Dodaj do ulubionych

Kuchnia -co się u Was sprawdziło?

• andace Re: Kuchnia -co się u Was sprawdziło? 10.06.23, 20:47
      I dopasowanie wysokości blatów do wzrostu korzystających z kuchni, w PL mam blaty na wysokości 85 cm, w NL 97 cm (95 cm szafki i 2 cm blat) i różnica w wygodzie jest olbrzymia, dla mnie dużo wygodniej. Tak samo mam wyżej zamontowany blat na szafkach w łazienkach więc i wyżej są zamontowane umywalki.
      • bywalec2023 Re: Kuchnia -co się u Was sprawdziło? 11.06.23, 11:09
        A wzrost masz holenderski czy hiszpański?
        • bywalec2023 Re: Kuchnia -co się u Was sprawdziło? 11.06.23, 16:17
          Sprawdziłem i mam o 5 cm nizej niż NL ale o 10 cm wyżej niż PL smile
    • mandre_polo Re: Kuchnia -co się u Was sprawdziło? 11.06.23, 08:28
      Lodówka do zabudowy jest węższa niż wolnostojąca. Taka uwaga bo można być zaskoczonym po fakcie
      • b-b1 Re: Kuchnia -co się u Was sprawdziło? 11.06.23, 08:34
        mandre_polo napisał(a):

> Lodówka do zabudowy jest węższa niż wolnostojąca. Taka uwaga bo można być zasko
        > czonym po fakcie

Zabudowuję moją wolnostojącą - chyba ze padnie( co malo prawdopodobne).
        • mandre_polo Re: Kuchnia -co się u Was sprawdziło? 11.06.23, 10:57

Znajomi okleili swoją wolnostojąca kiedy zobaczyli ile utracą miejsca ale są rodziny które mało gotują więc do zabudowy im wystarczy. Jeśli ktoś dysponuje miejscem na oddzielną zamrażarkę to dobrym rozwiązaniem jest lodówka bez zamrażalnika np Elektrolux ma taką. Wtedy wszystko można włożyć: garnek i patelnię jednocześnie bez straty że inne produkty mus przekładać
          • samaasma Re: Kuchnia -co się u Was sprawdziło? 11.06.23, 13:19
            Akurat szukam lodówki i zauważyłam że te do zabudowy to jest tylko jeden jedyny typ :

albo z takim dziesięcio centymetrowy m zamrażalnikiem dla krasnoludków

albo z takim zamrażalnikiem z trzema szufladami gdzie lodówka jest strasznie wysoko i trzeba by się do niej wspinać na linie

Czy może ktoś widział jakiś inny model coś pomiędzy????
            • bywalec2023 Re: Kuchnia -co się u Was sprawdziło? 11.06.23, 13:32
              Ja widziałem w zabudowie osobno lodowka a osobno zamrażarka (mogą stać obok siebie np)
            • eliszka25 Re: Kuchnia -co się u Was sprawdziło? 12.06.23, 01:17
              Mam lodówkę wielkości lodówko-zamrażarki, ale jest to sama lodówka. Zamiast trzech szuflad zamrażarki mam 2 pojemne szuflady na owoce i warzywa. Nie wiem, czy o coś takiego ci chodzi. Moja lodówka zamrażalnika nie ma wcale. Mam osobno dużą zamrażarkę.
              • samaasma Re: Kuchnia -co się u Was sprawdziło? 14.06.23, 16:05
                Ja mam też wielką osobną zamrażarka w pomieszczeniu gospodarczym ale jednak w kuchni przydaje się też zamrażalnik żeby coś mieć pod ręka

Ale oczywiście producenci muszą robić na złość
          • b-b1 Re: Kuchnia -co się u Was sprawdziło? 11.06.23, 13:31
            Kuchnia będzie spora, blat szerszy niż 60cm, wiec obudowa mojej lodówki ( przód)idealnie sie wpasuje, nic nie będzie wystawało, kilka cm tylko wiecej po bokach.
            Mam jeszcze drugą lodowke podobną wymiarami, i sie zastanawiałam, czy nie zrobic z lodówek side by side w obudowie🤣, ale wolę drugą w spiżarni.
      • ichi51e Re: Kuchnia -co się u Was sprawdziło? 11.06.23, 13:54
        Whirpool jaki jedyny ma większa lodówkę do zabudowy
    • gaskama Re: Kuchnia -co się u Was sprawdziło? 11.06.23, 20:12
      Syn. Uwielbia gotować. Robi żarcie jak w dobrych knajpach azjatyckich. Ale nie oddam
      • b-b1 Re: Kuchnia -co się u Was sprawdziło? 11.06.23, 20:23
        Wypożyczaj🤣
    • lodomeria Re: Kuchnia -co się u Was sprawdziło? 14.06.23, 15:36
      Chyba najnowszy standard w urządzaniu kuchni: appliance garage, czyli specjalna szafka na różne sprzęty, żeby nie stały na widoku.
    • mysiulek08 Re: Kuchnia -co się u Was sprawdziło? 14.06.23, 21:48
      nie czytajac watku dokladnie (za dlugi smile) doloze jeszcze jedna uwage, po tym jak szukalam czegosc w szafie kuchennej:

NIE rob za glebokich szaf/szafek, glebokosc 60cm jest klopotliwa cholernie, lubie 45cm
      • b-b1 Re: Kuchnia -co się u Was sprawdziło? 14.06.23, 22:34
        Jak na razie szafek na dole nie mam w planach tylko szuflady, juz nie chce na kolanach szukać szczescia/szczególnie jak ciężkie.
        • mysiulek08 Re: Kuchnia -co się u Was sprawdziło? 14.06.23, 22:58
          szuflady swoja droga (najlepsze rozwiazanie), tu akurat jestem mocno za, duze i glebokie tez, chodzi mi o stojaca 'szafe" mam takie 4, wys 2m, jedna jest wlasnie glebosci 60cm i jest niewygodna w uzywaniu, ale nie da wymienic bez kompletnego remontu kuchni, wiec musi byc, 3 kupilam gotowe, 45cm i to jest idealny rozmiar
          • b-b1 Re: Kuchnia -co się u Was sprawdziło? 15.06.23, 08:05
            Aaaa, słupek🤣-takiego z szafkami nie planuję w ogóle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka