tanebo001 21.12.22, 23:06 Czy facet słuchający jazzu lub klasyki jest niemęski? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tanebo001 Re: muzyka i facet 22.12.22, 09:47 Chodzi o ten wątek forum.gazeta.pl/forum/w,567,174667501,174667501,Facet_koncerty_jazzowe_i_sniadania_w_Charlotte_.html odniosłem wrażenie że jazz czy klasyka jest odbierana jako snobistyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: muzyka i facet 22.12.22, 09:50 Bo to muzyka inteligentnych ludzi, a tu mało takich. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: muzyka i facet 22.12.22, 10:20 Przecież w tamtym wątku nie chodziło o to, jakiej muzyki gość słucha. Można spotkać bardzo inteligentnego pisarza, który jest koszmarnym bucem i go nie chcieć. Czy to świadczy o braku inteligencji? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: muzyka i facet 22.12.22, 15:29 figa_z_makiem99 napisała: > Przecież w tamtym wątku nie chodziło o to, jakiej muzyki gość słucha. Nie czytałam tamtego wątku. >Można sp > otkać bardzo inteligentnego pisarza, który jest >koszmarnym bucem i go nie chcie > ć. Czy to świadczy o braku inteligencji? Jak ktoś jest bucem to może inteligencji ma ze 2% wiecej od reszty pospólstwa (mówi się, że przeciętny Polak ma IQ trochę powyżej 80) ale emocjonalnej, nie ma - skoro jest bucem. Większość takich bardzo łatwo miesza się z błotem. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: muzyka i facet 22.12.22, 15:59 Mówisz o ludziach pospólstwo i wiesz jaką inteligencję ma większość Polaków, a Niemcy? Mają 80 czy więcej? nie byłabym tak radykalna w osądach, znam ludzi z IQ zdecydowanie powyżej przeciętnej, którzy są chamami i prostakami, znam też przeciętnych, z którymi spędza się miło czas. Inteligencję emocjonalną można rozwijać, tej drugiej nie. I nie przypisywalabym wysokości IQ do narodowości. Mam spostrzeżenia, im większy dobrobyt, tym głupszy naród, bo nic nie musi. A największymi bucami są ci, którym się wydaje, że wszystko wiedzą i są lepsi od innych. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: muzyka i facet 22.12.22, 16:12 Zgadzam się z tobą. Bardzo trafne. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: muzyka i facet 24.12.22, 14:21 Nawet nie potrafisz pojąć tego, co czytasz, masakra 🤦🏻♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: muzyka i facet 22.12.22, 12:22 Oesuu! Tanebo! We wspomnianym wątku zupełnie nie chodziło o rodzaj słuchanej muzyki! Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: muzyka i facet 22.12.22, 15:32 Ufff. A już myślałem że będę musiał się pozbyć French suites Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: muzyka i facet 22.12.22, 15:40 Jesteś nieatrakcyjny bez względu na to czego słuchasz. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: muzyka i facet 22.12.22, 15:42 Czyli ematki kłamały... I po co to zdjęcie wysyłałem... Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: muzyka i facet 22.12.22, 16:16 Atrakcyjność to nie tylko wygląd. Jeśli to co tutaj wypisujesz jest autentyczne, a nie jest to kreacja, którą się draznisz z forum, to jesteś nieatrakcyjnym dziwakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: muzyka i facet 22.12.22, 16:08 Tak. Tylko geje i kobiety słuchają tego typu muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: muzyka i facet 22.12.22, 16:11 I transkobiety. Jak facet słucha takiej muzyki a nie jest gejem to to jest w zasadzie pierwsze i kluczowe kryterium diagnostyczne, w zasadzie od kopa może sobie zacząć wpisywać w SM „she/her”. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: muzyka i facet 22.12.22, 16:17 I transkobiety. A tak zapomniałam. Dzięki za uzupełnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: muzyka i facet 22.12.22, 16:22 Akurat jazz mnie kręci i jego słuchanie przez faceta byłoby wielkim plusem. Klasyka to nie moja bajka, ale rozumiem, że są ludzie, którzy lubią. Na pewno informacja o słuchaniu klasyki by mnie nie zniechęcila, raczej bym uznała że w razie czego poszerzę horyzonty. Gorzej gdyby delikwent słuchał IRY, Feela i autobiografii perfektu. Nie wspominając o tworach z kręgu disco polo. Odpowiedz Link Zgłoś
youngagain Re: muzyka i facet 24.12.22, 01:00 Haha zainspirowałes się moim wątkiem? Nie, absolutnie lepszy facet słuchający jazzu niż disco polo czy techno. W moim wątku chodziło o jego zachowanie a nie muzykę jakiej sluchal Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: muzyka i facet 24.12.22, 07:41 Tak. Zdarzyło mi się już słyszeć z ust kobiety że "prawdziwy facet" to słucha tylko metalu, ogląda tylko filmy sensacyjne i czyta (jeśli umie) kryminały... Odpowiedz Link Zgłoś
trampki_w_kwiatki Re: muzyka i facet 24.12.22, 07:38 Chodzę na wieczorki jazzowe, sporo tam fajnych facetów. W filharmonii też jest na kogo popatrzeć. Więc nie. Niemęscy to są łysi półgłowkowie odziani w dresy dolczigabana na koncertach łubudubudubudubudej. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: muzyka i facet 24.12.22, 07:46 Raczej dresy puma. Wyobrażasz sobie dresiarza w panterkę? Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: muzyka i facet 24.12.22, 12:40 Moj slucha metalu i klasyki. To ostatnie ma po swoim dziadku melomanie. To pierwsze chyba po sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: muzyka i facet 24.12.22, 14:11 Facet, który nie umie czytać ze zrozumieniem, jest. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: muzyka i facet 24.12.22, 14:33 Niemęski jest facet który musi pytać innych, czy muzyka którą lubi nie przekreśla jego atrakcyjności. Odpowiedz Link Zgłoś