mdro Re: Emama i gry komputerowe 04.10.24, 12:45 Ja za bardzo w przygodówki nie grywam, głównie cRPG i strategie; czymś w rodzaju przygodówki jest This War of Mine, ale to w ogóle bardzo nietypowa gra. Niemniej bardzo dobra IMO. Słyszałam też sporo dobrego o A Plague Tale: Innocence, ale tam sporo skradania się jest, więc nie wiem, czy by ci odpowiadało. Do Syberii może być podobna gra wg "Filarów ziemi" Folleta, nazywa się tak samo (Ken Follett's The Pillars of the Earth), nawet ją kiedyś kupiłam, ale jeszcze nie grałam. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Emama i gry komputerowe 04.10.24, 13:30 A Plague Tale jest super, ale to prawie wyłącznie skradanie plus zdecydowanie nie dla ludzi bojących się szczurów, bo mogą się koszmarów dorobić Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: Emama i gry komputerowe 04.10.24, 13:16 Niestety gram i to obsesyjnie w grę, w którą lata temu wciągnął mnie 11 letni wówczas syn. Dziecko już dawno wyrosło z grania, a matka ciągle robi hamburgery i tortille w " Burger Shopie" Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Emama i gry komputerowe 04.10.24, 13:27 Gram w symulatory. Digital Combat Simulator, falcon 4.0, condor 2. Poza tym Graviteam Tactics, Command: Modern Air/Naval Operations, ARMA 3, Assetto Corsa, Warno, Sprocket, Europa Universalis Rome. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Emama i gry komputerowe 04.10.24, 13:45 Grywam, aczkolwiek właśnie policzyłam, że już chyba ponad rok mamy PS5 na którym jeszcze nic nie odpaliłam. Ostatnia gra, która mnie urzekła to Ghost of Tsushima, grałam w nią jeszcze przed wyjściem Shoguna, ale na niedosyt po Shogunie jest jak znalazł. Lubię serię Assassin's Creeed, chociaż nie we wszystko grałam (nowsze nie bardzo), ale II z dodatkami, oraz Unity (które pomimo flopa na starcie uważam za chyba najlepszą część AC). Nieodmiennie wracam do serii Bioshock i Dishonored - myślę, że Dishonored mogłam przejść już dwucyfrową liczbę razy. Zbieram siły na Baldura 3, z tego studia podobało mi się Divinity: Original Sin więc jestem dobrej myśli. O Wiedźminie nie wspominam, bo to wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Emama i gry komputerowe 04.10.24, 18:58 Od czasu do czasu pogrywam w bitefigt, ogame, w Fallouta Od od 5 lat gram w Junes Journey. Jestem mamą synów, więc we wszystko, w co oni grali-i grają, no i w co gra mąż, ja też przetestowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
pupu111 Re: Emama i gry komputerowe 05.10.24, 21:19 Ja sporo gram, jesli autorko ci się podobała Syberia, to najlepiej graj w druga częśc, Syberię II, jest równie dobra. Obie były dziełem Benoita Sokala, ten autor jest tez twórcą równie klimatycznej gry Sinking Island. Ze starszych przygodówek to bardzo dobrze się grało w The Longest Journey, oraz jej drugą częśc: Dreamfall. Still life tez mi się podobała, Zegarmistrz, takie typowo przygodowe z zagadkami. A najlepiej wspominam moja pierwszą w życiu grę przygodową, Blair Witch Project: Rustin Parr investigation. Teraz juz to gra archaiczna, ale ja na tamte czasy to miała niesamowitą grafikę, klimat taki ze nigdzie czegos takiego nie widziałam. Jakieś studio by mogło zrobic remake tej gry, bo była genialna. Na wysokim poziomie była seria Silent Hill, w którą tez często grałam, ale ta seria jest dosc ponura, i nie musi się spodobac każdemu. A ostatnio mnie bardzo wciągnąło The long Dark, gra kanadyjska, gdzie chodzi się po zamarzniętym terenie i walczy o przetrwanie. Odpowiedz Link Zgłoś
aadrianka Re: Emama i gry komputerowe 05.10.24, 21:58 Tylko I wyłącznie w Cywilizację. Bardzo żałuję tej wersji fantasy, to była moja ulubiona. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Emama i gry komputerowe 07.10.24, 21:52 Grałam w Syberię! A wcześniej w Phantasmagorię- 1 i 2. Kompletnie mi zawracały w głowie. teraz od wielu lat nie miałam na nic takiego czasu. Kiedyś, pamiętam, odkryłam taką stronę (jakie istnieją tez np dla perfum), w której wpisywało się jakąś grę a algorytm wyszukiwał podobne. Teraz niestety nie mogę jej znaleźć. Może wy ja znacie? Odpowiedz Link Zgłoś
alchemy_alice Re: Emama i gry komputerowe 07.10.24, 22:26 Jak będzie premiera DA Veilguard to biorę urlop w pracy Przy Baldurs Gate 3 też brałam. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Emama i gry komputerowe 08.10.24, 00:42 Absolutnie nie. Po moim trupie. Nudziarstwo Odpowiedz Link Zgłoś