amsterdama 05.03.24, 06:47 Brzydka nazwa. Posiadacie? Jesteście zadowolone? Chcę kupić na prezent. Będę wdzięczna za polecenie firmy. Pozdrawiam. Miłego dnia. PS Do piątku niedaleko❤️ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amsterdama Re: Jajowar 05.03.24, 07:28 Tą osobą jest mój mąż, który nie umie sobie ugotować jajek na miękko. Zawsze mu wychodzą za miękkie lub za twarde. Pomyślałam, że Zając przyniesie mu jajowar ( auć 🙈). Odpowiedz Link Zgłoś
senin1 Re: Jajowar 05.03.24, 07:36 Ja tez chetnie poczytam o jajowarze, bo wprawdzie potrafie gotowac jajka na miekko, ale nie mam cierpliwosci stac nad garnkiem i czekac az woda zawrze. Zwykle sie zagapiam a jaja sie gotuja i gotuja. Poza tym, niektore jajowary maja funkcje 'poached eggs' i to mnie bardzo interesuje. Wychodza te jajka w koszulkach? ladnie wychodza? Chetnie sie dowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Jajowar 05.03.24, 08:00 Też nie stoję nad garnkiem. Włączam minutnik. Ale nad poached eggs już stoję bo tych trzeba pilnować. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Jajowar 05.03.24, 08:52 A to dlaczego? Ja mam garnek do poached i nie pilnuje. Minutnik tylko wlacze. Odpowiedz Link Zgłoś
motyla Re: Jajowar 05.03.24, 07:40 Mam od lat. Najtańszy kupiony przed świętami w promocji za 20 zł. Ja tez nie umiałam ugotować na miękko, teraz umiem i umieją moje dzieci, więc sukces. Fajne jest to, że możesz wstawić rano i iść się szykować- jak się ugotuje to woła. Wady: czasami jajko się wylewa z nieznanych mi przyczyn- może źle je przekłuwam... Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Jajowar 05.03.24, 07:49 Mam na 7 jajek z wyprzedaży w Lidlu za 25zl. Bardzo fajne urządzenie, stopni gotowania bardzo dużo ale trzeba samej na wyczucie testować która kropka jakim będzie stopniem miękkości Odpowiedz Link Zgłoś
purchawka2020 Re: Jajowar 05.03.24, 07:55 Mamy. Jest w naszym zestawie do wożenia na wakacje, razem z miniekspresem do kawy Krupsa. Sprawdza się znakomicie, również do podgrzewania parówek. Made in China. (Jeździmy w miejsca gdzie nic nie ma). Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Jajowar 05.03.24, 09:28 Lidlomiks ma funkcje gotowania jajek i wychodzą idealne. Miałam tez kukułcze jajo, które wrzuca się do garnka - tez działało. Ogólnie polecam, jest dużo łatwiej i zawsze wychodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Jajowar 05.03.24, 09:36 Mowisz o takim czerwonym plastiku w ksztalcie jaja ktore zmienia kolor i pokazuje kiedy maja byc ugotowane? Mam tu cos takiego ale wydaje mi sie to jakies podejrzane Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Jajowar 05.03.24, 10:05 Tak, właśnie o tym. Działa ok, ale trzeba trzymać z jajkami tj jeżeli są z lodowki, to kukułcze tez powinno być, inaczej trzeba troszkę dłużej przytrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Jajowar 05.03.24, 10:08 A ciekawe, tego nie robilam...musze wsadzic do lodowki Odpowiedz Link Zgłoś
aadrianka Re: Jajowar 05.03.24, 09:44 Posiadam, jakis prościutki model Clatronica, sprawdza się dobrze. W komplecie jest miarka na odpowiednią dla liczby jajek i stopnia ugotowania ilość wody. Odpowiedz Link Zgłoś
mandelis Re: Jajowar 05.03.24, 10:04 Ja bym sie nie ucieszyla, bo nie mialabym tego gdzie postawic w kuchni 2x2. Ale jesli maz bedzie zadowolony, to czemu nie Odpowiedz Link Zgłoś
zbytomia100 Re: Jajowar 05.03.24, 13:01 Mialam jakis zwykly i wyrzucilam. Wole nastawic minutnik, z tej maszynki ciagle wychodzily nie takie. Chyba trzeba sporo jaj przetestowac, by w koncu ogarnac, kiedy ma sie jajko i perfekcyjnej miekkosci. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Jajowar 05.03.24, 17:05 Ja bym nie chciała, nie lubię zbędnych gratów w kuchni. Garnek+alarm w tel wystarczą. Tak samo jak patelnia ele do naleśników, po co w sumie... Odpowiedz Link Zgłoś
slatynka85 Re: Jajowar 05.03.24, 18:13 scarlett74 napisała: > Ja bym nie chciała, nie lubię zbędnych gratów w kuchni. Garnek+alarm w tel wyst > arczą. Dokładnie Tak samo jak patelnia ele do naleśników, po co w sumie... Kupiłam idiotka, oszołomiona rabatem z Biedronki i jakoś chyba lepiej te nalesniki robiło się mi na zwykłej patelni. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Jajowar 05.03.24, 20:43 nie posiadam i nigdy mi nie brakowało jestem kuchenna gadzeciara, ale o tym nigdy nawet nie pomyslalam, autentycznie zbedny grat pod haslem egg timer na dowolnym smartfonie znajdziesz szereg aplikacji do gotowania jajek na dowolny stopien Odpowiedz Link Zgłoś