borsuczyca.klusek 15.12.24, 21:23 Wybaczcie nie mogłam się powstrzymać 🫣 www.pudelek.pl/marcin-hakiel-i-dominika-pokazali-syna-oraz-zdradzili-jego-imie-7103643735866112a Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
husky_cat Re: Romeo Hakiel 15.12.24, 21:29 A czego się spodziewalas po nowej Hakielowej? I tak mały ma szczęście, że nie został Brajanem Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 09:10 Ewentualnie piękne tureckie imię Burak ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Romeo Hakiel 17.12.24, 15:06 Albo Baran.w niektórych rejonach Turcji imię Kamil oznacza kogoś w stylu wioskowego głupka,choć jest nadawane Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Romeo Hakiel 29.12.24, 15:29 Ciekawe, znam Turka o imieniu Kamal , choć raczej bystry jest. Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Romeo Hakiel 15.12.24, 21:57 To nie dzieci będą wyśmiewać imię twojego dziecka, ale dorośli, którym ktoś kiedyś wmówił, że jedyną obowiązującą normą jest zwykła przeciętność. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Romeo Hakiel 15.12.24, 22:00 Imię Romeo brzmi w Polsce po prostu pretensjonalnie. Nie chodzi o wyśmiewanie. Niech się młody zdrowo chowa. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Romeo Hakiel 15.12.24, 22:00 >Nie chodzi o wyśmiewanie. A o co? Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Romeo Hakiel 15.12.24, 22:05 No przecież napisałam, że wg mnie to imię w Polsce brzmi pretensjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Romeo Hakiel 15.12.24, 22:09 Z drugiej strony za moich czasów, imiona typu Franek, Antek, Henryk, Staszek, Zosia, Józia, to były imiona pokolenia naszych dziadków i kojarzyły się ze staruszkami, a potem za parę lat, nagle stały się popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Romeo Hakiel 15.12.24, 22:22 Znajoma nadała dxiecku takie imię i wszyscy (łącznie z matką) mówią do chlopczyka "Romuś" 😉 Bardzo dlugo bylam przekonana, ze jej syn ma na imię Roman... Odpowiedz Link Zgłoś
malaperspektywa Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 06:14 Na codzień Romek. Da dzieciak radę. Odpowiedz Link Zgłoś
czcigodnystarzec Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 06:36 malaperspektywa napisała: > Na codzień Romek. Da dzieciak radę. A jak dorośnie będzie wesoły Romek. Miś - Jestem wesoły Romek Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 06:42 Wesoły Romeo, rymuje się z Cleo, wideo i Edgar Allan Poe 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
qrka Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 18:00 Tu nie ma nic do śmiania Mam w rodzinie taką parę, która ma dwóch synów, Leo i Teo. Jakby się jeszcze zamierzali rozmnażać, to dla trzeciego chłopaka już mamy od dawna imię: Oreo. Odpowiedz Link Zgłoś
turkusowozlota Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 23:51 qrka napisała: > Tu nie ma nic do śmiania > Mam w rodzinie taką parę, która ma dwóch synów, Leo i Teo. Jakby się jeszcze za > mierzali rozmnażać, to dla trzeciego chłopaka już mamy od dawna imię: Oreo. > To zdrobnienia od Leonard i Teodor? Odpowiedz Link Zgłoś
azalee Re: Romeo Hakiel 17.12.24, 12:00 qrka napisała: > Mam w rodzinie taką parę, która ma dwóch synów, Leo i Teo. Ha, moja kolezanka ma blizniaki, ktore nazwali Lea i Teo Odpowiedz Link Zgłoś
furiatka_wariatka Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 15:06 princy-mincy napisała: > No przecież napisałam, że wg mnie to imię w Polsce brzmi pretensjonalnie. Dla małego dziecka żadne imię nie jest dziwne ani śmieszne. Dziecko nie zobaczy nic śmiesznego w imieniu Romeo o ile rodzice w domu nie zaczną tego imienia wyśmiewać. Akurat dziecko Hakiela i tak pewnie będzie chodziło do brytyjskiego przedszkola i szkoły gdzie dzieci noszą wszelkie możliwe imiona z różnych stron świata, więc imię Romeo na nikim wrażenia nie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 15:11 Założycielka wątku, własnych dzieci nie ma, ani nie zamierza mieć, ale z cudzych to potrafi się wyśmiewać. Czyż to nie jest bardziej "pretensjonalne" niż to imię i nazwisko dziecka, razem wzięte? Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 15:18 irsila napisała: > Założycielka wątku, własnych dzieci nie ma, > ani nie zamierza mieć, > ale z cudzych to potrafi się wyśmiewać. > Czyż to nie jest bardziej "pretensjonalne" niż to imię i nazwisko dziecka, raze > m wzięte? Ale ma swoje imię, to może się wysmiewac z cudzych Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 15:24 karyna-z-radzymina napisała: > irsila napisała: > > > Założycielka wątku, własnych dzieci nie ma, > > ani nie zamierza mieć, > > ale z cudzych to potrafi się wyśmiewać. > > Czyż to nie jest bardziej "pretensjonalne" niż to imię i nazwisko dziecka > , raze > > m wzięte? > > > Ale ma swoje imię, to może się wysmiewac z cudzych Ani imienia ani nazwiska własnego nie podała, tylko za cudze się wzięła. Skoro taka odważna, niech je poda, również potrafię je wyśmiać i porechotać, a co mi tam..... Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 15:33 A co to za nowa zasada że trzeba mieć to wszystko z czego się śmiejesz? I jeszcze pokazywać że masz. Normalna jesteś? Ja się wczoraj śmiałam z łysiny jednego pijaczka a sama ani łysa ani naduzywajaca nie jestem. Musisz to jakoś przeżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
irsila [...] 16.12.24, 16:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 16:40 Sama się stuknij. Pokaz swój jak ci się tak dobrze mój wyśmiewa. Można sobie nazywać dzieci, psy i koty jak się chce a inni mogą sobie pisać że nieładnie Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 17:14 karyna-z-radzymina napisała: > Sama się stuknij. Pokaz swój jak ci się tak dobrze mój wyśmiewa. Można sobie na > zywać dzieci, psy i koty jak się chce a inni mogą sobie pisać że nieładnie Dziecko to nie kot, a pijak też człowiek. Zabolało? Że nick ośmieszyłam? No i i dobrze, byście takie bezkarne tu nie były, i tak głupio, nie pitoliły. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 15:24 irsila napisała: > Założycielka wątku, własnych dzieci nie ma, > ani nie zamierza mieć, Patrzcie jaka poinformowana 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 19:26 Uznanie, ze coś jest pretensjonalne nie wyklucza wyśmiewania się z tego. Wręcz przeciwnie - jedno z drugim się łączy. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: Romeo Hakiel 15.12.24, 22:30 A z okazji zrobienia prawa jazdy kupi Alfę Ciekawe, czy rzeczywiście będą tylko elektryczne... Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Romeo Hakiel 15.12.24, 22:33 O Romeo, Romeo, czemu jesteś Romeem? Zaprzyj się ojca i wyrzeknij się imienia; Odpowiedz Link Zgłoś
lucadimontezemolo Re: Romeo Hakiel 15.12.24, 23:06 Kalka po Beckhamah, pretensjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 06:38 Jak zrzynka po Beckhamach, to powinni chłopca nazwać Wołomin. Piękne, mocne, męskie imię… Odpowiedz Link Zgłoś
najbrzydszebutyswiata Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 10:22 Memphis, ile ja mam czasem radości z twoich wpisów 🤣 dziękuję bardzo 😁😁😁 Odpowiedz Link Zgłoś
samawsnach Re: Romeo Hakiel 15.12.24, 23:29 Myślałam, że to wątek o podbojach miłosnych Hakiela. Takie imię zwiastuje stado kłopotów dla chłopca. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 17:20 Całkiem możliwe. Trudno sobie wyobrazić, żeby ktoś o takim imieniu zajmowal w przyszłości eksponowane stanowisko. Trudno traktować poważnie kogoś, czyje imię kojarzy się niepoważnie. To samo dotyczy życia miłosnego biednego Romea. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantinka Re: Romeo Hakiel 17.12.24, 13:25 Fakt, Tuska nikt nie traktuje poważnie Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Romeo Hakiel 18.12.24, 22:39 Ja tak samo pomyślałam, dlatego zajrzałam dopiero teraz, bo interesują mnie imiona Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 06:22 Pretensjonalne Przy tym faktycznie jednoznacznie kojarzy się z Szekspirem Ani to fajne skojarzenie , ani dobra wróżba. Dobrze nie skończył Imię powinno być w miarę neutralne, uniwersalne. Pewnie faktycznie na codzien będzie Romeczek. Niech im zdrowo rośnie Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 06:30 W sumie po zastanowieniu - fajne i dla kota Odpowiedz Link Zgłoś
turkusowozlota Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 08:06 kotejka napisała: > W sumie po zastanowieniu - fajne i dla kota > Nawet dla kota mi się nie podoba. Nie wiem jak można tak skrzywdzić własne dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
ikonieckropka Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 12:48 O Grażynach też tak mówisz? Bo jednoznacznie się z Mickiewiczem kojarzą. I jego Grażyna tez dobrze nie skończyła, o ile dobrze pamiętam. Chciałabym jeszcze zapytać, co znaczy imię uniwersalne i kto określa, czy imię jest neutralne i uniwersalne? Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 17:22 Bo ja wiem, czy z Szekspirem? Raczej pośrednio. Większości pewnie będzie się kojarzyć z powiedzonkami typu ale z niego Romeo. Ci będzie boleć tym bardziej, jeśli z malucha wyrośnie młodzian nieśmiały i introwertyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 06:33 Po Odyseuszu ( u znajomych) postanowiłam schować swoje zdziwienia głęboko do szafy Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 07:25 Tydzień temu w knajpie widzieliśmy Horacego. W pakiecie była mamusia typu Karyna (makijaż wieczorowy i przyodziew na duże wyjścia o 15:00 w zwykłej knajpie) i tatuś biorący fakturę na "kolację z kontrahentem" po spożyciu niedzielnego obiadu z żoną i dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
turkusowozlota Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 08:02 dr.amy.farrah.fowler napisał(a): > Tydzień temu w knajpie widzieliśmy Horacego. > > Lepszy Horacy niż Romeo Odpowiedz Link Zgłoś
dni_minione Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 12:48 W mojej rodzinie był wielki włochaty pers o imieniu Horacy. Jakie to było wredne bydlę Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 11:22 zawsze lepiej miec dziecko o imieniu Horacy, niz nie miec zadnego xD Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler [...] 16.12.24, 14:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
moni_485 Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 16:19 abria napisała: > zawsze lepiej miec dziecko o imieniu Horacy, niz nie miec zadnego xD Ja tam wolę nie mieć żadnego. Ale imię Horacy mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 07:44 A chociaż mniejszy kontrast z nazwiskiem niż tu? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 07:49 A skąd mam wiedzieć, państwo wołali dziecko po imieniu, nie po nazwisku. Odpowiedz Link Zgłoś
turkusowozlota Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 08:03 lilia.z.doliny napisała: > Po Odyseuszu ( u znajomych) postanowiłam schować swoje zdziwienia głęboko do sz > afy > Ale to chyba nie w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_2009 Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 23:41 A ja po Adonisie (a chłopak dodatkowo był bardzo przeciętny z wyglądu). Odpowiedz Link Zgłoś
laurielle Re: Romeo Hakiel 17.12.24, 09:22 ewa_2009 napisała: > A ja po Adonisie (a chłopak dodatkowo był bardzo przeciętny z wyglądu). Był kiedyś taki kawał: Idzie dwóch kumpli ulicą i jeden mówi do drugiego: - Patrz, jakie to dziwne, fryzjer, a nazywa się Kowal. - I co w tym dziwnego? Ty nazywasz się Brzytwa, a jesteś tępy. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 08:07 Chcieli być wyjątkowi i oryginalni. Ciekawe czy będzie jatka o wymowę, jak przy synu Wojtusia i Mariny, Liamie. Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 10:30 A jakie tu wietrzysz problemy z wymową? Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 10:58 Zawsze można, można na Justynę mówić Dżastina, ale to nie to samo co Liam. Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 11:00 Lijem chyba? U mnie to Hustina, wym hiszpańska . Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 11:01 anajustina napisała: > Można po hamerykansku przecież No właśnie. Z celebrytami to migdy nic nie wiadomo. Może po brytyjsku /ˈrəʊ.mi.əʊ/ Odpowiedz Link Zgłoś
qrka Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 18:05 Tak to właśnie mama Romusia tłumaczy: "A inspiracją było to, że nie chciałam, żeby moje dziecko nazywało się jak pół przedszkola czy szkoły." Tyle że nie pomyślała, że przy okazji może się okazać, że owszem pół szkoły, ale nie nazywało się będzie, a nabijało. No ale zawsze może zmienić sam, podstawę do tego ma. Odpowiedz Link Zgłoś
ikonieckropka Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 18:30 Myślę, że imię i jego pochodzenie jest mniej ważne niż to, że mamusia by mówiła o nazywaniu się dziecka, a nie nadanym imieniu. Serio. I nie sądzę, żeby było możliwe, by dziecko nazywało się jak pół przedszkola. Też serio. Jakoś z braku wiedzy mało kto się nabija, z imion - a jakże. Odpowiedz Link Zgłoś
qrka Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 19:34 Ale pani matka nie uzasadniała, że to imię ma dla niej jakieś znaczenie, tylko że ma być takie oryginalnie indywidualne. I to jest IMO powód do nabijania. Odpowiedz Link Zgłoś
ikonieckropka Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 19:37 Dla mnie nie ma powodu do nabijania się, ale wciąż, jakby się uprzeć, większym by było mylenie tego, jak kto się nazywa z tym, jak ma na imię. Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 08:22 I tak pewnie wszyscy będą mówić na niego Romek Jak dla mnie średnio się komponuje z nazwiskiem ale to nie mój cyrk, nie moje małpy. Odpowiedz Link Zgłoś
czcigodnystarzec Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 09:10 heca007 napisała: > I tak pewnie wszyscy będą mówić na niego Romek Albo Rom. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Romeo Hakiel 18.12.24, 22:48 Zero kompozycji, harmonii nie dotyczy jakości czy pochodzenia nazwiska, a przez różne spółgłoski wyraża brak zgrania, bo żadna się nie powtarza w imieniu. Może będą mówić Romek, a może dla odróżnienia inaczej. Dla mnie to normalne imię. Szkoda, że wyśmiewa się imiona, powinno jedynie ludzkie zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Romeo Hakiel 18.12.24, 22:43 Imię w ogóle nie komponuje się tutaj z nazwiskiem. A w UK Romeo to nie żadne oryginalne imię Odpowiedz Link Zgłoś
zerlinda Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 10:11 I tak będzie Romek roboczo dla kolegów podejrzewam. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 10:19 Romek Hakiel brzmi dobrze i godnie! Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 10:26 Bardzo ładne imię tylko po co wydziwiac zamiast od razu mu wpisać Roman ? Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 10:42 elinborg napisała: > Albo Romuald Dokładnie. Romuald Hakiel brzmi dobrze,nawet godnie. Romeo Hakiel-śmiesznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ikonieckropka Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 11:19 To kwestia osłuchania. Jak z feminatywami. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 11:32 Ja się nadal nie osłuchałam z tymi wszystkimi gościniami itp Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 10:40 Imię w pewien sposób powinno współbrzmieć z nazwiskiem,by nie wydawało się śmieszne czy pretensjonalne.A tu wyszło w stylu osławionej Dolores Miednicy czy Alexis Gruszki.Choc przecież samo Imię ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 10:49 Dokładnie tak. Ciekawe jest też to, że z Kaśka udało mu się to dwa razy Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 11:17 Nie rozumiem takich podśmiechujek u dorosłych kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaafg Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 11:20 Ja tez nie. Żenujące i bardzo zaściankowe. Stare baby a glupsze od dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
ikonieckropka Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 11:21 Zaraz powiedzą, że skoro rodzice są osobami publicznymi i wyjawili imię, to wręcz proszą ematkę o opinie w sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 12:29 alpepe napisała: > Nie rozumiem takich podśmiechujek u dorosłych kobiet. Zwłaszcza u bezdzietnych lambadziar. Odpowiedz Link Zgłoś
laurielle Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 17:02 Niektórzy ludzie wprawdzie się starzeją, ale nigdy nie stają się dojrzali. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 17:29 Nie wiem, dla mnie to jest jakieś niskie. Masz słodkiego bobasa, który dla rodziców jest Romeem, a przychodzisz i obrzucasz błotem w sumie toto właśnie słodkie bobo. I to kompletnie od czapy, bo nie to ładne, co ładne, a co się komu podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
laurielle Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 18:22 alpepe napisała: > Nie wiem, dla mnie to jest jakieś niskie. Masz słodkiego bobasa, który dla rodz > iców jest Romeem, a przychodzisz i obrzucasz błotem w sumie toto właśnie słodki > e bobo. I to kompletnie od czapy, bo nie to ładne, co ładne, a co się komu podo > ba. > Niskie to jest głośne bekanie i pierdzenie w towarzystwie. Drwiny z imienia i to jeszcze w sposób, który zostawia trwały ślad, jest czystym okrucieństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
ikonieckropka Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 11:20 I zaczyna się kolejny koncert robienia z imienia dziecka sprawy narodowej, ematkowej, w której każdy musi wyrazić zdanie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 11:25 No,ale czemu nie? Temu służy ten wątek. Jest luźny,do poplotkowania,są i na poważne tematy.Jak w życiu . A że chęć bycia celebrytą wystawia na publiczny świecznik? Cóż,life. Odpowiedz Link Zgłoś
ikonieckropka Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 11:39 Bo później dzieci z takich powodów lądują w najlepszym wypadku na terapiach, w najgorszym w psychiatrykach. Daj imię swojego dziecka, może obgadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 12:22 ikonieckropka napisała: > Bo później dzieci z takich powodów lądują w najlepszym wypadku na terapiach, w > najgorszym w psychiatrykach. Daj imię swojego dziecka, może obgadamy. No spoko -Michał-po moim dziadku,który w 39 walczył w obronie Warszawy i dostał medal od S.Starzyńskiego. Obgaduj Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 12:24 Bosze, co za pleciary, by komus tu życie wybrzydzać! Wy jesteście e-matki? No chyba jakies wariatki. Za znieważanie jej, do sądu powinna was posłać! Odpowiedz Link Zgłoś
ikonieckropka Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 12:24 I uważasz, że jeśli ktoś by chciał, to nie mógłby tego obśmiać, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 12:28 ikonieckropka napisała: > I uważasz, że jeśli ktoś by chciał, to nie mógłby tego obśmiać, tak? > A może Ciebie tu obśmiać ? Jakbyś sie czuła? To co tu wypisujesz, to śmieszne dla mnie jest! Odpowiedz Link Zgłoś
ikonieckropka Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 12:35 No toż każdego można obśmiać, ale dorosły człowiek powinien zdawać sobie sprawę z konsekwencji takiej zabawy czyimś kosztem. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 12:46 To dziecko z tymi rodzicami to problemy i terapię ma jak w banku, imię to będzie jego najmniejszy problem Odpowiedz Link Zgłoś
ikonieckropka Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 12:49 Aaa, dobra, to już można do pieca dokładać, pewnie. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 13:12 Sądzisz, że Romeo Hakiel kiedykolwiek przeczyta ten wątek? Niezależnie od naszych wyrazanych tu opinii dziecko będzie miało ciężko, ponieważ ma wyjątkowo obciachowych rodziców, którzy mają parcie na szkło. Imię to tylko część problemu Odpowiedz Link Zgłoś
ikonieckropka Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 13:13 Romeo Hakiel może nie, ale może inny Romeo. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 13:34 Inny Romeo bez rodziców żyjących na IG może spokojnie udawać, że ma inaczej na imię, a potem je zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
ikonieckropka Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 13:38 Aha, nie no to oczywiście jest rozwiązanie, być obśmiewanym 18 lat, a później po epizodach depresyjnych, ze zrujnowana samoocena je sobie zmienić. Boże, nie wiedziałam, jakie to życie jest proste, póki tu nie weszłam. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 15:00 Pretensje należy kierować do rodziców. Jakoś z Kaśka potrafił wybrać imiiona dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
laurielle Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 14:23 husky_cat napisała: > Inny Romeo bez rodziców żyjących na IG może spokojnie udawać, że ma inaczej na > imię, a potem je zmienić. Na pewno mu się to uda w szkole, głównym środowisku osób w wieku 6-19 lat, kiedy co godzinę nauczyciele sprawdzają obecność z listy w dzienniku. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 12:56 ikonieckropka napisała: > Bo później dzieci z takich powodów lądują w najlepszym wypadku na terapiach, w > najgorszym w psychiatrykach. A i owszem ale akurat nie z powodu imienia - to tylko pochodna innych 'ekstrasów' - twój przykład doskonale to pokazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 13:01 ikonieckropka napisała: > Merytorycznie. Owszem - uderz w stół. Imię to absolutnie najmniejszy problem twojego wnuka. Odpowiedz Link Zgłoś
ikonieckropka Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 13:05 Wyśmiewanie się z imion dzieci uważałam za patologię u dorosłych chyba jeszcze zanim dzieci miałam. I teraz uważaj, usiądź, bo możesz nie uwierzyć - zawsze znajdzie się powód do obśmiania: mój starszy syn obrywał za baaaardzo powszechne imię. Durne ksywki tworzono jemu i imiennikom, bo tak się złożyło, że ich było sporo. Imienia wnuka nie obśmiało jeszcze żadne dziecko, za to mnóstwo dorosłych. Obudź się! Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 13:10 ikonieckropka napisała: > Wyśmiewanie się z imion dzieci uważałam za patologię u dorosłych A ktoś cię pytał o zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
ikonieckropka Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 13:13 Ciebie tym bardziej Hakiel nie pytał o zdanie. To ty dzwonisz. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 13:14 ikonieckropka napisała: > Ciebie tym bardziej Hakiel nie pytał o zdanie. To ty dzwonisz. I tego zdania nie wyraziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
ikonieckropka Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 13:12 Ale co do meritum masz rację. Imię to najmniejszy problem każdego człowieka. Natomiast problemem największym - za którym, wiem, nie rozumiesz tego - może stać brak akceptacji. A wyśmiewanie się z imienia je właśnie buduje, zaniża poczucie własnej wartości i samoakceptacji. I to już robi ludziom sporo. Bardziej łopatologicznie wyjaśnić czy tak wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 13:14 ikonieckropka napisała: > A wyśmiewanie się z imienia Kolejna dyskusja a ty nie rozumiesz, że wybór imienia świadczy o rodzicach a nie o dziecku? Odpowiedz Link Zgłoś
ikonieckropka Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 13:16 Wybór imienia o niczym nie świadczy. Dopóki nie znasz rodzica i jego motywacji, nie wiesz, co stoi za imieniem, więc nie WIESZ O CZYM ŚWIADCZY. Bardziej łopatologicznie już chyba nie umiem. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 13:18 ikonieckropka napisała: > Wybór imienia o niczym nie świadczy. Jasne, twój wnuk ma zwykłych normalnych rodziców. A nie czekaj... Odpowiedz Link Zgłoś
ikonieckropka Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 13:26 Mój wnuk takich nie ma, ale czekaj! Ha, patrz, mój nienormalny syn nie wybrałby tego imienia. Ha! Co za zdziwko. A mój normalny syn i normalna córka uznali, że w życiu nie zrobią tego, co my swoim dzieciom i wybiorą takie imię, żeby na zawołanie nie przylatywało pół piaskownicy. Ja i mąż wybraliśmy imiona z półki, z której skorzystali wcześniej nasi rodzice. Cholera, o czym to wszystko świadczy. Hm, znajdź mianownik, wysil się intelektualnie, ale ostrzegam - znalezienie tego mianownika może cię dużo wysiłku kosztować. Odpowiedz Link Zgłoś
ikonieckropka Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 13:31 Czekaj, czekaj, utrudnię ci jeszcze bardziej stworzenie tego misternego równania. Mój nienormalny syn bardzo lubi swoje pospolite imię. Mój normalny syn i moja normalna córka nie przepadają za swoimi imionami, córka się przyzwyczaiła, syn nie. Mnie moje imię wybrał nienormalny ojciec i matka też nie tak do końca normalna. Mojemu mężowi imię z tej samej półki "co moja" nadali imię normalni rodzice. Mogłabym wprowadzić jeszcze kilka zmiennych do tego równania, ale już wcale byś nie dała sobie z nim rady. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 13:31 ikonieckropka napisała: > mój nienormalny syn nie wybrałby tego imienia A to osoba, która je wybrała też nie była hmmm... stabilna emocjonalnie? Dam ci dobrą radę - jak chcesz walczyć o dobro swojej rodziny przestań klepać wszystkie najintymniejsze szczegóły z życia jej członków. Odpowiedz Link Zgłoś
ikonieckropka Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 13:36 Nie biorę sobie do serca rad od hejterek, wiem doskonale, dlaczego ich udzielają i wiem, że ani nie dla mojego dobra, tym bardziej rodziny. Bo gdybyś miała dobre intencje, to właśnie spraw mojej rodziny byś tu nie wywlekała, skoro uważasz, że to takie intymne. Może wcześniej bym sobie coś wzięła od ciebie do serca, ale już wiem, że absolutnie nie można. Po tym jak ostatnio, komentując szeroko, i to nie przebierając w słowach i wyrażenia, zaopiniowałaś czyjąś rodzinę w wątku, który nawet tego nie dotyczył, wiem doskonale, kim jesteś i sobą reprezentujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 13:43 ikonieckropka napisała: > Nie biorę sobie do serca rad od hejterek, wiem doskonale, dlaczego ich udzielaj > ą i wiem, że ani nie dla mojego dobra, tym bardziej rodziny. Waga prywatności w sieci nie jest moim wymysłem ale wiadomo - zrobisz co chcesz, rodziny nie zapytasz czy sobie życzą bądź nie bycia sagą na forum emama. Odpowiedz Link Zgłoś
laurielle Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 11:58 raczek47 napisała: > A że chęć bycia celebrytą wystawia na publiczny świecznik? Cóż,life. Celebrytami są rodzice. Dziecko jest Bogu ducha winne zarówno w kwestii zawodu rodziców, jak i własnego imienia. Nabijanie się z cudzego imienia jest na tym samym poziomie co nabijanie się z czyjejś urody, choroby, rasy, narodowości, orientacji. Jest fxuj słabe. Nabijajcie się jeśli chcecie z ciuchów i makijażu Hakielowej, jej min i póz oraz wypowiedzi, choć i one świadczą raczej o jej biedzie umysłowej, ale od dziecka się odczepcie. Jesteście matkami i babciami, a zachowujecie się jakbyście chodziły do podstawówki. Odpowiedz Link Zgłoś
ikonieckropka Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 12:00 A potem zdziwienie, ileż to jest agresywnych dzieci w szkole, które wyśmiewają się z ebombelków. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 12:47 ikonieckropka napisała: > A potem zdziwienie, ileż to jest agresywnych dzieci w szkole, które wyśmiewają > się z ebombelków. A może jednak wina leży w rodzicach,które swoje dziecko wystawiają na publiczny widok? Nie w publice? Czy klaun w cyrku ma się obrażać na publiczność,gdy dostanie pomidorem? Czy może to jednak jego wina,bo zarabia na publice ,która kupiła bilety a występ jej się nie spodobał? Jak ktoś robi publiczny cyrk z narodzin swojego dziecka,musi się liczyć z różnymi komentarzami .A ponadto jestem zdania,że za uzależnienia,fobie i traumy swoich dzieci każdy po pierwsze powinien winić siebie a nie świat. Odpowiedz Link Zgłoś
ikonieckropka Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 12:52 Wiesz, wystawiają, bo zarabiają na takich wątkach, na które się łapiemy. Pozwalając im zbijać kokosy na niczym wartościowym i na dziecku, które w tym nie powinno uczestniczyć. Więc jeśli Ci się to nie podoba, to nie komentuj - tym bardziej nie komentuj. Nie jaraj się ich życiem. Klaun to profesjonalista, który zdecydował się na zawód. Dziecko nie decyduje o swoim istnieniu i imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
laurielle Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 12:56 ikonieckropka napisała: > A potem zdziwienie, ileż to jest agresywnych dzieci w szkole, które wyśmiewają > się z ebombelków. 100/100 Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 12:32 A można się śmiać z Hakielowego wyboru imienia? Odpowiedz Link Zgłoś
laurielle Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 12:54 karyna-z-radzymina napisała: > A można się śmiać z Hakielowego wyboru imienia? W prywatnej rozmowie z Hakielem, jeśli koniecznie musisz. Napisz do niego albo zadzwoń i powiedz, co myslisz, ale nie w przestrzeni publicznej na piśmie, co kiedyś może zobaczyć to dziecko lub inne dziecko o imieniu Romeo. Skoro urzędnicy takie imię nadali, to nie jest to imię obiektywnie osmieszające. Natomiast takie komentarze je takim czynią, bo piękno jest w oku patrzacego. Przypomnijcie sobie, jak same wybieralyscie imiona dla swoich dzieci i ile było (tu i na forum Wszystko o imionach) wyrzygów na matki i teściowe, że wybrane przez Was imię im się nie podoba i rzucają komentarze w stylu że Kuba to imię dla psa. Wybor imienia jest przywilejem rodziców i ani babciom, ani tym bardziej osobom postronnym NIC do tego, jak twierdzilyscie ok. 20 lat temu. Tak tylko przypominam, bo pamięć już chyba niektórym szwankuje. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 15:19 Ja się będę nabijala z Romeo kaj mi się podoba ale jak ty chcesz z Hakielami prywatnie pisać to nie wstrzymuje 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 18:41 anajustina napisała: > Chyba z Romea, to się odmienia? Nie wiadomo, odmienisz to cię okrzyczą że przekręcasz i szydzisz Odpowiedz Link Zgłoś
starczy_tego Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 18:39 No jak nie jest ośmieszające, jak jest? W tym cały ambaras. Może taka jednoznaczna opinia społeczna powstrzyma innych rodziców przed nadawaniem tego typu imion. Ostatnio w wiadomościach mignęła mi mama małego Achillesa 🫠 Odpowiedz Link Zgłoś
laurielle Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 19:24 starczy_tego napisał(a): > No jak nie jest ośmieszające, jak jest? Osmieszające imię to Prymityw, Lucyfer albo Kwadrat. Z tych realnie istniejących, pomijam wymyślone przez rodziców lub kulturę (niedawno). Imię rzadkie nie jest osmieszające, nawet jeśli jakąś ematkę bawi imię Romeo, Wilhelm, August, Achilles, Olgierd, Zenon, Roch czy inne niezbyt popularne. To forum jest ultraniszowe i coraz bardziej senioralne. Alfy mogą to imię odbierać inaczej niż Boomerzy, Iksy i najstarsi Millenialsi. Dzieci ogólnie bardzo naturalnie przyjmują imiona rówieśników w przedszkolu. Hejtu uczą się najwyraźniej od matek. Odpowiedz Link Zgłoś
turkusowozlota Re: Romeo Hakiel 17.12.24, 00:01 No nie wiem Moja córka lat 18 na pytanie co sądzisz o imieniu Romeo dla dziecka tylko parsknęła śmiechem. Nic nie powiedziała, bo to imię nie wymaga komentarza, jest ośmieszające choćbyście tu niewiadomo jak go bronili. Ośmieszające i pretensjonalne, po imieniu dziecka widać, że rodzice z nizin. Odpowiedz Link Zgłoś
ikonieckropka Re: Romeo Hakiel 17.12.24, 00:16 Może tak reagujecie - Ty i córka, bo z nizin jesteście, Kasieńki? Nie pomyślałaś o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
ikonieckropka Re: Romeo Hakiel 17.12.24, 00:19 Jak tak w klasizm się bawisz (oparty na nadawaniu imion) i jesteś z z tej wyższej, to pokaż to i postaw przed wołaczem przecinek. Odpowiedz Link Zgłoś
ikonieckropka Re: Romeo Hakiel 17.12.24, 00:26 I się zastanów, czy córka by się zaśmiała, gdyby poznała fajnego Romea. Zadając jej takie pytanie ją nastawiłaś do imienia. Z góry nałożyłaś na nią konieczność odniesienia się, a ona odniosła się do imienia, nie człowieka, który za nim stoi. Odniosła się tak, jak oczekiwała mama, zadając takie pytanie. Słabe i właśnie cholernie niskie wbrew temu, co sobie o sobie wyobrażasz. Tym samym udowodniłaś pięknie, kto buduje hejt wśród młodych. Odpowiedz Link Zgłoś
laurielle Re: Romeo Hakiel 17.12.24, 08:40 turkusowozlota napisała: > No nie wiem Moja córka lat 18 na pytanie co sądzisz o imieniu Romeo dla dziecka > tylko parsknęła śmiechem. Nic nie powiedziała, bo to imię nie wymaga komentar > za, jest ośmieszające choćbyście tu niewiadomo jak go bronili. Ośmieszające i p > retensjonalne, po imieniu dziecka widać, że rodzice z nizin. Nic dziwnego. Jaki świder taka dziurka, jaka matka taka córka. Moi synowie wzruszyli ramionami. Jak mówiłam, w przedszkolu dzieci wszystkie imiona przyjmują naturalnie, a potem uczą się hejtu od matek. Znam chłopca, który nazywa się Fabio (schyłkowa zetka) i dziewczynkę o imieniu Fabia (schyłkowa Millenialka). Żadne nie jest z nizin. Włoskie czy szerzej obce kulturowego imiona istnieją w każdej warstwie społecznej. Przypisujesz im niziny, bo matka dziecka ubiera się wulgarnie. Ale weź pod uwagę, że przyczyna takiego ubioru może być inna, np. osobowość histrioniczna albo chęć zaistnienia w branży rozrywkowej, wszak żyje w cieniu jego ex, co też może być jakiegoś rodzaju nadkompensacją. Odpowiedz Link Zgłoś
turkusowozlota Re: Romeo Hakiel 17.12.24, 10:34 Choćbyście się tu obie nie wiem jak starały, co pisały i jak próbowały mi dopiec (nieskuteczne) to nie zmienicie faktu, że imię Romeo jest w Polsce osmieszsjace. A już w komplecie z nazwiskiem Hakiel brzmi jak absurd. Być może obie macie kogoś w rodzinie z ośmieszającymi imionami, więc pewnie dlatego bronicie Romea jak niepodległości. Współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
ikonieckropka Re: Romeo Hakiel 17.12.24, 10:41 Ja to uważam, że kolor czarny jest ośmieszający. A już w komplecie z bielą... Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Romeo Hakiel 17.12.24, 11:14 ikonieckropka napisała: > Ja to uważam, że kolor czarny jest ośmieszający. A już w komplecie z bielą... > Rasistka Odpowiedz Link Zgłoś
laurielle Re: Romeo Hakiel 17.12.24, 11:52 karyna-z-radzymina napisała: > Rasistka A dlaczego zakładasz, ze mowa o rasie, może ona pisała o czarnej sutannie z białą koloratką? Mało to antyklerykałów wyśmiewa się z księży, że chodzą w sukienkach? Odpowiedz Link Zgłoś
ikonieckropka Re: Romeo Hakiel 17.12.24, 11:56 A propos sukienek, oj, mogłabym sobie podrwić z sukienek w kwiatowe wzory, oj, ale bym pocisnęła. Nie robię tego, po prostu takich nie noszę, nie odmawiam prawa do noszenia innym. To jak z aborcją - jesteś przeciwna, to jej sobie nie rób. Nie podoba Ci się imię Romeo, nie nadawaj swojemu dziecku. To jest tak dziecinnie proste. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Romeo Hakiel 17.12.24, 12:03 laurielle napisał(a): > karyna-z-radzymina napisała: > > > Rasistka > > A dlaczego zakładasz, ze mowa o rasie, może ona pisała o czarnej sutannie z bia > łą koloratką? Mało to antyklerykałów wyśmiewa się z księży, że chodzą w sukienk > ach? Głupio wam i teraz będziecie udawały głupie ale prawda o was się wylala publicznie. Dziwne imię nie można komentować ale czarny śmieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
laurielle Re: Romeo Hakiel 17.12.24, 12:23 karyna-z-radzymina napisała: > > Głupio wam i teraz będziecie udawały głupie ale prawda o was się wylala publicz > nie. Dziwne imię nie można komentować ale czarny śmieszy. Nie zrozumiałaś. Ona nie śmieje się ani z koloru skóry, ani z sutanny. Czerń z bielą to symbol ponadczasowej klasyki. Kropka chciała powiedzieć, ze skojarzenia mogą być różne i czasami śmieszy lub odrzuca to, co jest przez innych uznane za klasyczne. Wam się Romeo kojarzy z Szekspirem, względnie z samochodem. A może matka dziecka ma np. korzenie zagraniczne (popatrz na typ urody) i postrzega to imię zupełnie inaczej albo ma inne mile skojarzenia, nie z dramatem tylko z realnym człowiekiem z przeszłości. Za granicą to normalne imię, nadawane nawet w sferach wyższych. Odpowiedz Link Zgłoś
laurielle Re: Romeo Hakiel 17.12.24, 11:50 turkusowozlota napisała: > Choćbyście się tu obie nie wiem jak starały, co pisały i jak próbowały mi dopie > c (nieskuteczne) > Być może obie macie kogoś w rodzinie z ośmieszającymi imionami, więc pewnie dla > tego bronicie Romea jak niepodległości. Współczuję Pudlo. Drzewo genealogiczne mam wyprowadzone do końcówki XVIII wieku po stronie matki oraz do połowy XIX w po stronie ojca. W całej linii prostej i wszystkich znanych bocznych mam tylko jedną osobę z nietypowym imieniem, ale nie osmieszajacym, bliską (Lilianna, wiek 60+). Jedyne zdziwienie odbiorców to pisownia przez dwa n zamiast jednego. Komentarze jakie zebrała w życiu to ach jakie rzadkie i jakie piękne! Emadka ma węższe horyzonty niż ludzie urodzeni w początkach XX wieku, którzy komentowali jej imię, gdy było świeżo nadane. Reszta krewnych i powinowatych to klasyka występująca w każdym pokoleniu. Ja nie bronię Romea, nie nadalabym takiego imienia mojemu dziecku, bo mi się nie podoba podobnie jak nie podoba mi się wiele różnych imion z różnych kategorii (starotestamentowe, nowotestamentowe, słowiańskie, germańskie, literackie). Ja stwierdzam fakt, że nie jest to imię obiektywnie osmieszające, skoro urzędnik je nadal i to pewnie nawet bez pytania Rady Języka Polskiego o opinię. I stoję na stanowisku, że wybór imienia jest przywilejem rodzica, ludzie mają różny gust, a człowiek dobrze wychowany nie komentuje cudzych imion, cudzego wyglądu, cudzego statusu majątkowego. Może natomiast potępić moralnie złe zachowania, w tym krzywdzenie innych, ale nadanie rzadkiego imienia nie jest krzywdzeniem. Krzywdzeniem jest szyderstwo. Gdybyś wychowała córkę na osobę empatyczną i tolerancyjną, to by nie parskała na dźwięk cudzego imienia. Dopytalam mojego młodszego (lat 11), czy ktoś w jego klasie komuś dokucza z powodu imienia, czy on jakiekolwiek imię uważa za dziwne albo takie, którego nie należy nadawać. Zaprzeczył. Dopytany o to, co by było gdyby do klasy dołączył Romeo, był zaskoczony, ale powiedział, że imię to nie powód do dokuczania. Każdy ma takie dziecko, jakie sobie wychował. O tym, jaki będzie świat, decyduje bardzo wiele bardzo niewielkich wyborów. Tak niewielkich jak jadowita uwaga rzucona mimochodem w obecności dziecka czy post napisany na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
ikonieckropka Re: Romeo Hakiel 17.12.24, 11:53 A ja jedną osobę z nietypowym mam. I tylko dorośli mają problem. Zostawiam Ci do przemyślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ikonieckropka Re: Romeo Hakiel 17.12.24, 10:43 Wiesz co? Mój mąż korzystał ostatnio z pewnej usługi, elitarnej, do której wykonania trzeba mieć bardzo wysokie wykształcenie, kompetencje, doświadczenie. Nazwisko szlacheckie, więc to pewnie nie pierwsze pokolenie wykształconych. Żadne niziny. A więc poszedł. Do pana Eliasza. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Romeo Hakiel 19.12.24, 00:15 Podzielam. O ile dziecko nie ma na imię Monitor, Kwadrat czy nienadawalny już niestety Alfons, nie widać powodu, by uznać imię za ośmieszające. Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: Romeo Hakiel 19.12.24, 06:30 Nienadawalny to chyba raczej Adolf jest? Alfons to imię królów. Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Romeo Hakiel 19.12.24, 07:16 Tak mnie trochę zastanawia. Adolf- w sumie krótkie wygodne imię. Łatwe do wypowiedzenia zarówno w Polsce jak i za granicą z powodu ludobójcy Hitlera zostało wymazane z listy imion "nadawalnych". Za to Józef czy Włodzimierz miały i mają się bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: Romeo Hakiel 19.12.24, 07:28 Bo Adolf był jeden, a Józków i Włodków multum. Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: Romeo Hakiel 19.12.24, 07:28 Napoleon też się jednoznacznie z jedną osobą kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Romeo Hakiel 19.12.24, 07:43 Mnie tam się kojarzy ze Stalinem (którego u nas nazywano Józefem). Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 15:34 Są imiona które kojarzą się bardzo - bardzo! - jednoznacznie. Alfons. Adolf. No i właśnie Romeo. I IMHO nie powinno się ich nadawać. Natomiast mam taką refleksje ze historia Romeo i Julii jest traktowana jaką jakaś piękna historia miłosną. A tymczasem mamy tu szczeniacka miłością durjuch nastolatkow, która trwa 3 dni i w sumie chyba 6 czy 7 trupow. No to ja podziękuję za taką romantyczna Love story No to ja dziękuję za Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 17:46 Do tego nastolatka jest poniżej wieku zgody, trzynastoletnie dziecko, któremu dopiero co trzeciorzędowe cechy płciowe się kształtują. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Romeo Hakiel 18.12.24, 13:30 ophelia78 napisała: > Są imiona które kojarzą się bardzo - bardzo! - jednoznacznie. > Alfons. Adolf. No i właśnie Romeo. > I IMHO nie powinno się ich nadawać. > > Natomiast mam taką refleksje ze historia Romeo i Julii jest traktowana jaką jak > aś piękna historia miłosną. A tymczasem mamy tu szczeniacka miłością durjuch na > stolatkow, która trwa 3 dni i w sumie chyba 6 czy 7 trupow. > No to ja podziękuję za taką romantyczna Love story > No to ja dziękuję za Ze swoim nickiem faktycznie możesz nie lubić Szekspira i jego postaci 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 15:43 Mnie po Brajanie i Olgierdzie u znajomych nic juz nie zdziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 16:05 Jako rodzeństwo faktycznie dziwny zestaw. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_libusza Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 18:34 Nie wiem czy już było - ale uwielbiam www.youtube.com/watch?v=z8Pvol2hN5Y Odpowiedz Link Zgłoś
laurielle Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 19:51 Dzisiaj została opublikowana lista licealistów awansujących do kolejnego etapu Olimpiady Fizycznej, chyba najtrudniejszej z licealnych olimpiad. Wśród ich są: Alexander (przez x, nazwisko polskie), Mieszko, Iwo (2), Samuel, Gabriel (2), Ksawery, Borys (2), Alan, Bolko, Hugo, Olivier , Seweryn, Blanka, Jasmina, Oskar, Dorian, Fryderyk, Orest, Eryk, Konstanty, Sasha (nazwisko polskie), Jędrzej (2). Hugo ma na nazwisko Głąb. Mozecie się śmiać. Ten się śmieje, kto się śmieje ostatni. www.kgof.edu.pl/?p=lista_iietap Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 19:54 Takie nazwisko to się na żony zmienia Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 19:59 No i co z tego? Romeo Hakiel może mieć kiedyś doktorat z filozofii a i tak brzmi idiotycznie Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Romeo Hakiel 16.12.24, 23:00 Bo Romeo Hakiel. Już naprawdę nie trzeba tego rozwijać 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
gris_gris Re: Romeo Hakiel 17.12.24, 00:33 laurielle napisał(a): > Dzisiaj została opublikowana lista licealistów awansujących do kolejnego etapu > Olimpiady Fizycznej, chyba najtrudniejszej z licealnych olimpiad. Wśród ich są: > Alexander (przez x, nazwisko polskie), Mieszko, Iwo (2), Samuel, Gabriel (2), > Ksawery, Borys (2), Alan, Bolko, Hugo, Olivier , Seweryn, Blanka, Jasmina, Oska > r, Dorian, Fryderyk, Orest, Eryk, Konstanty, Sasha (nazwisko polskie), Jędrzej > (2). > Jej, jakie super imiona! I szkoda, że tylko dwie dziewczyny; mam nadzieję, że z czasem będzie ich coraz więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: Romeo Hakiel 17.12.24, 05:31 Alfa Romeo, świetna marka pl.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo Odpowiedz Link Zgłoś
laurielle Re: Romeo Hakiel 17.12.24, 08:44 irsila napisała: > Alfa Romeo, świetna marka > pl.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo Fabia i Mercedes to także imiona. Markom samochodów nadano imiona ludzi, nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
laurielle Re: Romeo Hakiel 17.12.24, 08:51 gris_gris napisała: > laurielle napisał(a): > Jej, jakie super imiona! I szkoda, że tylko dwie dziewczyny; mam nadzieję, że z > czasem będzie ich coraz więcej. Awansujących jest znacznie więcej (ponad 300 chyba), w tym dziewcząt, wypisałam tylko imiona, które nie są evergreenami, żeby pokazać, że można nazywać się Alan czy inny "cudak" i osiągnąć więcej niż dzieciątko emadki jakże dumnej z siebie, że nadała wlasnemu potomkowi imię nie z nizin. Ci młodzi ludzie pójdą na politechniki, nie do opieki społecznej, niech więc jedna z drugą wyjmie kija z okrężnicy i przestanie oceniać ludzi po pozorach, bo jedyne, co naprawdę ośmiesza człowieka, to jego zachowanie, w tym wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: Romeo Hakiel 17.12.24, 08:57 A Sasha to jaka płeć? Poza tym to zdrobnienie przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
laurielle Re: Romeo Hakiel 17.12.24, 09:45 anajustina napisała: > A Sasha to jaka płeć? Poza tym to zdrobnienie przecież. Męska, nazwisko Matkowski. Może przyjezdny, jest 10 dzieci ewidentnie cudzoziemskich, w tym 8 najprawdopodobniej ukraińskich. Dużo, jak na warunki startowe. Przejrzałam listę jeszcze raz pod kątem zestawień imienia z nazwiskiem. Z imion nietypowych znalazłam jeszcze Nastazję. Nastazja Narzekalak Orest Kałowski Dorian Butryn (w sumie podobnie do Romeo Hakiel) Hubert Budny (zakład, że rówieśnicy dodają r?) Konstanty Kościesza-Jaworski (Kościesza to herb szlachecki, mozna zarzucac rodzicom snobizm, wszak mógł byc zwyczajny Piotr Jaworski) Kacper Duda-Gromada Na upartego znalazłoby się o wiele więcej nazwisk, które mogą posłużyć do znęcania się nad rówieśnikami. Jak ktoś chce się znęcać, to będzie się znęcał za nazwisko, za tuszę, chudość, krzywe zęby, aparat ortodontyczny, wadę wymowy, chodzenie na terapię, wadę wzroku, noszenie okularów, duży biust, mały biust, niemodne ubrania etc. Pretekst ludzie okrutni znajdą sobie zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Romeo Hakiel 17.12.24, 10:17 Mąż miał kolegę o nazwisku Budny. Z tego co kojarzę nikt nie dodawał r A co do dziwnych połączeń to już pisałam kilkakrotnie, że w jakimś wywiadzie w TV wypowiadał się pan Narcyz Baran W mojej rodzinie pojawiła się niedawno Jaśmina. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Romeo Hakiel 17.12.24, 10:26 Co widziałam kogoś o nazwisku Baran, to miał bujne kręcone włosy . Odpowiedz Link Zgłoś
gris_gris Re: Romeo Hakiel 17.12.24, 10:37 > > > laurielle napisał(a): > > > Awansujących jest znacznie więcej (ponad 300 chyba), w tym dziewcząt, wypisałam > tylko imiona, które nie są evergreenami, Ok, rozumiem, dzieki! W sumie byloby to bardzo nietypowe, gdyby wszyscy laureaci mieli niezwykle imiona! Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Romeo Hakiel 18.12.24, 22:29 Brawo i a pełni popieram. Sama noszę imię na forum uznane jako imię dziwaczne, infantylne i 'aspirujących nuworyszy' . Nie imię jest istotne, tylko to, jak jesteśmy ukształtowani,nasze dążenia i zawartość. W Szczecinie Nikola i Roksana, czyli imiona ujęte jako wabiki plebsu, noszą dwie bardzo zdolne dziewczyny naukowczynie. A ja nie czuję się gorsza z imieniem wybranym przez Mamę z bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
noitak Re: Romeo Hakiel 18.12.24, 13:06 laurielle napisał(a): > Hugo ma na nazwisko Głąb. > Mozecie się śmiać. Ten się śmieje, kto się śmieje ostatni. Wiesz, że możesz wywołać niemiłe uwagi na temat konkretnego zestawu imię/nazwisko i chcesz tego i robisz to świadomie! Robisz to jakiemuś dziecku, którego najpewniej nawet nie znasz. Ot podwinął ci się pod rękę wystukującą hejt na tego chłopca. A to w celu sprowokowania śmiechu i pomnożenia hejtu, by z wyższością pokazać małość tych, co się zaśmieją. Cel uświęca środki? Hugo, jego rodzice, przyjaciele i koledzy powinni ci się odwinąć! Może miałabyś powód do śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
laurielle Re: Romeo Hakiel 29.12.24, 15:51 noitak napisała: > > Wiesz, że możesz wywołać niemiłe uwagi na temat konkretnego zestawu imię/nazwis > ko i chcesz tego > i robisz to świadomie! Robisz to jakiemuś dziecku, którego najpewniej na > wet nie znasz. > Ot podwinął ci się pod rękę wystukującą hejt na tego chłopca. > > A to w celu sprowokowania śmiechu i pomnożenia hejtu, by z wyższością pokazać m > ałość tych, co się zaśmieją. > > Cel uświęca środki? > > Hugo, jego rodzice, przyjaciele i koledzy powinni ci się odwinąć! > Może miałabyś powód do śmiechu. > What? Kompletnie nie zrozumiałaś mojej intencji, jasno wynikającej ze wszystkich wcześniejszych komentarzy. Zarówno imię, jak i nazwisko to tylko dźwięki. Większość ludzi ma jakieś skojarzenia, ale to ich problem, a nie noszącego. Nazwisko nie stanowi o niczym, a państwu Głąb trzeba pogratulować zarówno uzdolnionego i pracowitego syna, jak i godności, z jaką noszą nazwisko swoich przodków. Nawiasem mówiąc, takie nazwisko może kojarzyć się nie tylko z głąbem kapuścianym, ale także gołębiem (wiele nazwisk zostało zniekształconych fonetycznie podczas germanizacji i rusyfikacji) albo głębią/głębiną. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Romeo Hakiel 29.12.24, 15:55 Jak imię i nazwisko to "tylko dźwięki" to Romeo Hakiel brzmi jak discopolowy hit Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: Romeo Hakiel 29.12.24, 16:44 Zawsze mnie zadziwia, że w takiej sytuacji rodzina nie przejęła nazwiska po żonie. Odpowiedz Link Zgłoś
laurielle Re: Romeo Hakiel 29.12.24, 16:58 anajustina napisała: > Zawsze mnie zadziwia, że w takiej sytuacji rodzina nie przejęła nazwiska po żon > ie. Niby dlaczego by miała? Może po linii męskiej rodzina była wspaniała, a po żeńskiej nie bardzo? A może skojarzenia z nazwiskiem żony były gorsze? Dajcie ludziom żyć. Nazwiska nie są po to, żeby podobać się osobom postronnym. Odpowiedz Link Zgłoś
noitak Re: Romeo Hakiel 09.01.25, 13:07 No to nawykręcałaś. Marne usprawiedliwianie się. „Większość ludzi ma jakieś skojarzenia” piszesz. Dziwne niespotykanie, że jak słyszysz „ kowal”, masz skojarzenie z kowalem, a jak słyszysz „ptak” to z ptakiem i raczej nie z konewką. Nazwiska były tworzone od wykonywanych zajęć, pochodzenia, cech charakteru, miały jasne źródło, nie były i nie są „tylko dźwiękami”. Dlaczego zatem użyłaś w swojej polemice tego konkretnego przykładu, jakiego użyłaś, wygrzebując dane osobowe konkretnego dziecka, jeśli nie dlatego, że „się kojarzy” tobie, skoro go jako przykład podajesz? Tak, tak, z całą pewnością dlatego, że skojarzyło ci się z cudowną, błękitną głębią oceanów co było powodem do wezwania do obśmiania. W ferworze polemik wychlustałaś dziecko z kąpielą na mróz. Konkretne, prawdziwe, żyjące dziecko. Stało się. Odpowiedz Link Zgłoś
sattwaguna Re: Romeo Hakiel 17.12.24, 00:12 Oesu. A mało tu razy ematki chwaliły się ze imiona ich dzieci to są na dole tabeli częstości nadawania. Pieczołowicie, uważnie nadawane by były wyjątkowe i koniecznie niepowtarzalne (bo jak wiadomo nic nie uleczy traumy drugiego Jasia w klasie). Że niby Romeo ma być bardziej pretensjonalne od frymuśnych i niepowtarzalnych w swej oryginalności wymysłów ematek Odpowiedz Link Zgłoś
laurielle Re: Romeo Hakiel 17.12.24, 09:50 Ja także pamiętam zachwyty nad Idalią i Nawojką w okolicach 2005-2010. Skleroza albo hipokryzja, tertium non datur. Odpowiedz Link Zgłoś
aequoreavictoria Re: Romeo Hakiel 18.12.24, 13:13 A co jest nie tak z Idalią i Nawojką? Znam i Idalię, i Nawojkę, obie bardzo zadowolone ze swoich imion. Odpowiedz Link Zgłoś
laurielle Re: Romeo Hakiel 29.12.24, 15:54 aequoreavictoria napisała: > A co jest nie tak z Idalią i Nawojką? Znam i Idalię, i Nawojkę, obie bardzo zad > owolone ze swoich imion. Z imionami jest wszystko w porządku. Nie w porządku jest coś z ematkami. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Romeo Hakiel 18.12.24, 22:16 Nie wiem, czy wpadasz na forum wszystko o imionach ale ten zachwyt nadal trwa, choć chyba Nawoja wypadła z łask w tym roku Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Romeo Hakiel 18.12.24, 22:20 Sama uważam, że Nawoja czy Idalia to miłe, nieco rzadsze imiona. Ale tylko dlatego, że lubię miękkie, a nie wyznaczone trendy. Nie rozumiem natomiast lansu, że miałyby być lepsze od popularnej Marii, Laury, również pięknych imion pomimo popularności. Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: Romeo Hakiel 19.12.24, 07:30 Nawojka to chyba nie zdrobnienie? Skąd tę Nawoję wzięłyście? Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Romeo Hakiel 17.12.24, 15:02 Z zabawnych ( ale wcale nie śmiesznych) to znałam chłopca o imieniu Bonaventura, wybaczcie nie kojarzę oryginalnej pisowni. Ja chyba mam jakis prosty gust bo Romeo wcale mi sie ani wybitnie smieszne, ani pretensjonalne, ot rzadkie imię. Nawet zestawione z nazwiskiem nie robi na mnie zlego wrazenia, w sumie nawet pasuje. Rozśmieszył mnie za to post o rzucaniu w klauna pomidorami, jakby to bylo normalne i akceptowalne ( i czy klaun moze miec pretencsje , ze ktos rzuca) , w sumie podobny poziom co nasmiewanie sie z imion dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Romeo Hakiel 17.12.24, 15:09 Imię jak imię. Romeo jest dla mnie jakieś mniej wydumane od tych wszystkich Natanieli, Barnab, Idalii czy Dobromir. Ci to się dopiero musieli nawertować list z imionami. A poniższe zdjęcie mnie bawi. Rodzice mają kochones jak kokosones. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Romeo Hakiel 18.12.24, 22:14 Kosmos Oby nie skończył jako Żanklop czy Klozet. Spolszczenia w większości imion są bolesne. Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: Romeo Hakiel 19.12.24, 07:31 To pewnie wygłup. Przecież to Jan Klaudiusz. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Romeo Hakiel 18.12.24, 22:11 Za to siostra Romea może być stylową Alf(onsin)ą. Odpowiedz Link Zgłoś
headonshouldersbaby Re: Romeo Hakiel 29.12.24, 15:28 Polacy tak pragną zachodniego lajfu , progresu, luzu ale ten watek pokazuje ze w ogóle nie są na to gotowi. Jak Beckhamowie nazwali syna Romeo w UK to nikt nie komentował, a tu się zesrac chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Romeo Hakiel 29.12.24, 15:33 No i ? Imię jak imię. Powinien się skonsultować z ematka najpierw, bo któraś uważa że jest "pretensjonalne " ? Stare baby , a mentalność jak u przyglupich dwunastolatek, śmichy chichy Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: Romeo Hakiel 29.12.24, 16:45 Pretensjonalne jest w zestawieniu z nazwiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś