Dodaj do ulubionych

Heilujący i podskakujący Musk

22.01.25, 10:30
Widziałyscie to?
Jak w Waszych bańkach informacyjnych? Też udają, że to tylko pozrdrowienie od serca było, albo jeszcze lepiej, że o co chodzi, to przecież nie heilowanie tylko rzymskie pozdrowienie? To nic, że dwa razy, to nic, że przećwiczone...

I w sumie czego już chyba nikt nie komentuje - co on tak po tej scenie skakał?
Jedyny plus, że tego swojego dzieciaka-żywej tarczy na barana nie miał...

Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 10:34
      W mojej bance nijak. Ale na ematce już było.
      Ziobro zaskoczenia jakby zarówno co do formy jak i treści komentarzy.
      • lodomeria Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 10:46
        Sam Musk - no od dawna wiadomo o jego nazistowskich sympatiach, jego zachowanie mnie nie zaskoczyło.

Ale jednak to, że np. na Deutsche Welle okreslili to heilowanie jako 'wygląda, jakby, no no niefortunnie', to już mi się w głowie nie miesci. I jak różne inne źródła przecigały się w tym, żeby nam wmówić, żeby własnym kłamiącym oczom nie wierzyć...

No i to skakanie - jakby jakis Demokrata tak się zachował, nota bene po nominacji na oficjalny urząd, to bysmy miesiącami o tym mieli analizowane, a tutaj koles ewidentnie naćpany, wywalający stolik z wszelkimi zasadami, a nam się wmawia, że wszystko jest ok i się dziury w całym dopatrujemy.
        • hrasier_2 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 11:19
          lodomeria napisała:

> Sam Musk - no od dawna wiadomo o jego nazistowskich sympatiach, jego zachowanie
          > mnie nie zaskoczyło.
          >
          > Ale jednak to, że np. na Deutsche Welle okreslili to heilowanie jako 'wygląda,
          > jakby, no no niefortunnie', to już mi się w głowie nie miesci. I jak różne inne
          > źródła przecigały się w tym, żeby nam wmówić, żeby własnym kłamiącym oczom nie
          > wierzyć...
          >
          > No i to skakanie - jakby jakis Demokrata tak się zachował, nota bene po nominac
          > ji na oficjalny urząd, to bysmy miesiącami o tym mieli analizowane, a tutaj kol
          > es ewidentnie naćpany, wywalający stolik z wszelkimi zasadami, a nam się wmawia
          > , że wszystko jest ok i się dziury w całym dopatrujemy.
          Całkowicie ci się coś pokićkało. Wiecznie odgrzewany stary numer lewactwa robienie z przeciwników faszystów.
          Nie tak się ustawisz czy nie tak wyciągniesz ręce i już zrobią z ciebie Hitlera lub Mussoliniego. Poczytaj sobie sam zainteresowany o tym powiedział.
          • lodomeria Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 11:59
            A o tym skakaniu i przewracaniu oczami co powiesz? Też to sobie wymyslilismy?
            • ministra_prawdy Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 12:00
              lodomeria napisała:

> Też to sobie wymyslilismy?

Absolutnie nie, połączyłyście kropki big_grin
            • lodomeria Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 13:07
              A powiedział dokładnie, że dziękuje wyborcom za uratowanie cywilizacji.
              Wiesz, kto tak samo gadał?
              No własnie.
              • nangaparbat3 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:51
                lodomeria napisała:

> A powiedział dokładnie, że dziękuje wyborcom za uratowanie cywilizacji.
                > Wiesz, kto tak samo gadał?
                > No własnie.

A ja, wstyd mi, nie wiem. Napisz proszę.
          • nangaparbat3 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:50
            >Poczytaj sobie sam >zainteresowany o tym powiedział.

Po tych wygibasach to on sobie może mówić co tylko zechce.
          • balladyna Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 18:27
            Skoro to taki przypadek: złe ustawienie się do kamery, nie takie wyciągniecie ręki - pokaż mi heilujacego Tuska albo Trzaskowskiego. Oni się jakoś źle do kamer nie ustawiają, a i pięć piw potrafią zamówić w bardziej fortunny sposób.
            • taje Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 19:02
              Całkiem możliwe, że ten heil nie był celowy. Problem w tym, że nawet przypadkowe odruchy Musk miewa faszystowskie...

Co ciekawe, dziadkowie Muska ze strony matki byli faszystami, którzy przeprowadzili się do RPA bo popierali apartheid (i Hitlera). Dziadek był aktywistą dziwacznej sekty Technocracy. Tu fragmenty artykułu z 2023. www.businessinsider.com/who-was-elon-musk-grandfather-joshua-haldeman-technocracy-incorporated-party-2023-9

"Elon Musk's grandfather, Joshua Haldeman, was a "radical conspiracy theorist," the Atlantic reports.
              Haldeman was convicted in Canada for his involvement in a technocratic political movement.
              The movement believed an authoritarian group of tech-savvy overlords could solve the world's problems.

(...)

The movement had a bizarre set of principles: They believed that the world should be run by a totalitarian regime of engineers and scientists based in North America; that these tech overlords would solve all of society's problems; and that people only had to work 20 years before retiring.

The party, founded in the 1920s, gained popularity during the Great Depression and at one point had more than half a million members in California.

The organization also referred to people as numbers (apparently, Musk's grandfather was 10450-1) and sometimes added Xs to their names. Followers donned identical gray clothing and cars and greeted each other with special salutes, the Atlantic found. A newspaper cited by the magazine said the group gave off "the tone of an incipient Fascist movement."

Canada eventually banned the party after it opposed the country's involvement in World War II and considered it and its members a threat to national security. Haldeman was arrested and convicted for his participation, the Atlantic reported.

This kickstarted his involvement in other movements, including Canada's Social Credit Party, which espoused baseless conspiracy theories about Jewish people. The party came to be widely criticized for its blatant antisemitism. Haldeman, who became the SCP national chair, took it upon himself to defend the party's beliefs.

Haldeman, the Atlantic wrote, "maintained that the Social Credit Party was not antisemitic — while saying some rather antisemitic things, including the outrageous claim that Hitler had been installed as German führer by 'money … supplied by international financiers, many, but not all of them, Jewish.' He claimed that Jews created antisemitism to generate sympathy."

The party also used its platform to publish "The Protocols of the Elders of Zion" a centuries-old fraudulent text detailing a meeting between Jewish leaders to establish world domination. Haldeman defended the publication in a letter because he felt he was witnessing the protocols "rapidly unfolding," the Atlantic reported.

Like grandfather, like grandson
              Historians note Musk's ideas that technology can solve most of society's ills reflect some of the same technocratic beliefs his grandfather promoted. Musk previously said on Twitter, now called X, that Mars should have an established technocracy.

He has also named his three children with Grimes — X Æ A-Xii Musk, or X, Exa Dark Sideræl Musk, and Techno Mechanicus — although it isn't clear whether the names of his children had anything to do with the strange, number-filled nicknames Technocrats identified themselves with.

(...)

From antisemitism to apartheid
              Following his political stint, Haldeman began passionately supporting the cause of apartheid and moved to South Africa. According to the Atlantic, he once wrote, "South Africa will become the leader of white civilization in the world."

Haldeman also railed against "anti-White forces" that would seek to displace his position. He continued writing in pro-apartheid South African newspapers, as well as in his self-published book, about international conspiracies of world domination from a group of elites, per the magazine."
              • tania.dorada Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 19:29
                taje napisała:

> Całkiem możliwe, że ten heil nie był celowy. Problem w tym, że nawet przypadkow
                > e odruchy Musk miewa faszystowskie...

Jeśli nie był celowy, to może w tym sensie że zazwyczaj się hamuje a w poniedziałek - czy to na skutek naćpania, czy czucia się bezkarnym - mu się wypsło, bo normalnie się bardziej hamował.
                Na litość boską, już widzę jak jakiemukolwiek szaremu człowiekowi coś takiego uchodzi na sucho, że niby nie celowo.
    • borsuczyca.klusek Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 10:49
      Ten człowiek zawsze mnie przerażał
      • lodomeria Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 10:54
        Parę lat temu miałam sporo znajomych, którzy się nim zachwycali. Wtedy jeszcze nie potrafiłam wyjasnić, dlaczego mnie od niego odrzuca i dlaczego jego pomysły (jak np. budowanie podziemnych tuneli dla prywatnych samochodów elit, żeby nie musieli w korkach stać) są poronione.
        Na szczęscie chyba wszyscy przejrzeli na oczy.
        Choć nie, parę osób nadal twierdzi, że 'co się z nim stało? taki wizjoner, taki inteligentny, podmienili go czy co'.
        • borsuczyca.klusek Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 11:05
          Dla mnie to jest typ żywcem wyjęty z filmów o Bondzie albo komiksów DC. Złol skłonny podpalić świat.
          • hrasier_2 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 11:22
            borsuczyca.klusek napisała:

> Dla mnie to jest typ żywcem wyjęty z filmów o Bondzie albo komiksów DC. Złol sk
            > łonny podpalić świat.
            >
            Litości. Chwalicie się, że będziecie sąsiadami Muska "o rzut beretem" a wypisujecie takie brednie. Ty i koleżanka. Ona ma jeszcze bliżej.
          • hanusinamama Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 11:24
            W dodatku kradnący ludziom pomysły i sprzedający je jako swoje.
        • hanusinamama Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 11:23
          Mnie wkurw...a jak ludzie powtarzają, że on nie ma wykształcenia a buduje i projektuje samochody, rakiety.
          No nie....robią to inżynierzy, po studiach
          • lodomeria Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 11:28
            O matko! Taaak!
            Ten cały antyintelektualizm - po co ci studia, w szkole się nie uczyłem a i tak zarabiam. I ludzie to kupują. I myslą, że im się życie tak samo jak dziedzicom fortun ułoży, jeli tylko przestaną zdobywać zawody.
            • hanusinamama Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:06
              Tak każdy sie dorobi jak Musk ( tyle ze ona milioner z domu) oraz kazdy zbuduje rakietę bez odpowiedniego wykształcenia....tyle ze projektują i budują mu ludzie z odpowiednim wykształceniem
          • borsuczyca.klusek Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 11:40
            hanusinamama napisała:

>
            > No nie....robią to inżynierzy, po studiach
            >

Tak zwłaszcza, że ma nawet ludzi od grindowania poziomów w rpgach 🙄
            • ministra_prawdy Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 11:53
              borsuczyca.klusek napisała:

> ma nawet ludzi od grindowania poziomów w rpgach 🙄

Mimo wszystko jest pewien progres, poprzednicy wyzywali graczy od piwniczaków i inceli, a on wydaje kase, aby zyskać ich sympatię.
              • paskudek1 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 11:55
                ministra_prawdy napisała:

> borsuczyca.klusek napisała:
                >
                > > ma nawet ludzi od grindowania poziomów w rpgach 🙄
                >
                > Mimo wszystko jest pewien progres, poprzednicy wyzywali graczy od piwniczaków i
                > inceli, a on wydaje kase, aby zyskać ich sympatię.

Zdaje się że u tych prawdziwych, poważnych graczy to co najwyżej budzi uśmiech politowania
              • hrasier_2 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 12:02

> borsuczyca.klusek napisała:
                >
                > > ma nawet ludzi od grindowania poziomów w rpgach 🙄
                >
                > Mimo wszystko jest pewien progres, poprzednicy wyzywali graczy od piwniczaków i
                > inceli, a on wydaje kase, aby zyskać ich sympatię.
                Obserwując działania to mi się zupełnie kto inny kojarzy z zachowaniami podobnymi do nazistów. Nie słyszałem Muska by mówił o robactwie, które trzeba wyplenić, czy też o żelaznych miotłach. O opiłowywaniu Kościoła też nic. Ale przyznam że nie obserwuję Muska na co dzień.
                • livia.kalina Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 23:06
                  >O opiłowywaniu Kościoła też nic

O, na pewno o tym nie będzie ani słowa. Kolaboracja z kościołem katolickim to jedna podstawowych cech nazizmu
    • lodomeria Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 11:03
      Jedna jakas ważna kobieta go tłumaczyła, że to przez jego autyzm to heilowanie mu wwyskoczyło.
      Serio, uciszała innych użwyając argumentu, że to ableizm zarzucanie Muskowi nazistowskich sympatii.
      • trina45 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 20:59
        od razu zobaczylam ze autysta ...i prosze potwierdzili
        • livia.kalina Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 22:46
          Hajlowanie to jedno z kryteriów diagnostycznych autyzmu. Kto nie hajluje- diagnozy nie dostaje.
    • abria Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 11:12
      bardziej niz Elon, przerazaja mnie lewaki z USA i UE, ktore nadal kupuja jego samochody - przeciez dawno powinni je scancelowac
      • hanusinamama Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 11:24
        A co ci przeszkadza lewak jezdzący teslą....tysiące kilometrów od ciebie?
        • abria Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 11:26
          to ze taki lewak tuczy Elona kasa i taki lewak sfinansowal posrednio wybor Trumpa, bo z zyskow m.in. z Tesli Elon wylozyl 300 mln na Trumpa
          • hanusinamama Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:06
            I to wszysto lewaki....
            • abria Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 16:18
              zdecydowana wiekszosc- przeciez tesle "sa dla gejow" i konserwatywni tym nie jezdza
              • tania.dorada Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 17:25
                abria napisała:

> zdecydowana wiekszosc- przeciez tesle "sa dla gejow" i konserwatywni tym nie je
                > zdza

A skąd.
                • abria Re: Heilujący i podskakujący Musk 23.01.25, 11:07
                  a jednak
                  • tania.dorada Re: Heilujący i podskakujący Musk 23.01.25, 22:52
                    A jednak co? Masz statystyki?
              • hanusinamama Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 17:26
                Ale w sensie, ze jak wsiądzie i odpali ją heteryk to mu interes ucina?
      • hrasier_2 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 11:26
        abria napisała:

> bardziej niz Elon, przerazaja mnie lewaki z USA i UE, ktore nadal kupuja jego s
        > amochody - przeciez dawno powinni je scancelowac
        Cwana bestia z tego Muska. Dzięki rządowi USA zablokuje konkurencyjne wobec serwisu X portale internetowe a wysokie cła na samochody elektryczne z Chin wymuszą kupowanie Tesli. Taki Edison naszych czasów 🤣
        • nangaparbat3 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:57
          A to mi się podoba - jakie czasy taki Edison 😂
          • 71tosia Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 17:04
            Akurat Musk i Edison charakterologicznie sa podobni, furiaci, złodzieje pomysłów, wykorzystujący współpracowników smile
            Ps Edison Tesli nienawidził i nie zapłacił mu za jego prace, Musk nazwisko Tesli „komercyjnie” wykorzystał i tez za to nie płaci wink
            • nangaparbat3 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 18:45
              O, dziękuję, nie znam ich historii.
      • bywalec.hoteli Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 11:40
        abria napisała:

> bardziej niz Elon, przerazaja mnie lewaki z USA i UE, ktore nadal kupuja jego s

O to, to!
      • 71tosia Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:22
        Co cie tak przeraża -perspektywa powszechnego ubezpieczenia zdrowotnego, edukacji dla każdego dziecka czy wyższych podatkow dla miliarderów? Drżysz ze strachu?
        • ministra_prawdy Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:35
          71tosia napisała:

> Co cie tak przeraża -perspektywa powszechnego ubezpieczenia zdrowotnego, eduka
          > cji dla każdego dziecka czy wyższych podatkow dla miliarderów?

