ophelia78 14.12.24, 13:03 Chce kupić ręczniki przez internet. Podobający mi się model występuje w wersji frotte i bawełna egipska. Czy ktoś może mnie oswiecic jaka to różnica? Frotte to wiem co to ale o bawełnie egipskiej nie słyszałam... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chatgris01 Re: Ręczniki frotte vs bawełna egipska 14.12.24, 13:13 Mam ręczniki z bawełny egipskiej i jestem zadowolona. Są mięciutkie i chłonne. Egipska bawełna ma dłuższe włókna od zwykłej, dlatego jest lepsza jakościowo (i bardziej trwała). Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Ręczniki frotte vs bawełna egipska 14.12.24, 13:17 Aha, one też są frotte Frotte to splot pętelkowy, nie rodzaj włókna. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Ręczniki frotte vs bawełna egipska 14.12.24, 13:24 I wszystko jasne. Bawełnę egipską kojarzę z luksusowej pościeli, ewentualnie luksusowych koszul, głównie dla mężczyzn - w takiej wersji (płóciennej) nie wiem, jak miałabym się tym wycierać. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Ręczniki frotte vs bawełna egipska 14.12.24, 20:10 pomieszane pojęcia.... inne przykłady z życia wzięte: dwa rodzaje jaj w sklepie - na jednych opis "jajka duże" na drugich "jajka świeże" w rybnym pani zaoferowała mi do wyboru łososia atlantyckiego albo oceanicznego takie kwiatki po prostu Odpowiedz Link Zgłoś