Dodaj do ulubionych

Podobanie się komuś

17.01.25, 17:46
Z psychologicznego punktu widzenia - czy bywa taka zależność, że jak ktoś zaczyna się komuś podobać to staje się bardziej ... oschły, powściagliwy - (aby to ukryć, bo np. jest nieśmiały, wydaje mu się, że nie ma szans, przykrywa jedne emocje drugimi). Czy spotkaliście się z takimi zachowaniami (w dorosłym życiu oczywiscie, nie w przedszkolu....)
Obserwuj wątek
    • dorsz_grenlandzki Re: Podobanie się komuś 17.01.25, 18:17
      Ja tak miałem, nawet jak się spotykałem z dziewczyną. Czasem miałem myślę typu, że nie wiem, czy się nie narzucam.
    • alina460 Re: Podobanie się komuś 17.01.25, 18:53
      Tak, znam takie zachowania. Sama ich doświadczyłam z dwóch stron. W sumie trochę to było dziwne.
    • poszetka Re: Podobanie się komuś 18.01.25, 09:00
      Czytam właśnie książkę o leku społecznym "Jak przestać się bać " i tam właśnie opisane są takie zachwiania. Ludzie z lekiem boją się , że po czasie wyjdzie, że są niefajni, nudni i będą cierpieć więc na wszelki wypadek nie doprowadzają do sytuacji, że jakaś relacja się rozwinie. Sama tak miałam więc rozumiem smile Na dodatek okazuje się, że lęk można przekazać komuś w genach więc nie zawsze jest to związane z trudnym dziecinstwem itd.
      • ameliya_85 Re: Podobanie się komuś 18.01.25, 09:05
        Fajnie ze napisalas o tej ksiazce. Tez zobacze. Jestem podobna i blokowalam juz wszystkie relacje zanim sie zaczely bo wlasnie wychodzilam z zalozenia ze chlopak mnie i tak zostawi jak tylko blizej pozna.
    • memphis90 Re: Podobanie się komuś 18.01.25, 09:02
      Tylko w love akszuali🤷‍♀️

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka