Dodaj do ulubionych

Myśliwce nad Warszawą

06.02.23, 21:47
Dziś przekecialy. Mieliśmy akurat spotkanie. W sali bez okien. Nagle bezpośrednio nad nami straszny huk. Podbiegłam do okna i rzeczywiście. Powiem Wam, że źle się poczułam. Temat już w zaniku, ale za rogiem toczy się brutalna wojna. Wykrwawia się noród. Bez szans na zwycięstwo.
Jakoś tak źle mi z tym. Głupie są takie pokazy. Nie wiem, czemu służą.
Obserwuj wątek
    • woman_in_love Re: Myśliwce nad Warszawą 06.02.23, 21:49
      Latali nas ambasadą Rosji, żeby przypomnieć im o dostawach myśliwców na Ukrainę.
    • jammer1974 Re: Myśliwce nad Warszawą 06.02.23, 21:59
      Minister zapowiadal.
      Czemu bez szans na zwyciestwo? Nie badz taka pesymistka. Mieli przegrac juz na trzeci dzien i co? Rok juz walcza i caly swiat onderwijs gigantyczny blamaz ruskich.
      • princesswhitewolf Re: Myśliwce nad Warszawą 06.02.23, 22:05
        Piechoty rosyjskiej, a to dopiero byl pierwszy etap wojny. Maja mase bomb niestety
        • jammer1974 Re: Myśliwce nad Warszawą 06.02.23, 22:12
          princesswhitewolf napisała:

> Piechoty rosyjskiej, a to dopiero byl pierwszy etap wojny. Maja mase bomb niest
          > ety

Maja tez duzo glupiego miesa armatniego.
          Ale w koncu Dawid z Goliatem wygral. Szansa zawsze jest. Nie mozna powiedziec ze sa bez szans.
          • snajper55 Re: Myśliwce nad Warszawą 06.02.23, 22:30
            jammer1974 napisała:

> Maja tez duzo glupiego miesa armatniego.
            > Ale w koncu Dawid z Goliatem wygral. Szansa zawsze jest. Nie mozna powiedziec z
            > e sa bez szans.

Ten Dawid ma najnowocześniejszą zbroję i broń a nie procę.

S.
            • jammer1974 Re: Myśliwce nad Warszawą 06.02.23, 22:39
              snajper55 napisał:

> Ten Dawid ma najnowocześniejszą zbroję i broń a nie procę.

Wlasnie. Dlatego nie widze powodu do pesymizmu. Wiekszosc prxyzwoitych jakos tam kibicuje Dawidowi i podrzuca co moze zeby mu sie udalo.
          • princesswhitewolf Re: Myśliwce nad Warszawą 07.02.23, 01:25
            >Maja tez duzo glupiego miesa armatniego.

Nie zrozumialas/es mojego wpisu. Mieso armatnie to piechota a to byl pierwszy etap. Zaczal sie drugi.
            • kk345 Re: Myśliwce nad Warszawą 07.02.23, 12:26
              Jaaasne. Teraz Putin rzuci na front doskonale wyszkoloną elitę uzbrojoną w nowoczesną broń, przez rok tego nie robił, bo mu się nie chciało. Oh,wait...
        • tanebo001 Re: Myśliwce nad Warszawą 06.02.23, 22:25
          Pierwsza wojna wykazała że na froncie można zmielić miliony piechoty i front przesunąć o 100 metrów...
        • niemcyy Re: Myśliwce nad Warszawą 06.02.23, 22:35
          Ruscy nie zużyją wszystkich bomb na Ukrainę, bo część potrzebują zachować na wypadek ewentualnej wojny z NATO.
          • princesswhitewolf Re: Myśliwce nad Warszawą 07.02.23, 01:27
            >Ruscy nie zużyją wszystkich bomb na Ukrainę, bo część potrzebują zachować na wypadek ewentualnej wojny z NATO.

Niw ma co zakladac ze maja ich malo. Chiny pomoga
            • kk345 Re: Myśliwce nad Warszawą 07.02.23, 12:27
              Po co, skoro korzystają na osłabieniu Rosji? Chiny nie robią niczego, co im się nie opłaca.
            • ginger.ale Re: Myśliwce nad Warszawą 07.02.23, 18:20
              Chiny tylko czekają by pokazać ruskim, gdzie ich miejsce w szeregu.
        • tanebo001 Re: Myśliwce nad Warszawą 06.02.23, 23:13
          Takiej piechoty?
          • princesswhitewolf Re: Myśliwce nad Warszawą 07.02.23, 01:26
            ????
        • hanusinamama Re: Myśliwce nad Warszawą 08.02.23, 13:17
          A ty wiesz skąd? Bo specjaliści twierdzą, ze w sumie nikt nie wie co Rosja ma...
    • dwa_kubki_herbaty Re: Myśliwce nad Warszawą 06.02.23, 22:06
      E tam mysliwce, pomysl o tej kilkuletniej dziewczynce co zawalu dostała, a ile to ukrainskich dzieci zostalo zabitych, zgwalconych, rozerwanych nastrzępy przez bomby ...
      A ty nieswijo się czujesz bo mysliwce przelecialy.
      Jak będa gwalcic twoje dziecko to będzie ci swojo?
      • gaskama [...] 06.02.23, 22:08
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • dwa_kubki_herbaty [...] 06.02.23, 22:09
          • panna.nasturcja Re: Myśliwce nad Warszawą 06.02.23, 22:50
            Ona w biurze bez okien podchodzi do okien smile
            • dwa_kubki_herbaty Re: Myśliwce nad Warszawą 06.02.23, 22:58
              Ja zrozumialam ten post, że w tym biurze w Warszawie, bez okien czuła się jak Ukraincy w bunkrach podczas ostrzałów bombowych.
              Trochę jak rozmowa przy niedzielnym serniczku i kawusi tuż po dwudaniowym obiedzie o głodujacych ludziach w Sudanie Południowym.
              • simply_z [...] 06.02.23, 23:41
          • gaskama [...] 07.02.23, 09:32
    • bialyhenio Re: Myśliwce nad Warszawą 06.02.23, 22:08
      Mówisz, że bez szans Ukraina?
      • gaskama Re: Myśliwce nad Warszawą 06.02.23, 22:08
        Bez.
        • alicia033 [...] 06.02.23, 22:10
          • gaskama [...] 07.02.23, 09:32
        • alicia033 Re: Myśliwce nad Warszawą 07.02.23, 09:57
          którą tu modkę znowu rozum opuścił?
    • krwawy.lolo Re: Myśliwce nad Warszawą 06.02.23, 22:08
      Podbiegłaś do okna w sali bez okien?
      • gaskama Re: Myśliwce nad Warszawą 06.02.23, 22:09
        Pracowałeś kiedyś poza fabryką czy zmywakiem?
        • krwawy.lolo Re: Myśliwce nad Warszawą 06.02.23, 22:31
          No nie. W zmywarni w fabryce, w której z litości mnie zatrudniono, nie ma okien. Jest rura wentylacyjna, przez którą nie słychać myśliwców.
        • lella_two Re: Myśliwce nad Warszawą 06.02.23, 23:32
          Napisałaś niezrozumiale i pasowałoby to wziąć na klatę, a nie ubliżać innym, słabe to jest bardzo.
          A Ukraina nie jest w tej wojnie bez szans, co za pomysł w ogóle.
          • mava1 Re: Myśliwce nad Warszawą 07.02.23, 19:50
            >Napisałaś niezrozumiale i pasowałoby to wziąć na klatę, a nie ubliżać innym, słabe to jest bardzo.

dokladnie.
            Ja nigdy nie pracowałam na zmywaku i też nie bardzo wiem, o co chodziło autorce.
            Oraz nie słyszałam mysliwców tego dnia. A czasami słyszę, głównie w czasie świąt "patriotycznych" bo nadlatują (i wracają) nad Kabatami, gdzie mieszkam.
        • hanusinamama Re: Myśliwce nad Warszawą 07.02.23, 20:41
          Ja nie pracowałam na zmywaku...ale też nie zrozumiałam jak można podbiec do okna w sali bez okien
      • rosapulchra-0 Re: Myśliwce nad Warszawą 06.02.23, 22:10
        Pewnie do innego pomieszczenia.
    • ginger.ale Re: Myśliwce nad Warszawą 06.02.23, 22:14
      gaskama napisała:

> Głupie są takie pokazy. Nie wiem, czemu służą.

Dziś było mianowanie nowego Dowódcy Gen. Rodzajów Sił Zbrojnych i nowego gen.WOT, pewnie to jest powód.
    • sol_13 Re: Myśliwce nad Warszawą 06.02.23, 22:22
      Widziałam je, gdy wracały, przelatywały nad moim domem parami. Super!
      • jammer1974 Re: Myśliwce nad Warszawą 06.02.23, 22:37
        sol_13 napisała:

> Widziałam je, gdy wracały, przelatywały nad moim domem parami. Super!

Troche w tym emocji jest. Ja niby przyzwyczajona bo mieszkam nie daleko jednostki wojskowej i pare razy w miesiacu od zawsze smigaja nam nad glowami F16 ale i tak zawsze czlowiek sie odrywa od pracy czy jakis aktywnosci zeby spojrzec w gore. Kiedys zartowalam ze czuje sie jak na wojnie. Teraz od 24 lutego zeszlego roku juz mi nie do smiechu.
    • niemcyy Re: Myśliwce nad Warszawą 06.02.23, 22:33
      Ukraina ma szanse na zwycięstwo, pleciesz jak potłuczona albo ruski troll. A o wysłaniu myśliwców na Ukrainę już się mówi.
    • demono2004 Re: Myśliwce nad Warszawą 06.02.23, 23:20
      gaskama napisała:

> Dziś przekecialy. Mieliśmy akurat spotkanie. W sali bez okien. Nagle bezpośredn
      > io nad nami straszny huk. Podbiegłam do okna i rzeczywiście.

big_grin
    • sueellen Re: Myśliwce nad Warszawą 06.02.23, 23:27
      Ciągle mi coś lata ale mam niedaleko bazę wojskową i chequers (letnia rezydencja premiera WB). Wystarczy, że ktoś drona za blisko puści i już myśliwce są poderwane.
    • kk345 Re: Myśliwce nad Warszawą 06.02.23, 23:43
      gaskama napisała:

> Dziś przekecialy. Mieliśmy akurat spotkanie. W sali bez okien. Nagle bezpośredn
      > io nad nami straszny huk. Podbiegłam do okna i rzeczywiście. Powiem Wam, że źle
      > się poczułam. Temat już w zaniku, ale za rogiem toczy się brutalna wojna. Wykr
      > wawia się noród. Bez szans na zwycięstwo.
      > Jakoś tak źle mi z tym. Głupie są takie pokazy. Nie wiem, czemu służą.

Na pewno będzie im przykro, że cię zaniepokoili. Napisz do ministerstwa, na pewno przeproszą. Ukraińcy też, bo w końcu przez nich ten twój dyskomfort.
    • hamerykanka Re: Myśliwce nad Warszawą 07.02.23, 01:38
      U mnie dzis lataly cztery ciezkie smiglowce Chinook i tez sie zastanawiam o co chodzi....
    • kochamruskieileniwe Re: Myśliwce nad Warszawą 07.02.23, 05:38
      Mieszkam w poblizu poligonu. Z drugiej strony tez mam jednostkę wojskową. Dosc elitarną. Czesto sa strzelania na poligonie. Rowniez w nocy. Czesta apacze wozą tych elitarnych na poligon. Lecą bardzo nisko. Huk niesamowity, zanika internet. Dzieci z Ukrainy mnostwo w dzielnicy w okolicznych szkolach stanowią jgdzieś tak 1/3 klasy. Od początku sa uprzedzane, skad takie odglosy.
      Mieszkancy dzielnicy przyzwyczajeni. I generalnie do sprawy hikow podchodzą- przynajmniej ćwiczą.
      Protestują ewentualnie " nowi na dzielni".Jakby nie wiedzieli z czym wiąze sie mieszkanie w "wojskowej" dzielnicy...
    • conena Re: Myśliwce nad Warszawą 07.02.23, 09:38
      jak podbiec do okna w sali bez okien?
      • ginger.ale Re: Myśliwce nad Warszawą 07.02.23, 18:23
        Chyżo, acz bez zrozumienia.
    • alicia033 Re: Myśliwce nad Warszawą 07.02.23, 10:01
      gaskama napisała:

> Wykrwawia się noród. Bez szans na zwycięstwo.

z ostrożności procesowej: który właściwie naród masz tu na myśli?

> Jakoś tak źle mi z tym.

Żle to jest bombardowanym i mordowanym Ukraińcom, paprotko ty wrażliwa.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka