Dodaj do ulubionych

Jak sie teraz wypada nosić?

23.02.23, 09:15
Pytam bardzo ogólnie, ale mam potrzebę pierwszorzędową. Muszę zrobić lifting lilii. Mam dość rzeczywistości wypełnionej chorobami, zabiegami, szpitalami, praniem trzy razy dziennie. Plany wyjazdowe już są, teraz czas na zewnętrze mnie tongue_out. Rzuciłam okiem na trędy i jestem tak mocno w tyle, że szok. Wiecie, poszłabym do fryzjera i jak ostatnia kretynka poprosiła o balejaz.
To co, drogie siostrzyczki? Jak się odnowić? Chodzi mi o ogóły, a jak potrzebny szczegół mej boskiej osoby, to udziele informacji też.
Twarz, włosy, ciuchy, buty, paznokcie - co daje aktualnie szyk?
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 09:33
      Nie wiem co nie tak z balejażem. Technika jak technika, stosuje się od lat tylko trochę się zmienia sposób wykonania, żadnej fryzjerki taka prośba nie zdziwi.
      • lilia.z.doliny Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 09:43
        To kamień z serca. Przeczytałam niedawno, że poziom ohydztwa dorównuje sztucznym szponom. I jest tak samo passe
        • 35wcieniu Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 09:51
          Wątpię. Wiadomo że balejaż nie wygląda już jak zebra ale nadal czesciej sie go stosuje niż jednolity kolor. Który tez swoją drogą jest albo modny albo passe, zalezy gdzie czytasz. Wszystko jest modne albo passe, zalezy gdzie. tongue_out
    • daniela34 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 09:47
      W sprawie paznokciowej, to z lektury wczorajszego wątku wynika, że modne są paznokcie w delikatnych, naturalnych odcieniach różu. Akurat to się zawsze sprawdzi.
      Włosy - nie mam pojęcia, bo ja zawsze w tyle za modą.
      Ciuchy - z przelotu przez dwie sieciówki wynika, że góry w paski, zestawione z trenczami królują w modzie codziennej. Z przelotu przez strony dwóch sieciówek - sukienki midi lub mini, z małymi dekoltami, takie "prostokątne" ewentualnie zebrane lub udrapowane w talii.
      Niczego w sumie nie doradzę, ale kibicuję odnowie smile
      • ajaksiowa Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 09:51
        ZAWSZE z godnościom(jak przystało dla wonskich specjalistek)
        • leokadiaxx Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 10:08
          Wykonturowana twarz, wyrazisty makijaż, na włosach refleksy i z jakiegoś powodu na topie jest tzw drogi wygląd- czego kompletnie nie rozumiem, doradza się jak iść do H&M ubrać się za 3 stówy a wyglądać jak za 5 tys.
          • leokadiaxx Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 10:16
            Ten drogi wygląd to jest największy absurd bo ja uważam że ludzie w Polsce tzn jakies 95% kompletnie nie odróżni ciucha z zary za 150 zł od jacquemus za 1500 i o ile ktoś nie ma wywalonego logo i to tych najbardziej wyświechtanych luksusowych marek to naprawdę nikt nie kuma czy to drogie czy tanie, nie ma to znaczenia dla ogólnego wrażenia, można się ubierać na aliexpress byle ubrania były w miarę na czasie, nikt na to nie zwróci uwagi. Za to dużą uwagę się zwraca na oprawę, czyli makijaż, włosy, paznokcie to jest podstawa.
      • lilia.z.doliny Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 10:31
        Dziękismile
      • hanusinamama Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 12:01
        Tylko pytanie czy warto kupowac coś co jest modne dzisiaj...a za 2 miesiace już nie będzie.
        Jestem fanką klasyki. Kupoważnia rzeczy w których będę chodzić dzisiaj jutro i za rok.
        Zdecydowaniw arto przejrzeć szafę, wywalić, oddać, sprzedać to czego się nie nosi. Kupić kilka dobrej jakości ciuchów, zmienić fryzurę. W pazy tez bym szła w klasykę.
        • daniela34 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 12:18
          Akurat paski, jak komu dobrze, to już się zaliczają do klasyki smile Co do sukienek "w prostokącie" to ja po prostu relacjonuję, co jest w sklepach, natomiast na ich zakup nie namawiam, bo sama nie lubię smile

Na miejscu Lilii zaś w temacie garderoby (fryzjer, paznokcie, cera to niech dziewczyny piszą):
          1) wypiłabym wiadro melisy
          2) uzbroiłabym się w cierpliwość i wytrwałość
          3) założyłabym najlepszy stanik
          4) udała się do sklepu z cenami akceptowalnymi i mierzyła do oporu w celu znalezienia idealnie leżących spodni i kiecki takiej, że klękajcie narody

• rosapulchra-0 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 16:51
            Podobnie postąpiłam przy szukaniu kiecki na ślub najstarszej, z tym że zabrałam ze sobą najmłodszą, która bardzo krytycznym okiem patrzyła na wybierane przeze mnie kreacje.
      • jednoraz0w0 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 12:45
        daniela34 napisała:

> Włosy - nie mam pojęcia, bo ja zawsze w tyle za modą.

Jak to nie msz pojęcia. Ulizany koczek przecie!
        • daniela34 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 12:52
          smile wink smile A już nie chciałam być taka wredna
    • pani_tau Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 10:02
      Obawiam się, że wszystko naraz.
      • lilia.z.doliny Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 10:35
        Ot- radzisz sobie? Myślę o tobie i twoim tacie czasami.
        • cosmetic.wipes Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 13:57
          Masz okrutną sygnaturkę 😈
          • lilia.z.doliny Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 14:27
            Wiem
        • pani_tau Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 17:24
          Radzę sobie mniej niż średnio, ale jeszcze dyszę wink.
          Nie umiałam zadbać o stworzenie sieci wsparcia i trochę to odczuwam.
          Trochę, bo samotność nie jest moim wrogiem, gorzej gdy zachodzi konieczność pomocy z zewnątrz, wtedy jest klops.

Dzięki za pamięć i dobre słowo, też o tobie myślęsmile
          • lilia.z.doliny Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 17:27
            Nie umiałam zadbać o stworzenie sieci wsparcia
            Może do nadrobienia?
          • pani_tau Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 17:37
            A propos tematu wątku to moja, całe życie zapatrzona w siebie, matka powtarzała mi, że jeden niedopracowany szczegół typu odprysniety lakier niszczy każdy efekt. I wszystko musi do siebie pasować stylowo i kolorystycznie inaczej jest się przebranym a nie ubranym.
            Pamiętam, że uwielbiała oglądać wszelkiego rodzaju prezenterki w TV aby wytykać im błędy modowe.

Ja sama miewałam romanse z ekstrawagancją, ale szybko wracałam na klasyczne tory, którymi od wielu lat jadę w sposób ciągły.

Fajnie ubierają się babeczki w serialach medycznych. Zwłaszcza te grające postaci na wysokich stanowiskach vide dr Vos z "The Resident" i dr Lin z "The Good Doctor".
            Haha, przypomniało mi się jak oglądałam "Bones" wyłącznie ze względu na sukienki dr Saroyan.
    • mieszkanienaturalnie Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 10:04
      Krótkie, pomalowane paznokcie, ułożone lśniące włosy i ładny profil. Ciuchy to sprawa drugorzędna, wejdziesz to pierwszej lepszej sieciówki i ubiorą cię zgodnie z trendami. Byle nie jak hipiskę.
      • 35wcieniu Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 10:57
        i ładny profil

Czyli w modzie operacje plastyczne? Przecież na profil człowiek ma znikomy wpływ.
        • mebloscianka_dziadka_franka Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 11:09
          A tam od razu operacja. Wstrzykniesz sobie kwas hialuronowy w brodę, albo czubek nosa i już masz inny profil.
          • mebloscianka_dziadka_franka Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 11:10
            A i jeszcze w usta.
          • mieszkanienaturalnie Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 11:12
            To akurat wyglada strasznie.
          • 35wcieniu Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 11:19
            Pozostanę przy brzydkim jednak.
    • kanga_roo Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 10:09
      u mnie bardziej niż trendy liczą się kolory. jeśli jestem w ulubionym kolorze/kolorach to czuję się dobrze.
      ostatnio jest to zielony o taki
      www2.hm.com/pl_pl/productpage.1100916002.html

to zresztą moje ulubione ubranko tej zimy. dzieci się śmieją że wyglądam jak choinka, wysoka, zielona, i wystają tylko cienkie nóżki (w zielonych botkach i getrach)
    • raphidophora_tetrasperma Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 10:24
      Napiszę jaki plan naprawczy u mnie. Na pierwszy rzut poszło piaskowanie uzębienia, równolegle z kwasem azelinowym i mocznikiem na buźkę. Później, w planach mikrodermabrazja i ostrzygiwanie zmarch. Pazur w domowych pieleszach: na krótko i w kolorze nude. Włosy to u mnie dramat, zastanawiam się czy obciąć na jeża, czy dalej konstruować żałosnego koczka na czubku głowy. Z ciuchami nie pomogę ale chętnie poczytam.
      • lilia.z.doliny Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 10:37
        Fajny plan. Też nie przepadam za swoimi włosami. Mam.najgirszy, IMO, typ- podatne. Co się przekłada bezpośrednio na Look a la przygnębiony cocker spaniel
        • simply_z Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 11:09
          polecam mezoterapia, swietna, rozswietlnona skora.
      • claudel6 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 11:37
        ale strzygami ostrzygujesz? gdzie te strzygi łapiesz?
        • raphidophora_tetrasperma Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 12:49
          O matkoboska ale byk. No normalnie, idziesz na bagna i wyłapujesz strzygi na padlinę i przykładasz w miejsca zmarszczek.
    • demodee Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 10:30
      Z włosów to najlepiej zrobić/odświeżyć ten kolor, który się miało w wieku 20-30 lat.

A tak w ogóle to najlepiej zdać się na doradztwo profesjonalne: w temacie włosów - fryzjerki, w temacie ciuchów - sprzedawczyń w sklepie, w temacie makijażu - takoż.

Forum może Ci podać tylko ogólne zasady, profesjonalistki zobaczą Cie na żywo.
      • lilia.z.doliny Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 10:35
        włosów to najlepiej zrobić/odświeżyć ten kolor, który się miało w wieku 20-30 lat.
        Mam.dokladnie ten sam kolor
        • piataziuta Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 11:38
          lilia.z.doliny napisała:

> Mam.dokladnie ten sam kolor
          >

To po co chcesz farbować?
          Zrób cięcie, kup odżywkę, a zamiast rozjaśniania (niszczenia) włosów, zafunduj sobie jakieś odżywiające zabiegi na skórę.
          • lilia.z.doliny Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 11:43
            Bo jest heznadziejnie.nijaki
            • piataziuta Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 11:54
              Z tego co widziałam, to nie nijaki, tylko jasnobrązowy/ciemny blond.
              Zdecydowane kolory na głowie są już od dawna obciachowe (no może oprócz zielonego u nastolatek wink). Do tego szansa, że farbowaniem poprawisz wygląd jest mała. Za to prawdopodobieństwo, że kolor nie wyjdzie super, a po prostu zniszczysz sobie włosy, jest ogromne.

Kup se coś zmywalnego, jak Cię bardzo ręka swędzi.
              • lilia.z.doliny Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 12:09
                Nieno, coś ty. Mam od lat bardzo dobry zakład fryzjerski, nie zniszczą mnie
      • jasnozielona_roslinka Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 10:36
        No nie wiem czy farbowanie na naturalny kruczo czarny kolor po 50 to taki super pomysł

Modne są mokasyny, jeansy, małe torebki, srednie-male torebki
        • lilia.z.doliny Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 10:40
          Mokasyny? Takie jak lata temu? Jeansy kupiłam, mom. Z miejsca stały się moimi najukochańszymi. A wczoraj w marks Spencer wyczaiłam sztruksy o najpiękniejszym.ciemnozielonym kolorze, jaki ludzkość stworzyła. Tylko z czym to połączyć? Doradzajcie, dziewczyny. Wy macie świetne pomysły.
          • jasnozielona_roslinka Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 10:54
            www.instagram.com/p/CoRyqVJouqx/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
            Nic szczególnego, ale właśnie od jakiegoś roku właśnie to jest modne. Czerń buty spodnie, nude - bluzki, ewntualnie w paski. Trencze
            Ja akurat nie mam takiej szafy ( mam dużo baleriny i nie zamierzam dokupować mokasynów) ale dużo osób widuje
          • nuta15 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 19:03
            Ciemnozielone spodnie możesz połączyć z białą, kremową górą i beżową marynarką, trenczem, buty i torebka w camelowym. brązie. Powstanie jasny i świeży zestaw, fajny na wiosnę. Bardziej kolorowe , optymistyczne i dodające energii połączenia będą z modnym pomarańczowym i różowym. Dodatki beżowe, jasnoszare, do różu także bordowe.
            • lilia.z.doliny Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 19:14
              buty i torebka w camelowym. brązie
              Brzmi jak plan smile
              • nuta15 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 19:26
                Dobry plan smile z jeansem też wyglądają świetnie.
        • daniela34 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 10:55
          Mokasyny są modne? Przypadkowo zatem kupiłam modne obuwie na płaskim obcasie "we fiolecie."
          Kupiłam kierując się nie modą, a wygodą, bo ze wszystkich butów o płaskiej podeszwie, mokasyny są dla mnie zwykle najwygodniejsze. No i jeszcze trochę kolorem się kierowałam, bo na zdjęciu była bardziej fuksja, więc oczyma wyobraźni widziałam zestawienie z fuksjową marynarką.
          • kura17 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 13:03
            pokaz te mokasyny smile
            • daniela34 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 13:20
              Mówisz, masz, bo odebrałam w pracy i jeszcze nie zawiozłam do domu. Na zdjęciu nadal fuksja, na żywo pastelowy fiolet
              • kura17 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 14:39
                gdzie kupilas?? mama mi sie w krakowie nudzi ... big_grin
                • daniela34 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 14:43
                  W ccc, ale przez internet.
                  • kura17 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 14:53
                    rozmiar normalny? jak z szerokoscia? bo ja mam szeroka stope z wysokim podbiciem ...
                    • kura17 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 15:29
                      nie ma mojego rozmiaru uncertain
                      • daniela34 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 15:52
                        Też mam taką stopę - szeroką wysokim podbiciem. Przykro mi, że brak rozmiaru, one chyba szybko się rozeszły. Jeżeli jest rozmiar większy to możesz moim.zdaniem zaryzykować, bo one są wprawdzie dosyć szerokie, ale trochę krótkie i ja kupiłam ostatecznie o rozmiar większe niż noszę.
                • gama2003 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 18:08
                  Kuro Droga, napisałam na gazetowym. Dopiero dziś mnie wpuściło, musi jakaś kolejka do Ciebie 💞
                  • kura17 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 19:31
                    > Kuro Droga, napisałam na gazetowym. Dopiero dziś mnie wpuściło, musi jakaś
                    > kolejka do Ciebie 💞

tak czekalam ... smile
                    juz odpisalam - z adresu prywatnego!

kolejki nie ma, nikt do mnie nie chce pisac, chlip!
          • primula.alpicola Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 18:36
            Mokasyn to klasyka zatem nie poddaje się modom wszak.
    • lilia.z.doliny Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 10:33
      A włosy teraz chocoblond czy honey? Muszę się rozjaśnić, nadać obliczu wiednacemu blasku, a włosy, wiadomo, muszą być. Ja nigdy ich nie farbowałam, wyłączając kompletne szaleństwo na studiach ( ale to ze trzy razy). No cos muszę wymyślić.
      • hanusinamama Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 12:04
        Taki jaki pasuje tobie i w jakim się bedziesz dobrze czuć. Raz sie dałam namówić na "modny kolor", nigdy więcej.
      • pani_tau Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 17:45
        Tu trzeba uważać - jestem typową głęboką zimą, ale jak się raz niechcący strzeliłam na czarno to wyglądałam gorzej niż tragicznie. Wszystko powyżej czekoladowego brązu odpada w przedbiegach.

Ogólnie moda jest niebezpieczna dla looku, wink. Nie zlicze ile razy słyszałam w butikach "ale to jest teraz modne" podawane jako ostateczny argument.
        Cóż z tego, że modne skoro wyglądam jak przebieraniec albo jeszcze gorzej - jak chrzestna matka 😄.
    • kotejka Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 10:39
      Nie idź w trendy i sieciowki, to falszywy trop
      Na poczatek zrób solidna baze
      A baza to - portretnaja zona, jak mówią moje ulubione stylistki
      Czyli wypielęgnowana piękna skóra - zrób program pielęgnacji, wyrzuć co zbędne, dokup co potrzeba
      Przejrzyj kolorówkę - naturalne cienie dobry podkład
      Wypielęgnowany włos, dobre strzyżenie, profesjonalna koloryzacja
      Obejrzyj stylistki,które mówią o dobrej bazie, z bazy można tworzyć aktualne stylizacje, fajny trenczyk na wiosnę, lofersy np, dobra bazowa torba, bez pizdrykow
      Wtedy zadbana kobieta wygląda z klasą i nie musi świecić be to o pink, zeby udowadniać, że wie,co w modzie piszczy
      Np szefowa francuskiego vouge
      Niech Cię zainspiruje, dojrzałość,kobiecos,klasą i styl z nitką nonszalancji
      Ona trendów nie goni, a wygląda nieprawdopodobnie stylowo
      • kotejka Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 10:40
        Valentino pink miało byc, znowu bełkot jakiś slownikowy
      • kotejka Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 10:46
        pin.it/6kZOTKf
        O nie mówię
        • picathartes Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 11:06
          Kotejko, zwróć uwagę tylko, że to ślicznie wygląda na kobietach kolorystycznych zimach. To są akurat moje kolory i choćbym płakała za nutką koloru w mojej szafie, mam same mocno białe, szare, granatowe i czarne ubrania. No, fuksję i zimne róże jeszcze mam, chociaż różu nie znoszę; tyle że mi w nim ładnie.
          Ale daj mi jakieś kamele, butelkową zieleń, śliwkowe bordo, musztardę, ciepłą czerwień, czy chociaż jakiś inny wzorek niż marynarskie paski i będę wygladała albo jak gotowa do trumny, albo jak przaśna wiejska baba 🤣

Ale ubierzesz w te kolory szefowej Vogue osobę w ciepłym kolorze włosów i skóry i będzie wyglądała koszmarnie.
          • simply_z Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 11:14
            kamelowy plaszcz nie jest zly. natomiast zgadzam sie z powyzszym. Fajne tez wygladaja na zimach ciemne fiolety, morski, turkus...szkoda, ze tych kolorow prawie nie widuje..
          • kotejka Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 11:17
            Gama kolorystyczna przecież jest do dopasowania
            Chodzi o ogólną idee
            Biel może być zimna i ciepła
            Popiele można zastąpić beżem
            A torba może być zarówno czarna jak i w głębokim koniaczku
            Tez pięknie smile
          • 35wcieniu Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 11:23
            Ale ta zalinkowana przecież właśnie bez kolorów ubrana?

Jak dla mnie ona wygląda dobrze bo jest szczupła, ma spoko proporcje i proste ubrania, ale czy "nieprawdopodobnie stylowo" to nie wiem.
            • cosmetic.wipes Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 14:08
              35wcieniu napisał(a):

> Jak dla mnie ona wygląda dobrze bo jest szczupła, ma spoko proporcje i proste u
              > brania, ale czy "nieprawdopodobnie stylowo" to nie wiem.
              >

No właśnie. Jestem rozczarowana, bo zobaczyłam fajnie ubraną, atrakcyjną babkę, ale 'nieprawdopodobnie stylowo' to na pewno nie było.
              • picathartes Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 14:27
                Może dlatego, że dla niektórych "stylowy" oznacza styl lekko niedbały, wszystko do siebie pasuje ale właśnie sprawia wrażenie "nienastaranego".

Ja preferuję taki właśnie styl. Zbyt dużo dopracowanych szczegółów i wszystko dopasowane od linijki sprawia wrażenie ruskiej lalki.

Dla mnie ikoną stylu jest Victoria Beckham, ale to pewnie dlatego, że mamy podobny wzrost, sylwetkę (tyle, że ona jest dużo chudsza 😉) oraz identyczną kolorystykę.

https://i.pinimg.com/564x/86/d8/2b/86d82b84dcbe4f6ba71715fa94fcd48f.jpg https://i.pinimg.com/564x/2d/e1/d4/2de1d4aa996f92c2b6decc9677d8f4f6.jpg
                https://i.pinimg.com/564x/c2/67/04/c26704cb9e2dd0d2cd55c4ab89acc69a.jpg
                https://i.pinimg.com/564x/94/ad/0b/94ad0b9ab794a695d4c92995b364eb67.jpg
          • ykke Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 18:31
            picathartes napisał(a):

> Kotejko, zwróć uwagę tylko, że to ślicznie wygląda na kobietach kolorystycznych
            > zimach. To są akurat moje kolory i choćbym płakała za nutką koloru w mojej sza
            > fie, mam same mocno białe, szare, granatowe i czarne ubrania. No, fuksję i zimn
            > e róże jeszcze mam, chociaż różu nie znoszę; tyle że mi w nim ładnie.
            > Ale daj mi jakieś kamele, butelkową zieleń, śliwkowe bordo, musztardę, ciepłą c
            > zerwień, czy chociaż jakiś inny wzorek niż marynarskie paski i będę wygladała a
            > lbo jak gotowa do trumny, albo jak przaśna wiejska baba 🤣
            >
            > Ale ubierzesz w te kolory szefowej Vogue osobę w ciepłym kolorze włosów i skóry
            > i będzie wyglądała koszmarnie.
            >
            >
            >
            O tak! Mam tak samo i zawsze się zastanawiałam, co ze mną nie tak, a tu o te ciepliznę chodzi.
        • klaramara33 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 12:18
          kotejka napisała:

> pin.it/6kZOTKf
          > O nie mówię
          Mnie się jej włosy w ogóle nie podobają, wyglądają znaiedbanie. Styl zupełnie przeciętny.
          • kotejka Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 12:29
            klaramara33 napisała:

> kotejka napisała:
            >
            > > pin.it/6kZOTKf
            > > O nie mówię
            > Mnie się jej włosy w ogóle nie podobają, wyglądają znaiedbanie. Styl zupełnie p
            > rzeciętny.

big_grinbig_grinbig_grin
          • chatgris01 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 25.02.23, 23:41
            klaramara33 napisała:

> Mnie się jej włosy w ogóle nie podobają, wyglądają znaiedbanie.

To jest chyba jakas nowa moda, bo ostatnio zaobserwowalam takie zaniedbane fryzury u kilku prezenterek francuskiej TV (i sie zastanawialam, o co cho).
      • leokadiaxx Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 10:48
        Zgadzam się najważniejsze wypielęgnowanie czyli musisz pracować nad włosami, cerą, paznokciami, kolory też są ważne czyli kolor na głowie i makijaż a ciuchy na samym końcu, wystarczy że są na czasie ale nie muszą to być niewiadomo jakie stylizacje czy super jakość, buty, dodatki wcale nie musza być modne.
    • aandzia43 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 11:25
      "Rzuciłam okiem na trędy i jestem tak mocno w tyle, że szok. Wiecie, poszłabym do fryzjera i jak ostatnia kretynka poprosiła o balejaz"

I tak dobrze że nie o nerwowe trwałe a la owca. Żarty na bok, i trwałe, i balejaże robi się nadal tylko dyskretniejsze i lepsze jakościowo.
      Polecam poprawiające jakość zabiegi odszczurzające cerę, włosy, zęby, paznokcie. Piaskowanie, bonding siekaczy może, kosmetyczka i jakaś rewitalizacja cery, fryzjer i ulubiona fryzura i kolor plus odżywienie włosa, paznokcie w okolicach tego co masz i lubisz tylko staranniej. Jak poprawisz jakość bazy to leć na zakupy ciuchowe, wtedy lepiej smakują smile
      • 35wcieniu Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 11:27
        zabiegi odszczurzające cerę

Jprdl....
        No same to sobie robimy, same.
        • aandzia43 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 11:33
          Co sobie robisz sama?
          • simply_z Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 11:45
            piszemy o sobie per szczury wink.
            • aandzia43 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 12:48
              simply_z napisała:

> piszemy o sobie per szczury wink.

No nie, nie piszemy. Odszczurzanie czyli deratyzacja to pozbywanie się niepotrzebnego bagażu czyli szczura, nie bycie szczurem wink Kolokwializm, używam na okoliczność większych przedsięwzięć sprzątaniowych lub urodowych.
              • piataziuta Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 16:05
                Nic nie zrozumiałaś.

Jeśli zabiegi na cerę kobiety w średnim wieku, która jest przemęczona i na co dzień nie lata od kosmetyczki do kosmetyczki, nazywamy "odszczurzaniem", to sugerujemy, że taka kobieta (czyli normalna, tylko nie zrobiona) jest szczurem - czyli obrzydliwą, masowo występującą na świecie zarazą.
                Przekaz jest taki, że jeśli się nie robisz, jesteś obrzydliwa = musisz się robić, żeby spełnić wyśrubowane standardy świata stworzonego na podwalinach patriarchatu. A gdy powtarzasz takie słowa, podtrzymujesz patriarchat.

Ja się z tym zgadzam.
                Problem mam tylko ze swoim wypaczonym poczuciem humoru, który sabotuje moje poglądy i wywołuje czasami wesołość zamiast oburzenia.
                • aandzia43 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 22:04
                  Upss, grubo tongue_out Mój szczur to naskórek narosły przez zimę domagający się złuszczenia i koloryt zielonkawy do wygonienia, jakiś pypeć na szyi co się zalągł w mrokach zimy a teraz mus go zamrozić, rozdwojone końcówki włosów do obcięcia, pięty do dokładniejszego ogolenia. Takie Marzanny do spalenia na przednówku. Nieobowiązkowe. To ja już sobie będę tę Marzannę palić na uboczu czyli jak widać patriarchat podtrzymywać, gusła kontra czystość idei i skutek wiadomy.
                  • simply_z Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 22:36
                    Ja to nazywam odgruzowaniem.
                    • aandzia43 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 23:43
                      I nie czujesz się jak gruz?
                      • piataziuta Re: Jak sie teraz wypada nosić? 24.02.23, 09:52
                        aandzia43 napisała:

> I nie czujesz się jak gruz?
                        >

No lepiej być gruzem, niż szczurem - przed tym pierwszym przynajmniej ludzie nie uciekają.
                        Wersja najpoprawniejsza powinna brzmieć chyba "dopiększanie".
                        Że niby jesteś już bardzo piękna taka jaka jesteś, ale się dopiększasz - absolutnie nie z konieczności, a li jedynie z wyboru! tongue_out
                    • conena Re: Jak sie teraz wypada nosić? 24.02.23, 12:13
                      simply_z napisała:

> Ja to nazywam odgruzowaniem.

a ja konserwacją zabytków.
                      • gama2003 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 24.02.23, 14:33
                        Ja renowacją.
                        A makijaż - namalowaniem sobie urody. To akurat gdzieś wyczytałam.
                  • pitupitt Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 22:40
                    Golenie pięt mnie zabiło. Współczuję.
                  • piataziuta Re: Jak sie teraz wypada nosić? 24.02.23, 09:45
                    aandzia43 napisała:
                    Nieo
                    > bowiązkowe. To ja już sobie będę tę Marzannę palić na uboczu czyli jak widać pa
                    > triarchat podtrzymywać, gusła kontra czystość idei i skutek wiadomy.

Nie, no znowu nie zrozumiałaś! tongue_out
                    Wolno się robić, tylko musisz przy tym mówić, że...🤔...słaba jestem w kołczingowe afirmacje, ale coś w stylu, że jesteś piękna i niczego nie musisz, ale masz wolny wybór. 🤭
                    • gr.ruuu Re: Jak sie teraz wypada nosić? 24.02.23, 09:56
                      Że jesteś tego warta big_grin
                      • piataziuta Re: Jak sie teraz wypada nosić? 24.02.23, 10:04
                        Że moją wartość sprowadza się do jakichś tam idiotycznych zabiegów, które się wmawia tylko jednej z płci kulturowych?
                        No proszę mnie nie obrażać! tongue_out
                    • aandzia43 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 24.02.23, 12:39
                      No w kołczingi cienka jestem jak dupa węża, biję się w pierś i już nie wspominam o konieczności gruntownego posprzątania zanim się rozpyli esencję kwiatową i walnie w miedziany gong tongue_out
                      • piataziuta Re: Jak sie teraz wypada nosić? 24.02.23, 12:55
                        Ja też.
                        Pół biedy, gdy chodzę do domu zbierając się do pracy i próbuję wmówić sobie "chcemisiechcemisiechcemisiechcemisie".
                        Raz, stojąc przed lusterkiem powiedziałam na głos "jesteś piękna, mądra, zgrabna i higieniczna" i nie wiem - samej siebie mi się żal zrobiło!
                        Za to "idę odrzczurzyć swojego ryja" jest jakieś takie... pokrzepiające. big_grin
        • annaboleyn Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 12:24
          Ale to miało być "odszarzające", PRAWDA?
          • piataziuta Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 13:06
            Mnie się bardzo podoba "odszczurzanie".
          • gama2003 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 24.02.23, 14:35
            Odstarzające też moze być.
            • annaboleyn Re: Jak sie teraz wypada nosić? 24.02.23, 14:43
              Mogło, prawda smile
            • piataziuta Re: Jak sie teraz wypada nosić? 24.02.23, 15:03
              gama2003 napisała:

> Odstarzające też moze być.

Ależ z was nieprzyjemne słowne manipulatorki! Lilia nie jest jeszcze STARA, dżiiiiiiizas.
      • lilia.z.doliny Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 11:46
        kosmetyczka i jakaś rewitalizacja cery,
        Chadzam od jakiegoś czasu na laser depilacyjny i tak sobie gadamy z panią, co mi tu ulepszyć. Ja marzę o nowej szyi, bo po schudnięciu wygląda ona słabo. Coś mi kobita wymodzi.
        • simply_z Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 12:06
          Zamiast siecowek polecam przejsc sie po lokalnych sklepach, butikach itd. mozna znalezc fajne rzeczy i dobrej jakosci. W galeriach prawie nic juz nie kupuje, jedynie jak jestem przelotem.
      • kotejka Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 12:13
        jezeli chodzi o podbicie i odswiezenie "mysiego" i "nijakiego" środkowoeuropejskiego ciemnego blondu (sama jestem wlascicielka takiej glowy)
        moja fryzjerka zaleca sombre
        i ja bardzo olubię ten efekt, bo po pierwsze nie niszczy wlosow, po drugie nadaje trojwymiarowosci i blasku
        rozjasnia lekko i rozswietla, a wiadomo, ze rozswietlenie, to to czego nam trzeba w pewnym wieku smile
        jesli zas moge doradzic zabiegi odszczurzajace skore, to po taniosci mozna robic retix - o ludzie, jak to pieknie odswieza

• lilia.z.doliny Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 13:03
          To ja idę podumać o sombrze
    • kura17 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 12:02
      to ja napisze inaczej.
      Lilio - a jaka siebie lubisz?
      bo dla mnie to podstawa dobrej "przemiany".

ja na przyklad bardzo lubie swoje niemodne wlosy "piorun w rudy szczypiorek" - i do takich daze, ale najwazniejsze jest, zeby byly zdrowe i niezniszczone.
      i bardzo siebie nie lubie w wersji "eleganckiej" - wiec porady Kotejki, choc dobre, sa dla mnie osobiscie koszmarem wink

wiadomo, "odnow" skore i cialo, jak radza dziewczyny, ale o stylu pomysl, co u siebie lubisz, a nie co jest trendy.
      i w to zainwestuj - bedziesz sie dobrze czuc ze soba "nowa", ale stara ...

ps moja fryzjerka mowi, ze teraz robi sie "highlights" (czyli te stare pasemka/balejaz) i ponoc modne sa brazy - czyli czekoladowy blond, o ktorym pisalas, moze byc na czasie, ha!
      • lilia.z.doliny Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 12:08
        Zobaczę.
        Jestem na życiowym etapie: MUSZE, NATYCHMIAST, ZDECYDOWANIE.
        Skąd ta potrzeba, to nie wiem. Widocznie mam dość wszystkiego, co przetrwałe.
        • piataziuta Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 12:22
          To raczej dobry znak.

Ja też potrzebuję zmiany, ale na myśl, że miałabym gdzieś wyjść i coś zrobić, rozdzieram mentalne szaty w cierpieniu.
        • primula.alpicola Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 18:44
          lilia.z.doliny napisała:

> Zobaczę.
          > Jestem na życiowym etapie: MUSZE, NATYCHMIAST, ZDECYDOWANIE.
          > Skąd ta potrzeba, to nie wiem. Widocznie mam dość wszystkiego, co przetrwałe.
          >

Ja się zgadzam z tymi dziewczynami, które Ci radzą ogarnąć basics- cera, włosy, zęby, panokcie, jakiś zabieg na ciało może? Sky is the limit (i środki finansowe) smile
          A potem zakupy ubraniowe, jakieś dobrej jakości, ładne buty na czasie i co tam jeszcze Ci potrzebne. Może jakieś błyskotki, jeśli masz szacunek do biżuterii.
          I w ogóle się nie dziwię tej Twojej nagłej potrzebie!
          • lilia.z.doliny Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 18:48
            jeśli masz szacunek do biżuterii.
            big_grin
            Biere teksta
            • homohominilupus Re: Jak sie teraz wypada nosić? 24.02.23, 10:19
              lilia.z.doliny napisała:

> jeśli masz szacunek do biżuterii.
              > big_grin
              > Biere teksta
              >

Ta, zaraz wywołacie te nudną trollicę od biżu 😜
              • lilia.z.doliny Re: Jak sie teraz wypada nosić? 24.02.23, 11:01
                Ta, zaraz wywołacie te nudną trollicę od biżu

Kto zacz?
              • primula.alpicola Re: Jak sie teraz wypada nosić? 24.02.23, 11:48
                Nieszkodliwa jestwink
        • picathartes Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 20:07
          lilia.z.doliny napisała:

> Zobaczę.
          > Jestem na życiowym etapie: MUSZE, NATYCHMIAST, ZDECYDOWANIE.
          > Skąd ta potrzeba, to nie wiem. Widocznie mam dość wszystkiego, co przetrwałe.
          >

Widzisz, ja nie byłam na tym etapie, ale mnie zmotywowałaś. Nie tylko zadzwoniłam do fryzjerki pod wpływem watku, ale nawet zdażyłam po południu włosy ładnie podciać 🤗
          Dziękuję 😘
          • lilia.z.doliny Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 21:02
            Dziękuję
            No.i.mamy realny wymiar smile)))
      • chococaffe Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 12:19
        Zgadzam się z kurą.
      • snakelilith Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 13:00
        kura17 napisała:

>
        > ps moja fryzjerka mowi, ze teraz robi sie "highlights" (czyli te stare pasemka/
        > balejaz) i ponoc modne sa brazy - czyli czekoladowy blond,

Owszem, ale te "highlights" robi się bardzo delikatne, maksymalnie jak zdjęciu niżej, tak by nie zmieniały za bardzo naturalnego koloru włosów, a by dodać włosom światła. Jak ktoś pisze, że chce się "rozjaśnić", to już może wyjść komunikatywny problem u fryzjerki, bo zrobi z nasyconego naturalnego koloru po prostu matową pseudo blondynkę. Jak na drugim zdjęciu.
        • annaboleyn Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 13:04
          U mnie to drugie zdjęcie to jest popielaty blond.
          • snakelilith Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 13:19
            A jakie to ma znaczenie? To jest tylko przykład zbyt mocnego rozjaśnienia.
            • annaboleyn Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 13:27
              Takie, że matowa pseudoblondynka, to nie popielata blondynka wink
              • snakelilith Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 13:49
                Acha, ufarbowana popielata blondynka, to według bolejnówki nie matowa pseudoblondynka. Wypowiedź podobnie logiczna jak o grzywce.
                • annaboleyn Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 13:53
                  Jak już przeczytasz, co W ISTOCIE napisałam o grzywce, to nie przepraszaj, ale może idź pooddychać wink Choć w duszy liczę, że dorobisz do tego jakąś teorię wink
    • annaboleyn Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 12:22
      Wiem tylko, że jak człowieka zaczyna nosić, to w żadnym wypadku nie powinien sobie sam obcinać grzywki. W żadnym. Żodyn.
      • szarmszejk123 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 12:42
        To prawda. Ja właśnie znowu zapuszczam 😅
        • piataziuta Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 12:55
          Co zrobiłaś???
          • szarmszejk123 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 13:02
            Nie no, to już dawno przecież, ale jeszcze nie odrosło :p
            • piataziuta Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 13:04
              Myślałam, że znowu... ;P
              • szarmszejk123 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 13:07
                😂
                Nie, na razie nie:p
                Kurde, dziś mam ten mecz służbowy a cały dzień sobie pięknie leje :p mam nadzieję że koleś nie jest jakimś zapalonym kibicem i nie będzie się pchał na trybuny :p
                Uj by ich strzelił z tymi pomysłami 🙄
        • snakelilith Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 13:16
          To nie jest żadna prawda. A ty poszłaś po prostu do złej fryzjerki, dałaś sobie wycienować długości, ale zabrało ci odwagi, by ściąć tą grzywkę jak należy, miałaś więc takie cóś wiszące z boku, a nie grzywkę. Nie chciało cię się tego regularnie podcinać (co 6-8 tygodni) i do tego nie masz tak naprawdę żadnej wizji na temat tego, jak chcesz wyglądać, A teraz zapuszczasz, ale z tą masą wiszących włosów wcale nie wyglądasz lepiej, więc za kilka miesięcy (tygodni?) będzie następny odcinek pt. maszkaron idzie do fryzjera. Neverending story, na które możesz sobie pozwolić, bo masz kupę włosów i tak naprawdę obojętnie co masz na głowie.
          A grzywkę powinnaś ściąć sobie taką jak niżej. Przestać wydobywać ten pretensjonalny skręt i cieszyć się, że wyglądasz ze swoją ciemną czupryną punkowo- rockowo z lekkim włoskim, szalonym akcentem. Twoje włosy są nawet jeszcze bardziej gęste niż u modelki i nie musiałabyś nic przy nich robić.
          • szarmszejk123 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 13:27
            Snejki, dzięki za jakże wyczerpujący post, ale ja w tym wątku nie proszę o radę. Na razie niech sobie rosną, potem się zobaczy.
            A grzywkę parę m-cy temu obciełam sobie sama i o tym jest ten podwątek.
            • snakelilith Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 13:43
              Nie ma sprawy maszkaron. Przekleję moją wypowiedź do twojego następnego wątku o włosach.
              • szarmszejk123 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 13:56
                Oki.
                Swoją drogą, to "oskarzasz" mnie, że nie chciało mi się chodzić podcinać A ja przecież w ogóle nie chciałam tej fryzury, więc chyba logiczne, że nie chciałam jej utrzymywać w porządku:p
                • snakelilith Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 14:03
                  szarmszejk123 napisał(a):

>
                  > Swoją drogą, to "oskarzasz" mnie, że nie chciało mi się chodzić podcinać A ja p
                  > rzecież w ogóle nie chciałam tej fryzury, więc chyba logiczne, że nie chciałam
                  > jej utrzymywać w porządku:p

Ja cię o nic nie oskarżam. I napisałam przecież, że nie masz kompletnie wizji tego, jak chciałabyś wyglądać. Teraz by udowodnić mi, że nie mam racji musiałabyś włosy faktycznie zapuścić na długie i udawać, że to fryzura twojego życia. big_grin Ale wiesz co? Nie przyjmuj się tym, zawsze możesz przed założeniem nowego wątku o braku pomysłu na nowe cięcie dać sobie nowego nicka. wink
                  • szarmszejk123 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 14:09
                    Ale wiem, czego nie chcę i to było właśnie to, czego nie chciałam. Fryzjerka widziała zdjecie fryzury na której chciałam się wzorować i wiedziała, że chce zapuszczać a zrobiła zupełnie co innego, co wymaga podcinania co 6-8 tygodni, czyli zupełnie odwrotnie do mojej wizji :p miałabym już o wiele dłuższe, gdyby nie to 🙄
          • annaboleyn Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 13:28
            snakelilith napisała:

> To nie jest żadna prawda.

Nie no, oczywiscie wink
            • snakelilith Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 13:41
              annaboleyn napisała:

> Nie no, oczywiscie wink

Oczywiście, że nie. Albo chcesz powiedzieć, że grzywka u żadnej kobiety się nie sprawdzi? Grzywkę nosiła Brigitte Bardot, Audrey Hepburn, Sophie Loren, Jane Fonda, Debbie Harry i masa innych kobiet uważanych w przeszłości za ikony stylu, z młodszych np. Alexa Chang, ale bolejnówka wie lepiej. Skądy TY bierzesz tą pewność wypowiedzi? Bo z wiedzy o modzie i stylu na pewno nie.
              • annaboleyn Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 13:48
                Snekji, na litość boską wink)) Może jednak przeczytaj, co napisałam, zanim się, swoim zwyczajem, odpalisz od zera do setki w dwie sekundy wink Pomagam - napisałalam, że nawet jak człowieka nosi, to nie powinien sobie SAM obcinać grzywki. Sam. Sama. Własnoręcznie. Na wariata. Niefachowo. No nie wiem, jak to wyraźniej ująć, zresztą widzę, że już włączyłaś dopalanie i jedziesz Panteonem, doceniam, że masz nastrój na wykład, ale trochę marnujesz amunicję wink
                • annaboleyn Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 13:52
                  (Acz wyszło ci przecudownie, naprawdę, to przejdzie do historii. AB - nie należy sobie obcinać samemu grzywki. Snejkowa: - HEPBURN I BARDOT NOSIŁY GRZYWKĘ SKĄD TY BIERZESZ TĄ PEWNOŚĆ NIE MASZ WYCZUCIA!!!!!1111ONEONEONE. Aż się chce odpowiedzieć, że byle nie z tego samego warsztatu, co Ty hamulce, serio wink)
                  • snakelilith Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 13:54
                    annaboleyn napisała:

> (Acz wyszło ci przecudownie, naprawdę, to przejdzie do historii.

Zwolnij, zwolnij, bo złość piękności szkodzi.
                    • annaboleyn Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 13:55
                      Ja? big_grin
                • snakelilith Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 13:53
                  Oooo, to poznaj teraz moją umiejętność przyznawania się do błędu. Faktycznie nie zauważyłam słówka "sam". Proszę jej królewską mość stokrotnie o wybaczenie. Nie tylko jej zdarza się być bez głowy. tongue_out
                  • annaboleyn Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 13:55
                    Ha. Przyjmuje, przyjmuję wink
              • cosmetic.wipes Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 14:22
                snakelilith napisała:

>
                > Oczywiście, że nie. Albo chcesz powiedzieć, że grzywka u żadnej kobiety się nie
                > sprawdzi?

OJP 🤦
                Nieuchronnie zmierzasz tam, gdzie teraz jest nasza forumowa princessa.
                Może chociaż czytaj na co odpowiadasz
                • annaboleyn Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 14:35
                  Mam nadzieję, że nie, bo wykłady ogólnospożywcze snejki sobie cenię, nawet, jak podane w radykalnej formie (zresztą z nimi nie dyskutuję tak, jak z sukienusią taliowaną wink)
          • piataziuta Re: Jak sie teraz wypada nosić? 24.02.23, 10:00
            Snejki, a masz jakieś pomysły na proste druty?
            Jak bym miała choćby ciut fal, to bym se cieniowała jak proponujesz Monie, ale druty się do tego nie nadają.
            • snakelilith Re: Jak sie teraz wypada nosić? 24.02.23, 12:04
              piataziuta napisała:

> Snejki, a masz jakieś pomysły na proste druty?
              > Jak bym miała choćby ciut fal, to bym se cieniowała jak proponujesz Monie, ale
              > druty się do tego nie nadają.

Proste i niezby gęste druty są predysponowane do ulubionych tu długich włosów ala topielica bez cieniowania. Nadają się też super na surowe geometryczne cięcia, ala klasyczny francuski bob (z przodu ciut dłużej), albo równe long boby z przedziałkiem na środku.
              Jak chcesz by cię podrażnić krótszym bobem z grzywką, to naści:
              Mój absolutny faworyt to różowa peruka Scarlett Johansson w Lost in Translation.
              • piataziuta Re: Jak sie teraz wypada nosić? 24.02.23, 12:14
                Z grzywką wyglądam słabo, chyba, że jest dłuższa (do nosa)i idzie na bok/na boki.
                Tak myślałam, że tylko long bob. Co za śmiertelne nudy.
                • snakelilith Re: Jak sie teraz wypada nosić? 24.02.23, 13:22
                  piataziuta napisała:

> Z grzywką wyglądam słabo, chyba, że jest dłuższa (do nosa)i idzie na bok/na bok
                  > i.
                  > Tak myślałam, że tylko long bob. Co za śmiertelne nudy.

Mi się nieodmiennie podoba to cięcie niżej. Grzywka jest długa, zaczesana na bok, a długości są lekko wycieniowane tak, że wierzch się lekko podnosi i całość wygląda na więcej objętości. Ale jak włosy nie mają same podobnej struktury, to trzeba im pomagać odpowiednią sytlizacją. Tylko umyć i odżywka się nie nadaje, bo odżywka robi, że włosy stają się bardziej gładkie. W mokre włosy trzeba wetrzeć najlepiej trochę żelu do stylizacji, którysprawia, że włosy stają się mniej sypkie. Ja mam taki od Phitofilos, na dodatek dopasowany do koloru włosów, więc można podbić nim dodatkowo kolor, ale są też inne. Przy prostych włosach dobrze pracować z błyskiem na włosach, bo to na taflach jest sporym atutem.
                  • piataziuta Re: Jak sie teraz wypada nosić? 24.02.23, 13:52
                    Fajne, ale ona ma chudą szyjkę. Ja muszę zasłaniać swoje kaptury babochłopa.
                  • szczypawka100 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 25.02.23, 20:38
                    Bardzo ładna fryzura, podoba mi się. Żałuję, że nie pasuje do kształtu mojej twarzy
      • 35wcieniu Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 16:23
        To często prawda. Zrobiłam sobie jakoś w pandemii grzywkę, tzn. nie sama, profesjonalista robił, fakt, wyglądało spoko, nawet ludzie chwalili ale żyć z tym nie potrafiłam. Jak żyję z drugą tak upierdliwą rzeczą nie miałam do czynienia. No i jeszcze przeczekiwanie odrastania. Nigdy więcej.
        • 35wcieniu Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 16:38
          A sama też cięlam jak już wiedziałam że ciężko to zapuścić. Ale to wiadomo, jeszcze gorzej.
    • ingryd Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 13:11
      Ojjjj, tylko się nie zmieniaj zabardzo 🙏

Ewentualnie postaraj się schować na chwilę siłaczkę 😌
      • lilia.z.doliny Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 13:17
        Topsz.
        ( ale przez tydzień nie zmienię się radykalnie; za tydzień po staremu bedzie tongue_out)
    • memphis90 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 13:31
      Nie wiem jak włosy, ale mogę doradzić w sprawie liftingu kwiatuszka… Chcesz odmłodzić, dostrzyknac hialuronem, wybielić…?
      • annaboleyn Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 13:34
        memphis90 napisała:

> Nie wiem jak włosy, ale mogę doradzić w sprawie liftingu kwiatuszka… Chcesz odm
        > łodzić, dostrzyknac hialuronem, wybielić…?
        >

CO? (mdleje)
      • lilia.z.doliny Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 14:29
        Jeszcze raz?
        Czeej... pytasz mnie, czy chce upiększyć cipe, tak?
        • raphidophora_tetrasperma Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 14:33
          lilia.z.doliny napisała:

> Jeszcze raz?
          > Czeej... pytasz mnie, czy chce upiększyć cipe, tak?
          >
          A to o to chodzi? W swojej naiwności pomyślałam o płatki uszu 😁
        • sol_13 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 19:57
          🤣🤣
          Lilię upiększyć.
          • lilia.z.doliny Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 21:00
            big_grin
      • raphidophora_tetrasperma Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 14:31
        memphis90 napisała:

> Nie wiem jak włosy, ale mogę doradzić w sprawie liftingu kwiatuszka… Chcesz odm
        > łodzić, dostrzyknac hialuronem, wybielić…?
        >
        Kwiatuszka kwasem wybielić? Jezu, opowiadaj i doradzaj😳
        • majenkirr Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 16:52
          O Lilię chodzi, świntuchy 🙄
      • primula.alpicola Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 19:20
        Co, qrde!? Memphis, zrobiłaś wąską specjalizację i odświeżasz c.ipki?!
        • auksencja15 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 25.02.23, 14:31
          Pare lat temu modne było wybielanie odbytu. Nie pamietam kto to reklamował ;p
          • annaboleyn Re: Jak sie teraz wypada nosić? 25.02.23, 14:40
            Natalia Siwiec?
            • auksencja15 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 26.02.23, 19:42
              Tak
    • xxkoralinaxxx Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 14:15
      Wchodzisz do Massimo Dutti i kompletujesz nową garderobę - ich ostatnie kolekcje są piękne i zgodne z trendami, plus materiały lepsze niż w innych sieciówkach.
    • yannefer Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 19:03
      mogę napisać co u mnie. Wszak idę w marcu do nowej pracy i chciałam się odświeżyc.
      Zafarbowałam włosy, miałam taki mysi ciemny, bez siwych, a teraz po farbie mają taką głębie, kolor.
      Paznokcie mam hybrydę na krótko w kolorze czerwieni.
      Na buźkę robiłam kwasy przez zimę wiec wygląda dość świeżo po zimie.

Co do ubrań - planuje kupić beżowe czółenka i ze 2-3 nowe kiecki, plus wiosenny płaszczyk,chodzi za mną bukla.

Jak pczeczytałam o liftingu lilii to pomyślałam o plastyce pochwy, serio big_grin
    • stephanie.plum Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 19:50
      phi, ja właśnie mam świeżutką ...trwałą.

i czuję się bosko, normalnie efekt wow, jak wstałam z fotela u fryzjerki we wsi za lasem, to wszystkie babki w salonie, a było ich ze cztery, prawie klaskały.

byłam pewna, że to strasznie obciachowy pomysł, tylko tak mi się chciało, że nie mogłam wytrzymać.

tak więc - zrób dokładnie to, na co masz chęć, tylko wybierz fachowego fryzjera!!!

:~)
      • aandzia43 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 23.02.23, 21:41
        Oj bo teraz pani kochana to takie trwałe robią że nie rozpoznasz trwała to czy loki od bozi. Tylko oczywiście trzeba trafić na fryzjera fryzjerskiego, fachowca znaczysię. Pianową miałaś?
        • stephanie.plum Re: Jak sie teraz wypada nosić? 24.02.23, 11:54
          chyba pianową, ale śmierdziało jednak jak za starych dobrych czasów (strzeliłam sobie raz trwałą, gdy miałam 20 lat).

fryzjerka super fajna, nie żadna "stylistka" tylko rzemieślniczka z mega doświadczeniem.

z moimi pięknymi kręconymi włosami pojechałam na tydzień w góry, wynajęliśmy domek ze znajomymi, w sumie 12 osób.
          i nagle któregoś dnia ktoś nie wytrzymał: "słuchaj, ja mam już chyba sklerozę, bylam pewna, że ty masz proste włosy".
          no więc mam "loki jak od Bozi", a raczej fryz a la mop jak od Bozi.
          • aandzia43 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 24.02.23, 12:49
            Kocham rzemieślników z doświadczeniem, niech się mop dobrze nosi. Te nowe trwałe nie dość ze naturalnie wyglądają na wstępie, nie niszczą włosów, to ładnie się starzeją czyli po kilku miesiącach nie wygladasz jak baba z resztką trwałej na prostych włosach tylko jak posiadaczka lekko falujących końcówek smile
      • piataziuta Re: Jak sie teraz wypada nosić? 24.02.23, 09:57
        poka zdjęcie!

ja dzisiaj kazałam sobie skrócić włosy przed pracą (oczywiście pod wpływem tego wątki), ale Mieciu troszkę zbyt zachowawczo do tego podszedł i zamiast obiecanych 13 cm, obciął mi z 7, więc niewiele się zmieniło
        • stephanie.plum Re: Jak sie teraz wypada nosić? 24.02.23, 11:46
          cóż, raz kozie śmierć, mogę dać zdjęcie, tylko muszę je zrobić w jakichś ludzkich warunkach, a na razie nie mam jak.

tak więc: suspens!

a, no i też mam skrócone, taki jakby bob, czy coś.
          • piataziuta Re: Jak sie teraz wypada nosić? 24.02.23, 12:00
            Też bym chciała loki, ale mam dużą głowę (kapelusz 59-60) w porównaniu do reszty ciała. Raz nakręciłam włosy na papiloty i łeb mi się zrobił dwa razy większy od dooopy.
        • stephanie.plum Re: Jak sie teraz wypada nosić? 25.02.23, 12:43
          wklejam, bo słowo się rzekło, chyba w ramach wielkopostnej pokuty i umartwienia...

:~(

włosy naprawdę mi się podobają, a tu wyszły koszmarnie, może dlatego, że do zdjęcia po prostu na chwilę zdjęłam czapkę, a efekt mogłam obejrzeć dopiero w domu...

teraz patrzę do lustra i w ogóle tak nie sterczą, są leciutkie i miękko się układają.
          eksperymentu na razie nie powtórzę, bo mój aparat nie działa, tylko na chwilę pożyczyłam.

ale w sumie, zdjęcie dobrze oddaje moją osobowość, nawet uczesać się nie łaska. cała ja.
          pozdrawiam wszystkich!
          • primula.alpicola Re: Jak sie teraz wypada nosić? 25.02.23, 12:58
            Dobrze Ci z oka patrzy!
            Kurde, ja mam taki włos jak pójdę spać z mokrymiwink
            • szarmszejk123 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 25.02.23, 13:00
              Ja jak zmoknę i wyschnę na wietrze :p
              • stephanie.plum Re: Jak sie teraz wypada nosić? 25.02.23, 14:26
                no właśnie, jak zmokłam, to mi się mocniej poskręcały, a ja na to łup czapkę, bo mi się zimno zrobiło, a mam czapkę "peruwiańską", więc kudły się pod nią dziwnie przypłaszczyły.

w dodatku na zdjęciu wygląda, jakby z tyłu były długie, a są dość wyraźnie krótsze niż po bokach.
                • primula.alpicola Re: Jak sie teraz wypada nosić? 25.02.23, 14:49
                  A, i co to za brednie, że niby jesteś szpetna?!
                  • stephanie.plum Re: Jak sie teraz wypada nosić? 25.02.23, 15:11
                    to jedno oko jest moim atutem!!!

a tak serio, w tamtym wątku chodziło chyba o efekty starzenia się, u mnie poszło raz-dwa, gdy mnie zaskoczyła menopauza w wieku 46 lat.

nieładnie przytyłam, bo jakoś tak w talii, gęba też mi się zaokrągliła i drugi podbródek wyskoczył jak diabeł z pudełka. no i się pomarszczyłam, a co.

pewnie jestem próżna, ale ostatnio naprawdę się sobie nie podobam, patrzenie na własne zdjęcia wymaga ode mnie prawdziwego męstwa...

przepraszam że zrzędzę i marudzę, ale skoro mam okazję, grzech byłoby nie skorzystać!
            • stephanie.plum Re: Jak sie teraz wypada nosić? 25.02.23, 14:27
          • aandzia43 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 25.02.23, 13:11
            Podoba mi się efekt, bardzo naturalny. Biorę poprawkę na potarganie czapką smile
            • stephanie.plum Re: Jak sie teraz wypada nosić? 25.02.23, 14:27
              dzięki, miło!!!
          • piataziuta Re: Jak sie teraz wypada nosić? 25.02.23, 15:55
            Ale miło Cię widzieć Stefka!
            Super oko!
            • stephanie.plum Re: Jak sie teraz wypada nosić? 25.02.23, 17:35
              hej a pamiętasz czasy, kiedy miało się "profil" połączony z nickiem, tam niektórzy ludzie, w tym ja, mieli po prostu swoje zdjęcie i jakiś tekścik.

teraz tacy wszyscy wstydliwi, ale mnie to urządza, bo wtedy byłam piękna jak kwiat róży, a teraz raczej kalafior.
              chyba ostatni raz wstawiłam swoje zdjęcie na forum, gdy potrzebowałam pocieszenia po tym, jak padł mi pies, to znaczy było to zdjęcie psa, ale ze mną. grudzień 2016?

to zresztą zabawne: są osoby, które bardzo lubię i mam wrażenie że znam (np.: Ty), a przecież nigdy nie widziałam.

• piataziuta Re: Jak sie teraz wypada nosić? 25.02.23, 19:54
                No to już!
                Masz na mailu trzy foty.
                Dwie sprzed chwili - jedna jak próbuję wyglądać normalnie, ale mi nie wychodzi, bo jestem przexujową "fotomodelką" (i jestem zmęczona, i w ogóle fu), jedna w ruchu z zezem - to prawdziwa ja! i jedna dłuuuuugo pozowana (ze sto ujęć było) z sylwestra, gdzie mam mejkap, minę "borze spraw, żebym dobrze w końcu dobrze wyszła!" i jest od razu z Mieciem w pakiecie.
                • stephanie.plum Re: Jak sie teraz wypada nosić? 25.02.23, 20:31
                  zaręczam, że jestem uberprzechujową fotomodelką, ale, ale.

z dreszczem emocji szukam maili od Ciebie, i nigdzie nie ma! jaki adres?! bo na zawał zejdę.
                  • piataziuta Re: Jak sie teraz wypada nosić? 25.02.23, 20:34
                    Wysłałam na stephanie.plum@gazeta.pl
                    Sprawdzę czy nie zrobiłam literówki
                    • piataziuta Re: Jak sie teraz wypada nosić? 25.02.23, 20:35
                      Sprawdziłam! Powinno dojść!
                  • stephanie.plum Re: Jak sie teraz wypada nosić? 25.02.23, 20:34
                    jak na gazetowy, to dopiero aktywowałam pocztę i nic nie przyszło...
                    • piataziuta Re: Jak sie teraz wypada nosić? 25.02.23, 20:36
                      To za 5 min wyślę jeszcze raz
                      • stephanie.plum Re: Jak sie teraz wypada nosić? 25.02.23, 20:44
                        jeny, no bo dziś nie zasnę!!!!!

:~P
                        • piataziuta Re: Jak sie teraz wypada nosić? 25.02.23, 20:49
                          Już poszło znowu
                          • piataziuta Re: Jak sie teraz wypada nosić? 25.02.23, 21:11
                            Jeśli dalej nie masz napisz do mnie na piataziuta@gazeta.pl
                            • stephanie.plum Re: Jak sie teraz wypada nosić? 25.02.23, 22:20
                              doszło (musiałam aktywować pocztę), i odpisałam!
                              • piataziuta Re: Jak sie teraz wypada nosić? 26.02.23, 12:21
                                Kurde, zetknięcie wyobrażeń z realiami zawsze mnie powala. big_grin

Ja sobie wyobrażałam, że Ty jesteś stateczną panią, a nie dziewczyną, która wygląda jakby dopiero wyprowadziła się z akademika!
                                big_grin
                                • szarmszejk123 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 26.02.23, 16:04
                                  Hej, ja też chcę się powymieniać:p
                                  • piataziuta Re: Jak sie teraz wypada nosić? 26.02.23, 18:09
                                    Ja Ci już swoją gębę pokazałam (jeśli się coś zmieniło, to tylko na gorsze 🙄), a Stefka pewnie lata gdzieś po lesie.

Co słychać?
                                    Mnie w końcu dopadł zimowy mentalbrejkdałn - trzeba przyznać, że długo się trzymałam, bo dopiero dwa tygodnie temu się zaczęłam sypać, a w poprzednich latach zdarzało mi się to już w październiku. wink

• szarmszejk123 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 26.02.23, 19:05
                                      Ja mam jakiegoś wkurwa. Wszystkim udało się mnie wkurwić dziś, zaczynając od samochodu ( który na koniec sobie zabrała laweta, psia jego mać. ) a kończąc na kocie. Co za zjebana niedziela, chyba sobie pojadę na rowerze jointa kupić.
                                      • piataziuta Re: Jak sie teraz wypada nosić? 26.02.23, 20:33
                                        szarmszejk123 napisał(a):

> Ja mam jakiegoś wkurwa. Wszystkim udało się mnie wkurwić dziś, zaczynając od sa
                                        > mochodu ( który na koniec sobie zabrała laweta, psia jego mać. ) a kończąc na k
                                        > ocie. Co za zjebana niedziela, chyba sobie pojadę na rowerze jointa kupić.

Co się stało z samochodem? Zepsuł się?
                                        Kot nasikał?
                                        Za chwilę kolejny tydzień! Będzie...eee...może trochę lepiej. big_grin
                                    • stephanie.plum Re: Jak sie teraz wypada nosić? 26.02.23, 19:11
                                      a żebyś wiedziała, że latałam po lesie, brałam udział w akcji przeprowadzania bardzo młodych oraz niesfornych koni ze stajni do stajni. dystans niecałe 10 km, ale walczyłam o życie!!!

może trochę schudnę...
                                      • szarmszejk123 Re: Jak sie teraz wypada nosić? 26.02.23, 19:17
                                        Fajnie! Zazdroszczę ☺️
                                        Jak robiliście? Na linkach czy w stadzie?
                                        • stephanie.plum Re: Jak sie teraz wypada nosić? 26.02.23, 20:04
                                          konie były tylko trzy, i nas trzy osoby, właścicielka ferajny, jej chłop i ja. on robił za czołowego z najbardziej statecznym panem koniem, ona szła za nim prowadząc smarkulę, a ja z tyłu z szaloną matką tej smarkuli. czegóż ona na tym uwiązie nie wyprawiała, ale przynajmniej nie wierzgnęła i nie kopnęła mnie, jak jej córunia tę moją przyjaciółkę...

to są bardzo młode konie, dopiero zaczynają z jeźdźcami, a ta córka jest "z wpadki", chyba przy pierwszej owulacji smarkatej matki.

przyjaciółka kupiła dwa konie z ukrytym bonusem...
                                • stephanie.plum Re: Jak sie teraz wypada nosić? 26.02.23, 19:08
                                  długo myślałaś nad tym akademikiem?!

:~D

ale faktycznie, stateczną panią bym się nie określiła.

natomiast Ciebie wyobrażałam sobie w sumie podobnie do oryginału, tylko bardziej diaboliczną. mroczna, wrażliwa i groźna, jak Jessica Jones, już kiedyś to pisałam, a Ty na mnie naskoczyłaś, że podejrzewam Cię o problemy alkoholowe!

najfajniejsze zdjęcie jest to "z zezem", a Mieciu iście posągowy!!!
                                  • piataziuta Re: Jak sie teraz wypada nosić? 26.02.23, 19:57
                                    stephanie.plum napisała:

> długo myślałaś nad tym akademikiem?!
                                    >
                                    > :~D

Nie, ale w weekendy pracuję. Odpaliłam maila o 7, a usiadłam na dooopie, ok 12-13 i pewnie wtedy odpisałam.

> ale faktycznie, stateczną panią bym się nie określiła.

🤣
                                    Dobra, nie "stateczna". "Starsza". A Ty jesteś zwyczajnie młoda. big_grin Wyglądasz na trzydzieści parę, a wydawało mi się, że jesteś dobrze po 40stce.

> natomiast Ciebie wyobrażałam sobie w sumie podobnie do oryginału, tylko bardzie
                                    > j diaboliczną. mroczna, wrażliwa i groźna, jak Jessica Jones, już kiedyś to pis
                                    > ałam, a Ty na mnie naskoczyłaś, że podejrzewam Cię o problemy alkoholowe!

Bo Jessica Jones to sponiewierana problemami, mściwa alkoholiczka - widziałam ten serial. 🤷
                                    Połowa jej problemów to bycie skrzywdzoną, druga połowa alkohol. Mrok i żarty to entourage. O mrok Ci pewnie chodziło, ale ja nie mam nawet w połowie takiego. 🤷

> najfajniejsze zdjęcie jest to "z zezem", a Mieciu iście posągowy!!!

na wszystkich rozmazanych zdjęciach dobrze wychodzę! 🤣
                                    • stephanie.plum Re: Jak sie teraz wypada nosić? 26.02.23, 20:08
                                      1. mam 47 lat, na "starszość" jeszcze czas!
                                      2. jeśli chodzi o Jessikę, to miałam na myśli przede wszystkim urodę aktorki, może sposób bycia, jakoś nie wgłębiłam się w fabułę zbytnio, więc porównanie nie dotyczy jej losów.
                                      3. masz fajną minę na tym zdjęciu.
    • summerland Re: Jak sie teraz wypada nosić? 25.02.23, 22:25
      Ja kupilam pierwsze jegginsy 🙈
      Chyba tez jestem do tylu
    • shmu Re: Jak sie teraz wypada nosić? 26.02.23, 21:01
      Ja Ci powiem, co kupiłam sobie ostatnio (w ciągu 2 lat) i wydaje mi się, że jest nadal w trendach.
      - mom jeans - wybrałam coś z dość dopasowana nogawka, i długością zakrywająca kostkę, bo trend na za krótkie spodnie bardzo mnie wnerwia. Noszę to z dość dopasowanymi kolorowymi golfami z bawełny. Zaletą tych spodni jest to, że świetnie zakrywają brzuszek (jeśli ktoś odczuwa potrzebę zakrywania)
      - szerokie materiałowe spodnie dopasowane na gorze. Jeszcze nie założyłam, bo są dość cienkie, ale będę nosić albo z t-shirtem i sneakersami, albo z koszula i obcasem.
      - sztruksy chinosy, niestety w długości ,,woda w piwnicy"
      - marynarkę do półowy biodra, elastyczna
      - mam słabość do plisowanych spódnic w ciągu ostatnich 3 lat kupiłam 5 i w zasadzie noszę zawsze latem, zmieniając kolory, i jedna w zimie, bo jest ze sztucznej kremowej skóry.
      - bluzę misia - jest dość prosta, ale ciepła i miło się na nią patrzy.
      - botki typu biker shoes, zaczynam się przekonywać do grubych podeszw
      - kilka bluzek z lekko bufiastymi rękawkami
      - gruby wełniany sweter z golfem do plisowanych spódnic i bikerow.
      Kupuję ciuchy w mocnych kolorach: indygo, zielonym, różowym, po tym jak odkryłam swoją paletę. To na prawdę dużo zmienia i odświeża wygląd.
      Nie mam pojęcia o trendach włosowych, a makijaż co najwyżej delikatny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka