Dodaj do ulubionych

Powtarzające się wątki

28.08.23, 20:33
Trochę czasu już na emamie spędziłam I mam wrażenie, że jest sporo "problemów", które są regularnie tu dyskutowane. Dzisiejszy bumerang to siadanie w toaletach publicznych, potencjal humorystyczny jest. A jakie są wasze ulubione tematy, które wracają jak bumerangi?
Obserwuj wątek
    • borsuczyca.klusek Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 20:38
      Co ile zmieniacie pościel/pierzecie ręczniki/wymieniacie ścierki w kuchni.
      Nie dość, że wraca jak bumerang to jeszcze prawie zawsze ma potencjał jatkowy. Ostatnio przy takim wątku ujawniła się frakcja wyższości osób bezdywanikowych nad posiadaczami takowych 🙄
      • wuchtaludzi Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 20:44
        Oj, ja jak czytam te wątki, to czuję się jak brudas, więc szybko zamykam smile Ale zawsze mnie zastanawia jak bardzo zorganizowanym trzeba być, żeby wiedzieć, że właśnie minął tydzień i trzeba zmienić ręczniki, a we wtorek minie 5 dni i trzeba zmienić prześcieradło 🤔
        • marta.graca Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 20:50
          Ja wymieniam wszystko w soboty smile
          • chatgris01 Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 20:51
            marta.graca napisała:

> Ja wymieniam wszystko w soboty smile
            >

Razem pisałyśmy! big_grin
        • chatgris01 Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 20:50
          wuchtaludzi napisała:

> Ale
          > zawsze mnie zastanawia jak bardzo zorganizowanym trzeba być, żeby wiedzieć, że
          > właśnie minął tydzień i trzeba zmienić ręczniki,

???
          Wystarczy zawsze je zmieniać w ten sam dzień tygodnia, przecież z reguły się wie, że właśnie jest piątek czy sobota cool
          • wuchtaludzi Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 20:53
            No ale to tak wszystko na raz w ten sam dzień? Czy jedna sobota ręczniki, kolejna pościel itd.?
            • wuchtaludzi Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 20:54
              Dobra cofam, bo wyjdzie na to, że nie zmieniam co tydzień 😂
              • chatgris01 Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 20:57
                Jak ktoś zmienia co tydzień, to raczej w ten sam dzień, bo to się przecież przeważnie pierze razem (pościel z ręcznikami znaczy).
                • zerlinda Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 21:14
                  Nigdy nie piorę razem. Osobno pościel i osobno ręczniki.
                  • jolie Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 21:19
                    Ja też. Ale ja mam sporo ręczników, bo jest nas pięcioro, zatem jest wsad.
                  • chatgris01 Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 21:23
                    Bo to zależy, jaka pościel i jakie ręczniki. Ja mam wszystko białe, z lnu i bawełny, więc piorę razem, i chyba większość pierze razem, bo na ogół używany program, temperatura oraz środek do prania pasują do obu. Jak bardzo się różnią kolorem i/lub materiałem, to wtedy oczywiście mus osobno.
        • jolie Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 20:51
          Czy ręcznik, czy prześcieradło to przecież widać, kiedy trzeba zmienić, tydzień wystarczy, żeby były nieświeże.
          • wuchtaludzi Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 20:59
            No tak, ja właśnie zmieniam jak widać, ale nie mam pojęcia ile dni minęło od ostatniej zmiany
        • mayaalex Re: Powtarzające się wątki 29.08.23, 14:43
          Ja zawsze zmieniam w weekend i od razu wrzucam do pralki bo w weekend mam tanszy prad smile
          • wuchtaludzi Re: Powtarzające się wątki 29.08.23, 17:14
            No dobra, dobra, czyli sobotnie porządki rządzą smile Ja w weekendy palcem nie tykam obowiązków. Moja mama każdą sobotę zaczynała od sprzątania, co mi obrzydzalo każdy początek weekendu i sobie obiecałam, że w moim domu weekend będzie święty. I jakoś nie trudno mi tego słowa dotrzymać smile
      • ursydia Re: Powtarzające się wątki 29.08.23, 18:27
        co???? Co jest złego w dywanikach ja się pytam?
        Mam 18.
        • szarmszejk123 Re: Powtarzające się wątki 29.08.23, 18:29
          W łazience???? Wytapetowalas dywanikami?
          • ursydia Re: Powtarzające się wątki 29.08.23, 18:35
            😅
            Niieno, na zmianę mam bo często zmieniamwink
    • alterego72 Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 20:44
      Moim faworytem tematycznym jest "dlaczego ateiści obchodzą Boże Narodzenie".
    • auksencja15 Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 21:00
      Mój coroczny faworyt: podrzucanie starych ludzi do szpitala na święta przez niewdzięczna rodzine
      • wuchtaludzi Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 21:02
        O kurde, na takie wątki jeszcze nie natrafiłam.
        • trampki-w-kwiatki Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 21:11
          Są, co roku. Zaraz obok "u kogo choinka już stoi?" 😂
          • rzymska-bogini Re: Powtarzające się wątki 29.08.23, 01:06
            A tu z kolei licytacja u kogo wcześniej. Był już zdaje się koniec listopada ostatnio ☹️
            • jkl13 Re: Powtarzające się wątki 29.08.23, 08:30
              Nie rozumiem, dlaczego cię to smuci. Nie powiem ci, kiedy u mnie stoi ubrana już choinka, poczekam na stosowny wątek bliżej listopada, ale dlaczego smuci cię pora ubierania choinki przez przypadkową obcą osobę w przypadkowym domu, do którego nigdy nie trafisz?
      • bene_gesserit Re: Powtarzające się wątki 29.08.23, 18:35
        auksencja15 napisała:

> Mój coroczny faworyt: podrzucanie starych ludzi do szpitala na święta przez ni
        > ewdzięczna rodzine

Niebo, udział w nich to jak kopanie leżącego. Zawsze sobie obiecuje, że nie będę rytualnie uczestniczyć, i zawsze się udzielam.

#podłaźniczki
    • em_em71 Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 21:11
      Co na obiad, co na imprezę, co na święta, co na ...
      Jaki plecak/odkurzacz/pralka/zmywarka
      Zasady/terminy rekrutacji
      Gdzie zjeść w Wawie/Wroclawiu/Krakowie/3mieście
      Jak dojechać z dworca na lotnisko
      Jaka walizka przejdzie w tanich liniach/ jak się spakować
      Kto ma rację i dlaczego szwagierka/teściowa/koleżanka nie
    • kk345 Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 21:20
      Prysznic rano czy wieczorem, czytaj : idziecie śmierdzące dość, czy do pracy? Opcjonalnie: kto jest fleją i nie kąpie się rano i wieczorem?
      • wuchtaludzi Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 21:29
        Ciekawa jestem czy wygrywa frakcja poranna czy wieczorna.
        • kk345 Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 21:36
          Żadna, to bitwa z góry skazana na klęskę
          • chatgris01 Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 21:39
            kk345 napisała:

> Żadna, to bitwa z góry skazana na klęskę

Ale jatki bywają wyjątkowo soczyste big_grin
        • jolie Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 21:38
          Muszę to napisać - absolutnie zawsze dziwi mnie frakcja prysznicowa 'tylko rano'. No nie mieści się w moim pejzażu wewnętrznym.
          • chatgris01 Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 21:41
            No ale tam większość tej frakcji chyba wspominała, że choć pełny prysznic tylko rano, to wieczorem się myją? Włącznie z podmyciem, pachami i stopami.
            • wuchtaludzi Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 21:51
              To się w sumie łączy z niedawnym wątkiem czy seks tylko po myciu smile
            • kk345 Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 22:12
              Szybciej chyba wziąć prysznic, niż tak myć punktowo kolejne obszary... ale ja sie nie znam big_grin
              • chatgris01 Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 22:17
                Tam chyba głównie chodziło o problemy z suchą skórą (AZS i podobne)

No i z bidetem jednak szybciej, niż z prysznicem tongue_out
                • kk345 Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 23:01
                  chatgris01 napisała:

> No i z bidetem jednak szybciej, niż z prysznicem tongue_out
                  >
                  Ale pachy? big_grin
                  • chatgris01 Re: Powtarzające się wątki 29.08.23, 12:53
                    Pachy nad umywalką, z gąbką lub rękawicą frotte.
            • jolie Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 22:24
              Jesteś pewna? Bo ja nie...
              • chatgris01 Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 22:41
                No pamiętam, że było sporo takich wypowiedzi (ale nie twierdzę, że wszyscy).
                • rzymska-bogini Re: Powtarzające się wątki 29.08.23, 01:07
                  Były już nie zmianami o trzech prysznicach dziennie!
                  • rzymska-bogini Re: Powtarzające się wątki 29.08.23, 01:08
                    *wzmianki
                  • chatgris01 Re: Powtarzające się wątki 29.08.23, 12:55
                    Wzmianki to były chyba i o pięciu big_grin (ale tylko przy ekstremalnych upałach, i bardziej jako schłodzenie niż mycie-ale jednak).
        • kropkaa Re: Powtarzające się wątki 29.08.23, 17:18
          Zawsze ujawnia się frakcja rano i wieczorem oraz dołącza pod frakcja, 3 - 4 razy dziennie, bo jeszcze siłownia i w ogóle lubię spędzać życie pod prysznicem.
    • samaasma Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 21:20
      Piernik zagrażający lodówkę który smakuje jak ten z biedronki
      I suszarki szarpiące ubrania
      Balkony ze sztucznym bluszczem
      • trzydziestolatka80 Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 21:30
        Sztuczny bluszcz, w ogóle sztuczne kwiaty to kicz okrutny.
        • majenkirr Re: Powtarzające się wątki 29.08.23, 01:00
          Ale to fakt 😏
        • rzymska-bogini Re: Powtarzające się wątki 29.08.23, 01:09
          Niektórzy lubują się w kiczu.
    • abecadlowa1 Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 22:55
      Najbardziej lubię wątki zaczynające się od słów: jestem stałą forumką, piszę pod jednorazowym nickiem.
      • wuchtaludzi Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 23:07
        Tam jest zazwyczaj napisane, że czytam was od dawna smile
      • borsuczyca.klusek Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 23:11
        Dobre są też takie o enigmatycznych tytułach typu "taka sytuacja" albo "co byście zrobiły"...
        • wuchtaludzi Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 23:16
          I spadki! Ja uwielbiam wątki o spadkach, bo o tym czytam tylko na emamie.
          • borsuczyca.klusek Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 23:19
            Mnie spadki jakoś dołują 😔
            • wuchtaludzi Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 23:45
              Ale dołują bo ktoś umarł czy dlatego, że też chcesz spadek? Z tego drugiego mnie te wątki wyleczyły - spadek = wielka kłótnia wszystkich ze wszystkimi. Włącznie z forumkami. Po co mi to smile
              • borsuczyca.klusek Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 23:55
                Sama jestem jedynaczką, ale od zawsze dołują mnie historie, że ktoś był niekochanym, pomijanym dzieckiem podczas gdy rodzeństwo było faworyzowane. Po prostu w moim pejzażu wewnętrznym nie mieści się, że jedno dziecko można ostentacyjnie wykluczyć i emocjonalnie, i finansowo.
    • al_sahra Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 23:41
      Ogólnie wątki “konsumpcyjne”.

O wydawaniu pieniędzy na ubrania i akcesoria (najtańsze ubrania i torebki są dokładnie takie same jak te od znanych projektantów, bo jedne i drugie są robione w tej samej fabryce w Chinach).

O tym, że zawsze można poznać, czy ktoś farbuje włosy, używa lakieru hybrydowego, miał botoks czy jakąkolwiek interwencję chirurgiczną.

O suszarkach do ubrań (których posiadanie jest bez sensu, bo najlepsze są prześcieradła suszone na dworze, pachnące łąką i wiatrem).

O piciu wina do obiadu (osoba, która wypije kieliszek wina przy dziecku jest alkoholikiem, jak również osoba, która kiedyś coś piła, a teraz wcale nie pije, bo np. jest w ciąży).

O rozplanowaniu domu (jedna kondygnacja czy dwie, łazienka en suite z sypialni czy też z wejściem od korytarza).

Pani do sprzątania.

Używanie/nie używanie kart kredytowych.

Takie właśnie wątki forumek bym chciała najbardziej przeczytać.
      • princesswhitewolf Re: Powtarzające się wątki 29.08.23, 00:04
        A o szczotce klozetowej w zmywarce to zapomnialas!
        • al_sahra Re: Powtarzające się wątki 29.08.23, 14:27
          princesswhitewolf napisała:

> A o szczotce klozetowej w zmywarce to zapomnialas!

Zdecydowanie nie należy do moich ulubionych tematów.
      • al_sahra Re: Powtarzające się wątki 29.08.23, 19:29
        Jeszcze mi się przypomniało - wątki o życiu w USA. Jeszcze się taki nie pojawił, w którym nie byłoby przynajmniej jednej bzdury.
    • starczy_tego Re: Powtarzające się wątki 28.08.23, 23:45
      Ja czytam z lubością wątki o alimentach, kwestiach ex-next, opiece nad dziećmi itd. Takie wątki maja wielki potencjał jatkogenny
      • rosapulchra-0 Re: Powtarzające się wątki 29.08.23, 01:33
        Wystarczy, że ja założę wątek i wcale nie musi być o chorobach, żeby jatka błyskawicznie powstała big_grin
    • waleria_bb Re: Powtarzające się wątki 29.08.23, 09:01
      Tego jest sporo.
      Co przygotować na obiad/imprezę?
      Wolny facet koło 40- czy istnieje taki gatunek? Czy kobieta koło 40 jest skazana tylko na opdady atomowe? Wałkowane w 100 wariantach.
      Palenie na balkonie i palacze w miejscach publicznych.
    • mayaalex Re: Powtarzające się wątki 29.08.23, 14:48
      najbardziej lubie o kosmetykach, wszystkiego nie jestem w stanie zastosowac ale sporo sie nauczylam/odkrylam dzieki ematce kilka naprawdę dobrych kremow/kosmetykow
      i co na obiad - jeszcze chyba nigdy niczego z ematki nie ugotowalam ale czytam te watki z przyjemnoscia i zawsze mam ochote cos podobnego zrobic (ale jestem noga w kuchni wiec ostatecznie zapal jakos mi mija).
      • szarmszejk123 Re: Powtarzające się wątki 29.08.23, 17:58
        Ja, jeśli chodzi o jedzenie, to z forum ( ale nie pamiętam, czy z ematki czy może z magla? 🤔) znam pyry z gzikiem:p wcześniej nie znałam :p
    • bi_scotti Re: Powtarzające się wątki 29.08.23, 17:46
      Well .. the time is coming wiec classic "czy emigranci powinni miec prawo udzialu w wyborach?" - az jestem zdziwiona, ze jeszcze sie nic nie pojawilo a propos tongue_out
      Poza tym perwersyjna przyjemnosc sprawia mi czytanie wszelkich wykladow ex cathedra/z soapbox w jakimkolwiek temacie "skoro ja/moj Wujek Elemelek/Kolezanka Pluskiewka moga, to reszta swiata tez musi moc" badz odwrotnie "skoro moja Ciocia Bzciucia/moj maz Bingus/moja znajoma Bezogona nie moze, to reszta swiata tez nie moze" - czasem sie wkrece, bo takie watki dzialaja na mnie jak urokliwe swamps, w ktore sie wchodzi za nenufarami a potem zapada po uda wink
      No i podroze - nawet najfajniesze watki maja czesto (zawsze?) odnoge o wyzszosci swiatwielkiejnocy nad swietamibozegonarodzenia czyli o tym, ze kazdy jadacy do all inclusive nie wie, co to "prawdziwe" wakacje lub odwrotnie, ktokolwiek jedzie pod namiot to bida z nedza i w ogole lowlife/patologia etc. etc. etc. big_grin Zawsze ten sam problem wahadla ale na pewno generujacy duuuuzo wpisow wink Cheers.
    • bene_gesserit Re: Powtarzające się wątki 29.08.23, 18:32
      Które buty/ torba. Wiadomo, że każda z forumek będzie miała nakswojsze zdanie i nic z tego nie wyniknie dla autorki. Bo niby co.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka