piataziuta 11.10.23, 09:49 Co słychać? Druga kawka wypita? U mnie na obiat chyba ryba. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rosapulchra-0 Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 09:53 Uu! Ktoś się byczy na urlopie Odpoczywaj zatem! Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 10:11 Urlop jednodniowy - też dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 09:53 Znowu dyskryminacja brzydkich 😒 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 10:10 O ale mogę zapodać zabawę pod tytułem znajdź na zdjęciu wiewiórkę: Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 11:10 To dla mnie ten wiewiór? Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 12:01 Żałuję, że nie miałam lepszego aparatu. Dranie zasuwają w jedną i drugą stronę ogałacając drzewa ze wszystkich orzechów 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 09:59 W drodze na czynności i w prokuraturze (lastryko oryginalne jak talala). Stara Nowa Huta Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 10:08 Pacz pani, ja coś podobnego odkryłam u mnie w domu pod dwoma warstwami późniejszych podłóg:p A odkryłam to po rozwaleniu ściany, za którą była wolna przestrzeń i ... druga, oryginalna ściana, jeszcze z resztkami starej, pożółkłej tapety i resztkami kafelków. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 10:34 W Polsce moda na lastryko wraca. Niestety na drugim piętrze budynku prokuratury położyli płytki. A ja czekam na zgodę na widzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 10:38 Gdyby to nie był mój dom, to ja bym chętnie wydobyła to lastryko, jestem ciekawa jak to się zachowało tam pod spodem. Ale że dom jest mój, to tego nie zrobię 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 10:42 Mąż mi w ogóle powiedział, że mam natychmiast przestać demolować, czas zacząć robić coś konstruktywnego 😂 No więc lastryko musi pozostać pogrzebane. Kiedyś jakiś archeolog będzie bluźnił na nas, naszych poprzedników i wszystkie te warstwy 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 13:17 Te kwiatki po prawej to tapeta? Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 10:03 U mnie morze słychać. Kawki nie piję, zaraz zrobię sobie herbatę. Na obiad melon, burrata, san daniele, pomidorki, ciabatta i dolce sardo. Na kolację, to zależy do jakiej restauracji trafimy. Odpowiedz Link Zgłoś
abasia0 Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 10:10 Zaraz zmierzam po zaświadczenie do głosowania bo też wyjazd mi się trafił. Pozdrów morze ode mnie 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 10:48 Hej, a w ogóle to jak tam pieczony doktor? Piekliscie w końcu czy nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 11:56 W końcu nie piekliśmy. Mieliśmy zamiar umawiać się z dziadkiem, ale trafiliśmy w niedzielę w Cagliari do restauracji, gdzie serwowali tego doktora i mąż popsuł zabawę, bo zamówili sobie z chłopakami. W związku z tym raczej już nie będziemy piekli 😔 Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 12:06 Ja wybrałam żeberka jagnięce i na całe szczęście, bo porcja prosiaka była mega ogromna. Mężowi smakował, chłopaki nie dali rady zjeść całego, ale ogólnie zadowoleni byli. Na zdjęciu tego tak nie widać, ale ta decha jest wielka. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 12:07 Fajnie, że zadowoleni, ale trochę szkoda, że jednak nie piekliscie. To taki trochę rytuał jest Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 12:14 No domyślam się. Poza tym to jednak inaczej, jak się samemu upiecze, ale na Sardynię jeszcze wrócimy, to może kiedyś uda się upiec albo chociaż podpatrzeć, jak pieką. Odpowiedz Link Zgłoś
ggrr.ruu Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 10:09 Wstałam o 5, zdążyłam popracować w domu, odprowadzić dzieci do przedszkola, wypić drugą kawę w kawiarni, popracować i teraz dotarłam do fryzjera odrosty zrobić. Na obiad nie wiem co, ale dzisiaj dzień treningowy to pewnie tortilla z kurczakiem i warzywami. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 19:23 A co na obiad (przykładowo) w dzień nietreningowy? Odpowiedz Link Zgłoś
ggrr.ruu Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 12.10.23, 06:41 Na przykład kurczak z ziemniakami i warzywami, taki klasyk. Choć ostatnio zamiast surówki zrobiłam kurczaka duszonego z pieczarkami. Albo kaszotto. A jak mnie najdzie to pizza proteinowa. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 12.10.23, 07:18 Aa, czyli nie chodzi o makro, tylko czas przygotowania? Odpowiedz Link Zgłoś
ggrr.ruu Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 12.10.23, 07:33 Chodzi o makro, dla każdego posiłku mam policzone. I akurat mam w propozycjach od trenerki to kaszotto i kurczaka z ziemniakami, ale mogę wziąć makro i sama z kalkulatora sobie policzyć na przykład rybę pieczoną z warzywami. A czas przygotowania to dla mnie ma być zawsze jak najkrótszy, bo nie mam czasu na długie gotowanie. Teraz na nietreningowe śniadanie sobie machnę tosty francuskie Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 10:09 Ciemne ranki już, prawie dziś zaspałam. Młoda sobie grzecznie oglądała bajkę i nie raczyła nawet domagać się jedzenia, dopiero mąż mnie telefonem obudził o 8 😅 W związku z tym kawki wypiłam nawet trzy:p Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 10:12 o, u nas tez ciemno. Dobrze sie spi Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 10:15 Aż za dobrze 😅 Na szczęście szkoła blisko to w pół godziny się wyrobiłyśmy :p Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 10:10 Bez kawki Dzisiaj taka sytuacja 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 10:11 O, morze jest piekne o tej porze roku! Odpoczywaj i wdychaj drogocenny jod. U nas wlasnie trwa wymiana pieca gazowego, kominy juz wymienione, teraz podlaczenie pieca i juz. Nawet nie nabrudzili, marmurow nie zepsuli, moze bedzie ok. Od weekendu ma byc o 10 stopni mniej wiec piec sie przyda Do pracy ide pozniej, obiad mam juz gotowy (fasolka w pomidorach), siedze w necie i co chwile robie cos pozytecznego, na przyklad wlasnie kupilam bilety do PL na zime, jade z dziecmi na narty (albo na basen, zaleznie od pogody). Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 10:30 Ooo urlopik! Tak, właśnie dopijam drugą kawę, bo klasa pojechała na wycieczkę, więc mam godzinkę luzu. Na obiad ryż z kurczakiem i warzywami a'la chinszczyzna, z pastą curry i mlekiem kokosowym. Po obiedzie jadę popływać a potem na trening. Milusiego słonecznego dzionka, moje piękne 🌺🌞🥰 Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 18:38 Żaden urlop. Jednodniowy wypad na kajta. Już prawie koniec tej imprezy, ale i tak plus 200 do samopoczucia. P.S. Na zdj spodnie MKTP. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 18:40 Ooo, i jak się noszą? Rozmiar ok? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 18:52 Dzisiaj mam pierwszy raz na sobie. Bluza spoko - to xxs przypasowało mi właśnie niedużą długością (większość bluz mam minimum do połowy tyłka, a ta jest zgrabniejsza przy moim wzroście, a w barach luźna). Ale spodnie mają slaby fason jeśli się jest krótkonogą, dupiastą i udziastą panienką - mam ten model który nie ma gumki w kostce (nie było, szkoda), tylko rozszerza się ku dołowi. Mieciu kazał odesłać z dezaprobatą, ale nie mam zamiaru - jedne takie mogą być. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 19:07 Cóż, nie służą mojej figurze, ale są bardzo ciepłe. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 12.10.23, 07:35 No właśnie ja też wolę z gumką, bo w tych szerokich to nawet modelki dziwnie wyglądają. Za to kolor boski! Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 22:28 Alkohol widzę!!! To Ty już nie potrafisz się urlopować bez procentów??? (były tu takue wątki? Fajny kolor spodni. Skrot to Moj Kraj Taki Piękny? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 12.10.23, 05:03 homohominilupus napisała: > Alkohol widzę!!! > To Ty już nie potrafisz się urlopować bez procentów??? (były tu takue wątki? Potrafię, ale po co? > Fajny kolor spodni. > Skrot to Moj Kraj Taki Piękny? > Tak. A tak w ogóle to: pobudka wstaaać, koniom wody daaać! Kawę podano! ☕ Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 12.10.23, 07:36 Kawa!! Lecę do roboty, to wypiję drugą, niestety zimną. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 11:18 Właśnie wypita. Nie mam auta, musialam dziś jechać komunikacja i szczęśliwie po odprowadzeniu dziecka do szkoły zdążyłam na autobus. Bardzo fajny kierowca dziadek jechał. Opowiadał znajomemu pasażerowi, że ma 4 wnuków, że lubi dawać im prezenty, że wnuki są super i traktuje po równo, że może jak on zadba teraz o relacje, ro wnuki neda o nim pamietac w przyszłości. Normalnie jakby ematke czytal. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 11:51 Patrzcie jakie ładne pod samiuteńkim krakowskim sądem znalazlam Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 11:57 Dorodne, bardzo lubię kasztany. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 19:30 Jeszcze nie fruwiał. Szet dopiero. Odpowiedz Link Zgłoś
mariola233 Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 12:09 Witaj Piękna 🥰 ja właśnie szykuję się na rower,pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego dnia 🌻🌺🌷🌹⚘️ Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 14:55 Jakaś Ty szczuplutka, Mariolka. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 15:41 Ale gdzie posiała różowe laczki przecundej urody? 😢 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 12:28 Aktualizacja: kawa nr 3 wypita, akta "zapoznane," zezwolenie na widzenie z klientem uzyskane, poszłabym się do aresztu jeszcze dziś, żeby mieć z głowy, ale mam niearesztowy strój, więc nieeee. Na obiat mają być jakieś tajemnicze placki autorstwa mojego ojca (będą bardzo dobre albo niejadalne, tertium non datur), na śniadanie była porcja wczorajszej tarty z figami i capim serem. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 13:20 Jaki to jest (nie)aresztowy stroj?🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 13:24 W zasadzie każda sukienka/spódnica. Staram się do aresztu nie zakładać, zwłaszcza do krakowskiego, bo pokoje widzeń są na trasie, którą doprowadzają część więźniów do łaźni/do wyjścia itd. Ale nawet jak nie są "na trasie" to i tak unikam zakładania kiecek. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 12:45 gdzie tak nastrojowo? u mnie głęboki dół, który zaraz będę zakopywać. :~( Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 13:49 Trzymaj się Stefcia ❤️❤️ Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 14:14 Och, Stefa, życie to niefart (czasami) Będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 18:43 Trzymaj się! Za jakiś czas będzie lepiej i też nastrojowo! Odpowiedz Link Zgłoś
wisma_atria Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 13:03 Wróciłam niedawno ze spaceru. Małpy jak widać mają ludzi w kompletnym poważaniu. Na obiad łosoś Chinook z sałatką że szpinaku i truskawek. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 14:17 Pierwszy raz od dłuższego czasu wypiłam dzisiaj dwie kawy. Byłam na zakupach, upiekłam ciasteczka ze śliwkami i zrobiłam pieczarkową oraz duszone żeberka na obiad. A po obiedzie będę leżeć z książką i pachnieć. Pomału, bardzo pomału dochodzę do siebie po ciężkim zapaleniu zatok. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 14:52 U mnie morza brak, ale kawka i ptasiek się odliczyli 😌 Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 15:10 Słychać ujadanie psów sąsiedzkich , straszny jazgot dobiega z ulicy Właśnie dopijam drugą kawę. Nie mam chęci gotować, jak rzadko kiedy... 🥴 . Może leczo? Składniki mam, czasu nie mam (jeszcze kilka pilnych spraw załatwić muszę pilnie, i to dziś, bo to na serio jest pilne ) Tak, leczo szybko robi się, to może leczo. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 18:33 Trzeba było zamówić z dostawą! Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 15:56 Muzyczka na dziś! music.youtube.com/watch?v=dJqxQzxLbHM Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 16:32 po staremu, bez zmian zadna kawka, kubek 0,5 L czarnej herbaty wypity sniadanie na razie jem, o obiedzie pomysle pozniej no i foty, nie z dzisiaj wprawdzie, ale wulkany juz w wiosennej aurze Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 19:18 i to fota robiona byle jaka komorka a nie solidnym sprzetem, bo to spontaniczna przejazdzka byla Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 19:17 To Sardynia, prawda? Jak jest o tej porze sezonowej z wiatrem? Z aktualnego zdj wynika, że nie ma zbyt wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 22:19 To jest akurat zwykle pora, kiedy Sardynia staje się mekką kitesurferów. W ubiegłym tygodniu wiatr był cały czas. W tym jest trochę kiepsko, ale ogólnie październik i listopad są dobre wiatrowo. Zwłaszcza zachodnia cześć wyspy. Ten rok jakiś wyjątkowy jest. Wcześniej jak byliśmy, to zawsze wiało, często mocniej niż byśmy chcieli, a tym razem gdy zależy nam na wietrze, to aż tak nie wieje. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 19:14 jejku, ale masz ekstra. aż się czuję, jakbym tam była, gdy oglądam te zdjęcia, zaczynam głębiej oddychać. a tymczasem nie mam siły, by zwlec się i nakarmić dziadka. czy leżę jak byk? nie, siedzę i tłumaczę nowe zlecenie, ale powinnam się co najmniej rozdwoić, i w tym samym czasie pitrasić, nadzorować młodego i Bóg wie co jeszcze. dziś odmawiam współpracy. dość, że zakopałam psa metr pod ziemią. niech nikt ode mnie niczego nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 19:16 żeby nie było, że tylko biadolę: dzięki za fajne zdjęcia, szczerze, poprawiły mi nastrój!!! a woda, jaka? w sensie temperatury. wiem, że raczej macie pianki, ale tak pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 12.10.23, 16:42 woda była bardzo ciepła - podobnie jak rok temu - 14-15 stopni i powietrze też ciepłe o dziwo - nagły zwrot pogodowy fajnie było, szkoda, że tak krótko a Ty jak dzisiaj? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 13.10.23, 06:53 Trzymaj się się stef. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 19:19 Ściskam Cię - a uścisk mam mocny. Do jutra wytrzymasz. A jutro zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 22:47 Stephanie, bardzo mi przykro, trzymaj się.... Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Część piękne! 🌻🌼🌺🌹🌷🍀💐 11.10.23, 19:14 Co prawda z weekendu, ale miło bardzo było. Dzisiaj bez zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś