Dodaj do ulubionych

Posmak wakacji

07.06.23, 14:29
W powietrzu czuć już zbliżające się wakacje! Weekend nad morzem zaraz rusza. Oceny w szkołach wystawione. Luzy.
Bardzo lubię tę część roku ☀️ a Wy?
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Posmak wakacji 07.06.23, 14:32
      Kocham, bo mam pozytywne skojarzenia i miłe wspomnienia smile. Owoce, kwiaty, zielono, pieknie. Poza tym 4 dni relaksu przede mną. Nawet kieckę w marynarskie paski dziś założyłam dla uczczenia letniego sezonu.
      • little_fish Re: Posmak wakacji 07.06.23, 14:37
        Brawo Ty - letni sezon należy czcić ☀️🌊
      • maleficent6 Re: Posmak wakacji 07.06.23, 15:20
        Tak bez zdjęcia?
        • daniela34 Re: Posmak wakacji 07.06.23, 15:23
          Już zdjęłam wink ale mogę wrzucić zdjecie na dowod, że wczoraj ubrałam się w swoją filiżankę 🙃🙃🙃
          • maleficent6 Re: Posmak wakacji 07.06.23, 15:37
            Bardzo fajna filiżanka 😁
          • asia_i_p Re: Posmak wakacji 07.06.23, 17:35
            To ta nowa kolekcja Medicine?
            • daniela34 Re: Posmak wakacji 07.06.23, 17:37
              Tak. Kolekcja "Ceramika Włocławek." To w ogóle nie jest moj styl (mówię o fasonie), ale tę bluzkę musiałam mieć 😁
    • chococaffe Re: Posmak wakacji 07.06.23, 14:37
      Umiarkowanie. Przypomina mi, że mam co raz mniej czasu, żeby się gdzieś wyrwać przed wakacjami szkolnymi.

Wielkim pocieszeniem są owoce i warzywa
    • sabina211 Re: Posmak wakacji 07.06.23, 15:03
      U mojej córki (LO w W-wie) nie ma nawet wszystkich ocen proponowanych - mają być do północy dziś. W pn. córka ma dwa sprawdziany (ostatnie przed wakacjami, ale z przedmiotów rozszerzonych i u niej decydujące o ocenie, a jej na ocenach zależy do przesady...) Z wystawionych ocen i przedwakacyjnego spokoju będzie się cieszyć 15-16.06. Mały (2 kl.SP) też jeszcze bez oceny opisowej, ale to raczej formalność.Też bardzo lubię czerwiec, ale do luzu (również w mojej pracy) jeszcze trochę....Póki co długi weekend. Też dobrze.
      • little_fish Re: Posmak wakacji 07.06.23, 15:48
        Uuu, to późno, faktycznie. U mojego 8 klasisty dziś ostatnie oceny wskoczyły, więc długi weekend całkiem na luzie.
      • la_mujer75 Re: Posmak wakacji 08.06.23, 07:23
        U nas Młodszy ma jeszcze dwa sprawdziany do napisania w przyszłym tygodniusad Też ze swoich rozszerzeń. Na szczęście jeden to angielski, więc nie musi się za bardzo uczyć. Wczoraj pisał sprawdzian z polskiego. A bardzo zmeczony jest po tym roku szkolnym.
    • heca7 Re: Posmak wakacji 07.06.23, 15:06
      U nas syn ma jeszcze klasówki z całego roku. Bo tak wymyśliła pani dyrektor. Ok, na razie matematyka dobrze mu poszła. Więc wakacji za bardzo nie czuje.
      Mogłoby popadać choć z pół dnia...a nie tylko żar się z nieba leje. W lecie przecież czasem pada...
      • simply_z Re: Posmak wakacji 07.06.23, 15:35
        Gdzie ty masz ten zar...?
        • chococaffe Re: Posmak wakacji 07.06.23, 15:43
          Warszawa
        • runny.babbit Re: Posmak wakacji 07.06.23, 15:50
          Centrum kraju od kilku dni. W cieniu. Ostatni deszczyk był 2 maja.
          • simply_z Re: Posmak wakacji 07.06.23, 16:01
            ok, poludnie pochmurno, ok 22 stopni
            • kropkacom Re: Posmak wakacji 07.06.23, 16:03
              Ogarnij, ze pogoda w różnych częściach europy jest różna.
    • slonko1335 Re: Posmak wakacji 07.06.23, 15:12
      Ooo tak. Wakacje dopiero się zaczną za ponad 2 tygodnie a już jakby były. Nastrój psuje tylko rekrutacja.
      • little_fish Re: Posmak wakacji 07.06.23, 15:50
        Staram się nie myśleć. Już teraz na nic wpływu nie mamy. Egzaminy napisane, oceny wystawione. Pozostaje czekać 😐
        • slonko1335 Re: Posmak wakacji 07.06.23, 16:20
          He, he mój niepokorny to może jeszcze coś odpalić i po zachowaniu bardzo dobrym wink
          • little_fish Re: Posmak wakacji 07.06.23, 16:25
            U mnie takie ryzyko było przy starszym. 😁 Młodszy grzeczny, ma zasłużone wzorowe.
            • slonko1335 Re: Posmak wakacji 07.06.23, 16:26
              To u mnie dokładnie odwrotnie. Starsza się śmieje, że ma tyle punktów na plus, że może przyjść do szkoly pijana i wszac bójkę a i tak jak jej za to punkty odejmą wyjdzie jej wzorowewink
              • little_fish Re: Posmak wakacji 07.06.23, 19:27
                Mojego punktów nie ma 😀
    • primula.alpicola Re: Posmak wakacji 07.06.23, 15:19
      Nie masz pojęcia jak mi dobrze w tym czerwcu💃🤩
      Chwilo trwaj.
      Pozdrowienia z leżaczka ode mnie i pysznej kawusi😝
    • maleficent6 Re: Posmak wakacji 07.06.23, 15:27
      Uwielbiam czerwiec! Uwielbiałam jako szkolniak i ponownie, odkąd mam ucznia w domu. Teraz już luz i niedługo wakacje 😁 pierwszy w tym roku wyjazd nad morze zaliczony, właśnie wróciłam 🏖️
      • igge Re: Posmak wakacji 07.06.23, 18:48
        Czerwiec kocham.
        I nie ma to nic wspólnego ze szkołą bo nie mam uczniów ani uczennic w domu.
    • marianna1960 Re: Posmak wakacji 07.06.23, 15:43
      Gdyby nie ten gorąc, upał i słońce...
      • bruy-ere Re: Posmak wakacji 07.06.23, 16:10
        Podpisuję się.
        Lubiłam lato bardziej przed nastaniem tych tropikalnych upałów.
    • kropkacom Re: Posmak wakacji 07.06.23, 15:57
      U nas pogoda raczej późno wiosenna niż letnia. Dużo pada. Soczysta zieleń...
    • ophelia78 Re: Posmak wakacji 07.06.23, 16:23
      Zależy.
      Jeśli nie mam wychowawstwa jest ok.
      Jeśli mam jest mniej ok bo sajgon z papierami; klasyfikacje, oceny z zachowania (upiorna czynności!), rady, nasiadowy....
      W tym roku mam wychowawstwo. W poniedziałek jadę z klasą na 5 dni na wycieczkę (nie wiem w jakiej pomroczności jasnej sobie to zrobilam) oraz syna w 8 klasie wiec rekrutacja.
      • brittaanna Re: Posmak wakacji 07.06.23, 19:55
        Super wychowawca z Ciebie smile
        U nas jeden dzień, z łaski na uciechę.
        • wiosennedni5 Re: Posmak wakacji 07.06.23, 22:49
          I wystarczy.
    • hanusinamama Re: Posmak wakacji 07.06.23, 16:27
      NIe lubię. W czerwcu mam zazwyczaj 3x tyle pracy co w pozostałe miesiące. Przed urlopami klienci muszą mieć pokończone projekty. Za to potem lipiec i sierpień laba
    • panna.nasturcja Re: Posmak wakacji 07.06.23, 16:33
      W powietrzu jest upał, zdecydowanie za duży by normalnie funkcjonować. Nie lubię.
    • asia_i_p Re: Posmak wakacji 07.06.23, 17:33
      Bardzo lubię, chyba nawet bardziej niż same wakacje, bo jeszcze wszystko jest możliwe. W ogóle chyba bardziej lubię punkty graniczne pór roku niż te pory roku w pełnym rozkwicie.
      • little_fish Re: Posmak wakacji 07.06.23, 19:28
        Mam tak samo 😊
        Bardzo lubię oczekiwanie na przyjemności...
    • princesswhitewolf Re: Posmak wakacji 07.06.23, 17:41
      Ma byc 30 C 🤮
    • kaki11 Re: Posmak wakacji 07.06.23, 17:52
      Lubię smile. Co prawda nie mam dzieci szkolnych i wystawiane ocen i zakończenia szkoły mnie nie przeczołgują, ale lubię to, że wreszcie robi się cieplej, ale że dopiero robi to te wszystkie aktywności którym sprzyja pogoda (rower, dojazd do roboty motocyklem, wyjście pierwszy raz w sezonie nad wodę czy na skałki) ale też pierwsze sezonowe truskawki czy czereśnie, lody z budki cieszą najbardziej.I że można się gdzieś spokojnie wyrwać trochę przed sezonem (w sumie w niedzielę wróciłam z wyjazdu w Izery) i ten urlop taki jeszcze nie całkiem sezonowy. Generalnie bardzo przyjemny okres . Chociaż ja też lubię każdy okres kiedy pogoda nie jest pluchowa
    • millli40 Re: Posmak wakacji 07.06.23, 19:21
      To moja ulubiona pora, czerwiec, te wszystkie kwiaty, piwonie moje ulubione, owoce, pierwsze truskawki, młoda kapusta ,ziemniaczki, wszystko to bardzo lubię, do tego zieleń jeszcze nie spalona słońcem, brak tłumów, bo jeszcze wakacje nie zaczęte i dużo weekendów przedłużonych, w które mogę gdzieś wyjechać chociaż blisko ale zawsze wyrwać się, a to moje jedyne wakacje, bo lipiec sierpień to da mnie największą harówka, więc o tej porze jaka jest czerwiec,zbieram siły i delektuje wszystkim dookoła.
    • leanne_paul_piper Re: Posmak wakacji 07.06.23, 20:23
      Nie, nie lubię lata. Nie lubię upałów w mieście. Nie lubię nieklimatycznych wieczorów, kiedy dopiero po 22 robi się ciemno. Nie lubię jeździć z włączoną klimatyzacją w samochodzie, a inaczej się nie da. Nie lubię tego, że moje libido szoruje po dnie.
      Więc cieszę się chociaż z tego, że zmieniamy biuro na nowe, gdzie będziemy mieć całe piętro wyłącznie dla siebie na nastym piętrze z widokiem na Łorsoł, gdzie będę mogła spędzać całe dnie w klimatyzowanych pomieszczeniach i na tarasie i jakoś to lato zleci. Byle do urlopu.
      A później przyjdzie klimatyczna jesień, którą kocham w Warszawie i zawsze muszę tutaj być (zjechać z Afryki), będę mogła nosić zamszowe botki i muszkieterki a moje libido poszybuje do niebotycznego poziomu wink.
    • przepio Re: Posmak wakacji 07.06.23, 20:26
      Jako ta, która pracuje w oświacie- wręcz kocham... Nawet bardziej drugą połowę maja, bo teraz mam poczucie, że szybko ten czas minie do urlopu i tak samo szybko miną wakacje... Teraz już nic mnie w pracy nie irytuje - ani rady, ani durne pomysły OP, ani dzieci.
    • 18lipcowa3 Re: Posmak wakacji 07.06.23, 20:30
      Ja też . Uwielbiam.
      Już od maja u mnie luzuje się w pracy i też u dzieci w szkole. Już mniej zajęć, długi dzien ,cieplo. Majówka , weekend Boże ciało, wycieczki szkolne, wyjazdy. Co chwila kogoś w domu nie ma.
      Potem wakacje. Uwielbiam ten czas.
    • nenia1 Re: Posmak wakacji 07.06.23, 23:15
      Bardzo lubię, lubię różne miesiące np. wrzesień, ale czerwiec chyba najbardziej. Najdłuższe dni, ciepło, ale jeszcze nie upalnie, bujnie zielono, coraz więcej świeżych pysznych owoców do jedzenia, ptaki odchowują młode, a przed nami jeszcze całe lato.
    • snakelilith Re: Posmak wakacji 07.06.23, 23:30
      Czerwiec byłby fajny, w tym roku po mokrej wiośnie nawet genialny, zieleń jest oszałamiająca, gdyby stęsknieni słońca i lata ludzie nie robili w mieście chaotycznego pyerdolnika jak przy stanie wyjątkowym. Te wszystkie grille, szybkie i głośne samochody po nocach, open air dyskoteki i hałasująca wieczorami młodzież po parkach. Dziś doszła do nas ta kropla zimnego powietrza i kilka razy w ciągu dnia trochę siąpiło. Wszyscy uzależnieni od słońca zniknęli i było cudownie spacerować w spokoju i deszczu. Niestety, w ciągu następnych dni znowu upały i ten upiorny suchy wschodni wiatr. Nienawidzę. Chcę wilgotnego i chłodnego powietrza znad Atlantyku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka