Dodaj do ulubionych

Teleporada

13.11.24, 15:26
Właśnie siedzę w przychodni, czekając na moją kolej do lekarza. Lekarka tymczasem udziela teleporad - a ja słyszę każde słowo, bo telefon (czy laptop, nie wiem) ma ustawiony na tryb głośnomówiący, drzwi są tak cienkie, że nijak nie tłumią dźwięku. Co prawda nie padają nazwiska, a po głosie nikogo się nie rozpozna... Niemniej mi osobiście trochę by było nieprzyjemnie gdybym miała świadomość, że moich opowieści o dolegliwościach wysłuchują jacyś obcy ludzie. Czy przesadzam ?
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Teleporada 13.11.24, 15:29
      W jakim sensie przesadzasz? Że ci nieswojo że tego słuchasz? No nie jest to miłe ale w wielu gabinetach tak jest, teleporady akurat nie słyszałam ale przebieg wizyty osób które są w środku wiele razy.
    • czcigodnystarzec Re: Teleporada 13.11.24, 15:39
      default napisała:
      > Czy przesadza
      > m ?

Tak.
    • alpepe Re: Teleporada 13.11.24, 15:44
      W Polsce to jak chodziłam do lekarzy, to zawsze w poczekalni wszystko było słychać, a tu w Niemczech wszędzie drzwi wyciszające, u jednego lekarza widocznie nie dało się za bardzo wyciszyć jednymi drzwiami, to dla lepszej prywatności było dwoje drzwi jedne za drugimi. I jeszcze te wewnątrz obite tapicerką.
      Uważam, że się nie czepiasz, tylko jak zwykle ktoś nie pomyślał i nie pomyślał, że to może przeszkadzać.
      • mamtrzykotyidwato5 Re: Teleporada 13.11.24, 17:23
        A ja chodzę w Polsce i nigdy nie słyszałam, co się za drzwiami gabinetu dzieje.
    • leosia-wspaniala Re: Teleporada 13.11.24, 17:29
      >Czy przesadzam ?

Tak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka