Dodaj do ulubionych

Biała bateria kuchenna

19.12.24, 16:23
Ma któraś z emam może baterię kuchenną w kolorze białym, którą mogłaby mi polecić? Rozglądam się, sama mam w kolorze białym, ale z końcówką i wajchą w chromie, a chciałabym całkiem białą, do innej kuchni, gdzie by mi cała biała właśnie pasowała. Lata temu na amazonie kupowałam takie cuda np z miedzianokolorowymi detalami i one szły się kochać w zasadzie już przed zamontowaniem, więc zwracałam. Mogę przecierpieć i wywalić kasę na białą całą baterię, ale żeby nie była ona do wymiany po roku. Wystarczy, jak wylewkę będzie można przesunąć w prawo czy w lewo, nie musi być wyciągana.
Obserwuj wątek
    • eva_evka Re: Biała bateria kuchenna 19.12.24, 16:29
      Mam biała baterię z firmy Teka. Ale wylewka wyciągana jest srebrna. Mam 5 lat, stan idealny, ale to bateria w zlewie w pralni.
      • alpepe Re: Biała bateria kuchenna 19.12.24, 16:46
        No właśnie, i pytanie jest, czy to ma jakiś powód, w stylu, tam się bardziej niszczy.
        • mysiulek08 Re: Biała bateria kuchenna 19.12.24, 17:21
          pewnie, tak, wyciagasz-wkladasz - emalia sie moze zniszczyc, chrom wiecej wytrzyma
        • eva_evka Re: Biała bateria kuchenna 19.12.24, 22:47
          Nie wiem, nie mam pojęcia. Tak jak napisałam, to bateria w zlewie w pralni, więc na pewno nie jest tak dużo używana jak bateria w kuchni. Jak kupowałam 5 lat temu te baterie to nie kojarzę, żeby były całe białe, bo też szukałam. Może teraz jest większy wybór smile
      • gris_gris Re: Biała bateria kuchenna 19.12.24, 23:03
        eva_evka napisał(a):

> Mam biała baterię z firmy Teka. Ale wylewka wyciągana jest srebrna. Mam 5 lat,
        > stan idealny, ale to bateria w zlewie w pralni.

Przypomniałam sobie, że muszę zmienić kran w pralni, bo cieknie. Czy przydaje się wyciągana wylewka w pralni właśnie? Bo się zastanawiam nad nią, ale właściwie nie wiem, do czego by miała być?
        • eva_evka Re: Biała bateria kuchenna 19.12.24, 23:52
          Mi się bardzo się przydaje, nawet nie rozważałam innego kranu w kuchni. Zlew mam wpuszczony w długi blat, na tym blacie stawiam miski, wiaderka i nalewam wodę, również do mycia podłog na górze.
          W tym zlewie płuczemy akcesoria z akwarium, też się przydaje ruchoma wylewka. To taki zlew Gospodarczy, od tej brudniejszej roboty.
          Nasze małe pieski zażywają kąpieli w tym zlewie smile
            I negocjacji kranu w pralni oczywiście.
              *innego! Oszales można z tym słownikiem smile
          • gris_gris Re: Biała bateria kuchenna 20.12.24, 07:39
            Dzięki! Nie mam psa ani akwarium i mam jeszcze jeden zlew, w kotłowni, który nada się na gospodarczy, bo jest bardzo duży, ale tak sobie myślę, że mi ta wylewka nie zaszkodzi, a przydać się może.
    • mysiulek08 Re: Biała bateria kuchenna 19.12.24, 17:20
      franke zobacz, wprawdzie nie mam bialej ale na te co mam nie narzekam, noname wymienialam praktycznie co roku, w koncu sie wkurzylam i sciagnelam sobie z PL wlasnie franke (przebitka cenowa ponad dwukrotna), 4rok bez problemow, tylko 'oszczedne' cisnienie mnie w...a ale co poradzic

www.franke.com/pl/pl/home-solutions/produkty/baterie-kuchenne.html?page=1&activeFilters=SCC_Z_CROSSCATEGORY_SCC_Z_Shades%3ASCC_Z_SHADES_white
    • bei Re: Biała bateria kuchenna 19.12.24, 17:50
      Kludi miało kiedyś białe baterie kuchenne, syn ma czarną kuchenną Kludi.
      Białe od Kludi mamy w łazienkach- umywalkowe, prysznicowe i wannowe. Użytkujemy ósmy rok i wszystkie są w b dobrym stanie.
    • bei Re: Biała bateria kuchenna 19.12.24, 17:51
      Weź Blanco, mamy co prawda od lat czarną, jest w idealnym stanie.
      • mava12 Re: Biała bateria kuchenna 19.12.24, 22:46
        ja też mam (miałam) blanco, co prawda beżową czy raczej w kolorze piaskowym więc pewnie biała też jest. Ma wyciaganą wylewkę, też w kolorze. "Wajcha" też. Oczywiscie same "nasadki" sa chromowe bo one muszą pracować, trzeba je przykrecic (a czasem odkręcić). ale to sa tylko takie obrączki.
        Moja wytrzymała ze 13-15 lat, dopiero potem wykruszyły się wewnętrzne plastiki (głównie w tej wylewce) i wymieniłam. Chociaz bateria ciągle pracowała dobrze ale już była troche sponiewierana, źle wygladała i gorzej sie wyciągało tę wylewką. I kiedy zobaczyłam w Lidlu identyczna baterię (kolor, kształt) to wymieniłam na tę właśnie. Niestety to badziew jest, cos bateriopodobnego
    • madame_edith Re: Biała bateria kuchenna 19.12.24, 22:35
      Ja mam taką, nic się z nią nie dzieje. Biały zlew dramat, ale bateria super 😀
      • alpepe Re: Biała bateria kuchenna 19.12.24, 22:45
        Pierścień na dole jest chromowany? A jaki to model?
        • madame_edith Re: Biała bateria kuchenna 19.12.24, 22:49
          Aż się przejdę na dół zobaczyć, chyba chromowany.
          Franke Lina pull out.
          Tak, chromowany 😀
          • mysiulek08 Re: Biała bateria kuchenna 19.12.24, 23:12
            ten model ma bialy
            www.franke.com/pl/pl/home-solutions/produkty/baterie-kuchenne/product-detail-page.html/115.0653.405.html
    • lauren6 Re: Biała bateria kuchenna 19.12.24, 23:41
      Mój mąż nie ogarnął i kupił nam białą baterię do kuchni. Już któryś rok z rzędu się z nią męczę, ale jeszcze nie mam odczucia, że się zamortyzowała finansowo. Czarne baterie równie bardzo mi się nie podobają.
    • krwawy.lolo Re: Biała bateria kuchenna 20.12.24, 08:45
      Z białymi bateriami jest kłopot. Szukałem do łazienki. No i teraz w Niemcach posiadam czarne a w Ojczyźnie złote.
    • argentea Re: Biała bateria kuchenna 23.12.24, 15:15
      Ja również polecam Blanco. Świetna jakość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka