmiła z maty do lizania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka