anbete 08.03.24, 15:57 aby przez tzw trójkąt bermudzki ? Ktoś może leciał przez ten kawałek świata? Chodzi konkretnie o trójkąt bermudzki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
homohominilupus Re: Czy na Dominikanę nie leci się 08.03.24, 15:59 A co, wybierasz się jednak? A pisalas niedawno że tylko nad Bałtyk jeździsz. Odpowiedz Link Zgłoś
anbete Re: Czy na Dominikanę nie leci się 08.03.24, 16:07 Nie wybieram się bo stać mnie jedynie na Bałtyk. Ciekawa jestem wrażeń osób, które tam leciały. Odpowiedz Link Zgłoś
trzydziestolatka80 Re: Czy na Dominikanę nie leci się 08.03.24, 16:10 Leć na kanary, woda lazurowa i też bardzo ciepło , dużo palm, a lot o wiele krótszy. Odpowiedz Link Zgłoś
anbete Re: Czy na Dominikanę nie leci się 08.03.24, 16:12 Ale ocean zimny. Chciałabym wejść do wody o temperaturze zupy ale to tylko marzenie, które nigdy się nie spełni. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Czy na Dominikanę nie leci się 08.03.24, 16:27 Pociągiem do Chorwacji, albo tanie loty do Włoch. Bałtyk jest w uj drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
anbete Re: Czy na Dominikanę nie leci się 08.03.24, 16:32 Nad Bałtykiem biorę zawsze pokój ( bez kuchni). Hotele typu Primawera - nie na moją kieszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Czy na Dominikanę nie leci się 08.03.24, 17:21 Co wy z tym drogim Bałtykiem. Chyba ze mowicie o 5* hotelu w Sopocie. Co roku jestem 2 tygodnie i wychdozi mnie taniej niż tydzien w Chorwacji (podobne warunki lokalowe). Tak, w Chorwacji płaci się za pogodę pewniaka i ciepłe morze i ja to rozumiem ale po co pisac bzdury ze Bałtyk droższy? Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Czy na Dominikanę nie leci się 09.03.24, 06:18 Hanusina, zrob mi przysługę i powiedz, jak Bałtyk w standardzie Chorwacji wychodzi ci taniej. Mieszkam nad Bałtykiem całe życie i zawsze zastanawiam się, dlaczego ludzie tu jadą a nie nad ciepłe morze. Bo nad Bałtykiem jest bardzo drogo. Płacisz kupę kasy za bardzo niski standard, albo wory pieniedzy za standard wysoki. Ale zawsze masz zimne morze, frytki smażone na starym oleju i mrożoną rybę, a słońce widzisz tylko jak masz więcej szczęścia niż rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
anbete Re: Czy na Dominikanę nie leci się 09.03.24, 11:42 jkl13 napisała: > Hanusina, zrob mi przysługę i powiedz, jak Bałtyk w standardzie Chorwacji wycho > dzi ci taniej. Dla mnie Bałtyk jest tani: 1. wybieram pokój z łazienką bez kuchni ( nie hotel, nie apartament) 130x4 ( załóżmy że 4 noce) 2. Dojazd i powrót z mojego miejsca zamieszkania to 220 zł - pkp ic. 3. Nie stołuję się w restauracjach i barach, żyję na serkach wiejskich/owsiance itp. Tzn 4 doby zmieszczę w 1 tys zł. Tanio, prawda? Jak za piasek i słońce. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Czy na Dominikanę nie leci się 09.03.24, 12:26 Ale co to za wakacje, gdzie żyjesz na serkach wiejskich, po to żeby sobie posiedzieć na plaży (albo i nie, bo właśnie leje). Odpowiedz Link Zgłoś
anbete Re: Czy na Dominikanę nie leci się 09.03.24, 14:37 Zawsze lepsze to niż nic. Jeśli chodzi o pogodę to przeważnie przez 50% było słońce, drugie 50% to chmury i deszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Czy na Dominikanę nie leci się 08.03.24, 17:56 A Chorwacja niby tania? Może 20 kat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Czy na Dominikanę nie leci się 09.03.24, 06:23 Albo Grecja, lazurów pod dostatkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
trzydziestolatka80 Re: Czy na Dominikanę nie leci się 08.03.24, 16:04 Nie, ale w listopadzie są huragany, najlepiej styczeń- marzec wybrać, jeżeli chcesz uciec przed zimnem. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Czy na Dominikanę nie leci się 08.03.24, 16:14 Leciałam na Kubę. I nic. Odpowiedz Link Zgłoś
anbete Re: Czy na Dominikanę nie leci się 08.03.24, 16:33 A myślałaś o tym trójkącie (tam lecąc) czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Czy na Dominikanę nie leci się 08.03.24, 17:16 myślałam, nawet się oczywiście zaniepokoiłam, że jak się na własnej skórze przekonam, że "to wszystko prawda", to będzie kijowo no nie przekonałam się Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Czy na Dominikanę nie leci się 08.03.24, 17:18 Ja nie leciałam,ale odnośnie chęci zanurzenia się w wodzie o temp.zupy to masz ją np.w Bułgarii i nikt mi nie powie ze nawet z dojazdem jest tam drożej niż nad Bałtykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Czy na Dominikanę nie leci się 08.03.24, 17:51 nie jest tam drożej, jest tam gorzej nie każdy wybiera miejsca na wakacje kierując się tylko tym, żeby było tanie Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Czy na Dominikanę nie leci się 08.03.24, 21:08 anorektycznazdzira napisała: > nie jest tam drożej, jest tam gorzej > nie każdy wybiera miejsca na wakacje kierując się tylko tym, żeby było tanie Dla mnie tam jest lepiej. Ciepłe morze z którego można nie wychodzić godzinami,nie wieje i piachem nie sypie.W nocy można spać na plaży tylko pod ręcznikiem. Nad Bałtykiem nigdy jakoś takich przyjemności nie dane mi było zaznac. > Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Czy na Dominikanę nie leci się 09.03.24, 09:39 nie byłaś na Karaibach, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
anbete Re: Czy na Dominikanę nie leci się 09.03.24, 12:01 anorektycznazdzira napisała: > nie byłaś na Karaibach, prawda? Czy woda jest tam ciepła jak zupa? Czy jednak zimna? Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Czy na Dominikanę nie leci się 09.03.24, 16:02 A kiedy chcesz lecieć? Ja byłam wiosną, było super, żadnej zupy, woda mi przypominała morze śródziemne: ciepło, super do nurkowania, woda przejrzysta, ryby, życie morskie. Piasek cudny. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Czy na Dominikanę nie leci się 09.03.24, 06:26 No dla autorki chyba jednak cena Jeszcze zależy, co dla kogoś jest istotne na wakacjach. Ja np. lubię morskie kąpiele, a Bałtyk jest dla mnie na to o wiele za zimny. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Czy na Dominikanę nie leci się 08.03.24, 18:10 E tam trójkąt. Planetka z Grecią płaczą 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Czy na Dominikanę nie leci się 08.03.24, 18:16 Nie wiem jak się leci na Dominikanę ale mój ojciec temu temu był na rejsie statkiem na Bermudach. Piękne widoki latające ryby bosko podobno. Odpowiedz Link Zgłoś
dni_minione Re: Czy na Dominikanę nie leci się 08.03.24, 22:02 Ja leciałam, ale zanim doleciałam to się toalety (podobno) zapchały na amen i mieliśmy lądowanie awaryjne dokładnie na Bermudach. Staliśmy na lotnisku ok 2 godziny po dłuugim locie i jeszcze trochę było przed nami. Ale UFO się niestety nie pojawiło. Odpowiedz Link Zgłoś
dni_minione Re: Czy na Dominikanę nie leci się 08.03.24, 22:06 PS. Ale było halo - właśnie sobie przypomniałam. Jak wyglądałam przez okno, to na chmurze pod nami był tęczowy okrąg i w nim cień naszego samolotu. Potem przeczytałam, że to jest zła wróżba dla samolotu, ale na szczęście nie wiedziałam tego w trakcie lotu Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Czy na Dominikanę nie leci się 09.03.24, 08:53 Widmo z Brockenu. Widziałam raz w życiu właśnie w samolocie. Podobno w górach źle wróży. Nie wiem jaki ma wpływ na samoloty, ale wyglądało pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Czy na Dominikanę nie leci się 08.03.24, 22:07 Leciałam na Dominikanę, w listopadzie. Trójkąta bermudzkiego doświadczyłam jednak tylko z komiksów i wikipedii. Odpowiedz Link Zgłoś