06.01.23, 12:46
Wazelinuję produkty Only Bio - rypacz, aktywator skrętu i stylizator do loków.
Jak przeczytałam, że umyć rypaczem, a potem nałożyć aktywator I NA TO stylizator, to się popłakałam ze śmiechu. Aha, juści, już, już widzę jak moje biedne, cienkie, miękkie jak u kaszojada, choć w miarę gęste włosy mdleją i zdychają pod tym klejem.
A otóż nie.
Nie pamiętam, która forumka tu pisała o swoich problemach z lokami, ale wyszło, że ma identycznie, jak ja. Kochana, łap się za only bio!

Tylko fraza klucz - na ociekające wodą wlosy. Inaczej - nie.
Obserwuj wątek
    • annaboleyn Re: Kręcono 06.01.23, 12:55
      W ogóle zaczynam myśleć, że stylizator na ociekające kłaki to król.
    • annaboleyn Re: Kręcono 06.01.23, 13:21
      Aha - NIE, NIE PŁACĄ MI wink
    • dvdva Re: Kręcono 06.01.23, 13:25
      Zdjecie?
      • annaboleyn Re: Kręcono 06.01.23, 13:41
        Mało karku nie skręciłam ;>
        • boogiecat Re: Kręcono 06.01.23, 13:43
          aaaa to chyba wycofuje pytanie ponizej tongue_out wogole nie wiem dlaczego, ale myslalam ze masz proste wlosy
          • annaboleyn Re: Kręcono 06.01.23, 13:51
            Nigdy! I dbam, żeby nie mieć, raz mi wyprostowano i to był żałosny widok. Mam miękkie, cienkie, wymykające się, naturalnie falujące, ale wystarczy im byle co (choroba, zły dzień, kot śpiący na głowie), żeby zupełnie oszalały, na różne zabawne sposoby.
            • boogiecat Re: Kręcono 06.01.23, 14:11
              o, to ja mam proste i dbam o to zeby byly proste bo raz mi sie zakrecily i byl to zalosny widok big_grin
              • annaboleyn Re: Kręcono 06.01.23, 14:18
                No, to w pełni rozumiesz, tylko z drugiej strony big_grin
        • daniela34 Re: Kręcono 06.01.23, 13:45
          Byłoby to chwytliwe hasło reklamowe. "Nasz aktywator skrętu skręci nawet kark!"
          • annaboleyn Re: Kręcono 06.01.23, 13:50
            Centralnie o tym pomyślałam big_grin <3
            • gama2003 Re: Kręcono 06.01.23, 13:54
              Aktywator skrętu karku.
              Przez Was już inaczej nie pomyślę.
              🍀
              • annaboleyn Re: Kręcono 06.01.23, 13:56
                Dusidło big_grin big_grin
                • daniela34 Re: Kręcono 06.01.23, 14:05
                  Model przenośny w tubce (czy tam butelce)
        • dvdva Re: Kręcono 06.01.23, 13:53
          Uwielbiam rude a Loki to już w ogóle
          • annaboleyn Re: Kręcono 06.01.23, 13:57
            Ja też! Co prawda jak miałam dwadzieścia parę lat - pojawiły mi się siwe pasma, więc muszę kolor wspomagać, ale dbam, żeby był jak najbardziej zbliżony do naturalnego smile
        • gama2003 Re: Kręcono 06.01.23, 13:55
          Masz fajoskie włosy !
          I głowę ( ups 🙆) na karku !
          • annaboleyn Re: Kręcono 06.01.23, 13:58
            Dziękuję <3 Są kapryśne, wredne, strasznie cienkie i wcale nie tak gęste, jak powinny sad Ale czasem się dają ogarnąć. No i schną błyskawicznie, hue, hue.
            • gama2003 Re: Kręcono 06.01.23, 14:04
              Moje zgłupły od jakiejś dekady i z drutów poszły w licho wie co. W każdym razie dokładnie odwrotnie niż moje plany, chcę proste, to zrobią wygibasy lokowate. Zakręcę, to się rozprostują.
              Wygniecione na mokro z pianką robią nibyloki. Porządne nibyloki.
              Dlatego myślę o tym aktywatorze skrętu karku, bo licho wie co z tego wyniknie.
              • annaboleyn Re: Kręcono 06.01.23, 14:06
                Bierz! (Nie francuski.)
          • annaboleyn Re: Kręcono 06.01.23, 14:06
            gama2003 napisała:

> I głowę ( ups 🙆) na karku !

A, bo ci Francuzi, ąę, fachowcę, a potem nie dokończą roboty...
        • extereso Re: Kręcono 06.01.23, 14:03
          Ale ktoś tu nieuczciwą konkurencją poleciał. Od dołu to i ja mam sprężynki.
          • annaboleyn Re: Kręcono 06.01.23, 14:07
            jak od dołu? To jest zdjęcie tyły głowy, robione z góry, ale bynajmniej nnie spodu włosów.
        • interstate95 Re: Kręcono 06.01.23, 14:57
          Jako właścicielka smętnej imitacji włosów, której życie upływa na marzeniu o kasztanowych lokach, wpadłam ci złożyć wyrazy bezinteresownego podziwu i zawiści. Piszesz, że są kapryśne. Ale jakie piękne! <3
          • annaboleyn Re: Kręcono 06.01.23, 15:12
            Przyjmuję i kiedyś Ci pokażę smętny zwis, który powstaje, gdy nie wgniotę, nie zawinę na palcu i nie przeklnę pogody big_grin
        • primula.alpicola Re: Kręcono 06.01.23, 15:03

Królowo, chyba mam podobnie z włosami.
          • annaboleyn Re: Kręcono 06.01.23, 15:11
            Taa, tylko tak z dziesięć razy więcej, co? OFF WITH HER HEAD!
            • primula.alpicola Re: Kręcono 06.01.23, 15:15
              A w życiu. Cienkie, nędzne i nieliczne! Ten bałagan to potreningowy jest, a ostatnie co tam zrobiłam, to wisiałam głową w dółbig_grin Może to jest jakiś sposób na objętość!
              I też mi błyskawicznie schnąsmile
              • annaboleyn Re: Kręcono 06.01.23, 15:18
                Oczywiście, w ogóle należy im pozwalać wysychać w dół smile ja ich skrętem maskuję ich marność nad marnościami sad
                • primula.alpicola Re: Kręcono 06.01.23, 15:21
                  Ja je wysycham suszarką w jakieś dwie minuty. A w wysuszone wgniatam roztarty w dloniach Curl Booster od Trust my sister. Muszę spróbować patentu z tymi ociekającymi.
                  Nie desperuj, też mam marność nad marnościami, na geny nic nie poradzisz.
                  I powiem Ci, tak spontanicznie po telefonie od ojca, że obyśmy tylko nędzne włosy po rodzicach dostawali w prezencie, eh. (wczesna faza, do wyleczenia, no ale jednak)
                  • annaboleyn Re: Kręcono 06.01.23, 15:37
                    O matko, współczuję stresu, Wam wszystkim. Niech się dobrze i szybko leczy! Będzie ok, dobrze, że wczesna.
                    Też dostałam taki prezent, a co. A mogłam włosy.
                    Muszę tych Trust spróbować, kolejny raz czytam o nich.
                    • primula.alpicola Re: Kręcono 06.01.23, 15:49
                      Dzięki! mam nadzieję, że będzie dobrze.
                      • daniela34 Re: Kręcono 06.01.23, 16:02
                        Primulo, będzie dobrze! Wczesna faza to brzmi dobrze.
                      • panna.nasturcja Re: Kręcono 06.01.23, 16:53
                        Primulo, jak wczesna faza to będzie ok, trzymajcie się!
                        • primula.alpicola Re: Kręcono 06.01.23, 17:32
                          Dzięki, mam nadzieję🙏 Dostałam dziś jak obuchem...
                          • annaboleyn Re: Kręcono 06.01.23, 17:37
                            Człowiek nigdy na to nie jest gotowy. Dużo spokoju, grunt to wyłapać bydlaka w porę.
    • boogiecat Re: Kręcono 06.01.23, 13:41
      oso chodzi z aktywatorem skretu? ze robi fale na prostych wlosach?

pytam dla corki, serio! bo rzecz jasna narzeka na to, ze jej przepiekne, proste wlosy sa takie proste
      • annaboleyn Re: Kręcono 06.01.23, 13:42
        Oj, to jest cała filozofia włosingowa, na którą ja zresztą nie mam cierpliwości. Ale w tym wypadku to po prostu chwytliwa nazwa produktu smile
        • boogiecat Re: Kręcono 06.01.23, 13:45
          moja corka tez nie ma cierpliwosci na zadne wlosingi, "chcialaby" zeby jej sie magicznie i naturalnie pofalowaly

zrobilam jej 6 warkoczy na mokrych wlosach i mnie przez to hejtowala z pol dnia bo jej wyszlo afro od dziesiatego centymetra wlosow
          • annaboleyn Re: Kręcono 06.01.23, 13:49
            Córki big_grin <3
            Czy zniosłaś to z godnością? big_grin
            Jak ma takie proste, grube, to może być jej ciężko z tą łagodną, pożądaną falą...
            • boogiecat Re: Kręcono 06.01.23, 14:09
              niech sobie przypomne... poczatkowo wmawialam jej, ze przeciez nie jest tak zle, poza tym chciala objetosci (wyszla ogromna, smieszna szopa, z prosciutka grzywka), potem palnelam na pocieszenie ze przeciez i tak to sie nie utrzyma dluzej niz godzine na tych jej uber prostych wlosach (trzymalo sie dlugo)

po czym zaproponowalam, ze zrobie jej nastepnym razem tylko trzy i na pewno bedzie lepiej, ale ona wtedy juz nie chciala tongue_out
              • annaboleyn Re: Kręcono 06.01.23, 14:19
                To w sumie z godnością big_grin
            • daniela34 Re: Kręcono 06.01.23, 14:24
              annaboleyn napisała:

> Córki big_grin <3

Taaa, można mieć córkę notorycznie obsadzaną w roli Maryi w jasełkach. Można trafić na reżyserkę z wizją Maryi w lokach. Można (wespół z córką) tlumaczyc owej reżyserce, że córka ma takie włosy, że niedasie. Można spędzić długi czas kręcąc córce pracowicie loki zgodne z tą wizją artystyczną tylko po to by loki przed przedstawieniem skutecznie i trwale się wyprostowały dając efekt szopy pod welonem.
              • annaboleyn Re: Kręcono 06.01.23, 14:25
                Maryja, wiecznie niedokręcona, szlocham <3
                • daniela34 Re: Kręcono 06.01.23, 14:33
                  Nie jest wykluczone, że akurat w tej wersji przedstawienia Maryja oprócz szopy na głowie miała też mord w oczach, z powodu szopy i z powodu Józefa w średnim wieku, który zapomnial swojej roli. Co nie byłoby problemem, gdyby role tych dwojga biednych wędrowców z Nazaretu do Betlejem, miasta Dawidowego, nie stanowiły dialogu.
                  • annaboleyn Re: Kręcono 06.01.23, 14:46
                    big_grin big_grin big_grin
                    " - Reumatyzmy jakieś... gniotą!
                    - ... ach ty stary, ty idioto..."
                    Muuu!
                    • daniela34 Re: Kręcono 06.01.23, 14:49
                      Tak było 😁😁😁

Muuu
                      • annaboleyn Re: Kręcono 06.01.23, 15:11
                        Już miesiąc zeszedł, psy się uśpiły,

I coś tam klaszcze za oborem.

Pewnie mnie czeka mój Herod miły

Pod umówionym miejskim murem.

Nie będę sobie warkocz trefiła,

Tylko włos zwiążę splątany;

Bobym się bardziej jeszcze spóźniła,

A mój tam tęskni kochany.
                        • daniela34 Re: Kręcono 06.01.23, 15:39
                          Weź mnie nie prowokuj, bo jako seryjna Maryja mam wór anegdot na temat wizji tej postaci. Na przykład:
                          1) ośmioletnia Maryja przy kołowrotku (ty wiesz jak ciężko jest tak ruszać pedałem - nie wahajmy się użyć tej nazwy - żeby się ten kołowrotek cały czas kręcił? Ja wiem. Ha!)
                          2) ta sama ośmioletnia Maryja w scenie finałowej w koronie "z gwiazd dwunastu." Widzowie zachwyceni, że Maryja tak uroczo pochyla głowę. Maryja ma na sobie koronę pracowicie i nielegalnie zaspawaną z rurek metalowych w ramach tak zwanej "fuchy" w zakładzie ojca. Chciałoby się twierdzić, że pochylona nad żłóbkiem głowa to efekt wczucia się rolę. Niestety, po prostu nie byłam w stanie jej trzymać prosto.
                          3) pastuszek w stroju góralskim (jak wiadomo popularnym w okolicach Betlejem) uzbrojony we flet prosty drewniany i mówiący do współpastuszka "ja ci bracie pomogę (uczcić Boże Narodzenie grą na flecie- przyp.aut.)" i następnie wydający z tego fletu taki okrutny pisk, że publiczność nie jest w stanie zachować powagi
                          4) załamanie reżysera, któremu Archanioł Gabriel (Archanielica Gabriela) przybył na próbę z włosami obciętymi na zapałkę i bieganie za blond warkoczem mojej matki z nożyczkami i manią w oczach
                          5) porzucenie przeze mnie mojego drugiego Józefa na rzecz Heroda, który był starszy (drugi Jozef byl moim rowiesnikiem, Jozef z demencją byl trzeci) i fajniejszy

Happy times

• annaboleyn Re: Kręcono 06.01.23, 15:47
                            Jezu malusieńki big_grin (pun intended) Chyba 2) jest moja faworytna!
                            • daniela34 Re: Kręcono 06.01.23, 15:55
                              Moim też. Tatuś byl bardzo dumny z tej korony. Z tym że walorow użytkowych dzieła nie wziął pod uwagę.
                              • annaboleyn Re: Kręcono 06.01.23, 16:21
                                Ale przecież doskonale wyszło, łagodne pochylenie czystej twarzyczki nad kołyską big_grin
                                • daniela34 Re: Kręcono 06.01.23, 16:28
                                  "Pani jest bardzo miła, pani tak główkę schyliła..."

Od drugiego przedstawienia za kotarą stał "człowiek z koroną" odpowiedzialny za to, żebym to dzieło sztuki spawalniczej miała na sobie jak najkrócej. Niemniej rzeczywiście z daleka ponoć robiło wrażenie, bo rurki z tyłu nie było widać i wyglądało jakby aureola z gwiazdami lewitowała mi nad głową
                                  • annaboleyn Re: Kręcono 06.01.23, 16:29
                                    B. profeska produkcja, szanuję!
                        • simply_z Re: Kręcono 06.01.23, 16:13
                          🤢
                          • annaboleyn Re: Kręcono 06.01.23, 16:22
                            Simply, lepiej mnie wygaś, jak się zarzekasz od miesięcy, bo czuję, że mi wzbiera na parafrazy wink
      • leosia-wspaniala Re: Kręcono 06.01.23, 13:46
        >oso chodzi z aktywatorem skretu? ze robi fale na prostych wlosach?

Nie. Że pomoże falowanym/kręconym wydobyć ładny, gładki skręt.
    • leosia-wspaniala Re: Kręcono 06.01.23, 13:45
      Potwierdzam, Only Bio to złoto! Ale ja nakładam tylko stylizator czy tam aktywator i też jest super.
      • annaboleyn Re: Kręcono 06.01.23, 13:48
        Zaczęłam od samego aktywatora, ale jednak stylizator robi mi robotę na tych piórach. A Ty też na ociekające?
        • leosia-wspaniala Re: Kręcono 06.01.23, 15:04
          Też smile
    • koko8 Re: Kręcono 06.01.23, 13:54
      Jakiej struktury(?) jest ten stylizator? W sensie- żel, krem, mleczko?
      • annaboleyn Re: Kręcono 06.01.23, 13:58
        Aktywator to krem, stylizator - żelowy raczej.
        • koko8 Re: Kręcono 06.01.23, 14:02
          Dzięki, już się napalilam na stylizator, bo widzę, ze sa tydzień w Rossmanie w promocji, ale żel nie dla mnie, za cienkie wlosy....sad
          • annaboleyn Re: Kręcono 06.01.23, 14:08
            No wlasnie, moje są cieniutkie i bałam się.. Spróbuj. Malutko produktu, ociekające wlosy, wgnieć, zostaw do wyschnięcia, ew. plopping.
            • koko8 Re: Kręcono 06.01.23, 14:40
              W sumie? 17 zeta mogę wydać:pTrochę obawiam się żelu, bo zawsze wychodzi mi stylizacja na mokrą wloszkę.
              Skusiłaś mnie.
              • annaboleyn Re: Kręcono 06.01.23, 14:45
                Jesu, nienawidzę mokrej włoszki! I feel u, bro.
              • eliszka25 Re: Kręcono 06.01.23, 15:50
                U nas się na to mówi mokra franca 😁
                • annaboleyn Re: Kręcono 06.01.23, 16:23
                  Też ładnie, a jak czule smile
        • bazia_morska Re: Kręcono 06.01.23, 16:20
          U mnie only bio aktywator daje taki efekt, jak na zdjęciu, jak chcę by wytrzymały dłużej to daję żel z hebe (gianfranco jakiśtam) i obowiązkowo olejek na końce.
          • annaboleyn Re: Kręcono 06.01.23, 16:22
            Przepraszam, to jest zły efekt??
            • bazia_morska Re: Kręcono 06.01.23, 16:27
              Nieeee, bardzo dobry! Żałuję, że odkryłam włosing tak późno!
              • annaboleyn Re: Kręcono 06.01.23, 16:28
                A, no uff, bo już Cię chciałam szarpać za loki big_grin
          • koko8 Re: Kręcono 06.01.23, 16:32
            Piękne zdrowe włosy!
            A na końcówki polecam bardzo masło do włosów so!flow. Fantastycznie skleja rozpuszone końce.
            • bazia_morska Re: Kręcono 06.01.23, 16:48
              Nie znam, ale chętnie wypróbuję smile
    • gaskama Re: Kręcono 06.01.23, 16:35
      Aniu, to te produkty w tubach? Nie mgiełki?
      • annaboleyn Re: Kręcono 06.01.23, 16:49
        Produkty w tubach, tak jest. Mam też mgiełkę, ale o niej nie wspominam, bo mnnie robi nic sad Może jakoś źle używam?
        • annaboleyn Re: Kręcono 06.01.23, 16:50
          Te dwa, konkretnie (i szampon rypacz (tak się nazywa, "Rypacz", w butece z pompką)
          www.rossmann.pl/Produkt/Inne-formy-stylizacji/Onlybio-Hair-in-Balance-aktywator-skretu-do-wlosow-w-kremie-bez-splukiwania-200-ml,379075,8676
          onlybio.life/hair-in-balance-by-onlybio-stylizator-proteinowy-do-stylizacji-wlosow-kreconych-200ml.html?gclid=CjwKCAiAqt-dBhBcEiwATw-ggA13N2Zp2zv4xpqvwDMQVB2CKcRiD2nGDRnydx9k_GNgdWi7KkGL-hoCt30QAvD_BwE
        • gaskama Re: Kręcono 06.01.23, 17:26
          Już zamówiłam. Przez ematke mam tyle kosmetyków do włosów i do twarzy, że by wiadro zapełniły.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka