05.03.24, 06:47
Brzydka nazwa. Posiadacie? Jesteście zadowolone? Chcę kupić na prezent. Będę wdzięczna za polecenie firmy. Pozdrawiam. Miłego dnia. PS Do piątku niedaleko❤️
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Jajowar 05.03.24, 07:19
      A wiesz że ta osoba chce go dostać?
      • amsterdama Re: Jajowar 05.03.24, 07:28
        Tą osobą jest mój mąż, który nie umie sobie ugotować jajek na miękko. Zawsze mu wychodzą za miękkie lub za twarde. Pomyślałam, że Zając przyniesie mu jajowar ( auć 🙈).
        • senin1 Re: Jajowar 05.03.24, 07:36
          Ja tez chetnie poczytam o jajowarze, bo wprawdzie potrafie gotowac jajka na miekko, ale nie mam cierpliwosci stac nad garnkiem i czekac az woda zawrze. Zwykle sie zagapiam a jaja sie gotuja i gotuja. Poza tym, niektore jajowary maja funkcje 'poached eggs' i to mnie bardzo interesuje. Wychodza te jajka w koszulkach? ladnie wychodza? Chetnie sie dowiem.
          • sueellen Re: Jajowar 05.03.24, 08:00
            Też nie stoję nad garnkiem. Włączam minutnik. Ale nad poached eggs już stoję bo tych trzeba pilnować.
            • princesswhitewolf Re: Jajowar 05.03.24, 08:52
              A to dlaczego? Ja mam garnek do poached i nie pilnuje. Minutnik tylko wlacze.
    • motyla Re: Jajowar 05.03.24, 07:40
      Mam od lat. Najtańszy kupiony przed świętami w promocji za 20 zł. Ja tez nie umiałam ugotować na miękko, teraz umiem i umieją moje dzieci, więc sukces. Fajne jest to, że możesz wstawić rano i iść się szykować- jak się ugotuje to woła. Wady: czasami jajko się wylewa z nieznanych mi przyczyn- może źle je przekłuwam...
    • thea19 Re: Jajowar 05.03.24, 07:49
      Mam na 7 jajek z wyprzedaży w Lidlu za 25zl. Bardzo fajne urządzenie, stopni gotowania bardzo dużo ale trzeba samej na wyczucie testować która kropka jakim będzie stopniem miękkości
    • purchawka2020 Re: Jajowar 05.03.24, 07:55
      Mamy.
      Jest w naszym zestawie do wożenia na wakacje, razem z miniekspresem do kawy Krupsa.
      Sprawdza się znakomicie, również do podgrzewania parówek.
      Made in China.
      (Jeździmy w miejsca gdzie nic nie ma).
    • berdebul Re: Jajowar 05.03.24, 09:28
      Lidlomiks ma funkcje gotowania jajek i wychodzą idealne.
      Miałam tez kukułcze jajo, które wrzuca się do garnka - tez działało.
      Ogólnie polecam, jest dużo łatwiej i zawsze wychodzą.
      • princesswhitewolf Re: Jajowar 05.03.24, 09:36
        Mowisz o takim czerwonym plastiku w ksztalcie jaja ktore zmienia kolor i pokazuje kiedy maja byc ugotowane?

Mam tu cos takiego ale wydaje mi sie to jakies podejrzane
        • berdebul Re: Jajowar 05.03.24, 10:05
          Tak, właśnie o tym. Działa ok, ale trzeba trzymać z jajkami tj jeżeli są z lodowki, to kukułcze tez powinno być, inaczej trzeba troszkę dłużej przytrzymać.
          • princesswhitewolf Re: Jajowar 05.03.24, 10:08
            A ciekawe, tego nie robilam...musze wsadzic do lodowki
    • aadrianka Re: Jajowar 05.03.24, 09:44
      Posiadam, jakis prościutki model Clatronica, sprawdza się dobrze. W komplecie jest miarka na odpowiednią dla liczby jajek i stopnia ugotowania ilość wody.
    • mandelis Re: Jajowar 05.03.24, 10:04
      Ja bym sie nie ucieszyla, bo nie mialabym tego gdzie postawic w kuchni 2x2. Ale jesli maz bedzie zadowolony, to czemu nie smile
    • zbytomia100 Re: Jajowar 05.03.24, 13:01
      Mialam jakis zwykly i wyrzucilam. Wole nastawic minutnik, z tej maszynki ciagle wychodzily nie takie. Chyba trzeba sporo jaj przetestowac, by w koncu ogarnac, kiedy ma sie jajko i perfekcyjnej miekkosci.
    • slonko1335 Re: Jajowar 05.03.24, 13:20
      Mam, korzystam, kocham.
    • scarlett74 Re: Jajowar 05.03.24, 17:05
      Ja bym nie chciała, nie lubię zbędnych gratów w kuchni. Garnek+alarm w tel wystarczą. Tak samo jak patelnia ele do naleśników, po co w sumie...
      • slatynka85 Re: Jajowar 05.03.24, 18:13
        scarlett74 napisała:

> Ja bym nie chciała, nie lubię zbędnych gratów w kuchni. Garnek+alarm w tel wyst
        > arczą.
        Dokładnie

Tak samo jak patelnia ele do naleśników, po co w sumie...
        Kupiłam idiotka, oszołomiona rabatem z Biedronki i jakoś chyba lepiej te nalesniki robiło się mi na zwykłej patelni.
    • amsterdama Re: Jajowar 05.03.24, 20:38
      Dziękujęsmile
    • kotejka Re: Jajowar 05.03.24, 20:43
      nie posiadam i nigdy mi nie brakowało
      jestem kuchenna gadzeciara, ale o tym nigdy nawet nie pomyslalam,
      autentycznie zbedny grat smile
      pod haslem
      egg timer na dowolnym smartfonie znajdziesz szereg aplikacji do gotowania jajek na dowolny stopien smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka