ritual2019 Re: Przereklamowane słodkości 19.06.24, 07:18 Co wy macie z tymi oreo? Takich slodyczy jak oreo jest cala masa przeciez. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Przereklamowane słodkości 19.06.24, 08:26 oreo jest najbardziej znane i najbardziej reklamowane. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Przereklamowane słodkości 19.06.24, 08:53 mikams75 napisała: > oreo jest najbardziej znane i najbardziej reklamowane. Moze jest, nie widze tego specjalnie, dla mnie ciastka jak wiele innych. Kupuje gdy syn chce bo robi z tym jakis napoj czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Przereklamowane słodkości 19.06.24, 08:49 Torcik Wedlowski, ptasie mleczko Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Przereklamowane słodkości 19.06.24, 10:58 Kiedyś nie tolerowała zestawienia czekolady z orzeszkami ziemnymi (taki Sneakers na przykład). Ale covid coś mi zrobił ze smakiem (nie tylko w kwestii słodyczy) i teraz uwielbiam, to połączenie. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Przereklamowane słodkości 19.06.24, 13:25 evee1 napisała: > Kiedyś nie tolerowała zestawienia czekolady z orzeszkami ziemnymi (taki Sneaker > s na przykład). Ale covid coś mi zrobił ze smakiem (nie tylko w kwestii słodycz > y) i teraz uwielbiam, to połączenie. > Mojemu mezowi sie porobilo w druga strone: kiedys mozna go bylo kupic za Oh Henry! a po pandemic no way. Tylko milosc do Bounty mu pozostala, co z kolei dla mnie jest nie do przescia bo mnie nie po drodze z czymkolwiek z cocnout, z wyjatkiem cocount milk w Tom Yum soup Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamisi2005 Re: Przereklamowane słodkości 19.06.24, 14:53 Większość wyrobów rzemieślniczych. Przereklamowana w tym sensie, że stosunek ceny do wartości (jakości, smaku) jest zazwyczaj niekorzystny. Ale może to wynika z tego, że pod tym hasłem jakoś często natykam się na wyroby eksfinansistów . Co do zasady preferuję wyroby z tradycyjnych niewielkich piekarni, czy cukierni. Odpowiedz Link Zgłoś
pitupitt Re: Przereklamowane słodkości 19.06.24, 17:44 Tiramisu, gufno straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Przereklamowane słodkości 19.06.24, 21:45 Nie rozumiałam szału na sernik baskijski - ciasto jak ciasto, dopóki nie zjadłam naprawdę rewelacyjnego, i to z koziego sera. Co do jagodzianek mam mieszane uczucia, rzadko są naprawdę dobre. I równie dobre IMO byłyby drożdżówki np. z wiśniami. Odpowiedz Link Zgłoś
jagnaodboryny Re: Przereklamowane słodkości 20.06.24, 12:55 Dla mnie czekoladki LINDT - tłusta, słodka maź, wszelkie sneakersy, marsy itp. Mleko migdałowe, ryżowe itp. próbowałam, starałam się... dla mnie to jest wstrętne, może coś robię źle, bo wszędzie słyszę same ochy i achy. Lubicie mleko migdałowe? Jak je spożywacie?? Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Przereklamowane słodkości 20.06.24, 13:43 Noe lubię żadnego mleka roślinnego. Ale krowiego w sumie też nie :p Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Przereklamowane słodkości 20.06.24, 13:48 > Lubicie mleko migdałowe? O jeżu, nie! Nie przepadam za roślinnym w ogóle, ale migdałowe jest najgorsze! Moja koleżanka z pracy, pod wpływem swojej trenerki, przyniosła kiedyś do kawy. Przyniosła, zrobiła kawę mnie i sobie, nalała nam tego mleka, zaniosła do biurek, postawiła, wzięła łyk, ja wzięłam łyk, popatrzyła na mnie i bez słowa wzięła te nasze kawy i wylała do zlewu. Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_bb Re: Przereklamowane słodkości 21.06.24, 22:44 Migdałowe lubię tylko w wersji barista. Generalnie jego największą zaletą jest dla mnie zerowa lub znikoma zawartość cukru i mała kaloryczność, ma z 3 razy mniej kcal niż mleko owsiane choćby. Jak piję? Mocno spienione do kawy, do koktajlu z wyraźnymi smakami (kakao zabija nutę mleka roślinnego), zrobiłam też budyń na migdałowym i ok. Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Przereklamowane słodkości 20.06.24, 12:58 Taka wloska tarta cytrynowa. Jest strasznie kwasna, wiec dodaje sie mnostwo cukru. Wychodzi przeslodzony ulepek. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Przereklamowane słodkości 20.06.24, 13:40 Z tego wątku wynika, że niema sensu próbować dogodzić każdemu. Większość słodyczy tu wspomnianych nie budzi u mnie aż takich uczuć aby powiedzieć fuj. Bez przesady. Dla mnie niektóre słodyczy są po prostu bez wyrazu. Tak jak na przykład bombonierki Ferrero. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: Przereklamowane słodkości 21.06.24, 23:14 Słony karmel. Kombo cukier i sól, a ludzie się jarają, jakby to było mistrzostwo dobierania wina do sera. Odpowiedz Link Zgłoś