Dodaj do ulubionych

Chwalę Policjanta!

15.12.24, 13:14
Nie wiem czy to atmosfera świąteczna. Chwalę Policjanta(przez duzę PE).
Jeśli taka byłaby policja to lepszy byłby nasz kraj. Pełen profesjonalizm, wysoki poziom wyszkolenia i intelektu.
Brawo dla tego Pana Policjanta.

Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Chwalę Policjanta! 15.12.24, 13:21
      Zamieniasz się w tanebo?
      30 minut, o nie.
      • 1matka-polka Re: Chwalę Policjanta! 15.12.24, 17:18
        primula.alpicola napisała:

> Zamieniasz się w tanebo?
        > 30 minut, o nie.

Ale to jest dobre.
    • mava12 Re: Chwalę Policjanta! 15.12.24, 18:12
      z tego co widze to jest "mój bazarek", na warszawskim Ursynowie.
      I tak, tam nie ma gdzie zaparkować, znalezienie miejsca graniczy z cudem. Ten parking, ktory pokazuje kierowcom ten ograniczony intelektualnie jełop, to jest parking zamknięty jakiejś instytucji tam. W okolicy nie ma żadnego parkingu, jedynie okoliczne uliczki, gdzie miejsce się znajdzie, albo nie (najczęstsze).
      Na chodniku ruch jest znikomy bo tam nie ma bezposrednio żadnych budynków, jest tylko przystanek autobusowy i to też niezbyt oblegany, jako że tuz obok, przy głównej ulicy, jest metro, i więcej linii autobusowych.
      Ten kretyn jełop specjalnie stanął na chodniku, żeby robić zamiąch w dotychczas normalnym ruchu - parkingowym i pieszym. Pewnie jakiś aktywista, któremu włączyło sie "chodnik-samochód=przestepstwo".
      Otóz pan aktywista zapewne nie wie, jako ze popier**la wyłącznie rowerkiem, że jazda przez chodnik, jest jak najbardziej dopuszczalna
      "Jazda po chodniku, a raczej przez chodnik, dopuszczalna jest tylko w momencie przecinania trotuaru, np., dojazdu do lub wyjazdu z posesji". Nie wyklucza dojazdu na parking.
      Dlatego też, żeby nie spotykać takich jełopów, i takich policjantów, ja tam od dawna nie jeżdże
      • 1matka-polka Re: Chwalę Policjanta! 15.12.24, 19:16
        🤣
      • lajtova Re: Chwalę Policjanta! 15.12.24, 19:41
        3. Kierującemu pojazdem zabrania się:
        1) wyprzedzania pojazdu na przejściu dla pieszych i bezpośrednio przed nim, z wyjątkiem przejścia, na którym ruch jest kierowany;
        2) omijania pojazdu, który jechał w tym samym kierunku, lecz zatrzymał się w celu ustąpienia pierwszeństwa pieszemu;
        3) jazdy wzdłuż po drodze dla pieszych lub przejściu dla pieszych
        , z zastrzeżeniem art. 33 ust. 6, art. 33a ust. 2 oraz art. 33b ust. 2.

To zamyka dyskusję.
      • lajtova Re: Chwalę Policjanta! 15.12.24, 19:46
        Jazda po chodniku, a raczej przez chodnik, dopuszczalna jest tylko w momencie przecinania trotuaru, np., dojazdu do lub wyjazdu z posesji". Nie wyklucza dojazdu na parking.

Wkleiłaś zdanie z pierwszego artykułu jaki pokazał ci gugiel. Co ciekawe autor artykułu nie wymyśla tylko w samym leadzie pisze wprost.
        "Jazda samochodem wzdłuż po chodniku, niekiedy wśród przechodzących ludzi, to jedno z wykroczeń kierowców, które daje się zauważyć na radomskich ulicach. I nie można tego robić nawet na króciutkim dystansie."
        • advanced48 Re: Chwalę Policjanta! 15.12.24, 19:59
          Dziwisz się? Przecież to główny argument "nie mam gdzie zaparkować". Gdy nie masz pieniędzy, możesz komuś zabrać? A brak znajomości przepisów to norma, więc forumowe kierowczynie mnie nie zaskakują. Jeszcze nigdy nie dostałem mandatu za złe parkowanie, a zakupy na rynku robię regularnie.
          • mava12 Re: Chwalę Policjanta! 15.12.24, 21:01
            >Jeszcze nigdy nie dostałem mandatu za złe parkowanie, a zakupy na rynku robię regularnie.

ja tez nie. A prawo jazdy mam od 40 lat. I u mnie nie ma "rynku" wiec nie robie tam zakupow.
            Zreszta na owym bazarku tez nie, z powodów wymienionych wyżej.
            I nie, "droga" laytowa, przejrzałam wiecej informacji w temacie I kazdy zezwala na dojazd do posesji, przecinając chodnik. Ale nie jadac wzdłuż. Zgodnie z kd, czy wklejony pierwszy z brzegu, czy ostatni, kazdy przepis jest identyczny.
            Pan aktywista chciał sobie nabić lajków więc zrobił zamieszanie i wq... kierowców. Niczego innego nie było w założeniu.
            ps. ilu tam widziałaś przechodniów, poza tym jednym kretynem?
            • advanced48 Re: Chwalę Policjanta! 15.12.24, 21:17
              Czy gdzieś w przepisach jest uzależnienie konieczności przestrzegania przepisów od liczby ludzi na chodniku? Kierujący nie przecinał chodnika, jechali po nim wzdloz, łamali więc prawo. A ten bandyta, który użył niebieskiego samochodu jako narzędzia do rozjechana pieszego, groził mu, usiłowałam odebrać telefon - mam nadzieję, że spędzi trochę czasu w odosobnieniu.
            • advanced48 Re: Chwalę Policjanta! 15.12.24, 21:18
              U mnie jest rynek, za to bazarku brak..
            • lajtova Re: Chwalę Policjanta! 15.12.24, 21:35
              Jedyną informacją w temacie jest Prawo o Ruchu Drogowym, które zabrania jazdy wzdłuż chodnika.
              Z taką jazdą mamy do czynienia w zalinkowanym filmie.
              Idiota z Toyoty nie dość, że dostał mandat za wykroczenie to dodatkwo naraził się na zarzuty z Kodeksu karnego. Do tego to ten idiota sam wezwał służbysmile.

Nie liczyłam przechdodniów. PORD nie uzalażnie możliwości jazdy wzdłuż chodnika od ilości przechodniów tylko bezwzględnie zakazuje.

Wjazd na posesje w poprzek chodnika nie ma nic wspolnego z tą sytuacją.

P.S. Oddaj prawo jazdy.
            • lajtova Re: Chwalę Policjanta! 16.12.24, 12:06
              Co do przechodniów. Proszę bardzo.
      • margit49 Re: Chwalę Policjanta! 15.12.24, 20:50
        Aktywista czy nie, miał rację. Czy to się komuś podoba czy nie
        A jełopy to akurat ci dyskutanci, grożący, filmujący i co tam jeszcze. Mieli pecha, trafili na policjanta, więc bez zbędnej dyskusji powinni się wycofać. Bo prawo to oni złamali
        A facet, który z premedytacją chciał potrącić policjanta na służbie, to faktycznie tytan intelektu
        • mava12 Re: Chwalę Policjanta! 15.12.24, 21:04
          >A facet, który z premedytacją chciał potrącić policjanta na służbie

??? chyba cos przeoczyłam..
      • abria Re: Chwalę Policjanta! 15.12.24, 21:49
        najwyraźniej ten bazarek powinien zostać zamknięty, skoro nie ma tam gdzie parkować

na filmie nikt nie przecinał trotuaru, tylko jechał wzdłuż niego a to jest właśnie zabronione
      • profes79 Re: Chwalę Policjanta! 16.12.24, 18:21
        Typowe usprawiedliwienia "kierowców" którzy prawo jazdy w chipsach znaleźli. Ciężkie pretensje, że po chodniku jeździć nie wolno. Patrol straży miejskiej zrobił by porządek raz dwa. Tylko musiałoby im się dupy chcieć ruszyć bo jak widać "strasznicy miejscy" uważają, że jazda po chodniku jest całkowicie normalna; groźby karalne znajdę i zap..lę" też nie robią na nich wrażenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka