Dodaj do ulubionych

Wasz ulubiony SPF 50?

04.12.24, 09:33
wciąż szukam ideału, codzienny krem nawilżający/pielęgnujący z spf50. teraz kończę Azelac Ru, ale szału nie ma, trochę za bardzo ściąga. skóra mieszana/tłusta więc też nie za ciężki ma być.
Obserwuj wątek
    • marta.graca Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 09:42
      Beauty of Joseon.
      • swiecaca Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 09:49
        ten ryżowy?
        • marta.graca Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 09:53
          Tak, dokładnie.
    • thank_you Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 09:46
      Ja najbardziej lubię Garnier za mega wysoką ochronę, kilkukrotnie wyższa niż w innych filtrach. tongue_out Ten jest podstawą w mojej kosmetyczce, a oprócz tego mam różne inne, w zależności od potrzeb (ISDiN, Nivea, Skinceuticals, LRP, Ultrasun, Shiseido, Allie - oczywiście nie wszystkie na raz choć większość ma roczny okres przydatności po otwarciu oczywiście przy przechowywaniu w odpowiednich warunkach (kremy z filtrem trzeba chronić przed nasłonecznieniem i przegrzaniem (ja zawsze zakopuję je w piasku na plaży), bo nie chronią.
      • swiecaca Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 09:57
        Garnier to jest chyba tylko filtr? nie napisałam, ale u mnie ma to być jedyny krem, więc dobrze aby miał też właściwości pielęgnacyjne.
        • thank_you Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 10:09
          Za dużo oczekujesz. big_grin
        • pffpffpff Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 10:40
          Ja pod filtr nakładam albo treściwe serum albo krem pielęgnacyjny.
          Same filtry u mnie się nie sprawdzają.
      • wapaha Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 18:13
        thank_you napisała:

> Ja najbardziej lubię Garnier za mega wysoką ochronę, kilkukrotnie wyższa niż w
        > innych filtrach. tongue_out Ten jest podstawą w mojej kosmetyczce, a oprócz tego mam r
        > óżne inne, w zależności od potrzeb (ISDiN, Nivea, Skinceuticals, LRP, Ultrasun,
        > Shiseido, Allie - oczywiście nie wszystkie na raz choć większość ma roczny okr
        > es przydatności po otwarciu oczywiście przy przechowywaniu w odpowiednich warun
        > kach (kremy z filtrem trzeba chronić przed nasłonecznieniem i przegrzaniem (ja
        > zawsze zakopuję je w piasku na plaży), bo nie chronią.

Dzięki tobie Garnier i Neutrea która jest kosmetykiem.dekady -lekko przypudruje i voila !
        Porażka dekady -bioliq spf50-tak bielący i robiący maskę że przydaje się do charakteryzacji -na hallowen zrobiłam sobie nim alabastrową cerę Wednesday 🤪

• turkusowozlota Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 09:55
      U mnie najbardziej sprawdza się Anthelios La Rosche Posay. Też mam skórę tłustą, a on dobrze matowi.
    • szarmszejk123 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 10:05
      Ciągle i niezmiennie ten. Co jakiś czas próbuję innych, ale zawsze wracam do tego.
      • szarmszejk123 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 10:07
        Ah, ale on nie pielęgnuje za bardzo, za to robi na twarzy fajny blur, prawie jak baza matująca:p
        Jeśli chodzi o pielęgnację z filtrem to nie znalazłam nic co by się sprawdziło.
        • thank_you Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 12:29
          Ciekawe, u mnie daje pół satyne, ale to pewnie zależy od rodzaju cery.
          • szarmszejk123 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 16:19
            Pewnie tak 😁
      • taje Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 18:25
        Gdzie Ty go znajdujesz w tej wersji? Garnier zmienił ostatnio buteleczki i formułę chyba też, w każdym razie tam gdzie kupowałam poprzednią wersję (jak z Twojego zdjęcia) proponują mi tylko te nowe wersje, a one mają inny skład.
        • szarmszejk123 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 05.12.24, 09:08
          Ten akurat w niemieckim Rewe kupiłam, ale to już jakiś czas temu. To ostatnia buteleczka z zapasu który zrobiłam jakoś we wrześniu bo był w sporej promocji:p
    • kira_03 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 10:09
      Skin 79 waterproof spf50. Bardzo lekki, delikatny, idealny na buzię latem.
      • lucadimontezemolo Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 10:42
        Dopisuję się jako fanka skin 79 waterproof, lekki i co dla mnie ważne, nie zapycha.
    • klaramara33 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 10:10
      Na serum kładź. Ja kladę spf na serum z wit. C albo na aloes.
    • primula.alpicola Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 10:11
      Garnier i aloe holika
    • jakis.login Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 10:11
      www.lorealparis.pl/revitalift/filler/intensywnie-wypelniajacy-krem-anti-age-na-dzien-spf-50

Po zdecydowanej większości innych kremów z filtrem/filtrów moja twarz wyglądała albo jak najdalszy skraj pustyni, albo jak zastygła lawa (z uwagi na wypryski). Co roku wypróbowuję jakieś nowości, ale po zaleczeniu pryszczy z podkulonym ogonem wracam do Loreala. Nie wiem, jakiej jakości jest ten filtr, ale myślę sobie, że lepszy taki niż żaden smile
    • gris_gris Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 10:23
      Ten jako codzienny i w miescie: www.cultbeauty.com/p/evy-technology-daily-defense-face-mousse-spf50/13310487/; wersja niebieska na plaze. Jest nawilzajacy, pod spod wystarcza mi serum, nietlusty i wystarcza na bardzo dlugo.

• koko8 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 10:23
      Z spf 50 najbardziej lubię Uriage
    • andace Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 10:52
      Ostatnio używam 2 kremów: Nivea Krem na dzień LUMINOUS630® SPF50 i Eucerin SPF50 (wariant przeciw przebarwieniom). W lecie zdarza mi się nakładać te kremy od razu na serum, bez dodatkowego kremu na dzień.
      Garniera oddałam mężowi, jak dłużej używam to zaczyna mnie przesuszać, a on ma cerę tłustą i mu pasuje.
      • thank_you Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 11:16
        Też używam tego Nivea jako drugiej warstwy filtra w wysokim nasłonecznieniu, bo karmie od 2,5 roku i nie chce przebarwień.
        • andace Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 14:18
          Nivea trochę poszalało z cenami, a że trafiłam na Eucerin z tym samym składnikiem (bo firma ma na to patent) to kupiłam zapas i też jestem bardzo zadowolona.
          Przy badaniu komputerowym skóry wyszły mi przebarwienia (większość nie widać gołym okiem), więc młody dermatolog polecił też serum Eucerin na przebarwienia, a tak nakładam na kanapkę wszytko na przebarwienia.

Może możesz polecić jakiś sensowny krem na dzień? Kończy mi się BR i też przesadzili z cenami, podnieśli w ciągu roku o 100% i nie wiem czy chce płacić za krem prawie 600 PLN.
          Na noc mam ceramidów z Medik8, ale nie mam nic sprawdzonego na dzień. Na razie kupiłam Eucerin (wysłałam męża do SuperPharm) bo skoro spf i serum moja skóra akceptuje to krem nie powinien mnie zmasakrować.
          Zastanawiam się czy nie wrócić do Lancome.
          • thank_you Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 14:26
            Ale wiesz, że ten Eucerin powinnaś nakładać 4 razy w ciągu dnia? Tzn. serum/krem/spf - cokolwiek, musi być reaplikowane 4 razy, aby osiągnęło skuteczność z badań.

Ale Nivea podrożało? Kosztowało do tej pory 1/3 ceny Eucerinu, ciekawe.

Nie wiem jaką masz cerę i w sumie czego oczekujesz od kremu, napisz proszę, to się zmóżdzymy tutaj. smile Ja nie mam serca do BR, lubię ale jakoś nie pokochałam, nasza relacja to taka sinusoida - kupię, zużyję, zapominam - a potem znowu mi się przypominają. wink
            • andace Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 14:44
              Tak wiem, napisane jest też że maksymalnie 4 razy w ciągu dnia, nakładam serum i krem spf rano i serum wieczorem. Przebarwień w zasadzie nie widać, to raczej prewencja bo pewnie wyszłyby z wiekiem - 4 lata mieszkania na południu Europy jest niestety dość widoczne na badaniach komputerowych.

Nivea Cellular Luminous 630 kosztuje teraz prawie tyle co Eucerin czyli 80-90 PLN, a Eucerin SPF50 na promocji w SuperPharm da się trafić za 60 PLN. W lecie skończył mi się krem w trakcie pobytu w Wawie, poszłam do Rossmanna i się zdziwilam, kremu nie było al była cena,, zajrzałam więc do SP i Eucerin był tańszy od Nivea 😱

Coś domykającego pielęgnację, skóra ekhhh dojrzała, sucha na policzkach, mieszana na nosie i czole, alergiczna. używam codziennie retinol od Medik8 Retinoate lub PhD, na dzień Wit C.
              Do tego mam kremy pod oczy i serum Eucerin. Teraz na zimę przydałoby się coś cięższego, mocno nawilżającego, zwłaszcza że nie nakładam kremów z filtrem (siedzę w domu i wychodzę sporadycznie wieczorem na rehabilitację) i tak pewnie będzie jeszcze przez conajmniej miesiąc.

• thank_you Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 15:13
                Ja w takich domowych/szpitalnych sytuacjach kocham Cicaplast, LRP. Możesz dać pod spód ich serum. Ta seria jest tak udana, mega!

Z tą ceną totalnie mnie zaskoczyłaś. A jak w ogóle się miewasz?
                • andace Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 16:21
                  LRP kosmetyki mi do końca nie pasują, moja skóra za nimi nie przepada. Kupiłam sobie z serii Cicaplast krem do ust i dla mnie był fatalny, wysuszył mi usta.

Wiem że jest bardzo polecana, ale dostałam też próbki do stosowania po zabiegach od dermatologa i też się nie sprawdziły.
                  • thank_you Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 16:33
                    Ojej! Może wypróbuj polską markę Veoli i ich krem na dzień? Albo jakiś barierowy w stylu tego z Oskia?
                  • mysiulek08 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 16:36
                    wiesz co? kup sobie jelly aquarysta astalifta i nie dziekuj

tu masz solidnego sprzedawce z ebay😘
                    www.ebay.com/sch/i.html?item=283466280127&rt=nc&_trksid=p4429486.m3561.l161211&_ssn=uprising61
                    • andace Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 16:40
                      Nie ogarniam ebay, jak kliknę w link to ten sprzedawca nic nie ma wystawionego? Czy robię coś źle?
                      • mysiulek08 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 18:18
                        ja widze liste produktow

a to widzisz?
                        www.ebay.com/itm/283466280127?
                        • andace Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 19:03
                          Ok, sprzedawca nie wysyła ani do PL ani do NL (a nawet na Ukrainę wysyła), a ja mam lokalizację ustawioną na NL i dlatego nie wyświetlają mi się produkty, przy zmianie lokalizacji na PL to samo, muszę przełączyć VPN na UK i zobaczę co jest dostępne.

Link się otwiera bez problemu, fajna opcja z tymi testerami, można wypróbować zanim się zainwestuje w większa pojemność.
                          • andace Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 19:06
                            Zmiana VPN na UK uczyniła cuda 😉
                            • mysiulek08 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 19:51
                              👍
                              probki a galaretka sa ok, ja bym na probe kusila na zestaw z olejkiem w zelu do mycia - genialny!, kremem pod oczy - cudo i probkami galaretki
                          • mysiulek08 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 19:51
                            do mnie tez nie wysyla po pewnej scysji tongue_out
              • mysiulek08 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 15:23
                mnie koszmarnie wysuszyla klima i pogoda w santiago jak mialam przymusowy pobyt po operacji stopy, wspoltowarzysz niedoli przyniosl z apteki cicalfate+ avene i xeracalm, pani w aptece mu doradzila i jestem jej wdzieczna smile
                jak kolejna proba uzycia rentinoidow skonczyla sie zwyczajowym podraznieniem to te kremy znow mnie uratowaly (galaretka astalifta sie skonczyla i byla w drodze)

eucerin nie lubie, drazni mnie zapach, podobnie jak nivea, ta sama firma i maja swoj specyficzny zapach
                • thank_you Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 15:45
                  Może i zapach drażniący ale w temacie przebarwień mają opatentowany składnik, który zwyczajnie na nie działa. smile

No właśnie te Cicalfate jest podobne do poleconego wyżej Cicaplastu. smile
                  • mysiulek08 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 15:53
                    tyle, ze ja nie mam przebarwien, o dziwo smile wspoldomownik na swoje jedno uzywa jakiegos japonskiej serii, chyba sie zmniejsza, a filtry zuzywa litrami

tak, to ten sam rodzaj, z tym, ze avene u nas dostepne od reki smile
                    • thank_you Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 15:56
                      Ja też nie mam! smile Ale pisze o tym, ze zapach nie ma znaczenia, gdy krem ma składnik, który na przebarwienia działa (w odróżnieniu od innych kremów big_grin ).
                      • mysiulek08 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 16:00
                        ale dla mnie drazniacy mnie zapach dyskwalifikuje nawet najlepszy kosmetyk czy najlepsze jedzenie, co poradze wink
                        • andace Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 16:17
                          Jedzenie też wącham, jak mi zapach nie pasuje to nie zjem 🙄 nivea ma dla mnie specyficzny zapach, klasyczny krem nivea mogę używać do stóp bo nawet na dłonie się nie nadaje. Ale SPF jest ok, nie mam problemu.
                          • thank_you Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 16:39
                            No ja bym zagryzła zęby i stosowała kosmetyk, który działa (gdy alternatywy brak), nawet przy złym zapachu, ale to ja. 🤷‍♀️
                            • mysiulek08 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 18:22
                              przy drazniacym zapachu wlacza sie moja 'alergia' - lzawia i swedza oczy, czesto rumien na twarzy, no po co mi to?
                              dlatego tez trzymam sie kosmetycznie rzeczy sprawdzonych
                              • thank_you Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 18:25
                                Ale to tak jakby ciągle koło tematu. big_grin
                                • mysiulek08 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 18:36
                                  ale jak kolo tematu? drazni-nie uzywam, koniec-kropka 🤣
                  • andace Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 16:05
                    Ciclafate+ od Avene mi nie przypasowało do twarzy, zużyłam na dekolcie i rękach.

Czytałam o tym zapachu i najpierw wzięłam próbkę na wszelki wypadek, ale ja go nie czuję tzn nie przeszkadza mi zupełnie. jakiś zapach to ma ale niezbyt silny, mówię tylko o serii na przebarwienia bo tylko to używam.

Nie lubię mocno pachnących kremów do twarzy, bo potem czuję je cały dzień, ale z drugiej strony używam kremy i produkty BIOLOGIQUE RECHERCHE, a one nie są perfumowane, ale potrafią nieźle śmierdzieć naturalnymi składnikami.

Najgorsze są zazwyczaj kremy eko naturalne bo nie dość że konserwowane alkoholem to z naturalnymi olejkami i często mają bardzo silne zapachy, trudne dla mnie do zniesienia.
                    • snakelilith Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 19:50
                      andace napisała:

> Najgorsze są zazwyczaj kremy eko naturalne bo nie dość że konserwowane alkohole
                      > m to z naturalnymi olejkami i często mają bardzo silne zapachy, trudne dla mnie
                      > do zniesienia.

Chyba 30 lat temu. Albo mylisz ekologiczne z "naturalne", zdarza się masie ludzi. Jest mnóstwo ekologicznych kosmetyków bez alkoholu i albo wcale nie perfumowanych, albo tak minimalnie, że się ulatnia po paru minutach i bez eterycznych olejków. Wiem, bo mam nadwrażliwość zapachową i coś takiego Nivea to w ogóle nie wchodzi zapachowo w grę.
                      Przykłady takich kremów:

i+m Mix & Match The Barrier Cream
                      www.ecco-verde.nl/im-natuurcosmetica-berlin/mix-match-the-barrier-cream
                      Dr. Scheller Rich Evening Primrose Oil Intensive Cream
                      www.ecco-verde.nl/dr-scheller/rijke-teunisbloemolie-intensieve-creme
                      Alverde Natural Expert
                      www.dm.de/alverde-naturkosmetik-natural-expert-tagescreme-p4066447215854.html
                      • starczy_tego Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 23:42
                        Nie myli, ja też podczas ciąży zrobiłam podejście do eko kosmetykow, i tego smrodu nie zapomnę nigdy, naprawdę większość była dla mnie nie do przejścia, a INCI sprawdzałam bardzo dokładnie wink nawet kosmetyki do makijażu źle pachniały 😵‍💫
                        • snakelilith Re: Wasz ulubiony SPF 50? 05.12.24, 00:13
                          starczy_tego napisał(a):

> Nie myli, ja też podczas ciąży zrobiłam podejście do eko kosmetykow,

Już nie zmyślaj. Kosmetyki ekologiczne, to nie jest homogenna grupa, tak samo zresztą jak konwencjonalne, więc wspólne u nich jest tylko to, że muszą trzymać się reguł co do niedozwolonych składników. Reszta składników, także zapachy, jest bardzo różnorodna. I tak jak u konwencjonalnych są mocno perfumowane, tak niektóre marki ekologiczne słynną z tego, że używają mocnych eterycznych olejków, ale niektóre klientki oczekują mocnego perfumowania.
                          Cała masa klientek ekologicznych produktów tego jednak nie lubi i wiele kobiet sięgających po takie kosmetyki unika alergizujących składników, a do nich należą eteryczne olejki. Producenci o tym wiedzą i mają dla takich klientek sporą propozycję. Ja do takich należę i choć od kilkudziesięciu lat używam tylko ekologicznych kremów wybieram te bez zapachu, albo minimalnie perfumowane.
                          Swoją drogą, całkiem dobrego kremu dla cery dojrzałej marki Nacomi nie mogłam zdzierżyć właśnie ze względu na intensywny zapach, choć to nie były wcale eteryczne olejki. Śmierdział mi nawet następnego dnia w pościeli i to jest dla mnie no go. Ostatnio nacięłam się też na taki krem włoskiej marki Antos. Włosi chyba tak lubią, bo ich ekologiczne kosmetyki do włosów też śmierdzą. Ale Niemcy, Skandynawowie i Brytyjczycy perfumują w większości już bardzo oszczędnie, albo wcale. Co czasem nawet szkoda, bo lawendowy balsam do ciała Urtekram pachnie bosko, bo autentyczną lawendą, ale niestety po 5 minutach zapach się ulatnia. Prawdziwe eteryczne olejki nie są w ogóle trwałe.
                          Więc jak wypróbowałaś jakiś tam krem jednej czy dwóch marek, pewnie jakiejś Orientany, albo prehistoryczne kremy Weledy, to mogłaś na śmierdziuchy trafić, ale to nie jest cała ekologia. Cała masa konwencjonalnych kosmetyków to też kompletne badziewie, albo nigdy ci nie podejdą, ale na tej podstawie nie oceniasz chyba wszystkich.
                          • snakelilith Re: Wasz ulubiony SPF 50? 05.12.24, 00:20
                            I jeszcze dodam, że proponowany tu przez princess ekologiczny krem z filtrem marki Antipodes może i jest nieszkodliwy dla skóry, ale dla mnie to totalna pomyłka. To niewiarygodny tłuścioch, przedpotopowy skład za duże pieniądze. Coś takiego mogło zachwycać 20 lat tamu, dziś nawet ekologia ma lepsze rozwiązania.
    • lady.madrugada Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 10:57
      Wracam regularnie do Aloe Holika Holika.

Wiązałam spore nadzieje z nowym spf50 Basiclab i konsystencję ma super, ale potwornie łzawią mi po nim oczy 🤷🏻‍♀️

Miałam też phdoctor od inti, ale zupełnie mi nie podpasował, lepki, świecący.
    • ania_z_zielonymii Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 10:59
      Kupiłam 2 dni temu holika holika aloe.
      Mnie najbardziej zależy na tym, żeby nie robił mi cementu na twarzy. Ten nie robi, ma żelową konsystencję, ale czy jest dobry ocenię po wakacjach.

wizaz.pl/kosmetyki/produkt,383063,holika-holika-aloe-soothing-essence-new-formula-spf-50-pa-waterproof-sun-cream.html
    • piataziuta Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 11:07
      Mój ulubiony to ten

Nie spływa podczas sportów wodnych, nie bieli, jest idealny dla mojej skóry pod względem tłustości/odżywczości i poprawia wizualnie wygląd cery (może dlatego, że jest zielonkawy?).
      Czy jest to dobrej jakości/pod względem składu kosmetyk, to nie wiem bo się nie znam. Jak ktoś się zna, może rzucić okiem.

https://tolpa.pl/media/catalog/product/t/o/toa_pa_my_skin_changer_wysoka_fotoochrona_krem_spf_50_light_bodyguard_45_ml.jpg?width=700&height=700&store=default&image-type=image
      • is-laura Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 11:14
        Używałam go latem i nawet syn dał się przekonać i codziennie używał przed wyjściem z domu. Bardzo dobry filtr z dobrym składem. Jedyna wada to wałkowanie się pod podkładem.
        Garniera zachwalanego tutaj nie polecam, mocno alkoholizowany, a alkohol niszczy bhl. Zużyłam z wielkim bólem i więcej nie kupię
        • klaramara33 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 11:24
          is-laura napisała:

> Garniera zachwalanego tutaj nie polecam, mocno alkoholizowany, a alkohol niszcz
          > y bhl. Zużyłam z wielkim bólem i więcej nie kupię
          No właśnie ja też nie luię tu chwalopengo Garniera ztego samego powodu. Jeśli chodzi o mije ulbione to Holika, Pharmaceris spf50, Floslek w sztyfcie b.dobrze nad śródziemnym się sprawdził jako reaplikacja. Z BB Pierre Rene spf 50.
          • mayaalex Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 11:44
            Tak, dla mnie tez garniery (ten konkretny polecany na forum ale i inne ktore probowalam) nie sa najlepsze, nawet podczas nakladania mam wrazenie, ze czuje ten alkohol bo pachna dosc mocno w taki “chemiczny” sposob.
            • thank_you Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 11:46
              On musi mieć alkohol żeby być takim lekkim i wchlaniac się do tego stopnia. On m PPD bodajże 44, a mógłby mieć tylko 16,6 aby otrzymać zgodę na uva w kółeczku. Ta ochrona wymaga dodania alko na drugim miejscu, który NATYCHMIAST odparowuje, tak jak Aqua i inne na pierwszym miejscu w kosmetykach. Coś za coś.
        • thank_you Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 11:54
          Nie, alcohol denat to taki sam składnik jak każdy inny i osoby z wrażliwą cerą, z egzemami i JUŻ zaburzona bhl, cery wysuszone - może podrażnić. Osoby mające cerę normalną, tłustą, mieszaną, bez chorob i nadwrażliwości - dla nich jest to składnik totalnie neutralny.
        • piataziuta Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 12:52
          "Bardzo dobry filtr z dobrym składem. Jedyna wada to wałkowanie się pod podkładem."

Możliwe.
          Nie używam podkładu. Nawet na własnym ślubie nie użyłam.
          • taje Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 18:32
            Zazdroszczę. Musisz mieć piękną cerę (co ja zreszta zgaduję, przecież nawet na zdjęciach widziałam smile. Ja przebarwień żadnych nie mam ale za to mam cerę naczynkową i podkład niestety muszę mieć.
            • is-laura Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 20:18
              On jest zielony i kamufluje zaczerwienienia skóry. Ale nie namawiam, bo to rolowanie może być niekomfortowe
      • primula.alpicola Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 11:28
        Nie podrażnia oczu? Dla mnie to bardzo istotne, bo od tego chokernego szczypanoa mam ochotę je wydrapać.
        • piataziuta Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 11:53
          Mnie też kremy swędzą w oczy.
          Nie przypominam sobie, żeby ten swędział - używałam go od maja do października. Trzymał się dobrze twarzy.

Za to pamiętam doskonale, że ten spływał mi prosto do oczu, mega swędział, i jeszcze śmierdział:

https://eveline.pl/media/catalog/product/s/p/spf.jpg?width=800&height=800&store=pl&image-type=image

Nie polecam nikomu.
          • szarmszejk123 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 11:55
            No właśnie, ja też tak mam po większości, dlatego trzymam się tego Garniera, bo on mi tak nie robi :p
          • klaramara33 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 12:11
            piataziuta napisała:

>
            >
            > Za to pamiętam doskonale, że ten spływał mi prosto do oczu, mega swędział, i je
            > szcze śmierdział:
            >
            > https://eveline.pl/media/catalog/product/s/p/spf.jpg?width=800&height=800&
> store=pl&image-type=image
            >
            > Nie polecam nikomu.
            Na Eveline kosmetyki to już nawet nie patzrę. To świecące buble.
    • husky_cat Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 11:10
      Ultra Violette, pH Doctor, Garnier, Isdin i ostatnio Image
    • princesswhitewolf Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 11:27
      Ten na zdjeciu

Uwazaj na sklady i unikaj Octocrylene w filtrach. Zrob zdjecie skladu i jakas z licznych appek zawsze sprawdzaj sklad
      • thank_you Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 11:49
        Co za bzdura.
        • princesswhitewolf Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 11:59
          Tu
          • thank_you Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 12:01
            Bzdura. Badanie było przeprowadzone NA przeterminowanych produktach (podgrzewano jest przez 6 tyg do temp 40 st). Do tego te badania były przeprowadzone tylko na szczurkach i rybkach.
            Oktokrylen jest bezpieczny. Nie szerz bzdur.
            • princesswhitewolf Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 12:19
              Ludzie na plazy wystawiaja sie na wysoka temperature jakby nie bylo. No ale jesli chcesz to smaruj sie potencjalnie rakotworczymi srodkami ktore nadal FDA bada
              • thank_you Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 12:21
                Tak samo potencjalnie rakotwórczymi jak np. aloes.

Żeby to miało POTENCJAŁ rakotwórczy, to musiałabym z tą jedną warstwą na twarzy leżeć rok na plaży. 😅
                • princesswhitewolf Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 12:22
                  A skad ty to mozesz wiedziec jak dlugo skoro badania FDA nie sa zakonczone? Juz znasz wynik?

Nic mi nie wiadomo w kwestii rakotworczosci aloesu. Aloes to szereg zwiazkow chemicznych
                  • thank_you Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 12:26
                    Haha to sobie poczytaj że taki sam potencjał kancerogenny jak oktokrylen ma właśnie np. Aloe vera. Gadasz głupoty i tyle, ale to nihil novi sub sole.
                    • princesswhitewolf Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 12:45
                      W zywnosci 🤦🏼‍♀️a my mowimy o kosmetykach tutaj. Poza tym kto to w kosmetyku używa calego nieoczyszczonego miazszu aloesu?
                • princesswhitewolf Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 12:23
                  Smaruj sie jak chcesz i asbestosem. A ja bede ostrzegac jesli mam na to ochote.
                  • thank_you Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 12:27
                    Odłóż telefon komórkowy, ma taki sam potencjał kancerogenny jak oktokrylen.

Azbestem sama się smaruj, manipulantko.
                    • princesswhitewolf Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 12:29
                      Idz pilowac pazury i wdychaj rakotworcze srodki a ode mnie sie odklej
                      • thank_you Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 12:30
                        Odłóż telefon, grozi ci rak! Ja tylko ostrzegam! Idź nakładać na twarz swoje palety! 😅😅😅 Dużo palet, dużo niebieskiego i zielonego! I rozjaśniacz na włosy! 😅 Oczywiście całkowicie obojętny dla środowiska. 😂😅🤣
                        • princesswhitewolf Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 12:37
                          Omow swoje histeryczne reakcje na forumnz psychologiem i nie smiec mi tu
                          • thank_you Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 12:38
                            O, jesteśmy u ciebie? A w tym pokoju są też inni?
                            • princesswhitewolf Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 12:40
                              Juz masz urojenia? Zapewne od zbyt wielkiej ilosci srodkow chemicznych w byle jakich kosmetykach....
                              • thank_you Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 12:42
                                Ściskam, princess. Nie jesteś dla mnie przeciwnikiem do jatek. Ciao!
                                • princesswhitewolf Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 12:44
                                  Tak wiem ze uwielbiasz jatki. Oczywiscie ze nie jestem bo nie lubie ich w przeciwienstwie do twojej toksycznej osoby ( no toksyny wdychasz i sie smarujesz...) Dzieki ze idziesz.
        • princesswhitewolf Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 12:01
          Albo tu...
          • thank_you Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 12:02
            Kolejny bzdet o rafach koralowych.
          • thank_you Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 12:07
            Poczytaj sobie profesora Terryego Hughesa i nie powielaj bzdur na podstawie badań z błędną metodologią. Zostały stworzone raporty, w których spf są na 200. miejscu, jeśli chodzi o szkodzenie rafom koralowym. To co piszesz to totalne bzdury, ale przyzwyczailiśmy się już.
            • princesswhitewolf Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 12:20
              > To co piszesz to totalne bzdury, ale przyzwyczailiśmy się już

Akcja wypieranie wszystkiego co nie wygodne i typowo chamski sposob rozmawiania do jakiego nijak przyzwyczaic sie nie da jesli ktos przywyczajony do kultury w rozmowie.
              • thank_you Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 12:24
                O, opisałaś siebie, może ci przypomnę twoj ostatni post do mnie, w innym wątku?

To co wklejasz nie jest w żaden sposób niewygodne, więc nie manipuluj. Jest zwyczajnie nieprawdziwe, oparte na błędnej metodologii badań, od tamtej pory, gdy zostały opublikowane te bzdurki o szkodliwości i wpływie na rafy, były przeprowadzane badania w NATURALNYCH warunkach i może sobie odnaleźć w sieci (skorzystaj z AI 😅) kilkudziesieciostronicowe raporty, które kiedyś linkowalam na forum (ale dla Ciebie nie chce mi się ich odszukiwać).
                • princesswhitewolf Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 12:28
                  ( skorzystaj z sieci 😅) pelnej nieprzefiltrowanych bzdur w przeciwienstwie do AI

Ja ci juz powiedzialam. Smaruj sie nawet asbestosem a ja i tak nie bede smarowac sie dziadowstwem i bede ostrzegac. I co mi zrobisz? Spadaj kotku
                  • thank_you Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 12:30
                    Dziadostwem to się smarujesz tylko to wypierasz. Idź poszukaj rozumu za listwami, baj!
                    • princesswhitewolf Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 12:40
                      Rozumi to ty nie masz - przeczytalas artykulkogos komu jakis L'Oreal zasponsorowal wycieczke za brednie i potem ludzie sie tym smaruja. Nie raz nie sto, nie tysiac bylo a potem wielki szok jak po latach Drug Administration w roznych krajach potwiedza.

Idz szukac rozumu pilujac szpony.

Te glupoty ze nie znalam roznicy w slowie miedzy listwami a cokołami to tylko jakies zakompleksione idiotki powtarzaja
                      • thank_you Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 12:47
                        www.coralcoe.org.au/

Wklejam to tylko po to, aby inni mogli sobie ocenić jeśli zechcą, skonfrontować z rzeczywistością bzdury, które wypisujesz, manipulując aż się kurzy.

A moje pazury to jakieś twoje kolejne urojenia, ale - powtórzę - przyzwyczajeni jesteśmy. Rozumiem, że rozum za listwami się nie odnalazł, więc kończę tę wymianę „zdań”, pani ubolewająca nad poziomem rozmów. 😅
                        • princesswhitewolf Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 12:50
                          Mialas juz isc?

Pracujesz dla jakiegos lobby Octocrylene? Twoja histeryczna reakcja swiadczy albo o wlasnym interesie finansowym albo niezrownowazeniu.

Lepiej zacznij sie przygotowywac z ta maka.
                          • mysiulek08 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 14:57
                            prince, lekow zapomnialas czy dawka za mala?
                            • princesswhitewolf Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 21:59
                              Mysiulek a ty tak w realu tez lubisz wpadac i dowalic komus z bezsensownym komentarzem. Tu jest wiele Pan ktore ci wiecej powiedza o lekach psychiatrycznych i na uspokojenie. Ja nie pomoge. Idz sie klocic gdzies indziej.
                              • mysiulek08 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 22:06
                                i owszem, jesli ktos nie panuje nad swoja agresja i widzi ( niewystepujaca) agresje u innych
                                u ciebie to,pewnie klasyczny objaw depresji, tak jak u rosy (*), do czego sie zreszta przyznala

alez ja sie toba nie kloce, ba nawet unikam jak moge ale to co ostatnio wyczyniasz to jednak nadaje sie do leczenia a jak sie leczysz to moze jednak skonsultuj z fachowcem (nie z forum) zmiane leczenia

pa!

ps
                                na zdrowie psychiczne i nie tylko, nie narzekam, coby poniektorym forumkom sie nie podobalo
                                • princesswhitewolf Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 23:04
                                  Moja droga- twoj nagly wpis swiadczy o agresji slownej i potrzebie dolewania oliwy do ognia. To ty lubisz jatki. Zegnam psychofanke
                                  • mysiulek08 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 23:11
                                    ja twoja psychofanka ??? 🤣🤣🤣🤣 ubawilas mnie i chyba czuje sie obrazona bedac w jednym rzedzie ze snejkowa, mam propozycje, wygas mnie 🫣

prince , wdech-wydech, poczytaj swoje posty i wyciagnij wnioski, tylko tyle i az tyle
                                    • snakelilith Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 23:30
                                      mysiulek08 napisała:

> ja twoja psychofanka ??? 🤣🤣🤣🤣 ubawilas mnie i chyba czuje sie obrazona be
                                      > dac w jednym rzedzie ze snejkowa,

Psychofanki to rodzą się tylko w pomieszanej głowie princessy. Mnie ona w każdym razie interesuje jak zeszłoroczny śnieg, którego zresztą na szczęście wcale w moim regionie nie było. Więc nie obrażaj mnie wymieniając mojego nicka w tym kontekście.
                                    • hrasier_2 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 05.12.24, 00:17
                                      mysiulek08 napisała:

> ja twoja psychofanka ??? 🤣🤣🤣🤣 ubawilas mnie i chyba czuje sie obrazona be
                                      > dac w jednym rzedzie ze snejkowa, mam propozycje, wygas mnie 🫣
                                      >
                                      > prince , wdech-wydech, poczytaj swoje posty i wyciagnij wnioski, tylko tyle i a
                                      > z tyle
                                      >
                                      Ostatnio mnie zadziwiasz. Nie wiem co ci się robi? Znam Princess od dawna. Ogarnia cię jakiś amok???Powinnaś trzymać sztamę. A ty na odwrót. Przykro to stwierdzić, ale się starzejesz w szybkim tempie. A ona odwrotnie i chyba ma młodsze dziecko od ciebie. Już wcześniej mnie zaatakowalaś w pewnym wątku. Teraz tu to samo. Milczenie jest złotem. Nie lubię gadatliwych kobiet.
                                      • mysiulek08 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 05.12.24, 00:24
                                        ile razy mam powtarzac odczep sie ode mnie taniutki, obronco istot ucisnionych

to sie zdecyduj czy sie starzeje, czy jestem mlodsza od dziecka prince tongue_out 🤣
                                        • hrasier_2 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 05.12.24, 00:33
                                          mysiulek08 napisała:

> ile razy mam powtarzac odczep sie ode mnie taniutki, obronco istot ucisnionych
                                          >
                                          > to sie zdecyduj czy sie starzeje, czy jestem mlodsza od dziecka prince tongue_out 🤣
                                          >
                                          Za nią w ogień skoczę, bo znam ją trochę. Nawet parę lat.To ona za mną była jak mnie hejtowali. To tobie coś się odwala ostatnio. Nie poznaje cię. Błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli. Daj sobie siana.
                                          • mysiulek08 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 05.12.24, 00:36
                                            Nie poznaje cię. i wcale nie musisz, psychologu z bozej ( a moze i niebozej) łaski

Daj sobie siana. wzajemnie tongue_out
                                      • mysiulek08 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 05.12.24, 00:29
                                        chyba bym sobie w leb palnela gdybys mnie polubil tongue_out brrrrrr🤮
                                        • hrasier_2 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 05.12.24, 00:40
                                          Od takich kobiet to z daleka. Przykro to stwierdzić. Nie masz ostatnio żadnych argumentów. A miałem iść spać. Ale coś mnie obudziło. Brak słów.
                                          • mysiulek08 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 05.12.24, 00:44
                                            Od takich kobiet to z daleka super! i tego sie trzymaj : ode MNIE z daleka!
                                      • thank_you Re: Wasz ulubiony SPF 50? 05.12.24, 00:56
                                        hrasier_2 napisał:

. A ona odwrotnie i chyba ma młodsze
                                        > dziecko od ciebie.

Może to jej urok, może to Astslift?
                                        • hrasier_2 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 05.12.24, 01:03
                                          To się nazywa mizopedia.Większość to ma.
                                          • thank_you Re: Wasz ulubiony SPF 50? 05.12.24, 01:06
                                            🤣🤣🤣
                                        • mysiulek08 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 05.12.24, 01:07
                                          stawiam na astalifta 😎
                        • hrasier_2 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 05.12.24, 00:21
                          thank_you napisała:

> www.coralcoe.org.au/
                          >
                          > Wklejam to tylko po to, aby inni mogli sobie ocenić jeśli zechcą, skonfrontować
                          > z rzeczywistością bzdury, które wypisujesz, manipulując aż się kurzy.
                          >
                          > A moje pazury to jakieś twoje kolejne urojenia, ale - powtórzę - przyzwyczajeni
                          > jesteśmy. Rozumiem, że rozum za listwami się nie odnalazł, więc kończę tę wymi
                          > anę „zdań”, pani ubolewająca nad poziomem rozmów. 😅
                          Twój chichot to świadectwo, że jesteś zakompleksiona osoba. Takie się tu pojawiają i znikają jak kamfora. Jeszcze kiedyś zatęsknisz do tych listw. Jak cię głód przyciśnie. Żenada.
                          • thank_you Re: Wasz ulubiony SPF 50? 05.12.24, 00:58
                            Nie przyciśnie mnie głód, ciołku. big_grin Ukrainek na Wilanowie też nic nie przyciska, no, może zakupy z Vitkaca, ale znoszą to z godnością. 😅
                            • hrasier_2 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 05.12.24, 01:09
                              Ta ty już wyglądasz na mocno zagłodzoną. Jak ciągle myślisz o żarciu. To jest argument wyciągać stare tematy z wątków wojennych. Widać że masz jakiś feler ukryty. Nara.
                              • thank_you Re: Wasz ulubiony SPF 50? 05.12.24, 01:14
                                O żarciu to ciągle myśli twoja koleżanka, ja mam wagę w normie, ale dzięki za troskę. big_grin
                            • mysiulek08 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 05.12.24, 01:12
                              ale jakby co, to wiesz, kierunek patagonia, za wulkanem w prawo i prosciutkoooo
                              damy rade nawet w najgorszych czasach 😎
                              • thank_you Re: Wasz ulubiony SPF 50? 05.12.24, 01:15
                                Spakuję mój park maszynowy i będę! 😅 Wypróbujesz moje nowe (są wspaniałe!) gary! big_grin
                                • mysiulek08 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 05.12.24, 01:17
                                  o ile dadza rade na westfalce 😋 bo wiesz, drewna ci u nas dostatek
            • hrasier_2 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 05.12.24, 00:25
              Bez wchodzenia w wątek i szukania. thank_you to swoją ocenę zostaw sobie i szukaj wsparcia u innych. Chcesz wykrzyczeć swoją rację,.a innych ignorować. Może użyj meliske jak wchodzisz na fora. Co to ma być za agresja?????
              • thank_you Re: Wasz ulubiony SPF 50? 05.12.24, 00:59
                Ahaha, jakie wsparcie, jeszcze asmy tu brakuje. 😅 Trolluje princess jak miło a ta się cieszy. 😅 Ale brygada, prawie jak gang Olsena. 😂🤣😅
                • mysiulek08 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 05.12.24, 01:08
                  nie obrazaj gangu Olsena !
                  • thank_you Re: Wasz ulubiony SPF 50? 05.12.24, 01:16
                    Masz rację! 😂
    • sabek81 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 11:47
      Cell Fusion jasnoniebieskie opakowanie i zielony z Thank You Farmer. Nie pozostawia bialego filmu, lekkie, kojące.
    • hanusinamama Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 11:52
      Mustella.
    • mayaalex Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 12:11
      Lubie i zawsze wracam do antheliosa lrp, age correct - nie tlusty ale dosc odzywczy.
      www.laroche-posay.be/nl-be/anthelios/anthelios-age-correct-spf50
      Polecany tu garnier mnie wysusza, chyba najlepsze co z garniera mi sie trafilo to serum z filtrem, ktore nakladam na inne serum i krem.
      Calkiem przyjemny dla mnie jest tez krem z SPF 30 bielendy z zoltej serii z ceramidami (ale u mnie w zimie jest szaro, slonca czesto nie ma wcale a ja czasem bardzo malo czasu spedzam na zewnatrz wiec dla mnie 30 moze byc wystarczajaca)
      Ktos mi ostatnio polecal to serum, nie wiem czy u Ciebie jest dostepne, chyba tez Sali Hughes pozytywnie o nim pisala, mam zamiar wkrotce wyprobowac
      www.hellosundayspf.com/products/the-one-thats-a-serum-spf-50?srsltid=AfmBOopoCkXSzli0rrPUa1dzOgTcxrq3mZOepQruHG81HyGJwq2IqxPP
    • ania357 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 12:30
      Cell fusion c laser sunscreen 100 spf 50
      • thank_you Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 14:08
        Ten jest wspaniały po wszelkich zabiegach. smile
        • taje Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 18:43
          Ja kosmetyki Cell Fusion bardzo lubię, ich filtr (mineralny) też, ale jednak w dużym świetle daje taki glinkowato-biały efekt, więc musze używać z podkładem. Bardzo za to polubiłam PhDoctor 50 spf w srebrnej tubie. Ma na tyle dobrą konsystencję i kolor na mnie, że bez oporów smaruję się nim cały rok i można nawet czasem obyć się bez podkładu (raczej rzadkość u mnie z uwagi na cere naczynkową). Garniera nie mogę znaleźć w poprzedniej odsłonie.
    • natalyaxx Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 13:58
      Nowa emulsja tonująca Basiclab, PPD ponad 40, piękny jasny kolor - nie miałam lepszego filtra w życiu, a przetestowałam większość.
    • ivaz Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 14:11
      ja tylko i wyłącznie używam holika holika
    • vivyan Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 14:35
      Bandi anti dark spot krem tonujący spf 50 i Beauty of Joseon ryżowy też spf 50.
    • mysiulek08 Re: Wasz ulubiony SPF 50? 04.12.24, 14:55
      nie spelnia warunku bycia kremem pielegnacyjnym i filtrem ale swietnie sie sprawdza na moje warstwy pielegnacyjne:
      mgielka svr
      pl.svr.com/products/sun-secure-brume-spf50
      jeden z niewielu filtrow, ktory nie podraznia mi oczu, uzywamy tego sporo bo wspoldomownicy tez uzywaja

i jeszcze krem BB astalifta, ale to akurat traktuje jako podklad, jest w niemal idealnym dla mnie odcieniu, tez nie podraznia oczu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka