Dodaj do ulubionych

Pocenie się w nocy

13.10.24, 21:40
Zaczęło się jakieś kilka tygodni temu. Budzę się w nocy i najpierw miałam mokre nogi, zwłaszcza z tyłu za kolanami 🤨po jakis kilku dniach zaczęłam się budzić z całym mokrym ciałem, dotykam szyi, dekoltu, nóg, brzucha i wszystko jest mokre, włosy też. Mokra lekko poduszka. Okropne uczucie . Nie jest tak w każdą noc. Co mi jest?
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Pocenie się w nocy 13.10.24, 21:41
      Menopauza?
    • melisananosferatu Re: Pocenie się w nocy 13.10.24, 21:45
      Maz cie przytula 'na uscisk niedzwiedzia '. Zawsze tak sie budze jak mnie wytuli😀
      • melisananosferatu Re: Pocenie się w nocy 13.10.24, 21:45
        Mialo byc z ?
    • asiairma Re: Pocenie się w nocy 13.10.24, 21:45
      Nie śmiej się, ale czy nie zmieniłaś kołdry na jesienną/ inny skład poszewek, lub nie przesadzasz z ogrzewaniem?
      Jak nie, to poty nocne to i menopauza i stany chorobowe (RZS, chłoniak, zaziębienie, choroby płuc, jakikolwiek stan zapalny) ale też zmęczenie psychiczne. Więc nikt nie odpowie Ci na to pytanie.
      • wiosennedni5 Re: Pocenie się w nocy 14.10.24, 10:16
        Nie zmieniłam, ogrzewanie wyłączone. To nie jest takie zwykłe pocenie, nie wiem jak to wytłumaczyć.
    • feldmarszalek.duda Re: Pocenie się w nocy 13.10.24, 21:52
      Nocne poty to objaw perimenopauzy.
    • mamaafg Re: Pocenie się w nocy 13.10.24, 21:52
      Zrobilabym najpierw podstawowe badania. Poobserwuj sie, nie ma zadnych innych objawow? To moze byc nic, jakies oslabienie organizmu, infekcja, moze byc tez menopauza, ale takze powazne choroby jak cukrzyca, tarczyca czy nowotwory.
    • mak_z_figa Re: Pocenie się w nocy 13.10.24, 21:53
      U mnie to był jeden z objawów cukrzycy. Do tego pot miał taki dość specyficzny zapach. Jakby aceton, tylko delikatniej. Niby na czczo poziom glukozy był w normie. Dopiero krzywa cukrowa wyszła źle.
    • makurokurosek Re: Pocenie się w nocy 13.10.24, 22:11
      Menopauza, jednym słowem nie jesteś już młoda.
    • klaramara33 Re: Pocenie się w nocy 13.10.24, 22:25
      To jeden z objawów braku Wit. D więc zbadaj jej poziom.
    • pytajacakinga Re: Pocenie się w nocy 13.10.24, 22:46
      Zrób prześwietlenie płuc moja siostra tak się pociła w nocy a potem się okazało że odmę płucna miala
    • vivyan Re: Pocenie się w nocy 14.10.24, 10:22
      Zbadaj tarczycę, a jakże 😊 u mnie pierwszym objawem nadczynności były właśnie nocne poty.
    • lucerka Re: Pocenie się w nocy 14.10.24, 10:41
      Mam tak samo. U mnie to menopauza.
    • tilijka123 Re: Pocenie się w nocy 14.10.24, 10:43
      Też mi się to czasem zdarza. Podejrzewam początki menopauzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka