Dodaj do ulubionych

Ulubiona czekolada

• magia Re: Ulubiona czekolada 02.07.23, 20:45
      Ritter Alpen Milk
      Cailler Milch
    • taje Re: Ulubiona czekolada 18.09.23, 14:14
      A ktoś pamięta mleczną czekoladę z bąbelkami powietrza w środku? Po przełamaniu wyglądała trochę jak czekoladowy plaster miodu, tylko drobniejszy. Z dzieciństwa pamiętam - w Pewexie się kupowało. O jak mi wtedy smakowała.
      • chococaffe Re: Ulubiona czekolada 18.09.23, 14:24
        Pamiętam i chyba cąły czas można ją kupić. Aero?
    • furiatka_wariatka Re: Ulubiona czekolada 18.09.23, 14:21
      Ja lubie gorzka czekoladę, czekoladki Wedla na sztuki, i wiśnie w czekoladzie Solidarnosci
    • marusia_ogoniok_102 Re: Ulubiona czekolada 18.09.23, 14:22
      Studencka mleczna z bakaliami!
      Także Wedel/milka karmelowa i biała, a ostatnio także gorzka, bo dorzucam ją do skyra z bananami i jest to moje ulubione śniadanie.
    • bywalec.hoteli Re: Ulubiona czekolada 18.09.23, 14:29
      Z dużymi całymi orzechami
    • igge Re: Ulubiona czekolada 18.09.23, 15:31
      Taka w żółtym opakowaniu duża. Mleczna i w przeróżnych smakach. Przywożona ze Szwecji ale w Ikei też jest .
      • skat_0 Re: Ulubiona czekolada 18.09.23, 19:44
        Marabou 😋
    • asia_i_p Re: Ulubiona czekolada 18.09.23, 18:34
      1. Ciasto czekoladowe z McDonalda. Wszelkie inne gęste, kremowe i mocno czekoladowe.
      2. Niemiecka Kaffee Sahne.
      3. Trufle czarne, ale tylko Odry, te stare czarne, żadnych eleganckich podróbek.
      4. Beczułki wedlowskie i takie pisanki, nie znam producenta, napełniane likierem. Generalnie połączenie mlecznej czekolady z likierem alkoholowym.
      5. Truskawkowa Wedla.
    • engine8t Re: Ulubiona czekolada 18.09.23, 20:05
      Lindt 80-85%
    • princesswhitewolf Re: Ulubiona czekolada 18.09.23, 20:05
      >Ematki, które tylko marcheweczki w słupki i zieloną herbatę bez cukru proszone są o niewpisywanie się w tym wątku wink

Ty paskudo leee sad a juz sie chcialam pomadrzyc a ty mi nie dajesz.
    • ardzuna Re: Ulubiona czekolada 18.09.23, 21:01
      Terravita Nuts Czekolada gorzka z orzechami laskowymi, o taka
      • ardzuna Re: Ulubiona czekolada 18.09.23, 21:01
        Trochę za duża wyszła sad((((
    • taki-sobie-nick Re: Ulubiona czekolada 19.09.23, 00:36
      Z orzechami i rodzynkami.
    • zalamana_50 Re: Ulubiona czekolada 19.09.23, 05:59
      Wszystko kokosowe, w każdej postaci.
    • volta2 Re: Ulubiona czekolada 19.09.23, 09:14
      Najbardziej to lubiłam orzechy laskowe w czekoladzie milky ale od 15 lat już ich nie widziałam nigdzie, innych marek są niezjadliwe. Poza tym klasycznie, Milka mleczna z orzechami, nusscośtam czyli czekolada z okienkiem, wedla z orzechami mleczna. Resztę zjem ale bez szczególnego zachwytu. Najbardziej nie lubię lindta i merci, a niestety jest to mi najczęściej wręczana czekolada w ramach podziękowania od osób, które mnie nie znają. Stąd wiem, że nie lubię, bo tak to bym nawet nie wiedziała że to takie niedobre.
      Z wyrobów niszowych kiedyś koło domu miałam.szwajcarską piekarnie i tam sprzedawali śliwki w czekoladzie. Czegoś tak fantastycznie pysznego w tej kategorii nigdy wcześniej ani nigdy potem już nie jadłam. Dobrze, że się zamknęli, bo bankructwo gwarantowane, i nadwaga większa niż ustawa przewiduje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka