Dodaj do ulubionych

dresy - sypanie się

19.12.22, 07:58
czy ktoś ma patent na to, żeby rozpoznać przy zakupie, czy meszek w dresach będzie się sypać?
noż...kolejne, które wydawały się super, że nie będą się sypać. a po praniu pół podłogi jest w tych resztach/meszku czy co....
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 08:05
      Byłam głęboko przekonana, że wątek będzie na temat: czy chodzenie w dresach to oznaką tego, że się sypię na starość.
      Kaaaawy!
      • triss_merigold6 Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 08:08
        Jeso, ja też...
        • stara_i_brzydka Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 08:20
          I ja😁
      • suki-z-godzin Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 09:15
        to samo...
        • roks30 Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 09:27
          Ja też 😂
      • aqua48 Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 09:47
        I ja! Weszłam, bo chciałam zaprotestować gorąco - nie sypię się nie dlatego że nie chodzę w dresach smile
        • aandzia43 Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 11:27
          A ja że sypię się i bez dresów. Noszę getry to pewnie przez nie.
      • mae224 Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 10:36
        Haha, dlatego, że żadne dresy mi się nie sypały, ani dlatego, że na dzielni dresy na mnie też nie sypały, miałam podobnie.
      • snakelilith Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 11:16
        Ja myślałam, że wątek dotyczy Victorii Beckham, którą złapano właśnie z córką na jarmarku świątecznym w Lodnynie. Victoria miała na sobie ..... dresy. big_grin
      • mama766 Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 12:04
        ja też 🙈
      • primula.alpicola Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 12:07
        Ja też.
        W sumie, czy jeszcze jedna kawa może zaszkodzić?
        • snakelilith Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 12:20
          primula.alpicola napisała:

> W sumie, czy jeszcze jedna kawa może zaszkodzić?

Tak. Jak rozpuścisz ją w gorącym mleku.
          • primula.alpicola Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 14:39
            Bleh, z mlekiem. Dla mnie tylko czarna.
        • daniela34 Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 12:32
          No właśnie wróciłam z wyprawy do szpitala, gdzie usiłowałam upchnąć moich staruszków na święta (tak w nawiązaniu do innego wątku). Z mamą prawie się udało, dzięki urwanej klamce w szpitalnej toalevie, ale się cholerze udało wyślizgnąć. Ojciec, w obawie przed pozostawieniem w szpitalu, w ogóle nie wysiadł z auta. Po tych emocjach piję kolejną kawę, zagryzając ciastem.
          • primula.alpicola Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 14:39
            daniela34 napisała:

> No właśnie wróciłam z wyprawy do szpitala, gdzie usiłowałam upchnąć moich staru
            > szków na święta (tak w nawiązaniu do innego wątku). Z mamą prawie się udało, dz
            > ięki urwanej klamce w szpitalnej toalevie, ale się cholerze udało wyślizgnąć. O
            > jciec, w obawie przed pozostawieniem w szpitalu, w ogóle nie wysiadł z auta. Po
            > tych emocjach piję kolejną kawę, zagryzając ciastem.

Danielabig_grin
            • daniela34 Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 14:55
              Sama prawda. Naprawdę byłam w szpitalu rano i naprawdę mama wlazła do toalety i nie mogła wyleźć, gdyż albowiem urwała się klamka. Pocieszające jest też to, że klamka do pracowni endoskopii była nadal urwana (ostatnio w pracowni byłyśmy w lecie). Bardzo doceniam tę stałość wszechświata.
      • kadfael Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 13:02
        Ja też!
      • zaczarowanyogrod Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 14:32
        Już myślałam że tylko ja tak skojarzyłam.
      • beata.1968 Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 14:41
        Jest nas więcej . To budujące , bo w poniedziałkowe poranki często mam wrażenie że już się sypię big_grin
      • panna.nasturcja Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 15:54
        Ja kawę piłam a temat dokładnie tak samo zinterpretowałam smile
      • dubysmalone45 Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 20:06
        Ja tez!
      • niemcyy Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 21:31
        Ja też, a wypiłam dziś dużo kawy smile
      • rosapulchra-0 Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 22:05
        Dokładnie to samo pomyślałam!
    • marinella Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 08:06
      Myślałam,ze będzie o sypiących się starszych paniach w dresach.
      • atenette Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 08:13
        ja też! big_grin
      • malaperspektywa Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 08:25
        Też tak myślałam. Już miałam rozkminy czy zapisać się do klubu.
    • abacosa Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 08:55
      Ja myślałam że chodzi o dresy z dzielnicy co sypią na siebie policji
    • mamtrzykotyidwato5 Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 09:39
      No i nikt ci nic nie poradził!

To ja ci poradzę, ale też pewnie ci się to nie spodoba: kup takie bez meszku, wtedy na pewno nie będzie się sypał.
      • daniela34 Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 09:50
        Nie poradziłyśmy, to prawda, ale za to podniosłyśmy wątek! Też się liczy.
    • mikams75 Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 09:45
      ja tez myslalam, ze to watek o sypaniu sie na starosc wink

a w temacie - nie wiem jak rozpoznac, ale te co masz bym reklamowala, przynajmniej bedzie kasa na kolejne proby.
    • jkl13 Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 09:50
      Ja też myślałam,że to wątek o starości smile
      A co do meszku z dresów - problem rozwiązuje elektryczna suszarka. Wybiera samodzielnie meszek i go nie widzisz. Problem z głowy wink
      • kamire12 Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 10:18
        ale mi chodzi o to, że spodnie się "sypią" od środka, a nie że mechacą z zewnątrz.
        • mikams75 Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 11:31
          ale od srodka suszarka tez wydmucha.
        • hanusinamama Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 13:08
          NO i suszarka wybiera to co sie sypie od środka. Przy kazdym suszeniu na filtrze zbiera się całkiem sporo.
          • mikams75 Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 14:25
            zaraz wpadnie tu taka jedna i napisze, ze wlasnie straszne sa te suszarki, bo wyszarpuja meszek z ciuchow wink
    • cojapaczem Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 10:31
      Kupuj "śliskie" każde inne albo sie sypią albo farbują dupę na niebiesko uncertain
      • mikams75 Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 11:31
        to trzeba kupowac czerwone wink
        • rosapulchra-0 Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 22:17
          I mieć dupę jak pawian wink
    • primula.alpicola Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 12:07
      Matko, już się przeraziłam, że noszenie dresów to objaw sypania się!
      Nie mam tego problemu, bo puszku nie znoszę z całego serca i zawsze kupuję french terry.
    • snakelilith Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 12:14
      Mnie tam się dawno nic już nie sypało, a dresówki mam dosyć sporo. Może dlatego, że uważam, by dresy w co najmniej 60% składały się z bawełny. Sypie się moim zdaniem ten poliestrowy meszek, bo te spienione sztuczne włókna są bardzo nietrwałe.
      • kamire12 Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 12:51
        snakelilith napisała:

> Mnie tam się dawno nic już nie sypało, a dresówki mam dosyć sporo. Może dlatego
        > , że uważam, by dresy w co najmniej 60% składały się z bawełny. Sypie się moim
        > zdaniem ten poliestrowy meszek, bo te spienione sztuczne włókna są bardzo nietr
        > wałe.

no niestety to nie działa. przy zakupie wydawały się gładkie i idealne. 85% Bawełna, 15% Poliester.
        Po praniu sypie się z nich masa czarnych okruchów jak nigdy w życiu. Już nie wiem na co patrzeć przy zakupie. Spodnie dresowe męskie na nastolatka.
        • snakelilith Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 13:07
          To nie wiem. Moja dresówka się nie sypie. Nie wybieram też tych gładkich, a właśnie raczej te puchato-włochate. Piorę zawsze po prawej, gładkiej stronie, podsuszam na stojaku i daję na krótki, ciepły program do suszarki, ale na lewej, tej włochatej stronie, by ją maksymalnie zmiękczyć.
          I nie kupuję niczego drogiego, zwykle coś z H&M. Może zmień markę.
          • hanusinamama Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 13:11
            No bo suszarka do ubran zbiera to co by się wysypało.
            • snakelilith Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 14:20
              Ale ja po każdym użyciu czyszczę filtr i widzę, co się tam zebrało. Po gładkich ścierkach kuchennych, pościeli i ręcznikach mam więcej, więc nie, ta dresówka się nie sypie.
              • kamire12 Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 14:24
                problem z tym, że różne firmy miałam. nie drogie i trafia się bardzo różnie. zwykle to HM, C&A, Reserved. na rosnącego nastolatka kupowanie drogich nie ma sensu. tym bardziej, ze mąż kupuje pume, czy adidasa i też tak się mu raz trafiło. nie wiem już na co zwrócić uwagę.
                ps. ja nie mam suszarki, więc wszystko się sypie z nich jak wieszam na suszce. makabra. potem jak to sie nosi, to wszędzie jest,.
                • snakelilith Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 14:43
                  A swojej pralki o mało delikatne traktowanie tkanin nie podejrzewasz?
                  • kamire12 Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 14:49
                    snakelilith napisała:

> A swojej pralki o mało delikatne traktowanie tkanin nie podejrzewasz?
                    no nie
                    bo piorę razem z innymi rzeczami, delikatny program. Te dresy nie wywracam. Wszystko wychodzi ok, tylko niektóre dresy tak mają. Teraz nowo zakupione....Niestety poprzednie jakie kupowałam już nie ma rozmiarówki. wyrósł z dziecięcej. kupiłam więc męską i d...! z dziecięcymi też mi się zdarzyło tak trafić. nie wiem od czego to zależy. zamówiłam kilka różnych par. niektóre jeszcze nie prane wyglądały podejrzanie. więc odesłałam. te najlepiej wyglądające zostawiłam i niestety d...!
    • no_name33 Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 14:55
      Nie mam patentu, to loteria. Kupuję bez meszku. Nienawidzę tego cholerstwa. Całą rodziną mamy już fobię. Jak idziemy na zakupy, to przede wszystkim sprawdzamy ten meszek.

Co za idiota wymyślił taki materiał.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 14:56
      Hmm, dziwne, nigdy nie miałam takiego problemu z dresami, za to ze swetrami owszem. Nie wiem jak temu zapobiegać, kłopotliwe ubranie ląduje w koszu, bo nie mam zamiaru walczyć z latającymi farfoclami po każdym założeniu.
      • mebloscianka_dziadka_franka Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 15:06
        Tylko, że nie kupuję w sieciówkach, bo mój syn jest taki chudy, że większość jest dla niego za szeroka w pasie. Szukam na allegro, mam już swoich sprawdzonych producentów. Na zimę kupuję ocieplane, które mają taki meszek od środka, ale nic się z nimi nie dzieje po praniu. Chyba, że jestem tak ślepa, że nie widzę meszku na podłodze po praniu smile
    • bertie Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 18:03
      Patentu nie mam, ostatnio kupiłam dresy z 85% bawełny z Diverse i mąż narzeka, że pół podłogi w czerwonym pyle. Za to kupione w tym samym czasie 4F z 80% bawełny nie sypią albo nie widać... bo w jasny fiolet.
      Meszek przy zakupie wyglądał podobnie
    • mysiulek08 Re: dresy - sypanie się 19.12.22, 18:19
      lubie grubsze z meszkiem (bawelna, czasami z dodatkiem poliestru ale niewielkim- 10% max) , piore zawsze przed pierwszym uzyciem i nic nigdy sie nie sypalo

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka