kasandra33 15.12.22, 05:11 Gdyby pracodawca zobowiązał was już teraz do ułożenia planu urlopowego na cały rok 2023 - to czy byłybyście w stanie to zrobić? Zwłaszcza teraz rozplanować dwa miesiące wakacji i opiekę nad dzieckiem w tym okresie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sueellen Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 05:23 Oczywiście. Zawsze planuje urlop na następny rok w okolicach listopada. Nie pojedyncze dni ale te długie urlopy jak najbardziej. O tym że zniknę na dwa czy trzy tygodnie informuje wcześniej by reszta teamu też mogła sobie zaplanować urlop. Przecież to z pożytkiem dla wszystkich i każdy normalny tak robi. Większość i tak rezerwuje wczasy pol roku wprzód. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia22 Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 05:38 Nie znam nikogo, kto planuje wczasy pół roku wcześniej. A pracuje w dużej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 06:30 imponderabilia22 napisała: > Nie znam nikogo, kto planuje wczasy pół roku wcześniej. A pracuje w dużej firmi > e. 🤣🤣🤣 Spróbuj zarezerwować coś sensownego na miesiąc przed. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia22 Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 07:31 iwles napisała: > imponderabilia22 napisała: > > > Nie znam nikogo, kto planuje wczasy pół roku wcześniej. A pracuje w dużej > firmi > > e. > > > 🤣🤣🤣 > Spróbuj zarezerwować coś sensownego na miesiąc przed. Nie wiem co dla Was oznacza sensowne. Od kilkunastu lat mi się udaje, ale ja nie z opcji leżak i parasol. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 07:51 W opcji leżak i parasol tym bardziej się da. Odpowiedz Link Zgłoś
kolteta Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 07:53 Próbowałam, udało mi się, było cudownie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 09:56 kolteta napisała: > udało mi się No właśnie, słowo klucz "udało mi się". Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 10:51 NO nikt nie mowi ze to nie jest możliwe. Ja musze zgrać wyjazd córki na obóz, dyżur przedszkolny, 2 wyjazdy rodzinne ( z czego jeden jest podzielony na dwa miejsca to tez trzeba zgrać) i jeden wyjazd moj z dziećmi...ja na szczęscie w pracy nie jestem zależna od współpracowników. Mąz za to nie moze brać na przełomie miesiąca. Dla własnej wygody, spokoju ducha planujemy to zawsze w listopadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 09:33 da sie, ale to pewnie zalezy od kierunku i oczekiwan. No i tego, kiedy chce sie urlopowac, bo w szczycie sezonu 2 tygodnie stacjonarnie w ladnym miejscu i sensownej cenie na pewno sie nie znajdzie. Chyba, ze ma sie szczescie do last minute, bo wlasnie ktos zrezygnowal. Ale nie kazdy chce tak spedzac wakacje, nie kazdy musi w lipcu brac urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 10:53 Nie musi byc stacjonarnie. Wystarczy, ze 10 dni spedzasz w 3 róznych miejscach i musisz zgrać noclegi. I nie mowie ze nie da się na 2 dni przed. Niektorzy wolą sobie to zaplanować wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 12:16 zazwyczaj spedzam max 2-3 dni w jednym miejscu, lubie sobie robic objazdowki. Ale robie to poza sezonem i znajduje noclegi z dnia na dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 15:04 NO ja mam dziecko szkolne wiec urlop w wiekszosci odbywa się w wakacje. Wyjazdy typu 3 dni nad morzem w listopadzie czy wypad majowy do Hamburga na 4 dni ogarniam tuż przed wyjazdem Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 10:29 Spróbuj zarezerwować coś sensownego na miesiąc przed To jest ten dzień, gdy po kilkunastu latach pozornie udanych urlopów człowiek dowiaduje się, że wszystkie były jednak bez sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
pyza-wedrowniczka Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 11:11 Ja wczoraj zarezerwowałam domek na 6-8 stycznia. Według nas całkiem sensowny Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 11:13 Według nas całkiem sensowny Nie znasz się ;p Albo lokalizacja za mało prestiżowa... Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 11:24 Fakt, 6-8 stycznia, to wysoki sezon 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 11:30 Fakt, 6-8 stycznia, to wysoki sezon Jasne, długi weekend zimą to klasyczny martwy sezon 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 11:32 Noooo tłumy ludzi podrozuje. Nie to, co ferie szkolne letnie i zimowe. Albo Sylwester. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 12:40 Noooo tłumy ludzi podrozuje. Nie to, co ferie szkolne letnie i zimowe. Albo Sylwester. Pociągi po Trzech Królach nabite jak w Indiach, z Zakopca ciężko wyjechać, ale puchy, po prostu puchy Odpowiedz Link Zgłoś
jeziorowa Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 17:18 iwles napisała: > 🤣🤣🤣 > Spróbuj zarezerwować coś sensownego na miesiąc przed. Rzadko rezerwujemy aż miesiąc przed wyjazdem. Zazwyczaj 1-2 tygodnie przed. Na długie wyjazdy jeździmy tylko w wysokim sezonie (bo wszystkie dzieci są szkolne). Wyjazdów jest kilka w każdym roku. Mamy precyzyjne wymagania dotyczące miejscówek i nie naginany się. Nigdy nie zdarzyło nam się szukać noclegów dłużej niż 2 godziny (aż tyle w sytuacji gdy musieliśmy zgrać kilka noclegów na jednym wyjeździe). Nie rozumiem dlaczego miałabym rezerwować wcześniej, przecież do wyjazdu może się zmienić sytuacja albo będziemy woleli inny wyjazd. Na ferie zimowe planujemy dwa wyjazdy (jeden z nich na narty), ale narazie nawet nie zastanawiamy się dokąd (ciepełko typu Wyspy Kanaryjskie? a może zwiedzanie - Lizbona? Londyn? albo coś jeszcze innego) - do 11 lutego jest jeszcze tyle czasu - zajmiemy się rezerwacjami końcem stycznia (lub początkiem lutego).😀 Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 10:32 Ja to mam nawet swoją firmę. 😉 I zabukowany wyjazd na przełom września/października przyszłego roku. 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 10:47 Ja planuje też koło listopada ( juz mam zaklepane oba wyjazdy rodzinne oraz wyjazd starszej)...ale fakt, ja nie pracuje w dużej firmie (i nie wiem co to ma do rzeczy) Odpowiedz Link Zgłoś
no_name33 Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 12:34 Serio? Pracuję w bardziej dużej firmie. Musimy do końca grudnia podać urlopy. Odpowiedz Link Zgłoś
samawsnach Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 19:21 Przecież to z pożytkiem dla wszystkich i każdy normalny tak robi. Większość > i tak rezerwuje wczasy pol roku wprzód. Toteż nie będąc " normalną" wybieram takie miejsca pracy, gdzie mam więcej niezależności. Plan urlopowy jest bardzo ograniczający. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 06:03 W każdej firmie, w której pracowałam, trzeba było podać plany urlopowe pod koniec roku lub w styczniu. Urlopy na przyszły rok podałam w pracy do końca listopada. Mój mąż u siebie podaje w styczniu. To chyba raczej dość powszechna praktyka 🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 06:06 Ja się tylko zapytam - kiedy i gdzie ukażą się te artykuły? Ciekaw jestem gdzie będzie można popatrzeć na cytaty z ematki. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 06:22 W wielu dużych (państwowych) zakładach pracy urlop na przyszły rok trzeba zaplanować najdalej do połowy grudnia. Plany robi się od listopada zwykle. Więc tak, człowiek pracujący na etacie zwykle jest w stanie to zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 07:13 kocynder napisała: > W wielu dużych (państwowych) zakładach pracy urlop na przyszły rok trzeba zapla > nować najdalej do połowy grudnia. W korporacjach tez. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 07:44 Korporacji nie znam, ale też wydaje mi się to dość oczywiste. Niby jak? Żadnych planów, a nagle np w połowie lipca 3/4 załogi "musi" mieć urlop w sierpniu i co? Firmę zamknąć? Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 08:28 Różnie bywa. U nas jeszcze nie ma planów urlopowych. Ja zgłosiłam tylko długi weekend i ferie. W kilku miejscach pracy musiałam podać terminy planowanych dłuższych urlopów na początku roku do lutego czy marca, ale nie w październiku na litość boską! Nigdy nie rezerwuję wakacji pol roku wcześniej czy więcej. Nie znoszę tak odległego planowania, wolimy coś organizować na spontanie. Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 06:23 Od wielu lat urlop na kolejny rok zostaje zaplanowany w pazdzierniku. Mozna zostawic sobie max 3 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
matacznik Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 07:02 kasandra33 napisała: > planu urlopowego na cały rok 2023 - to czy byłybyście w stanie to zrobić? > Planuję co roku i niezwłocznie zapominam - urlop biorę wtedy, kiedy go potrzebuję. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 07:11 Oczywiście, co roku robię. Planuje 15-20 dni, resztę zostawiam na pojedyncze nieprzewidziane okoliczności. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 07:12 I właśnie szukam biletów lotniczych na pazdziernik. Serio, pół roku orzed to jest długo? Może jak byłam na studiach 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 10:34 Może jak byłam na studiach? Chyba kowida przegapiłaś - wtedy nie było wiadomo, jakie zasady będą obowiązywać za tydzień, a nie za pół roku Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 14:32 Dla mnie długo. Muszę to skoordynować z tym, kiedy mąż może wziąć urlop i kiedy młody ma jakiś obóz itp. Nie wcześniej niż na początku przyszłego roku Odpowiedz Link Zgłoś
cisco1800 Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 08:31 u mnie co roku tak jest. Już od miesiąca wiem, kiedy mam załatwiać wakacje Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kubki_herbaty Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 08:37 Tak, rzucam się pierwsza, biorę tydzien na ferie i tydzień w pierwszych dniach lipca i 2 tygodnie w sierpniu żeby zahaczyć o 15. Pozostalymi 6 dniami wypelniam dlugie weekendy - coś się wymyśli. Wyjazdy planuje w dni kiedy mam urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia22 Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 08:43 dwa_kubki_herbaty napisała: > Tak, rzucam się pierwsza, biorę tydzien na ferie i tydzień w pierwszych dniach > lipca i 2 tygodnie w sierpniu żeby zahaczyć o 15. > Pozostalymi 6 dniami wypelniam dlugie weekendy - coś się wymyśli. > Wyjazdy planuje w dni kiedy mam urlop. Gdybyś ze mną pracowała, to szybko bym ci to ukrócila. Nie ma tak, że kto pierwszy ten lepszy i zaklepuje sobie najlepsze terminy. Nikogo nie obchodzą czyjes bąbelki. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 08:47 To znaczy, jak ukróciła? Zawsze ktoś będzie pierwszy, poza tym to chyba oczywiste, że mający dzieci i tak muszą wziąć urlop w lipcu lub sierpniu. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia22 Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 08:53 marta.graca napisała: > To znaczy, jak ukróciła? Zawsze ktoś będzie pierwszy, poza tym to chyba oczywis > te, że mający dzieci i tak muszą wziąć urlop w lipcu lub sierpniu. > A od kiedy dzieciaci mają większe prawo wziąć urlop w najatrakcyjniejszych miesiącach? Hello... Jeżeli jest więcej chętnych na dany termin niż możliwości, to robi się losowanie. A na najbardziej chodliwe terminy wprowadza się system rotacyjny. A nie ze ktos x lat ma wolne w Wigilię czy weekend majowy, bo zawsze sobie pierwszy ''zaklepuje'', a reszta siedzi w robocie. Nie ma tak. Szkoda tylko, ze niektórzy siedzą cicho nawet jak im się to nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 08:59 U nas jest mniej więcej pół na pół dzieciatych i nie dzieciatych, nigdy nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 09:20 Ale z dniami świątecznymi się zgodzę. Powinny być rotacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 09:39 > A od kiedy dzieciaci mają większe prawo wziąć urlop w najatrakcyjniejszych miesiącach? Hello... chyba od zawsze, troche niepisana zasada ale w moim otoczeniu to swietnie zawsze funcjonowalo, bo bezdzietni badz z maluszkami i tak wola terminy poza glownym sezonem. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 10:55 Mhm..i jakbys chciała przeforsować to losowanie bedąc szeregowym pracownikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 10:54 Jakbys to miała zrobić jako pracownik? Zabawna jesteś w tej swojej naiwności ( nie tylko w tym wąteczku) Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia22 Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 12:03 hanusinamama napisała: > Jakbys to miała zrobić jako pracownik? Zabawna jesteś w tej swojej naiwności ( > nie tylko w tym wąteczku) > Mateczko, w normalnej firmie zbiera się od pracowników plany urlopowe, robi się tabelkę w excelu i w przypadku, gdy nakładają się te plany to albo się ze sobą rozmawia/ustala, a jak się nie dogadają to robi się losowanie. Nikogo nie intersują zjazdy rodzinne hanusinej, bo hanusina taka ''szprytna'' i sobie termin 1,5 wcześniej zabukowała. Teraz czaisz hanusina? Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 15:05 Nikogo tez nie interesuje twoje weto w tym tacie. Oczywiscie mozesz sobie tupać nóżką...ale tego nawet w tym excelu nikt nie zanotuje. Hanusina od kilkunastu lat sama decyduje kiedy i ile ma urlopu bo ma swoją działalność. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia22 Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 15:59 No popatrz, a mojego pracodawcę jednak interesuje. Bez tupania nóżką. Mam nadzieję, że nikogo nie zatrudniasz. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 11:07 Jak chciałabyś to zrobić? jeśli ktoś idzie do pracodawcy pierwszy i mówi chcę urlop w terminach X, Y i Z to myślisz, że jakikolwiek rozsądny pracodawca przejmie się tym, że przychodzi drugi pracownik, później i mówi, że on chce w tym samym czasie? No sorry, ale zasada, że osoby zastępujące się, nie mogą brać urlopu w tym samym terminie a w związku z tym w terminie który został zarezerwowany wcześniej, jest raczej rozsądna. I to niezależnie od stanu posiadania dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 12:18 Jeśli wszyscy mają zaplanować urlop np. do końca listopada to do końca listopada zbiera się wnioski urlopowe od wszystkich. Następnie się je rozpatruje i patrzy, czy terminy się pokrywają i jeśli tak, to decyduje, kto dostanie, a kto przesuwa. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 12:22 A potem firma przyjmuje w styczniu nowych pracowników i robi się kwas... Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 12:24 Bez przesady. Tak samo jak ktoś pójdzie na tydzień zwolnienia chorobowego to idzie i tyle, mimo że go nie zgłaszał 8 m-cy wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kubki_herbaty Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 12:40 No patrz, a u nas wszyscy inni zabijają się o urlop w drugiej połowie lipca i na glówne swięta koscielne, dlatego ja z litosci nad nimi biorę te nędzne weekendy ;P Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia22 Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 08:54 Swoją drogą, jakby mi ktoś wyskoczył, że ma większe prawo wziąć urlop lipiec sierpień, bo ma bąbelki, to bym go śmiechem zabiła .. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 09:18 To byś się zdziwiła. W wielu firmach jest przyjęte, że rodzice dzieci szkolnych mają pierwszeństwo do urlopu w wakacje. I jest to uzasadnione. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia22 Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 09:21 bergamotka77 napisała: > To byś się zdziwiła. W wielu firmach jest przyjęte, że rodzice dzieci szkolnych > mają pierwszeństwo do urlopu w wakacje. I jest to uzasadnione. > Na szczęście nie w mojej. I nigdy o czymś takim nie słyszałam. Aż popytam. Dlaczego ja mam ponosić konsekwencje tego, że ktoś ma dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 09:43 serio tak bardzo lubisz urlop w czasie, kiedy jest tloczno, drogo, upalnie i wrzeszczace bombelki sa wszedzie? Gdyby mi terminow wakacji nie wyznaczala szkola, to bym sie dobrowolnie na cos takiego nie zdecydowala. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 09:46 Ciekawa jestem tego uzasadnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 09:49 No bo bombelki, czego nie rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 09:40 Dużo Januszeksów tak działa. I jeszcze im dłuższy staż pracy, tym więcej masz do powiedzenia w sprawie grafiku W rzeczywistości jest to tylko daaaaaleko posunięta dobra wola reszty współpracowników, by rodzicom bombelkow w pierwszej kolejności oddawać terminy wakacyjne. To nie jest problem pracodawcy ani innych pracowników, co rodzic ma zrobić z dziećmi w wakacje. Niech robi, co chce. Ma czas o tym myśleć na długo przed wakacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 10:59 NO szokujące, ze pracownik z długim stażem może wybrać przed nowoprzyjętym... Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 11:47 No dość szokujące, zwłaszcza, że nic nie pisałam o "nowoprzyjętym". Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 10:57 NO tak i mogłabys sie pośmiać tylko. A któż ci broni brać w sierpniu? Odpowiedz Link Zgłoś
pyza-wedrowniczka Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 08:55 Jakbym musiała, to bym ogarnęła. Pracujemy z mężem w małych firmach i ba szczęście nie musimy planować pół roku przed. U nas jest warunek, że muszę się dogadać z 3 innymi osobami, które mogą mnie zastąpić. Akurat na szczęście tylko jedna ma dzieci i chce urlop w wakacje. Jak nikt inny nie ma wolnego, to mogę wziąć 2 tygodnie mówiąc tydzień przed nawet Odpowiedz Link Zgłoś
kobietazpolnocy Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 09:06 Uprzejmie dodam niuans do artykułu: nigdy nie musiałam podawać planów urlopowych z półrocznym wyprzedzeniem. Komu zależy na określonym terminie (bo narty, safari, bąbelki), to oczywiście rezerwuje z wyprzedzeniem. Poza tym nie trzeba i zawsze można się dogadać, a lipiec w DK i tak jest uznawany za miesiąc zastoju, bo mnóstwo ludzi ma wtedy wolne. Biurowa praca, rzecz jasna, nie szpital, służby, czy przedszkole.. Odpowiedz Link Zgłoś
picathartes Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 09:11 Oczywiście. Co roku w okolicach października planujemy z mężem rozkład urlopu na cały przyszły rok; nasze prace tego wymagaja. Konkretne wakacje bukujemy później 😊 Wszystkie dziecięce ferie i opiekę pozaszkolna rezerwujemy pierwszego dnia gdy wychodza broszury - jak się pospieszy, miejsca sa w zasadzie gwarantowane., Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 09:46 Jakie znowu BROSZURY?? Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 09:35 Oczywiście. Mnóstwo firm ma zaplanowane grafiki na kolejny rok już w listopadzie. Obozy i kolonie dla dzieci plus wyjazdy wakacyjne też raczej planuje się z dużym wyprzedzeniem. Dziwne pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasandra33 Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 10:20 a dyżury wakacyjne przedszkoli, kiedy są znane terminy tak aby pod nie ułożyć urlop? Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 11:01 U mnie w miescie przedszkola mają na zmianę. Jezeli w ostatnie wakacje był to lipiec, to teraz jest to sierpień..Plus mozesz oddać do innego przedszkola na dyżur, jeżeli twoje akurat nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 11:32 u nas dyżury przedszkoli są podawane w listopadzie Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 11:49 Nie wiem jak w reszcie Polski, ale mój żłobek / przedszkole podał info już w listopadzie, że przerwa wakacyjna jest w lipcu. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 09:51 W wielu firmach w ktorych pracowałam trzeba było podawać takie plany w styczniu. I robiłam to. Obecnie pracuje w edukacji więc plany urlopowe są jakby jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 10:01 ja nie, ale moj maz teoretycznie powinien deklarowac z duzym wyprzedzeniem ale w praktyce wiekszosc i tak pozniej zmienia te terminy. Kwestia dogadania sie w teamie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 11:00 Gdybym musiała, to tak, byłabym wstanie. Chociaż cieszę się, że nie muszę tego robić. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 11:29 tak, mam już zarezerwowane wakacje zgodnie ze swoim planem urlopowym Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 12:07 To jest standard w firmach i dziwę się ze się dziwisz. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia22 Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 12:12 hrabina_niczyja napisała: > To jest standard w firmach i dziwę się ze się dziwisz. Być może. Na szczęście u mnie takiej patologii nie ma. A takiej hanusinej to na pewno bym nie ustąpiła🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 15:08 O i mam psychofankę. Nie martw się nie musisz mi niczego ustępować. Sama decyduje kiedy i ile mam urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
no_name33 Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 12:56 Od lat muszę podawać plan urlopów do połowy grudnia, więc trzeba się powyginać, ale da się. Odpowiedz Link Zgłoś
welcome_back Re: Plany urlopowe w pracy 15.12.22, 19:48 No raczej. Plany robi się u nas w przedziale styczeń - marzec, więc sprecyzowanie czegoś tam kilka tygodni wcześniej to nie jest żaden problem. Patrzysz na kalendarz, planujesz 2-3 tygodnie w wakacje (u nas data znana), sprawdzasz kiedy np. długie weekendy wypadają, jakieś okazje rodzinne, etc i plan gotowy. Co zostaje to od końca roku w tył planuję, żeby mieć przerwę świąteczną i załatwione. Odpowiedz Link Zgłoś