No właśnie. Na Kamalę wpłacali głównie bezrobotni i zadłużeni, w nadziei na poprawę losu.

"Obecnie największym darczyńcą Demokratów jest Fundusz na rzecz Reformy Polityki, który został założony przez miliardera giełdowego George'a Sorosa w 2009 r. z darowizną w wysokości 100 mln dol. (ok. 387 mln zł). Fundusz jest politycznie na lewo od centrum i promuje między innymi reformy systemu sądownictwa karnego i polityki narkotykowej.
          Harris może również liczyć na ważnych sponsorów ze swojego rodzinnego stanu, czyli Kalifornii. Podczas gdy Dolina Krzemowa prawie nigdy nie przekazywała darowizn na rzecz Joego Bidena, nowe dane dotyczące Harris pokazują darowizny od Google, Apple, Sony, Meta i Salesforce. Oprócz małych i mikrodarczyńców, jest to kolejny trend, który budzi nadzieje wśród Demokratów"

wiadomosci.onet.pl/swiat/rekordowe-wybory-w-usa-pokazujemy-kto-stoi-za-trumpem-a-kto-za-harris/b9bv7tt
      • bi_scotti Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 16:01
        abria napisała:

No idea jak w US and EU ale wsrod znajomych, Tesle posiadaja akurat 3 osoby, ktore maja wybitnie conservative poglady & na con partie (zarowno prowincjonalnie jak i federalnie) glosuja od wielu lat - taka mam "banke" big_grin
        I zeby nie bylo - znajome "lewaki" jezdzace electric cars (so far) wybraly Bolt, Volt, Ioniq & Leaf - nie da sie ukryc - tansze niz Tesla wink Ja osobiscie (everybody knows ze ja classic lewak z pikajacym serduszkiem!) preferuje plug-in hybrid. Cheers.
        • al_sahra Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 20:59
          bi_scotti napisała:

> abria napisała:
          >
          > > bardziej niz Elon, przerazaja mnie lewaki z USA i UE, ktore nadal kupuja
          > jego s
          > > amochody - przeciez dawno powinni je scancelowac
          >
          > No idea jak w US and EU ale wsrod znajomych, Tesle posiadaja akurat 3 osoby, kt
          > ore maja wybitnie conservative poglady

W mojej okolicy Tesla to jeden z najpopularniejszych samochodów, także wśród lewaków. Jako wyraz skruchy można sobie przyczepić bumper sticker (uwierz mi, sama widziałam jeden z nich na Tesli).

https://s.hdnux.com/photos/01/45/67/60/26704917/3/ratio4x3_720.webp
          • ministra_prawdy Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 21:15
            al_sahra napisał(a):

> Jako wyraz skruchy można sobie przyczepić bumper sticker

Niby cywilizacja, a zachowania plemienne jak u dzikich w Ameryce Południowej.
          • bi_scotti Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 23:27
            al_sahra napisał(a):

> Jako wyraz skruchy można sobie przyczepić bumper sticker (uwierz mi, sam
            > a widziałam jeden z nich na Tesli).
            >

Crazy beans. No ale it's not the first such case ... Pamietam bliskiego znajomego German-Jewish-Canadian tlumaczacego sie (mnie!!!) z milosci do WV surprised Niektorzy tak musza, coz poradzisz ... wink Cheers.
        • tania.dorada Re: Heilujący i podskakujący Musk 23.01.25, 05:50
          bi_scotti napisała:

> abria napisała:
          >
          > > bardziej niz Elon, przerazaja mnie lewaki z USA i UE, ktore nadal kupuja
          > jego s
          > > amochody - przeciez dawno powinni je scancelowac
          >
          > No idea jak w US

W USA dwa stany w których tesla jest najpopularniejsza (głownie wśród białych facetów 50+, BTW) to Kalifornia (liberalna) i Floryda (konserwatywna).
          • nangaparbat3 Re: Heilujący i podskakujący Musk 23.01.25, 18:46
            Hm. Pomijając wszystko inne, to wyjątkowo brzydki, wprost odpychający samochód.
            • tania.dorada Re: Heilujący i podskakujący Musk 23.01.25, 19:41
              W porównaniu z pancernym śmietnikiem na kołach jest subtelny.
              • nangaparbat3 Re: Heilujący i podskakujący Musk 23.01.25, 21:17
                A co to jest "pancerny śmietnik na kołach"?
                • al_sahra Re: Heilujący i podskakujący Musk 24.01.25, 06:01
                  nangaparbat3 napisała:

> A co to jest "pancerny śmietnik na kołach"?

Chyba chodzi o to

https://media.cnn.com/api/v1/images/stellar/prod/img-7134-copy.jpg?q=w_600,c_fill
                  • nangaparbat3 Re: Heilujący i podskakujący Musk 24.01.25, 08:17
                    No właśnie! Te auta są naprawdę paskudne.
          • al_sahra Re: Heilujący i podskakujący Musk 23.01.25, 22:00
            tania.dorada napisał(a):

> W USA dwa stany w których tesla jest najpopularniejsza (głownie wśród białych f
            > acetów 50+, BTW) to Kalifornia (liberalna) i Floryda (konserwatywna).

Kalifornia i Floryda mają największą bezwzględną liczbę Tesli, ale to są stany z dużą liczbą ludności. Natomiast per capita ciągle najwięcej ma Kalifornia, ale potem są Hawaje, Waszyngton, Oregon i szereg stanów na Płn Wschodzie.
            • tania.dorada Re: Heilujący i podskakujący Musk 23.01.25, 22:46
              Ja nie liczę per capita tylko odpowiadam na komć z teorią że to samochód którym jeżdżą lewacy. Statystyki pokazują, że nie.
              • al_sahra Re: Heilujący i podskakujący Musk 24.01.25, 02:22
                tania.dorada napisał(a):

> Ja nie liczę per capita tylko odpowiadam na komć z teorią że to samochód którym
                > jeżdżą lewacy. Statystyki pokazują, że nie.

Statystyki pokazują, że w lewackim stanie (Kalifornia) prawdopodobieństwo, że ktoś losowo wybrany ma Teslę jest 6 razy większe niż w prawackim stanie (Floryda).

Ja dbam o precyzję wypowiedzi - użyłaś sformułowania “najpopularniejsza” zamiast “najliczniejsza”. Z kolei bezwzględne liczby nie świadczą o popularności, bo im większy stan, tym będą większe. Trzecim stanem co do ogólnej liczby Tesli jest Teksas, gdzie Tesle są stosunkowo rzadkie.
                • tania.dorada Re: Heilujący i podskakujący Musk 24.01.25, 04:30
                  al_sahra napisał(a):

> Ja dbam o precyzję wypowiedzi

A ja dbam o to jak można manipulować cyferkami.

Na Florydzie i w Kaliforni jest podobna liczba zarejestrowanych republikanów (ok. 5 milionów w każdym stanie, na Florydzie trochę więcej i rośnie).
                  Demokratów w Kaliforni jest dwa razy więcej niż Republikanów, a na Florydzie troszkę mniej niż Republikanów. Żadną miarą więc nie wychodzi tutaj, że Kalifornia ma sześć razy tyle Tesli bo ma sześć razy więcej lewaków. Raczej podejrzewam że kwestia infrastruktury i miejsc do ładowania (z tego samego powodu w wielu czerwonych stanach tesle się szybko nie pojawią, bo tam rządzą pickupy, które są na tradycyjne paliwo, to nie ma nic wspólnego z przekonaniami).

Na szczęście dobrzy ludzie zrobili badania dotyczące preferencji politycznych i Tesli

www.cnn.com/2022/02/03/cars/tesla-buyer-politics/index.html
                  22% demokratów vs 17% republikanów miało w badaniach plan kupić tesle.
                  Przy innych elektrykami ta różnica jest większa, ale republikanin jak już kupuje elektryka to na ogół teslę, najczęstszy właściciel Tesli to starszawy biały facet z wysokimi dochodami.
                  • al_sahra Re: Heilujący i podskakujący Musk 24.01.25, 05:58
                    tania.dorada napisał(a):

> A ja dbam o to jak można manipulować cyferkami.

Ale kto manipuluje, chyba Ty, tyle że dość nieporadnie. Najpierw piszesz, że dwa stany, w których Tesla jest najpopularniejsza, to Kalifornia i Floryda, co jest po prostu nieprawdą. A potem wymieniasz, ilu jest w tych stanach zarejestrowanych wyborców której partii, co w dalszym ciągu Ci nie powie, jakiej politycznej perswazji są nabywcy Tesli.

> Na szczęście dobrzy ludzie zrobili badania dotyczące preferencji politycznych i
                    > Tesli

I to trzeba było przytoczyć od początku, zamiast próbować bawić się w analizy smile. Bo wychodząc z błędnych założeń i stosując nieprawidłowe rozumowanie też można dojść do prawdziwych wniosków, tyle że takie wnioski są nic nie warte..
                    • tania.dorada Re: Heilujący i podskakujący Musk 24.01.25, 15:30
                      al_sahra napisał(a):

> tania.dorada napisał(a):
                      >
                      > > A ja dbam o to jak można manipulować cyferkami.
                      >
                      > Ale kto manipuluje, chyba Ty, tyle że dość nieporadnie. Najpierw piszesz, że dw
                      > a stany, w których Tesla jest najpopularniejsza, to Kalifornia i Floryda
                      > , co jest po prostu nieprawdą.

To w których jest popularniejsza?

A potem wymieniasz, ilu jest w tych stanach zare
                      > jestrowanych wyborców której partii,

Nie nie. Wymieniam, żeby pokazać, że to się tak wprost nie przekłada, bo proporcje zwolenników partii mają się nijak do zwolenników Tesli. Floryda tu była dlatego, ze to była odpowiedz na post sugerujący ze to samochód lewaków.

>co w dalszym ciągu Ci nie powie, jakiej po
                      > litycznej perswazji są nabywcy Tesli.

Oczywiście ze nie, dlatego podałam osobno dane z badania które mierzyło właśnie dokładnie to.

>
                      > > Na szczęście dobrzy ludzie zrobili badania dotyczące preferencji politycz
                      > nych i
                      > > Tesli
                      >
                      > I to trzeba było przytoczyć od początku, zamiast próbować bawić się w analizy :
                      > -). Bo wychodząc z błędnych założeń i stosując nieprawidłowe rozumowanie też mo
                      > żna dojść do prawdziwych wniosków, tyle że takie wnioski są nic nie warte..
                      >
                      Błagam. Kilka dni temu, na post o tym, ze tesla jeżdżą lewacy odpisałam, źe niekoniecznie, bo jest to samochód popularny w republikańskich okolicach. W ramach czytania forum stojac w car loop, a nie w ramach pisania artykułu do Forbesa. Sama mogłaś sobie wtedy sprawdzić to co przytoczyłam, zamiast przez dwa dni mi tu wyliczać proporcje Tesli w Kaliforni, skąd miałam wtedy wiedzieć ze akurat ty się przyczepisz od takiej strony? Do czego właściwie zmierzasz?
                      Naprawdę to jest OK nie mieć ostatniego słowa.
                      • tania.dorada Re: Heilujący i podskakujący Musk 24.01.25, 15:33
                        A, i które właściwie wnioski były nieprawdziwe?
                        • al_sahra Re: Heilujący i podskakujący Musk 24.01.25, 16:36
                          al_sahra: Wychodząc z błędnych założeń i stosując nieprawidłowe rozumowanie też można dojść do prawdziwych wniosków.

tania.dorada: A, i które właściwie wnioski były nieprawdziwe?

No tośmy sobie pogadały smile.
                          • tania.dorada Re: Heilujący i podskakujący Musk 24.01.25, 17:06
                            al_sahra napisał(a):

> al_sahra: Wychodząc z błędnych założeń i stosując nieprawidłowe rozumowanie też
                            > można dojść do prawdziwych wniosków.
                            >
                            > tania.dorada: A, i które właściwie wnioski były nieprawdziwe?
                            >
                            > No tośmy sobie pogadały smile.
                            >
                            Nie, serio pytam. Bo ja po prostu na nieprawdziwe stwierdzenie, że tesla to lewacki samochód napisałam, ze jest całkiem popularny w miejscach w których przeważają republikanie. To ty zaczęłaś z jakimiś statystykami co szóstego Kalifornijczyka (spokojnie co szósty Kalifornijczyk mógłby być republikaninem, jak wynika ze statystyk ktore podałam). Sorry, to nie ja zaczęłam z błędnymi założeniami.
                            • al_sahra Re: Heilujący i podskakujący Musk 24.01.25, 17:24
                              tania.dorada napisał(a):

> Nie, serio pytam.

Jeśli serio pytasz, to w tej chwili nie mogę, ale wrócę później do tego wątku i postaram się w punktach wyjaśnić, o co mi chodziło i gdzie moim zdaniem zupełnie mnie nie zrozumiałaś. Tylko, że to będzie nudna lektura smile.
                              • krwawy.lolo Re: Heilujący i podskakujący Musk 24.01.25, 17:32
                                Oczywiście ne mam prawa Ci sugerować, z kim masz gadać, ale rzucanie pereł wieprzowi ( jemu, nie jej) rozdziera me wrażliwe serce.
                                • taje Re: Heilujący i podskakujący Musk 24.01.25, 18:34
                                  A kto tu jest wieprzem? Z drzewka już niewiele wynika.
                                • al_sahra Re: Heilujący i podskakujący Musk 24.01.25, 20:17
                                  krwawy.lolo napisał:

> Oczywiście ne mam prawa Ci sugerować, z kim masz gadać, ale rzucanie pereł wiep
                                  > rzowi ( jemu, nie jej) rozdziera me wrażliwe serce.

Nie wiem, czy to do mnie (drzewko już dawno się wypłaszczyło) i może nie powinnam sobie tak pochlebiać, ale jeśli przypadkiem do mnie, to po pierwsze sam nie wiesz, jak bardzo się mylisz, a po drugie znowu zupełnie niepotrzebnie niegrzecznie napisałeś. Ogarnij się.
                                • tania.dorada Re: Heilujący i podskakujący Musk 24.01.25, 20:35
                                  To do nie? Jesteś kolejną osobą, która mnie myli z taniuszą, którego nick, oczywiście, parodiuję?
                                  • tania.dorada Re: Heilujący i podskakujący Musk 24.01.25, 20:36
                                    tania.dorada napisał(a):

> To do nie?

Sorry, miało być: „to o mnie?”
                              • princesswhitewolf Re: Heilujący i podskakujący Musk 25.01.25, 09:08
                                Taaa znowu sie zaczyna to autystyczne dzielenia wlosa na czworo. Co za przykry czlowiek.
                            • al_sahra Re: Heilujący i podskakujący Musk 24.01.25, 20:13
                              No to jedziemy z tym koksem.

Po pierwsze, przytoczyłaś Kalifornię i Florydę jako przykłady stanów, gdzie Tesla jest najbardziej popularna. Tymczasem Kalifornia rzeczywiście ma nieproporcjonalnie dużo Tesli, natomiast Floryda nie. Floryda to duży stan, ma dużo samochodów, niektóre z nich to Tesle, ale w proporcji zbliżonej do średniej krajowej.

Nota bene, ja nie pisałam, że Kalifornia ma sześć razy tyle Tesli co Floryda, tylko że prawdopodobieństwo, że ktoś losowo wybrany ma Teslę jest 6 razy większe w Kalifornii niż na Florydzie, bo tylko to pokazuje, że Tesla jest dużo popularniejsza w Kalifornii niż na Florydzie.

Po drugie, powyższe dane w żaden sposób nie dowodzą, czy Tesla jest chętniej kupowana przez Demokratów czy Republikanów. Jeśli już, to popularność Tesli w Kalifornii mogłaby właśnie sugerować, że częściej wybierają ją Demokraci. Ty natomiast przytoczyłaś te dane i twierdzisz, że “statystyki pokazują, że nieprawda jakoby tym samochodem jeździli lewacy”. Otóż te statystyki nic takiego nie pokazują, a jeśli sugerują, to raczej coś odwrotnego.

Jedynym sensownym źródłem informacji jest przytoczony przez Ciebie pod koniec artykuł z CNN, który można streścić jednym wyjętym z niego zdaniem: “Surveys show Tesla shoppers are only slightly more likely to be Democrats than Republicans”. Tak, ten artykuł potwierdza, czego tutaj dowodziłaś (że nie ma dużej przewagi “lewaków” wśród właścicieli Tesli), ale to nie znaczy, że Twoje rozumowanie było prawidłowe. Dlatego napisałam, że stosując nieprawidłowe rozumowanie też można dojść do prawdziwych wniosków. A Ty na to pytasz, które wnioski były nieprawdziwe. To ja już nie wiem, co dalej.
                              • tania.dorada Re: Heilujący i podskakujący Musk 24.01.25, 20:34
                                No ale czekaj. Napisałam o Florydzie, która jest raczej konserwatywna, a po której jeździ mnóstwo Tesli (i coraz więcej chbertruckow) - bo samo to, już bez liczenia co który losowy Kalifornijczyk ma Teslę sprawia, ze teza „to jest lewacki samochód” spada z łomotem na glebę.

Kalifornia była po to, żeby umiejscowić te Florydę w kontekście, bo jednak wyglądało y to inaczej gdyby Floryda była, nie wiem, dziesiątym czy dwudziestym stanem pod kątem popularności Tesli, nie?

Źródło które podałam jest dostępne chyba jako pierwsze jak się wrzuci w Google pytanie o preferencje polityczne klientów Tesli. W związku z tym nie rozumiem, o co właściwie się kłócisz, bo sama mogłaś to sprawdzić zamiast mi przytaczać statystyki właścicieli Tesli w Kaliforni, które w zasadzie nie wiem, co miały udowodnić.
                                • tanebo0001 Re: Heilujący i podskakujący Musk 24.01.25, 20:53
                                  www.nytimes.com/2024/07/02/business/elon-musk-politics-tesla-sales.html
                                  www.cbtnews.com/elon-musks-political-influence-pushes-tesla-stock-to-new-heights/
                                • al_sahra Re: Heilujący i podskakujący Musk 24.01.25, 21:35
                                  tania.dorada napisał(a):

> Napisałam o Florydzie, która jest raczej konserwatywna, a po któ
                                  > rej jeździ mnóstwo Tesli (i coraz więcej chbertruckow)

W bogatych rejonach Florydy - tak (bo jak CNN słusznie wspomniał, Tesla to samochód dla bogatych ludzi), ale pojedź do Pensacoli i ciekawe, ile tam zobaczysz cybertrucków.

Zobacz sobie mapkę na tej stronie i porównaj z liczbą ludzi w każdym stanie. Per capita Floryda wychodzi trochę poniżej średniej krajowej. (Tylko liczby per capita świadczą o popularności, inaczej możesz argumentować, że Biblia jest bardziej popularną lekturą w Nowym Jorku niż w Alabamie).

www.consumeraffairs.com/automotive/tesla-statistics.html
                                  > W związku z tym nie rozumiem, o co właściwie się kłócisz,

Zwróciłam Ci tylko uwagę na Twoją nieprawidłową interpretację danych i nieprawidłowe rozumowanie, nawet jeśli Twoja główna teza była słuszna. Na Twoją prośbę wytłumaczyłam jeszcze raz, o co mi chodziło, ale widzę, że na próżno. Skończmy już to, bo kręcimy się w kółko, naprawdę nie mam nic do dodania.
                                  • princesswhitewolf Re: Heilujący i podskakujący Musk 25.01.25, 09:15
                                    Per capita nie jest jedynym okresleniem w odpowiedzi na slowo " popular" choćbyś walila glowa w mur. Tu kluczowa jest semantyka a " popular" ma zmienne znaczenie w zaleznosic od kontekstu ktory mogl byc dla tania dorada zupelnie inny niz dla ciebie krynico mundrosci
                                • princesswhitewolf Re: Heilujący i podskakujący Musk 25.01.25, 09:13
                                  Tania dorada.

Zapytalam o okreslenie " popular" . Czy tylko oznacza number per capita jako idealne measure of popularity, czy tez moze oznaczac calkowita liczbe per state. No i oczywiscie zalezy to od kontekstu i tego co chcialas wyrazic. Al sahra to przykry byt forumowy ktory zaraz zacznie motac w
                                  prawo i w lewo . AI odpowiedzialo:

The expression "popular" can mean different things depending on the context:

1. Number of Teslas Per Capita:

When measuring popularity in terms of penetration or adoption rate, per capita (i.e., Teslas per person or per 100,000 residents) is a common metric.

This approach shows how widespread Teslas are relative to the population, giving insight into how common they are in daily life for residents.

2. Overall Number per State:

Popularity can also refer to the total number of Teslas in a state, which highlights where Tesla vehicles are most concentrated in absolute terms.

This measure might reflect market dominance or overall adoption, but larger states with bigger populations (e.g., California) naturally dominate.
    • runny.babbit Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 11:19
      Wiadomo, najbogatszy może wszystko, a dodatkowo prawica zachwycona. Z mojej strony zero zaskoczenia.
      • livia.kalina Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 22:49
        >a dodatkowo prawica zachwycona.
        I jeszcze polscy katolicy tez zachwyceni. To naprawdę nadaje się na naukową analizę, jak dwóch .urwiarzy, których całe zycie jest totalnym zaprzeczeniem dekalogu i konserwatywnych wartości urosło na ikony prawactwa i katolstwa?
        • livia.kalina Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 23:29
          żeby nie było, ze ja ten zachwyt wymyślam:
          • butch_cassidy Re: Heilujący i podskakujący Musk 23.01.25, 08:15
            🤮
          • nangaparbat3 Re: Heilujący i podskakujący Musk 23.01.25, 19:05
            Bo teraz można powiedzieć absolutnie wszystko nie licząc się nie tylko z faktami, ale też z prawdopodobieństwem, logika, po prostu wszystko.
    • m78wt3c Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 11:29
      Oj , czepiacie się. Przecież 5 piw zamawiał a chyba nawet 3 x5 piw w sumie bo gest do trzech kelnerów zrobił , czyli 15 piw zamówił i hawajską dla każdego.

---------
      x.com/okiemtomkaw?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor
      • lodomeria Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 11:41
        No własnie nie.
        Nazisci z jego otoczenia gratulują mu odwagi, że tak zupełnie bez skrępowania i udawania zamawiania piwa sobie pomachał.
        • snakelilith Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 11:54
          lodomeria napisała:

> No własnie nie.
          > Nazisci z jego otoczenia gratulują mu odwagi, że tak zupełnie bez skrępowania i
          > udawania zamawiania piwa sobie pomachał.

Nie martw się. Ruska telewizja go ocenzurowała. Antyfaszyzm trzyma się jeszcze mocno.

• margit49 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 12:22
          > Nazisci z jego otoczenia gratulują mu odwagi, że tak zupełnie bez skrępowania i
          > udawania zamawiania piwa sobie pomachał.

Bo mu z radości "Erika" w duszy zagrała i od razu ręka w łokciu zaczęła się prostować
          Tak, jak tym na Oktoberfest w Bautzen/Budziszyn - jak kto woli
          Żeby nie było - organizatorzy później przepraszali

x.com/schwurbelhunter/status/1706268803904999493
          On jest Afrykanerem, w RPA hitlerowskie marschparade chyba dosyć popularne
          Zresztą Węgrzy mają swoją wersję, Chile też

• ania_nie-anna Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 11:32
      W mojej bańce o tym cisza, ale abstrahując od Muska czy każde wyciągniecie ręki jest heilowaniem?
      • lodomeria Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 11:40
        Nie, nie jest. Ale akurat w jego przypadku to mamy już od dłuższego czasu nazwiązywanie w wypowiedziach, tweetach i ubiorze do nazizmu i jego symboliki.
        Osobiste powiązania.
        Wspieranie (manipulacja wyborcza) nazizujących polityków czy wręcz partii.

A, no i jeszcze po wczorajszych 'wyciągnięciach ręki', jego otwarcie nazistowscy koledzy cieszyli się, że Musk pełne sieg heil wcisnął, bez udawania, bez maskowania, że po prostu stanął i zaheilował. Zobacz sobie reakcję np. Nicka Fuentesa (to ten od 'your body, my choice').
      • lodomeria Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 11:56
        A tu masz proszę materiał edukacyjny, następnym razem będziesz wiedziała bez pytania po internetach.
        https://cdn.bsky.app/img/feed_thumbnail/plain/did:plc:xpwbqwzfhn6avztzyzd4clu5/bafkreiajkx7zpgeaz4273h336eocrjxjnlqwsg2fyvoy6cyknv2kbnfetq@jpeg
      • zona_glusia Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 12:09
        Nie należy tego gestu rozmywać i wmawiać sobie, że to nie było heilowanie.
      • tania.dorada Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 15:42
        ania_nie-anna napisała:

> W mojej bańce o tym cisza, ale abstrahując od Muska czy każde wyciągniecie ręki
        > jest heilowaniem?

Nie no, on na pewno chciał powiedzieć „tyyyle śniegu”.
        Abstrahując od Muska, wyjdź na ulicę i powtórz ten gest to się dowiesz.
      • bi_scotti Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 16:06
        ania_nie-anna napisała:

> W mojej bańce o tym cisza, ale abstrahując od Muska czy każde wyciągniecie ręki
        > jest heilowaniem?

Eeee ... no cos Ty ... on tylko demonstrowal classic bon mot o tym ile sniegu napadalo w Bawarii suspicious What else? (just for the record: sarcasm!) Cheers.
    • mava12 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 11:45
      ja tam nie wiem, co tym mysleć ale dziś znalazłam to na X
    • lodomeria Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 11:45
      Ciekawe, czy ma to z Trumpem uzgodnione, że robi dym i odwraca uwagę, czy może to jego własna inicjatywa i Trumpa zaraz rozniesie, że od niego uwagę odwraca.
    • ministra_prawdy Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 11:49
      Wszystko do siebie pasuje. To hitlerowiec, nakłonił Trumpa do odejścia od polityki klimatycznej, aby planeta spłonęła, a sami uciekną na Marsa.
      • lodomeria Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 11:54
        Ktos im broni na tego Marsa już teraz się wyprowadzać?
        • ministra_prawdy Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 11:57
          lodomeria napisała:

> Ktos im broni na tego Marsa już teraz się wyprowadzać?

To naziści, najpierw muszą się upewnić, że płonąca planeta pochłonie jak największą ilość ludzi.
          • mava12 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 12:04
            ale kto bedzie na nich "robił" (pracował)? bo przecież do fizycznej pracy to oni maja 2 lewe rączki.
            A przecież ktos musi wyprodukować dla nich żarcie i wywieźć ich g..., po wypróźnieniu, tp.
            • dr.amy.farrah.fowler Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 12:23
              Roboty. Albo niewolnicy z elektrycznymi obrożami.
              • bi_scotti Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 16:11
                dr.amy.farrah.fowler napisał(a):

> Roboty. Albo niewolnicy z elektrycznymi obrożami.
                >

Investments in AI zostaly wczoraj ogloszone przez DT z wielka pompa - strach sie bac, eh ... Life.
    • bmtm Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 12:29
      Przecież program Trumpa ma wiele wspólnego z narodowym socjalizmem. Cóż w tym dziwnego? Silna pozycja oligarchii ekonomicznej, odwoływanie się do niskich instynktów, szukanie wrogów, ograniczanie wolności jednostki, fiksacja na punkcie odbudowy przemysłu.
      • lodomeria Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 12:48
        Co dziwnego? No to, że media i różne organizacja, nam wmawiają, że żadnego heilowania tam nie było i że przesadzamy.
      • memphis90 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 12:54
        Co ciekawe widziałam porównanie do narracji Trumpa i Putina (generalnie: satanizm, zło, demony, atak na dusze, LGBT, brońmy Jezusa i Boga - tak, tak, Putin aktualnie piersią własną broni Rosji przed... diabłami) bazujące na mechanizmach "moral panic" i przemówienia ewidentnie pisze im ten sam ghostwriter...
        • snakelilith Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 13:15
          memphis90 napisała:

> Co ciekawe widziałam porównanie do narracji Trumpa i Putina

No i? Przecież to jest normalna narracja stosowana na całym świecie trafiająca do miliardów ludzi. Tylko wysublimowana zachodnia Europa (odniesienie kulturowe, nie geograficzne), a raczej jej arogancki establishment, na swoim wysokim koniu postkolonializmu, ubzdurała sobie, że jest moralną ostoją cywilizacji i może pouczać innych. Przy czym stała się tylko bezzębnym tygrysem.
          • hanusinamama Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:09
            NO chyba nikt nie ejst mistrzem pouczania taki jak USA. Demokrację na całym świecie chcą szerzyć...moze niech zaczną od siebie
            • snakelilith Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 17:01
              hanusinamama napisała:

> NO chyba nikt nie ejst mistrzem pouczania taki jak USA. Demokrację na całym świ
              > ecie chcą szerzyć...moze niech zaczną od siebie
              >

No więc właśnie Trump chce się wycofać z wszelkiego pouczania i ratowania świata, by zająć się tylko amerykańskimi interesami. I też się nie podoba? Najpierw przemyśl sobie, czego konkretnie chcesz i co innym zarzucasz, bo coś sprzeczne sygnały wysyłasz w eter i brednie ci wychodzą.
            • princesswhitewolf Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 17:04
              Poczekaj jak narzuca cla na niemieckie produkty i doprowadzi niemiecka ( i nie tylko) gospodarke do ruiny przez te cla. 🐉 bedzie zacznie inna spiewke
              • princesswhitewolf Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 17:04
                "" zacznie" przekreslic
              • snakelilith Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 17:16
                princesswhitewolf napisała:

> Poczekaj jak narzuca cla na niemieckie produkty i doprowadzi niemiecka ( i nie
                > tylko) gospodarke do ruiny przez te cla. 🐉 bedzie zacznie inna spiewke

Niemiecka gospodarka wali obecnie z taką prędkością w ścianę, że tylko zmiana politycznej elity jej pomoże. I do tego dobry jest Trump, bo zabiera u nas wyborcom strach przed radykalną zmianą. Wszystko musi się zmienić, a przed wszystkim podział tych 920 miliardów euro, które ten kraj ma co roku z podatków i z czego kupa idzie na bezsensowne, podyktowane ideologią wydatki. Amerykańskie cła same w sobie niemieckiej gospodarki na pewno nie doprowadzą do ruiny. Niemcy mogą zniszczyć tylko sami siebie.
                Zresztą kompletnie nie rozumiesz Trumpa, co nie jest niczym nowym, bo ty mało co rozumiesz. On nie będzie robił niczego, co szkodzi Ameryce i będzie korygował wszystko, co okaże się niekorzystne i efekcie za drogie dla klientów w USA, także cła na chętnie kupowane europejskie produkty. Europa nie jest dla Ameryki żadnym zagrożeniem, konkurentem są przede wszystkim Chiny.
                • tania.dorada Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 17:30
                  snakelilith napisała:

> Zresztą kompletnie nie rozumiesz Trumpa, co nie jest niczym nowym, bo ty mało c
                  > o rozumiesz. On nie będzie robił niczego, co szkodzi Ameryce i będzie korygowa
                  > ł wszystko, co okaże się niekorzystne i efekcie za drogie dla klientów w USA,

Alez majaczysz. Co szkodzi Ameryce? Myślisz że rozpieprzenie departamentu edukacji i oddanie tego w ręce poszczególnych stanów jej, na przykład, nie zaszkodzi? On nie będzie robił niczego, co może zaszkodzić jemu i paru amerykańskim obywatelom którzy mają podobne interesy jak on. Jego głównym celem jest umieszczenie złotego napisu TRUMP na Marsie, a nie Ameryka.
                  • snakelilith Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 17:37
                    tania.dorada napisał(a):

> Alez majaczysz. Co szkodzi Ameryce? Myślisz że rozpieprzenie departamentu eduka
                    > cji i oddanie tego w ręce poszczególnych stanów jej, na przykład, nie zaszkodzi

Sama majaczysz. Nie przerobiłaś jeszcze traumy po porażce demokratów? Zrozum, że to o czym piszesz, nie ma dla większości Amerykanów priorytetu.

• tania.dorada Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 17:42
                      snakelilith napisała:

> Sama majaczysz. Nie przerobiłaś jeszcze traumy po porażce demokratów? Zrozum, ż
                      > e to o czym piszesz, nie ma dla większości Amerykanów priorytetu.

Zrozum, że to co jest dobre dla trumpa i jego krewnych-i-znajomych nie jest dobre dla Ameryki, bo Ameryka to nie trump, więc twoja błyskotliwa myśl to oksymoron.
                      • snakelilith Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 17:52
                        tania.dorada napisał(a):

> Zrozum, że to co jest dobre dla trumpa i jego krewnych-i-znajomych nie jest dob
                        > re dla Ameryki, bo Ameryka to nie trump, więc twoja błyskotliwa myśl to oksymor
                        > on.

Zrozum, że nie w twojej mocy leży tego ocena, a u wyborców, którzy zadecydowali inaczej niż byś chciała.
                        • tania.dorada Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 18:00
                          snakelilith napisała:

> Zrozum, że nie w twojej mocy leży tego ocena, a u wyborców, którzy zadecydowal
                          > i inaczej niż byś chciała.

Zrozum, że ty żyjesz na jakiejś zupełnie innej planecie, przynajmniej mentalnie, oraz nie ma jednej definicji „co jest dla Ameryki dobre” - trump realizuje swoją, rzecz w tym, że ona nawet nie leżała obok tego co chcą inni i to niezależnie od tego, na kogo głosowali.
                          • snakelilith Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 18:20
                            tania.dorada napisał(a):

> Zrozum, że ty żyjesz na jakiejś zupełnie innej planecie, przynajmniej mentalnie

Nie. To ty żyjesz na innej planecie, a jesteś nawet lost in space, bo gdyby twoja opinia była opinią większości, to na stołku prezydenta siedziała by dziś kolorowa kobieta, a nie Trump. Obudź się wreszcie.
                            • tania.dorada Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 18:34
                              snakelilith napisała:

>
                              > Nie. To ty żyjesz na innej planecie, a jesteś nawet lost in space, bo gdyby two
                              > ja opinia była opinią większości, to na stołku prezydenta siedziała by dziś kol
                              > orowa kobieta, a nie Trump. Obudź się wreszcie.

Nic nie rozumiesz. Nawet gdyby on był moim kandydatem i świętowałaby jego zwycięstwo, to nadal - on by nie robił tego, co jest dla Ameryki dobre. Zrozum, ze on i większość tych, którzy na niego głosowali NIE MAJĄ WSPÓLNYCH INTERESÓW ani definicji tego, co jest dobre dla Ameryki.
                              A niezależnie od tego co jest dobre (a tego się nie da jednoznacznie powiedzieć bo to zależy od przyjętej perspektywy i choćby z tego powodu to co piszesz to brednia), to on może robić coś dla Ameryki tak długo, jak długo będzie to dobre dla niego.
                              • snakelilith Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 18:53
                                tania.dorada napisał(a):

> Nic nie rozumiesz.

Uhm. Tania dorada wie, co jest lepsze dla Ameryki. big_grin

• tania.dorada Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 19:26
                                  snakelilith napisała:

>
                                  >
                                  > > Nic nie rozumiesz.
                                  >
                                  > Uhm. Tania dorada wie, co jest lepsze dla Ameryki. big_grin
                                  >
                                  KURDE, WRÓĆ JAK WYTRZEŹWIEJESZ.
                                  • snakelilith Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 19:46
                                    tania.dorada napisał(a):

> KURDE, WRÓĆ JAK WYTRZEŹWIEJESZ.

Wrzaskiem nic nie uzyskasz. I zastosuj lepiej tą radę dla siebie.
                                    • tania.dorada Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 20:40
                                      Rzecz w tym, że ja w przeciwieństwie do ciebie nigdzie nie piszę, że ktoś wie, co jest dla Ameryki dobre, przeciwnie, piszę, że różni ludzie mają różne wizje a wizja trupa jest inna od wszystkich pozostałych, więc już naprawdę daj spokój.
                                      • tania.dorada Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 21:07
                                        Ale może spróbuję ci to wyjaśnić tak:

trump: jak wygram to obniżę ceny jajek
                                        liberałowie: aha, tu nam jedzie tramwaj
                                        konserwa: jeeeee!
                                        cena jajek: rośnie 100%
                                        trump: wypuszcza krypciaki o nazwie TRUMP

Jaśniej się chyba nie da, jak do tej pory nie dotarło to nie ma nadziei.
                                • paskudek1 Re: Heilujący i podskakujący Musk 23.01.25, 08:51
                                  snakelilith napisała:

>
                                  >
                                  > > Nic nie rozumiesz.
                                  >
                                  > Uhm. Tania dorada wie, co jest lepsze dla Ameryki. big_grin
                                  >
                                  >

Ty NA PRAWDĘ WIERZYSZ że biznesmen, miliarder a co najmniej milioner, idący ręka w rękę z innymi potentatami w różnych dzied9nach, biznesmenami, kapitalistami będą się martwili szarym człowiekiem narodowości dowolnej????? Że będzie miał na uwadze los MILIONÓW ludzi? Ich zdrowie, bezpieczeństwo? Serio? On ma na myśli wyłącznie swoje i swoich obecnych funfli interesy. Sprzeda wszystko i każdego byleby zarobić dolca więcej. Poświęci wszystko dla swoich własnych interesów.
                            • tania.dorada Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 18:36
                              Oraz może zdecyduj się w końcu, bo twoje posty na przestrzeni tygodni na jego temat są mocno schizofreniczne. Z jednej strony piszesz o tym jak to on propaganda i brataniem się z ludem na pokaz zdobył głosy, czyli jakby gdzieś tam masz jakiegoś neuronami który ci sygnalizuje, że kampania to jest pic na wodę i chodzi o poparcie a nie o polepszanie życia wyborców, a z drugiej nagle udajesz, ze jego wyborcy i on mają wspólna wizje i grają do jednej bramki, a smutni demokraci są na oucie.
                              To są dwie wizje zupełnie nie do pogodzenia, ale wątpię, ze zrozumiesz.
                              • elinborg Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 22:17
                                tania.dorada napisał(a):

> Oraz może zdecyduj się w końcu, bo twoje posty na przestrzeni tygodni na jego t
                                > emat są mocno schizofreniczne. Z jednej strony piszesz o tym jak to on propagan
                                > da i brataniem się z ludem na pokaz zdobył głosy, czyli jakby gdzieś tam masz j
                                > akiegoś neuronami który ci sygnalizuje, że kampania to jest pic na wodę i chodz
                                > i o poparcie a nie o polepszanie życia wyborców, a z drugiej nagle udajesz, ze
                                > jego wyborcy i on mają wspólna wizje i grają do jednej bramki, a smutni demokra
                                > ci są na oucie.
                                > To są dwie wizje zupełnie nie do pogodzenia, ale wątpię, ze zrozumiesz.

Też to zauważyłam. Uwielbienie dla Trumpa przesłania wszystko, każdy jego gest i słowo jest interpretowane pozytywnie i z podziwem(ach ta charyzma), mniejsza o sprzeczności, Trump to bóstwo nowego, konserwatywnego porządku, o którym snake z takim zachwytem pisze.
                                • ewka.n Re: Heilujący i podskakujący Musk 23.01.25, 01:06
                                  elinborg napisała:

> Też to zauważyłam. Uwielbienie dla Trumpa przesłania wszystko, każdy jego gest
                                  > i słowo jest interpretowane pozytywnie i z podziwem(ach ta charyzma), mniejsza
                                  > o sprzeczności, Trump to bóstwo nowego, konserwatywnego porządku, o którym
                                  > snake z takim zachwytem pisze.

Tu chyba nie chodzi o samego Trumpa, jako konkretnie jego, co sobą reprezentuje i jaką ma agendę, tylko o jako tego, który jaki by nie był (choćby i najgorszy), to przede wszystkim wygrał z lewakami! Jak czytam tu snake to widzę:

"specyficzny typ prawicowego wyborcy, którego cele polityczne sprowadzają się do swojskiego „byle lewaków doopa bolała”. W pojęciu owego wyborcy politycznego zwycięstwa nie osiąga się przez wprowadzenie konserwatywnych rozwiązań na korzyść obywateli, ale przez zranienie wroga do żywego. Sprzedaż kubeczków „na łzy lewaków” ma się świetnie."

Swoją drogą ciekawe, czy snake zagłosuje w najbliższych wyborach na AfD. Chyba tak skoro wszystkie dotychczasowe establishmentowe i, niezależnie od etykiet, lewackie partie się skompromitowały. Poza tym ten podziw dla Alice Weidel.

To jak snake? Będziesz głosować na AfD?
                    • nangaparbat3 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 18:55
                      snakelilith napisała:

>
                      >
                      > > Alez majaczysz. Co szkodzi Ameryce? Myślisz że rozpieprzenie departamentu
                      > eduka
                      > > cji i oddanie tego w ręce poszczególnych stanów jej, na przykład, nie zas
                      > zkodzi
                      >
                      > Sama majaczysz. Nie przerobiłaś jeszcze traumy po porażce demokratów? Zrozum, ż
                      > e to o czym piszesz, nie ma dla większości Amerykanów priorytetu.
                      >
                      >
                      >

Może nie ma priorytetu, ale ma znaczenie.
                      Dwaj panowie Usk "mają wielkie używanie przewidziane w swoim planie", sami mówią o rewolucji zdrowego rozsądku - zobaczymy, to nawet ciekawe.
                  • taje Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 18:12
                    Ja tylko czekam na inicjatywę nazwania Marsa Amarsiką.
                    • snakelilith Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 18:21
                      taje napisała:

> Ja tylko czekam na inicjatywę nazwania Marsa Amarsiką.
                      >

I to interesuje się bardziej od zakończenia wojny na Ukrainie? Ja nie wiem, kto tu jest odklejony od rzeczywistości.
                      • pursuedbyabear Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 18:26
                        A to ty z tych, co wierzą, że pomarańczowy ją zakończy?
                        Bwahahaha.
                        • snakelilith Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 18:57
                          pursuedbyabear napisała:

> A to ty z tych, co wierzą, że pomarańczowy ją zakończy?
                          > Bwahahaha.
                          >

Lewacy jakoś jej do dziś nie zakończyli. Ale chęci mieli dobre. Podobno. Ale tak to jest jak główną bronią są wątki wyśmiewcze z Putina.
                        • mizantropka_20 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 19:53
                          Przecież wojny już nie ma, orandżpampersklaun zakończył ją, tak jak obiecywał - w jeden dzień!
                      • taje Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 18:26
                        Myślę, że Mars zdecydowanie bardziej interesuje Muska niż Ukraina.
                        • princesswhitewolf Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 22:10
                          >Myślę, że Mars zdecydowanie bardziej interesuje Muska niż Ukraina

A konkretnie lithium ktorego na Ziemi malo a na Marsie ogrom.

Baterie do Tesli....

• tanebo0001 Re: Heilujący i podskakujący Musk 23.01.25, 17:52
                            Brednie. Koszty transportu z Marsa są tak wysokie że nawet gdyby Musk znalazł tam diamenty wielkości samochodów lub lekarstwo na raka to i tak nie opłacałby się go wieźć na Ziemię.
                            • memphis90 Re: Heilujący i podskakujący Musk 24.01.25, 11:19
                              Diamenty możemy sobie wyprodukować na Ziemi 🤷‍♀️
                              • tanebo0001 Re: Heilujący i podskakujący Musk 24.01.25, 17:39
                                No właśnie! Na Marsie nie ma nic czego nie byłoby na Ziemi. Można nawet antycypować że jeśli chodzi o pierwiastki to jest tam ich mniej. To mniejsza planeta ze słabszą grawitacją. Więc wnętrze planety jest bardziej homogeniczne. Bo cięższe pierwiastki takie jak żelazo nie opadły w głąb. Dodatkowo nie ma tam tektoniki płyt która sprzyja tworzeniu się złóż. Więc nie ma tam sensu lecieć żeby coś przywieźć na Ziemię. Ale jest jedno ale. Winda kosmiczna. Na Ziemi trudno ją zbudować przez Księżyc. Podobnie jest na Księżycu. Ale na Marsie są tylko dwa małe księżyce. Więc dałoby radę. Winda kosmiczna to niskie koszty transportu na orbitę. Mars mógłby być kanciapą dla górników kosmicznych grzebiących w asteroidach. Lub budujących elektrownie orbitalne albo coś związanego z lotami międzygwiezdnymi.
                    • cranberries1983 Re: Heilujący i podskakujący Musk 24.01.25, 18:28
                      szczerze wątpię by Muskowi czy innemu Trumpowi się udała podróż na Marsa
                      raczej jakiś robocik, który coś tam pobada, ale jestesmy eony od loty
                • princesswhitewolf Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 22:08
                  >Trumpa, co nie jest niczym nowym, bo ty mało co rozumiesz.

W ogole wiesz o co chodzi z clami? Coraz bardziej od rzeczy piszesz. Same komunaly i nie na temat ktory ja poruszylam
                  • myelegans1 Re: Heilujący i podskakujący Musk 23.01.25, 17:02
                    ale za taryfy zaplaca konsumenci, ceny konsumenckie pojda w gore. producenci podwyzsza cene, zeby absorbowac taryfy...
          • memphis90 Re: Heilujący i podskakujący Musk 24.01.25, 11:17
            >No i? Przecież to jest normalna narracja
            Normalną narracja jest straszenie wyborców demonami z piekła kryjącymi się w tym plusiku od LGBTA+…? 🤔
            • snakelilith Re: Heilujący i podskakujący Musk 24.01.25, 11:36
              memphis90 napisała:

> Normalną narracja jest straszenie wyborców demonami z piekła kryjącymi się w ty
              > m plusiku od LGBTA+…? 🤔
              >

W Ameryce? No tak. Przecież tam ludzie mają bardzo dziwne, mocno religijne poglądy i dla nich LGBTA+ to wymysł z piekła rodem, grzech i upadek moralności. To wiadomo od bardzo dawna i nie narusza zdaje się lokalnego prawa. Chcesz nakazywać ludziom, co mają myśleć? W Islandii ludzie wierzą w elfy i zdaje się, że mają prawo (dla wszystkich) mówiące, że nie można budować domów i dróg w miejscach, którzy są z elfami związane, bo oznaczałoby to negatywne konsekwencje. To cię mniej szokuje?
              • grzybdyrektor1 Re: Heilujący i podskakujący Musk 24.01.25, 11:40
                I mają prawo pipierać hitlera jak członkowie partii której bronisz ? i rozsyłać wiadomości na fb pt : "Adolf proszę wróć" ?
    • memphis90 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 12:51
      Odkąd okazało się, że wcale nie był najlepszy w Diablo, to moja sympatia sięgnęła dnia (i dalej spada)...
      • myelegans1 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 22:45
        memphis90 napisała:

> Odkąd okazało się, że wcale nie był najlepszy w Diablo, to moja sympatia sięgnę
        > ła dnia (i dalej spada)...
        >

narcyzek o malutkim i kruchym ego, tylko z Felon in Chief moze sie scigac.... dwa narcyzki, jeden ma wladze, drugi kase, co moze pojsc nie tak?
    • lilia.z.doliny Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 12:54
      A kto bogatemu zabroni
    • cranberries1983 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 13:11
      moim zdaniem nie hejlował
      po temacie
      • amast Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 23:47
        www.reddit.com/media?url=https%3A%2F%2Fi.redd.it%2F6e1ya0ldgcee1.gif.
        • amast Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 23:48
          bez kropki na końcu
    • krwawy.lolo Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 13:12
      Zabawne (?) jest tłumaczenie przez prawactwo, zaklinanie rzeczywistości. Przypomina mi to pojęcie tolerancji. Kiedyś jednoznaczni rasiści, homofobi i inni przyrzekali na wszystkie świętości, że tolerancja jest ich religią. Po wejściu na salony tę religię stracili. Pojawiło się pojęcie tolerastów a tolerancja stała się przyzwoleniem na zło. Abstrahując od wyświechtanej poprawności politycznej. Teraz robią wygibasy w obronie Muska, ale możliwe, że niedługo hajlowanie będzie w porządku, jako gest jedności w stadzie prawych i sprawiedliwych.
      • krwawy.lolo Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 13:14
        W Niemczech do dzisiaj panuje wcale nie tak rzadkie przekonanie, że za Hitlera był porządek a Niemcy wielkie.
        • snakelilith Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 13:26
          W Niemczech nikogo czasy sprzed ponad 80 lat nie interesują, oprócz może opłacanej przez rząd lewackiej prasy, który próbuje wmówić społeczeństwu, że stoimy przed nowym 1933. Świadkowie tych czasów już wymarli, więc można rzucać absurdalne pomówienia, ofiary prawdziwego faszyzmu się już nie poskarżą.
          A na ulicach mamy terror islamistyczny i lewicowy, a nie prawicowy. Antifa w palestyńskich chustach rzuca kamienie na policjantów broniących demokratycznych praw, a media jęczą, że gdzieś tam w Ameryce ekscentryczny multimiliarder "hajluje". Koń by się uśmiał.
          A ty na kogo głosujesz za 4 tygodnie lolo? Na prowadzącą ten kraj prosto w ścianę lewacką SPD?
          • krwawy.lolo Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 13:48
            Zastanawiam się właśnie na pójściem na wybory. Byłby to drugi raz w Niemczech w ciągu trzydziestu pięciu lat. Trzydzieści kilka lat temu poszedłem, żeby repsy nie weszły. Teraz muszę się zastanowić, na kogo oddać mój bezcenny głos, żeby neonazioli do rządu nie wpuścić, bo komunistyczna pinda Wagenknecht króluje na spółę z AFD w enerdowie. Kiedyś CDU byłaby ostatnią formacją, poza oczywiście naziolami i komuną, której udzieliłbym poparcia. Niejako "naturalną" według nazwy partią, byłaby FDP, ale dzisiaj to raczej głos zmarnowany. Zieloni też mogą nie wejść. Więc albo CDU albo SPD.
            A propos "lewactwa", miałem o Tobie lepsze zdanie ale widzę, że też jedziesz na tej wyświechtanej szmacie - pojęciu wytrychu.
            • snakelilith Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:03
              krwawy.lolo napisał:

> Więc albo CDU albo SPD.

Serio bierzesz w ogóle pod uwagę SPD i to na jednym oddechu z CDU? Serio głos na Scholza jako kandydata na kanclerza? To pokazuje, jak mało pojmujesz z tego co się dzieje w kraju, w którym podobno tak długo mieszkasz i masz nawet głos do oddania. Ale pewnie też oglądasz tylko Tagesschau.
              Ale Afd tych wyborów nie wygra, więc możesz odetchnąć, jak reszta przestraszonych histerią mediów "Oma & Opa gegen rechts", ale jak nowy rząd pod kierownictwem CDU nie stworzy odpowiednio konserwatywnej i przede wszystkim sprawczej koalicji spełniającej swoją drogą wiele postulatów AFD, to za 4 lata AFD będzie miała ponad 30%. Jęczenie mediów nie pomoże.
              By CDU miało jakąkolwiek szansę na sukces, oddaj raczej głos na FDP by przeszli przez 5% i znaleźli się w nowej koalicji. CDU z SPD/Grüne, to następne 4 lata stracone dla Niemiec.
              • krwawy.lolo Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:13
                Jest mi obojętne, która z tych partii wygra. Byle naziole nie weszli do rządu. Wierzę,, że prędzej, czy później do ludzi dotrze, że wyrzucenie wszystkich imigrantów zlikwiduje wszystkie problemy, zniknie przestępczość a kasy publiczne zapełnią się pieniędzmi.
                • krwawy.lolo Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:14
                  Hehehe, nie mi zjadło. Klawiatura w laptopie mi szwankuje. smile
                • snakelilith Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:31
                  krwawy.lolo napisał:

> Jest mi obojętne, która z tych partii wygra. Byle naziole nie weszli do rządu.

A jacy to niby naziole kandydują? Nie wiesz, że nazistowskie partie są w Niemczech zabronione i gdyby takie były, to już dawno by wyleciały z parlamentu? AfD nie wyleciała? Ach czemuż to czemuż skoro jest niby na ich nazizm tyle dowodów?
                  Więc może zacznij samodzielnie myśleć i sprawdź najpierw program AfD zanim zaczniesz powtarzać pomówienia z nagonki lewackich mediów robiących ze strachu w gacie, że stracą swoje ciepłe posadki finasowane także twoją forsą. W programie AfD nie ma też nic o "wyrzucanie WSZYSTKICH emigrantów".
                  Dziś ma być zresztą Weidel u Maischberger. Znowu będzie bashing w wykonaniu tej socjaldemokratycznej lizodoopy, która czołgała się niemal przed nikotyniarzem Schmidtem.
                  Swoją drogą, Schmidt roluje w grobie, gdy widzi co z jego partią zrobił ten szantażowany przez Moskwę kryminalny doopek Scholz. Schmidt, jak cała stara gwardia (np. Sigmar Gabriel), miał też w wielu sprawach poglądy wcale nie takie dalekie od tych złych "faszystów" z AfD.

• krwawy.lolo Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 15:12
                    I znowu ta tania retoryka. Oczywiście, że zabronione, niemniej na ichnich spotkaniach, pomniejszych zjazdach, czy konferencjach króluje sztamtiszowe naziolstwo, z całym arsenałem wokalno-werbalnym. Te wszystkie pseudoprawicowe partyjki są oficjalnym azylem nazistowskiej hołoty, tego właśnie, co któryś z polityków nazwał "Pack". Słusznie nazwał.
                    • snakelilith Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 15:55
                      krwawy.lolo napisał:

> I znowu ta tania retoryka. Oczywiście, że zabronione, niemniej na ichnich spotk
                      > aniach, pomniejszych zjazdach, czy konferencjach króluje sztamtiszowe naziolstw
                      > o, z całym arsenałem wokalno-werbalnym.

Tak, bo TY tam byłeś i możesz to wszystko poświadczyć. big_grin
                      Nie wiem co jest tu tanią retoryką, ale jesteś pewny, że nie stronniczy osąd jakiegoś polityka, którego nawet nie potrafisz imiennie nazwać i nie wiemy, nic o jego prawdziwych motywach?
                      I pomyśl też, czy 20% wyborców to na pewno tylko sztamtiszowe naziolstwo, co próbują ci wmówić opłacane z rządowych etatów organizacje. Kompromitacja Correctivu w sprawie wyciągniętych z doopy deportacjach i innych sugestywnnych wyrażeniach nic ci nie mówi?

• krwawy.lolo Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 15:59
                        www.deutschlandfunkkultur.de/verrohte-sprache-wenn-gegner-als-pack-bezeichnet-werden-100.html
                        • snakelilith Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 16:02
                          krwawy.lolo napisał:

> www.deutschlandfunkkultur.de/verrohte-sprache-wenn-gegner-als-pack-bezeichnet-werden-100.html

W tym tekście nie ma ani jednego odniesienia do AFD. Nic. Zero. Null.
                      • krwawy.lolo Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 16:00
                        Są nagrania w internetach. A na pewno mają takie niemieckie służby.
                        • snakelilith Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 16:10
                          krwawy.lolo napisał:

> Są nagrania w internetach. A na pewno mają takie niemieckie służby.

Masz na myśli te niemieckie "służby", które syryjskiego terrorystę po trzykrotnej napaści na symbole demokracji wypuściły jako nieszkodliwego wariata, tak by mógł sobie po raz czwarty rzucać zanurzonymi w fekaliach kamieniami w szyby budynków organów parlamentarnych i domagać się od niemieckiego rządu natychmiastowej rekompensaty pieniężnej dla Palestyny? Ach, te chyba nie, te zajęte są podsłuchiwaniem spotkań członków demokratycznych partii.
                          • krwawy.lolo Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 19:39
                            Demokratycznych, paradne! smile
                            • snakelilith Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 19:51
                              krwawy.lolo napisał:

> Demokratycznych, paradne! smile

Podaj jeden dowód na to, że w niemieckim parlamencie siedzą jakiekolwiek niedemokratyczne partie, wybrane w niedemokratycznych wyborach. Nawet bolszewistka Wagenknecht jest tak długo demokratyczna, aż udowodnią jej coś innego. A brednie o faszystach się dewaluują i napędzają tylko AfD wyborców.
                              • krwawy.lolo Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 20:00
                                Polityka nie jest sądem. Tu nie ma domniemania niewinności. Wagenknecht i Weidel są koleżankami z podwórka. Ba, siostrami w nawiedzeństwie. I bez żadnych dowodów prawnie umocowanych wiadomo, że koło demokracji nie leżały.
                                • krwawy.lolo Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 20:41
                                  Aczkolwiek Weidel jest ładną kobietą. Może AFD częściowo na tym jedzie.
                                  Bo Wagenknecht ma urodę strażniczki z Oświęcimia.
                                  • snakelilith Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 20:54
                                    krwawy.lolo napisał:

> Aczkolwiek Weidel jest ładną kobietą. Może AFD częściowo na tym jedzie.

Weidel jest lesbijką, żyje z kobietą i z tym się nie kryje. Nie interesuje ją więc kokietowanie męskiej strony wyborców. Weidel ma ostry umysł, jeszcze ostrzejszy język i bije większość polityków w rządowej koalicji na głowę. W notowaniach na kanclerza jest na drugim miejscu po Merzu, który w porównaniu do niej jest ciotą i dodaje sobie odwagi arogancją, ale ma poparcie wielu umiarkowanie konserwatywnych wyborców, więc ciągle prowadzi. Śpij dalej lolo.
                                    • krwawy.lolo Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 21:36
                                      Jej orientacja seksualna jest powszechnie znana. Ale elokwencja rodem z bawarskiego ogródka piwnego jara jedynie oczadziałych wyznawców "Wielkich Niemiec".
                                • snakelilith Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 20:43
                                  krwawy.lolo napisał:

> Polityka nie jest sądem. Tu nie ma domniemania niewinności. Wagenknecht i Weide
                                  > l są koleżankami z podwórka. Ba, siostrami w nawiedzeństwie.

To co piszesz, świadczy o twojej totalnej ignorancji. Gdzie to wyczytałeś? Bo prawdopodobnie nic o Weidel nie wiesz, nigdy nie słyszałeś ani jednego jej przemówienia, nie czytałeś programu partii i wiesz tylko tyle co ci powiedziano w Tagesschau. Wagenknecht i Weidel nie mają ze sobą prawie nic wspólnego. Choć Wagenknecht jest cwana bestia, inteligentna, elokwentna i doskonale potrafi opisać rzeczywistość. Jej wnioski z tego są jednak kompletnie do rzyci. To typowa komunistka. Aż tak wiele nie różni się zresztą od wielu polityków z SPD.
                                  • krwawy.lolo Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 21:46
                                    Mnie wystarczy fakt, że przytula naziolstwo. Nie zdziwiłbym się poparciem posraństwa spod znaku Reichsbürger. Wydrukowany program jest właśnie dla sądu, żeby uniknąć słusznej delegalizacji.
                                    • snakelilith Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 21:50
                                      krwawy.lolo napisał:

> Wydrukowany program jest właśnie dla sądu, żeby
                                      > uniknąć słusznej delegalizacji.

Delegalizację to zobaczysz przy wyborach. Nawet dzisiejsze ofiary w Aschaffenburgu nie przeszkadzają ci bredzić o nazistach.
          • pursuedbyabear Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 13:53
            Ale ci peron odjechał.
            • snakelilith Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:15
              pursuedbyabear napisała:

> Ale ci peron odjechał.
              >

Sorry, ale to tu innym peron całkiem odjechał i nie zauważyli w swoim życzeniowym myśleniu, że woke is dead.
              • pursuedbyabear Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:19
                No dobrze, dobrze, woke is dead. Zapraszamy triumf woli.
              • nangaparbat3 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 19:00
                Chyba jesteś zbyt radykalna. Ideologię nie umierają, raczej falują. Trochę cierpliwości i każda wraca.
                • princesswhitewolf Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 21:58
                  >Chyba jesteś zbyt radykalna. Ideologię nie umierają, raczej falują. Trochę cierpliwości i każda wraca.

Dokladnie bardzo madrze napisane. To jednak zawsze ewolucja wiec krok w tyl ale potem dwa w przod
            • starczy_tego Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 16:06
              To chyba starość ją dopada. Coraz dziwniejsze rzeczy wypisuje, np na temat związków damsko męskich. Teraz to. Demencja powoli wjeżdża? Ciekawe
            • bezmiesny_jez Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 19:14
              Gena nie wydłubiesz.
          • anorektycznazdzira Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:07
            jasne, najlepiej to leczyć dżumę cholerą
      • ministra_prawdy Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 13:20
        krwawy.lolo napisał:

> możliwe, że niedługo hajlowanie będzie w porządku

Jeśli ograniczą się do machania łapami, to bym nie desperowała. Gorzej, jeśli będą chcieli na przykład zamykać ludzi w obozach, jeśli nie będą chcieli się poddać jakiejś procedurze medycznej.
        • mava12 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 13:34
          >W Niemczech do dzisiaj panuje wcale nie tak rzadkie przekonanie, że za Hitlera był porządek a Niemcy wielkie.

jak były wielkie, i jaki panował porzadek, to Niemcy mieli okazję przekonać sie 2.05.1945 r. Chyba sa jeszcze tacy,w którzy to pamietaja.
          Ja bym tych wszystkich miłośników hitlera wysła na obowiązkowy pobyt w Auschwitz, na kilka miesiący. Nawet oszczędzając im komór gazowych ale już pracy, "wyzywienia", bicia, szczucia psami, wielogodzinnych apeli, pasiaków i chodaków przy - 20 stopni, spania na zapchlonych siennikach w nieogrzewanych barakach itd, nie żałowałabym
          • snakelilith Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 13:43
            mava12 napisała:

> jak były wielkie, i jaki panował porzadek, to Niemcy mieli okazję przekonać sie
            > 2.05.1945 r. Chyba sa jeszcze tacy,w którzy to pamietaja.

Kto pamięta? Miałaś matematykę w szkole? 2024 minus 1945 wychodzi 79. By pamiętać więcej niż miskę kaszy trzeba było mieć w tym czasie około 10 lat. Wychodzi 89. Życzę ci Viel Spass w rozmowach z tak starymi ludźmi o osobistych obserwacjach i ocenie hitlerowskiego porządku w rozmowach z perspektywy kilkuletniego dziecka.
            • glasscraft Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 13:50
              Ja moge ci odpowiedziec, kto pamieta - moja matka pamieta, wlasnie z perspektywy 11 letniego dziecka ktore doroslo bardzo szybko. Pamieta ojca, ktorego po wojnie juz nie zobaczyla, bo z obozu nie wrocil, pamieta glod i strach kazdego dnia w obozie pracy, gdzie byla z bratem i matka. Mysle, ze nie jest jedyna wtedy 11 latka, ktora pamieta.
              • angazetka Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 13:58
                Snake chodziło o to, że mało osób w tym wieku jeszcze żyje.
                • nangaparbat3 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 15:09
                  Mało, ale jeszcze trochę żyje, a ci co pomarli opowiadali i pamiętamy. Nie każdy jest historycznym autystą.
                  • angazetka Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 20:32
                    Chodziło o tych, którzy faktycznie pamiętają rok 1945. Nie z opowiadań.
                    • nangaparbat3 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 23:39
                      angazetka napisała:

> Chodziło o tych, którzy faktycznie pamiętają rok 1945. Nie z opowiadań.
                      >

Raz pisze, że jeszcze trochę takich żyje. Choćby moja mama. Miała 14 lat i wszystko pamięta. Ale nie było jej wówczas w Berlinie ani q ogóle w Niemczech, więc się nie nadaje. Mało tego. Kiedy się front przewalały, stacjonowali w ich domu najpierw Niemcy, potem Rosjanie. Nie kradli i nie gwałcili, Niemcy dzielili się jedzeniem, Sowiet politruk biegał po miasteczku szukając ciotki (mojej), która miała 6 lat i lubiła sobie wędrować po świecie. A, zaraz! Jak stacjonowali Sowieci, zniknęła srebrna łyżka. Babcia zgłosiła dowódcy, zebrał pluton, jeden z żołnierzy wyjął łyżkę z buta, oddali, przeprosili. Ale to nie były Niemcy, jak pisałam. W Niemczech czyli Lądku mieszkała późniejszą ciotka mojej mamy. Ona ani słowa nie powiedziała o tym, co się działo. I nigdy tu nie przyjechała.
                      Przepraszam za tak długą dygresje.
                  • princesswhitewolf Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 22:01
                    >Mało, ale jeszcze trochę żyje, a ci co pomarli opowiadali i pamiętamy.

Dokladnie. Ja jestem wychowana na opowiesciach mojej babci ktorej maz umarl w obozie koncentracyjnym. To dzieki niej jestem preppersem
              • krwawy.lolo Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:07
                Kiedy przekonanie o wartości tamtego systemu żyje nie tylko w staruchach. To nie ma nic wspólnego z osobistym doświadczeniem. I w ogóle kojarzy mi się z hasłem "socjalizm - tak, wypaczenia - nie".
              • snakelilith Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:10
                glasscraft napisała:

> Ja moge ci odpowiedziec, kto pamieta - moja matka pamieta,

No i co pamięta? Parszywe czasy, tak jak wszystkie dzieci, które miały pecha spędzić pierwsze lata swojego życia w czasie wojny. W czasie walk, nalotów, głodu i skonfrontowane często ze śmiercią rodzica, albo innych członków rodziny. Po obu stronach. Ale tu ktoś próbuje nam wmówić, że niemieckie kilkuletnie dzieci z tamtych czasów pamiętają i cenią sobie do dzisiaj "chwałę wielkiej hitlerowskiej Rzeszy".
                • mava12 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:20
                  >Ale tu ktoś próbuje nam wmówić, że niemieckie kilkuletnie dzieci z tamtych czasów pamiętają i >cenią sobie do dzisiaj "chwałę wielkiej hitlerowskiej Rzeszy".

zapewne te, które były np. gwałcone - pamiętają.
                  Takich przezyć nie zapomna się, nawet mając 100 lat (co dziś nierzadkie).
                  Opanuj się, wychowana w szklarniowych warunkach, snajko. Ty pamietasz co najwyżej, że ci sie sznurówka rozwiązała, kiedy leciałaś do koscioła...
                  • mava12 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:22
                    i nasi powstańcy też jeszcze żyją, nieliczni (a tak właśnie pisałam, przeczytaj dokładnie) i doskonale pamietają, co przeżywali.
                  • snakelilith Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:36
                    mava12 napisała:

> zapewne te, które były np. gwałcone - pamiętają.

Mówisz o tych niemieckich gwałconych przez ruskich? Bo zdaje się, że mówimy tu o niemieckiej pamięci o chwale hitleryzmu. Już zapomniałaś co było twoją tezą? Czy to takie typowe dla lewaków, odwracanie kota ogonem, byle się dało wpyeprzyć we wszystko argumenty ad hitlerum?
                    • tania.dorada Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:48
                      Snake, zrob kilka oddechów, napisz na kartce w punktach co właściwie chcesz przekazać w tym wątku, odłóż to na chwilę, zrob sobie herbatkę, potem popatrz krytycznie na tę kartkę, wyeliminuj bełkot i wtedy tu napisz jakoś składnie o co ci chodzi. Bo na razie piszesz jak naćpana albo jakbyś oberwała w głowę rogiem okna które nagle zamknęło się w przeciągu.
                      • snakelilith Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 15:58
                        tania.dorada napisał(a):

> Bo na razie piszesz jak naćpana albo jakbyś oberwała w głowę rogiem ok
                        > na które nagle zamknęło się w przeciągu.

Żyjemy w wolnym świecie, więc masz też prawo do własnego zdania. Nawet bardzo żenującego.
                        • mava12 Re: Heilujący i podskakujący Musk 23.01.25, 11:42
                          >Nawet bardzo żenującego.

i wzajemnie.
                          Bogu dziekuj, że nie masz bezpośrednich doswiadczeń z faszystowskimi niemcami.
                          Ja, niestety, mam. Matka i jej rodzina, mieszkała w Warszawie, na Woli.
                          Moja matka była kilkuletnim dzieckiem, kiedy skończyła się II wś.
                          Ojciec matki zginął w pierwszym roku wojny, matka w powstaniu warszawskim, w rzezi Woli.
                          Moją matkę wychowało starsze rodzeństwo, które wróciło z przymusowych robót w Niemczech czy partyzantki (matka była najmłodsza).
                          Oczywiście, że matka miała zerowe szanse na jakiekolwiek wykształcenie bo musiała iść do pracy, jak najwcześniej.
                          I ja nigdy nie poznałam, co znaczy babcine/dziedkowe rozpieszczanie bo jako maluch trafiłam do tygodniowego żłobka.
                          Mysl trochę, snajko. A jak nie masz wiedzy to doczytaj
            • mizantropka_20 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 20:33
              No skoro nikt nie pamięta, to najwyższy czas przypomnieć, najlepiej empirycznie, co nie?
              • princesswhitewolf Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 22:13
                >No skoro nikt nie pamięta, to najwyższy czas przypomnieć, najlepiej empirycznie, co nie?

Niestety

lest we forget

• runny.babbit Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:01
            mava12 napisała:

> acy,w którzy to pamietaja.
            > Ja bym tych wszystkich miłośników hitlera wysła na obowiązkowy pobyt w Auschwit
            > z, na kilka miesiący. Nawet oszczędzając im komór gazowych ale już pracy, "wyzy
            > wienia", bicia, szczucia psami, wielogodzinnych apeli, pasiaków i chodaków przy
            > - 20 stopni, spania na zapchlonych siennikach w nieogrzewanych barakach itd, n
            > ie żałowałabym
            Phi, przecież oni są zwolennikami Hitlera, bo im się wydaje że to oni są rasą panów. Do Auschwitz to chętnie by wysłali swoich przeciwników.
          • angazetka Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:01
            Czemu nie jestem zdziwiona, że masz takie poebane pomysły?
            • alicia033 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:08
              angazetka napisała:

> Czemu nie jestem zdziwiona, że masz takie poebane pomysły?

a co w nim "po.ebanego", angazetko? Pomijając nierealność wykonania.
              Chcesz powtórki z niego? Nie? To trzeba ludziom przypomnieć, mocno przypomnieć, czym był nazizm i jak się skończył, także dla tych, którzy za nim hailowali.
              • angazetka Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:13
                Zwalczanie nazizmu jego metodami. To jest poebane.
                • alicia033 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 15:38
                  a jak, wg ciebie, nazizm został pokonany? Pokojowo?
                  (Nie)stety ale terapia behawioralna jest najskuteczniejsza. Skoro "nie rób drugiemu co tobie niemiłe" inaczej nie dociera, to
                  Ty oczywiście, możesz dalej zawracać Wisłę kijem i machając paluszkiem pouczać "nu, nu, nu, nie wolno dręczyć nikogo" oraz gardłować za reaktywacją urzędu na mysiej jak twoje ukochane razemki, ja natomiast nie mam żadnej ochoty na powtórkę historii sprzed osiemdziesięciu lat i jestem za skutecznymzniszczeniem zła w zarodku.
                  • alicia033 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 15:39
                    alicia033 napisała:

> (Nie)stety ale terapia behawioralna jest najskuteczniejsza. Skoro "nie rób drug
                    > iemu co tobie niemiłe" inaczej nie dociera, to niech nauczą się tego na własnej skórze.
          • alicia033 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:03
            mava12 napisała:

> Ja bym tych wszystkich miłośników hitlera wysła na obowiązkowy pobyt w Auschwit
            > z, na kilka miesiący. Nawet oszczędzając im komór gazowych ale już pracy, "wyzy
            > wienia", bicia, szczucia psami, wielogodzinnych apeli, pasiaków i chodaków przy
            > - 20 stopni, spania na zapchlonych siennikach w nieogrzewanych barakach itd, n
            > ie żałowałabym

o, wreszcie coś w czym się z tobą zgadzam.
            • ministra_prawdy Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:07
              alicia033 napisała:

> "wyzy
              > > wienia", bicia, szczucia psami, wielogodzinnych apeli, pasiaków i chodakó
              > w przy
              > > - 20 stopni, spania na zapchlonych siennikach w nieogrzewanych barakach
              > itd, n
              > > ie żałowałabym
              >
              > o, wreszcie coś w czym się z tobą zgadzam.

Jakże by inaczej. O praworządność najlepiej walczyć demokracją walczącą, o wolnośc słowa cenzurą, a z nazizmem należy walczyć torturując ludzi w obozach 🤡
              • snakelilith Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:11

>
                > Jakże by inaczej. O praworządność najlepiej walczyć demokracją walczącą, o woln
                > ośc słowa cenzurą, a z nazizmem należy walczyć torturując ludzi w obozach 🤡

Amen.
              • alicia033 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:28

> a z nazizmem należy walczyć torturując ludzi w obozach 🤡

Cóż, skoro inaczej, niż na własnej skórze nie potraficie się nauczyć, co robicie innych, to tak.
              • mava12 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:30
                >O praworządność najlepiej walczyć demokracją walczącą, o wolnośc słowa cenzurą, a z >nazizmem należy walczyć torturując ludzi w obozach 🤡

nie daj buk nadepnąc konfie-ministrze na odcisk...
                Otóż wtedy, te "tortury", to była codzienność i rzeczywistość. a nie reedukacja, na którą tak chetnie chciała posyłać "lewaków" wasza też ulubiona, gruba krycha.
                Nie chodzi o tortuty tylko o poznanie na własnej skórze, jak żyli wtedy m.in. Polacy. Tobie też by się przydało zapoznanie z tamtą codziennoscią, konfiarko.
                Amen snajko (sprawdź sznurówki)
      • ministra_prawdy Re: Heilujący i podskakujący Musk 24.01.25, 11:43
        krwawy.lolo napisał:

> . Teraz robią wygibasy w obronie Muska, ale możliwe, że niedługo hajlowanie będ
        > zie w porządku, jako gest jedności w stadzie prawych i sprawiedliwych.

Lolu antynazisto pełną gębą, a nie jest tak, że nie ma większego sensu w pielęgnowaniu "włościańskiej wendety"? Może to całe "nigdy więcej" to taka "albańska prowincja, gdzie domy są stawiane na kamiennych cokołach, jak fortece, w których mieszkają uzbrojne po zęby klany familijne w oczekiwaniu na zemstę kolejnego pokolenia, za zabójstwo pijanego stryja"?

• dni_minione Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 13:13
      Geniusze zawsze są odklejeni i niebezpieczni. Zwłaszcza jeśli jednocześnie są milionerami. Wystarczy wspomnieć choćby o duńskim wynalazcy Peterze Madsenie, który zresztą do Muska miał daleko pod wieloma względami.
      • runny.babbit Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:09
        Czy ktoś może rozrysować na czym polega geniusz Muska? Na tym że urodził się w bogatej rodzinie czy że zatrudnia łebskich inżynierów?
        • hanusinamama Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:11
          No coś ty sam zaprojektował Teslę, rakiety nie dośc ze sam projektuje to jeszcze buduje sam...aż dziwi ze sam nimi nie lata.Czyżby dlatego, ze z taką częstotliowścią wybuchają?
        • nangaparbat3 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 15:11
          On jest geniuszem w każdej dziedzinie. Nie pamiętasz Wielkiego Językoznawcy? To ten typ.
      • hanusinamama Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:10
        On nie ejst geniuszem. Sam nic nie wynalazł...na litośc bostką!!!
        Bogaty dzieciak i tyle
        • 71tosia Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:33
          Ani nie projektuje ani nie buduje, słaby programista z wielkim ego, inżynierem nigdy nie był i nawet tego nie udawał. Zaczal studiowac fizyke ale nieskonczyl
          • hanusinamama Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 16:09
            Nie udawał inżyniera ale wielokrotnie się wypowiadał ze do projketowania nie był mu potrzebny papier inżyniera...no nie był, bo robili to za niego ludzie z takimi papierami.
            Chłopczyk z bardzo bogatego domu wciskający kit, ze nie musisz się uczyć, jak bardzo chcesz mzoesz zostać miliarderem...jak zaczynasz z poziomu milionera to faktycznie da się
        • bi_scotti Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 16:50
          hanusinamama napisała:

> Bogaty dzieciak i tyle
          >

Well ... to chyba jednak nie tak. Jest bardzo wiele "dzieciakow" z much wealthier homes a jednak nie staja sie by default najbogatszymi (i w tym momencie almost najbardziej wplywowymi) ludzmi swiata. Geniuszem zapewne nie jest ale jakies "cos" w sobie ma, co pozwolilo mu na osiagniecie tego, co osiagnal. To, ze (przy okazji) budzi sprzeciw a wrecz disgust swoim zachowaniem/pogladami, nie zmienia faktu, ze swoje, uznawana ze szalone, idee potrafi realizowac & jeszcze robic na tych realizacjach gory $$$ surprised On jest wyjatkowy - czy nam sie to podoba czy nie uncertain Life.
          • hanusinamama Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 17:29
            No nie wiem moze duza kasa ojca. Kilka interesów mu nie poszło.
            Nie pisże, ze nie jest dobry w tym co robi tylko, że żaden z niego geniusz.
            Ludzie uwierzyli, że ona sam wynazł masę rzeczy
          • anorektycznazdzira Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 20:52
            na tej zasadzie to i Donek Trump jest unikatem ocierającym się o geniusz- biznesy, dwukrotna prezydentura w tym powrót po przerwie co się chyba nigdy jeszcze nie zdarzyło. A tymczasem ojciec, jak sam zainteresowany się żalił "nic mu właściwie nie dał", do wszystkiego Trump musiał dojść sam. Ojciec "dał mu milion dolarów na start i powiedział 'radź sobie''".
            Więc wiesz.
            • hanusinamama Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 22:12
              Weź co to jest milion?
              Prawda jest taka, ze zanim Musk doszedł do tego co ma stracił fortunę na kilku intereach, któe nie wypaliły. Nie powiedziałabym ze jest zawzięty, miał kase na kolejne i tyle.
              Do tego jest psychopatą i nie ma skrupułó kraść ludziom pomysły, wywalać z roboty pomysłodawców "swoich wynalazków".
              • nangaparbat3 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 23:42
                Niech się cieszą, że ich na przykład nie zamurował w fundamentach swoich fabryk, jak dawni władcy.
    • mocca25 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 13:17
      Zero zdziwienia - i Miśkiem i reakcja wielbicieli. Tylko taka refleksja: kilka lat temu tak wielu przekonywało , że "stare" demokrację są bezpieczne, bo jednak pewne standardy są utrwalone. Otóż nie są i ta wojna to pokazuje. Agresor jest potężny.
      .
      • mocca25 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 13:23
        Muskiem
      • runny.babbit Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:05
        mocca25 napisała:

> Zero zdziwienia - i Miśkiem i reakcja wielbicieli. Tylko taka refleksja: kilka
        > lat temu tak wielu przekonywało , że "stare" demokrację są bezpieczne, bo jedna
        > k pewne standardy są utrwalone. Otóż nie są i ta wojna to pokazuje. Agresor jes
        > t potężny.
        > .
        Jakby Goebbels miał do dyspozycji platformy typu x, insta czy FB, to byśmy nadal siedzieli pod butem faszyzmu.
        • alicia033 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:11
          runny.babbit napisał(a):

> Jakby Goebbels miał do dyspozycji platformy typu x, insta czy FB, to byśmy nadal siedzieli pod butem faszyzmu.

przeciwnie.
          Chyba, że byłby to platformy z cenzurą, jak to się marzy polskiej lewicy i jak to różne zuckerbergy (oczywiście niezależnie od polskiej lewicy) wprowadzały w praktykę u siebie.
    • angazetka Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 13:20
      U mnie komentowane jest i jego hajlowanie, i skakanie. I dominuje westchnienie "typowy Musk, ktoś miał zludzenia?".
    • tania.dorada Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 13:30
      On skalał bo po pierwsze chyba był na jakichś srogich pigułach po drugie trump obiecał podczas inauguracji ze będziemy wydawać pieniądze podatników na podróż tego ciula na Marsa.
      • snakelilith Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 13:35
        tania.dorada napisał(a):

> On skalał bo po pierwsze chyba był na jakichś srogich pigułach

No cóż, Kennedy na srogich pigułach uratował świat w czasach kryzysu kubańskiego przed atomową zagładą, więc nie martw się o celebrytów, zostaje im po dragach więcej zasobów niż Kowalskiemu zasypiającemu co wieczór po kilku piwach.
        • hanusinamama Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:12
          A ktoś się tu martwi o zasoby Muska? Jakąś równoległą dyskusję czytasz na forum?
        • tania.dorada Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:44
          Do czego zmierzasz z tym porównaniem Muska do JFK?
          • nangaparbat3 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 15:14
            Obaj brali piguły. Więc obaj uratują świat. To znaczy jeden już to zrobił, drugi in spe.
            • bi_scotti Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 16:53
              nangaparbat3 napisała:

> Obaj brali piguły. Więc obaj uratują świat. To znaczy jeden już to zrobił, drug
              > i in spe.
              >

Well, jesli chodzi o JFK to odbyl tez wycieczke do Dallas, z ktorej nie powrocil ... Who knows dokad wybiera sie EM tongue_out Jesli juz tak ciagnac te porownania to ho ho ho ... trzeba siegnac po crystal ball big_grin Cheers.
              • nangaparbat3 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 19:05
                Bi, powiało grozą. Zresztą - wieje coraz częściej.
              • nangaparbat3 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 19:05
                Bi, powiało grozą. Zresztą - wieje coraz częściej.
                • bi_scotti Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 19:22
                  nangaparbat3 napisała:

> Bi, powiało grozą. Zresztą - wieje coraz częściej.
                  >

No wieje, nie da sie ukryc sad Ja sobie sama z wlasnej woli zrobilam kuku, bo obejrzalam uczciwie document by BBC dosc detalicznie pokazujacy lata 1918-1936 in Germany uncertain Blad z mojej strony - teraz nie sa czasy na ogladanie takich historii/Historii, bo sie czlowiekowi honestly za bardzo wszystko kojarzy & jak mawia ematka "spina", eh ... Na dodatek obejrzalam exhibit "Auschwitz. Not long ago. Not far away." & tam tez jest cala czesc "before Auschwitz", gdzie widac jak na dloni, ze owo "before" Wianie Historii brzmi podejrzanie similar do dzisiejszego Wiania Historii - the same motives (my-oni, za malo bialych dzieci-za duzo "niebialych" dzieci, oni nas niszcza wiec my musimy zniszczyc ich etc. etc. etc. gdzie w miejsce "onych vs. nas" mozna latwo wpisac dzisiejsze podzialy sad) a skutki znamy.
                  Wiadomo, zadna Historia nie powtarza sie exactly the same ale pewne zjawiska, tzw. "mysli czy hasla przewodnie" are recycled again and again przez stulecia. No i to, co jest teraz recycled to budzi obawy. Goya forever "gdy rozum spi, budza sie potwory". Life.
                  • piesfafik Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 19:38
                    Ja mam swoje lata, pamietam 13 grudnia w Polsce, czolgi w niedziele rano na ulicy i czuje sie podobnie. Tyle moze ze teraz to nie jest zaskoczenie . Ale mysle ze stalo sie cos bardzo zlego, co nie miesci sie w granicach normalnej demokratycznej hustawki , raz w prawo, raz w lewo.
                  • nangaparbat3 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 23:48
                    No niestety.. Javuczsc polskiego musiałam co dwa lata czytać: Borowski, Herling, Krall/Edelman i to co naokoło. Więc kładąc się spać, co wieczór, doświadczam szczęścia cichego pokoju, własnego łóżka, nocnej lampki i czystej pościeli. Wiem, że to cud
                  • myelegans1 Re: Heilujący i podskakujący Musk 23.01.25, 21:45
                    ja ostatnio przeczytalam Defying Hitler: A Memoir by Sebastian Haffner

czuje sie jak w nazistowskiej III Rzeszy pod koniec lat 30-tych
                    • taki-sobie-nick Re: Heilujący i podskakujący Musk 23.01.25, 22:35
                      myelegans1 napisała:

> czuje sie jak w nazistowskiej III Rzeszy pod koniec lat 30-tych

Pojęcia nie masz, jak wyglądała nazistowska Rzesza pod koniec lat 30. I czujesz się jak kto konkretnie? Bo przedstawiciele różnych grup czuli się rozmaicie.
                    • bi_scotti Re: Heilujący i podskakujący Musk 23.01.25, 23:09
                      myelegans1 napisała:

> czuje sie jak w nazistowskiej III Rzeszy pod koniec lat 30-tych

No tak. Rozmawialam dzis z naszym close friend. German-Jewish-Canadian (rocznik 1930, za 2 tygodnie bedzie mial urodziny), ktory jako kilkulatek uciekl z rodzicami z Trier do Cape Town, South Africa. He feels like you, choc jest po mojej stronie granicy, eh. On bardzo przezywa wszystkie info/news o planowanych deportations etc. W weekend go odwiedzimy & bedziemy sie starac unikac rozmow o polityce ale watpie czy sie uda - he is a news junkie jako i my wink
                      Mysle, ze dla wielu ludzi, ktorzy znaja/interesuja sie historia (bo tych, ktorzy przezyli to juz garstka rozrzucona po swiecie) pewne porownania sa nie do unikniecia uncertain Obysmy byli w bledzie! Cheers.
                      • malgosiagosia Re: Heilujący i podskakujący Musk 23.01.25, 23:27
                        bi_scotti napisała:

> Mysle, ze dla wielu ludzi, ktorzy znaja/interesuja sie historia (bo tych, ktorz
                        > y przezyli to juz garstka rozrzucona po swiecie) pewne porownania sa nie do uni
                        > kniecia uncertain Obysmy byli w bledzie! Cheers.

Porownania do czego? O czym ty dziwczyno pleciesz? Nielegalni, ktorzy polenili przestepstwa maja zniknac z mojego kraju. Przyjmij ich do siebie.
                        • malgosiagosia Re: Heilujący i podskakujący Musk 23.01.25, 23:29
                          popelnili
                          • myelegans Re: Heilujący i podskakujący Musk 24.01.25, 02:13
                            Jakie przestepstwa tak konkretnie, bo jak na razie to Felon 34 wypuscil 1500 kryminalistow, wsrod nich takich co mieli 22 wyroki, nie pierwsze zreszta… bardzo to wszystko przemysleli. Felon 34 tuz przed inauguracja powiedzial, cytata “F$#ck it, release them all”… Kurtyna.

BTW, najwiecej przestepstw popelnionych przez nieudokumentowanych to … jazda bez prawa jazdy, ktorego nie moga zrobic, zatrzymywani w drodze do pracy, wiesz tych prac, ktorych zabieraja, rodowitym amerykanom, czyli zbieranie plodow rolnych, praca przy budowie drog, mostow, budynkow mieszkalnych, mleczarni, rzezni

Tak wszystkiemu winni, nie miliarderzy, tylko undocumented.

Sprawdzilas juz ceny jajek? Ceny wzrosly 40% odkad Felon 34 wprowadzil sie do WH, i ograniczaja w sklepach do 2 kartonow….

Wojna naUkrainie zakonczona? DonOld mial to zaltwic jeszce przed inauguracja

You got played 😀
                            • bi_scotti Re: Heilujący i podskakujący Musk 24.01.25, 02:31
                              Geeez, Myelegans ... musialam sie wylogowac zeby zrozumiec context Twojego wpisu, bo mam wygaszony nick, z ktorym dyskutujesz smile
                              Well, jeden dobry ruch DT to JFK archives - czyzbysmy sie mieli dowiedziec "calej prawdy i tylko prawdy"? tongue_out
                              BTW, the Texas School Book Depository w Dallas zrobilo na mnie bez porownania mniejsze wrazenie niz the Lorraine Motel in Memphis ... Anyway, for now - podroze do Was wstrzymane na 4 lata, eh. Life.
                            • srubokretka Re: Heilujący i podskakujący Musk 24.01.25, 03:34
                              > Sprawdzilas juz ceny jajek? Ceny wzrosly 40% odkad Felon 34 wprowadzil sie do WH, i

O czym ty piszesz? Masz jakies zwidy z powodu tej nienawisci? O salmonelli juz tydzien temu slyszalam od corki. Po tym zawsze jest wzrost cen. Niewazne kto jest prezydentem.
                              • tania.dorada Re: Heilujący i podskakujący Musk 24.01.25, 03:57
                                srubokretka napisał:

> > Sprawdzilas juz ceny jajek? Ceny wzrosly 40% odkad Felon 34 wprowadzil si
                                > e do WH, i
                                >
                                > O czym ty piszesz? Masz jakies zwidy z powodu tej nienawisci? O salmonelli juz
                                > tydzien temu slyszalam od corki. Po tym zawsze jest wzrost cen. Niewazne
                                > kto jest prezydentem.

No a jeszcze niedawno pisałaś, że głosowałaś na felona bo właśnie o twój budżet domowy ci chodzi i o te ceny.
                                • srubokretka Re: Heilujący i podskakujący Musk 24.01.25, 13:47
                                  > No a jeszcze niedawno pisałaś, że głosowałaś

Podaj link. Klamczuchu.

> bo właśnie o twój budżet domowy ci chodzi i o te ceny.

Kazdemu chodzi o budzet, chyba, ze nie ma domu i jedzie na foodstamps. Wtedy rzeczywiscie republikanie nie sa im po drodze.
                              • myelegans1 Re: Heilujący i podskakujący Musk 24.01.25, 14:51
                                srubokretka napisał:

> > Sprawdzilas juz ceny jajek? Ceny wzrosly 40% odkad Felon 34 wprowadzil si
                                > e do WH, i
                                >
                                > O czym ty piszesz? Masz jakies zwidy z powodu tej nienawisci? O salmonelli juz
                                > tydzien temu slyszalam od corki. Po tym zawsze jest wzrost cen. Niewazne
                                > kto jest prezydentem.

a nie, nie, nie, nie.... podczas kampanii wytykali Bidenowi, ze ceny zywnosci taaak urosly, a DonOld obiecywal, ze inflacje zmiejszy (nie wiem z czego, bo inflacja 2% dzieki Bidenowi, najnizsza wsrod krajow tzw rozwinietych) i ceny spadna, z czego zaczal sie wycofywac jeszcze przez inauguracja "ciezko obnizyc ceny, ktrore sa wysokie" No s$%#t Jose...

A od corki slyszalas? to dobre zrodlo informacji, ale nie prawdziwe.... ceny jajek wzrastaja bo panuje ptasia grypa, dzieki ktorej zakatrupiono tysiace kur... Acha, ta ptasia grypa jest kilka mutacji od przeskoczenia na ludzi, ale nikt sie o tym nie dowie, bo CDC i Health Agencies sa pod gag order i zakazano powiadamiania obywateli o jakichkolwiek zagrozeniach dotyczacyh food safety, public health etc. czyli o nastepnej epidemii, nie bedziemy wiedzieli, wtedy liczna zakazen i zgonow bedzie niska....

apnews.com/article/trump-health-communications-cdc-hhs-fda-1eeca64c1ccc324b31b779a86d3999a4
                                again, you got played
                                • nangaparbat3 Re: Heilujący i podskakujący Musk 25.01.25, 05:46
                                  Taki film był.... Nie patrz w górę?
      • malgosiagosia Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 13:50
        tania.dorada napisał(a):

> On skalał bo po pierwsze chyba był na jakichś srogich pigułach

Pol tego forum, albo i wiecej jest na srogich pigulach, wiec nie wiem po co ten komenatrz.
        Ematkom i ich dzieciom wolno brac srogie piguly, a Muskaowi nie?
        • paskudek1 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:02
          malgosiagosia napisała:

>
          > > On skalał bo po pierwsze chyba był na jakichś srogich pigułach
          >
          >
          > Pol tego forum, albo i wiecej jest na srogich pigulach, wiec nie wiem po co ten
          > komenatrz.
          > Ematkom i ich dzieciom wolno brac srogie piguly, a Muskaowi nie?

Mówisz z własnego doświadczenia? Bierzesz to bierz, ale nie sądź innych swoją miarką
          • malgosiagosia Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:07
            paskudek1 napisała:

> Mówisz z własnego doświadczenia? Bierzesz to bierz, ale nie sądź innych swoją m
            > iarką

Nie mowie z wlasnego doswiadczenia, czytam forum, to wiem.
            • paskudek1 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:13
              No popatrz, ja też czytam to forum a jednak nie mam w sobie tył odwagi, żeby wyrokować kto po prochach i jakich pisze. Może dlatego że sama nie biorę więc objawów nie znam. Ty jak widać znasz.
              • malgosiagosia Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:26
                paskudek1 napisała:

Ty jak widać znasz.

Jakich objawow? Ematki pisza wprost jakie biora prochy, ile i jak dlugo. Poczytaj i posmiej sie z nich
        • pursuedbyabear Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:06
          Nie sądzę, by pół forum brało ketaminę, do lubienia której Musk się przyznaje.
          • malgosiagosia Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:10
            pursuedbyabear napisała:

> Nie sądzę, by pół forum brało ketaminę, do lubienia której Musk się przyznaje.

Wysmiewasz ematki, ze biora psychotropy? Musk bierze ketamine na depresje, nie mam pojciea czy to pomaga, ale wysmiewac chorego czlowieka chyba ematka nie bedzie.
            • princesswhitewolf Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 17:07
              Ooo w tym temacie to Trump tez ma wiele do powiedzenia: www.instagram.com/reel/DCJ4wP1I1qo/?igsh=aDlpcmswc3I3OXVr
    • m78wt3c Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 13:53
      Jestem właśnie po lekturze "Szpilek" z czasów PRL.
      Tamże Jerzy Urban jako "Klakson" pisał i wieszczył że faszyzm jaki pojawi się w USA które mają do tego idealne podglebie mentalnosciowo-religijne to ten USAowski faszyzm może być małym piwem przy faszyzmie religijnego ulicznego akwarelisty i portrecisty , b.ministranta i b.jezuickiego wychowanka szkolnego. Tam było podglebie religijne , kryzys gospodarczy i w USA jest dosyć podobnie.
      Z tego Urbana to prorok czy co ?

-
      x.com/okiemtomkaw?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor
      • malgosiagosia Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:04
        m78wt3c napisała:

> Jestem właśnie po lekturze "Szpilek" z czasów PRL.
        > Tamże Jerzy Urban jako "Klakson" pisał i wieszczył że faszyzm jaki pojawi się w
        > USA

Urban, najwiekszy i najobrzydliwszy propagandzista PRL-u.
        • paskudek1 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:05
          malgosiagosia napisała:

> m78wt3c napisała:
          >
          > > Jestem właśnie po lekturze "Szpilek" z czasów PRL.
          > > Tamże Jerzy Urban jako "Klakson" pisał i wieszczył że faszyzm jaki pojawi
          > się w
          > > USA
          >
          > Urban, najwiekszy i najobrzydliwszy propagandzista PRL-u.

Twoim ulubieńcom z pis do pięt nie dorasta. Bardozej subtelny i mniej chamski.
          • malgosiagosia Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:16
            paskudek1 napisała:

> Twoim ulubieńcom z pis do pięt nie dorasta. Bardozej subtelny i mniej chamski.

Najwiekszy cham PRL_u.big_grin
            Nie mam ulubiencow w PR, za to mam W USA.smile
            Polityka polska jest jalowa i bezowocna, szkoda na nia czasu.

• ministra_prawdy Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:24
              malgosiagosia napisała:

> Polityka polska jest jalowa i bezowocna, szkoda na nia czasu.

U was też przeciętnie. Zmieniła się tylko fasada, rządzący nadal ci sami smile
              • malgosiagosia Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:28

> U was też przeciętnie. Zmieniła się tylko fasada, rządzący nadal ci sami smile

Ale lewactwo poszlo sie pasc. smile
                • srubokretka Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 15:14
                  > Ale lewactwo poszlo sie pasc. smile

Niekoniecznie. Tak masz myslec. Niestety jest to , kto wie, moze finalny ruch lewactwa. Przyjrzyj sie kto pociagnal za sznurki, zeby Muskowi ta reka poszybowala w gore. Kto go zmusil, zeby kleczal i przepraszal w Auschwitz.
                  • nangaparbat3 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 16:56
                    srubokretka napisał:

> >. Przyjrzyj sie kto pociagnal za sznurki, zeby Muskowi ta reka poszybowa
                    > la w gore. Kto go zmusil, zeby kleczal i przepraszal w Auschwitz.

No kto?
                    I kiedyż to Musk przepraszał za cokolwiek? A zwłaszcza za Auschwitz?
                    • hanusinamama Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 22:14
                      Ja poproszę o film gdzie on za cokolwiek przeprasza.
                    • malgosiagosia Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 22:52
                      nangaparbat3 napisała:

> I kiedyż to Musk przepraszał za cokolwiek? A zwłaszcza za Auschwitz?

Czy tu juz zupelnie zidiocialas? Dlaczego Musk ma przepraszac za Auschwitz, albo za cokolwiek?
                      • taje Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 22:56
                        Ale to chyba pytanie do Srubokretki?
                      • elinborg Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 23:30
                        Zamiast obrazać poczytaj do kogo Nanga pisała i dlaczego.
                      • nangaparbat3 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 23:52
                        malgosiagosia napisała:

> nangaparbat3 napisała:
                        >
                        >
                        > > I kiedyż to Musk przepraszał za cokolwiek? A zwłaszcza za Auschwitz?
                        >
                        > Czy tu juz zupelnie zidiocialas? Dlaczego Musk ma przepraszac za Auschwitz, alb
                        > o za cokolwiek?

No przeprosić mógłby choćby za ten występ ostatni.

Ale z Auschwitz to nie ja, Śrubokrętce się coś pomieszało i to jest bardzo ciekawe, q jaki sposób, i czy to jej, czy gdzieś tak piszą.
                        • malgosiagosia Re: Heilujący i podskakujący Musk 23.01.25, 00:05
                          nangaparbat3 napisała:

> No przeprosić mógłby choćby za ten występ ostatni.

Ale kogo mialby przepraszac? Ciebie, mnie, czy to forum?
                          • iwles Re: Heilujący i podskakujący Musk 23.01.25, 06:04
                            malgosiagosia napisała:

> Ale kogo mialby przepraszac? Ciebie, mnie, czy to forum?

Ciebie to nieeeeee.

• tania.dorada Re: Heilujący i podskakujący Musk 23.01.25, 00:22
                          Raczej jej. Bo w realu to on skomentował jakiś antysemicki post, że "sama prawda" i reklamodawcy zaczęli się wycofywać z Twittera. Nigdzie nie widziałam innej wersji wydarzeń.
                  • malgosiagosia Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 22:59
                    Wiesz, swiat nigdy nie bedzie idealny, ale trzeba brac obecne zmiany za dobra monete. Na pewno nie bedzie tak rozowo, jednak wierze, ze w USA zmieni sie cos na lepsze, bo to co wyprawialo do tej pory lewactwo, stawia wlosy deba.
          • malgosiagosia Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:37
            paskudek1 napisała:

>
            > Twoim ulubieńcom z pis do pięt nie dorasta. Bardozej subtelny i mniej chamski.
            >
            Zapomnialam napisac, ze P. Brylka jest moja ulubienica _=- odwazna, madra, rzeczowa kobieta.
          • la_mujer75 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:37
            Przede wszystkim dużo, duzo inteligentniejszy niż piżdzielcze towarzystwo
            • srubokretka Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 15:19
              > Przede wszystkim dużo, duzo inteligentniejszy

W oczach tych, ktorzy go obrzezali niekoniecznie. Wyprodukowal tylko jedno dziecko z 3 zon. Do tego takie, ktore zylo w opozycji do niego.
              • mizantropka_20 Re: Heilujący i podskakujący Musk 23.01.25, 06:22
                Aha, czyli dla śruby inteligencja wzrasta wprost proporcjonalnie do liczby dzieci? Cóżżżż, może nie skomentuje
        • m78wt3c Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:14
          malgosiagosia napisała:

> m78wt3c napisała:
          >
          > się w
          > > USA
          >

Tak , masz rację. Urban to obrzydliwiec. Nawet I Sekretarz KC PZPR Władysław Gomułka się na nim poznał i dlatego wydał na niego zakaz publikacji prasowych. Urban wtedy utrzymywał się m.in. z dorywczego pisania do "Wiadomości Wędkarskich" i pisania scenariuszy reklam margaryny mlecznej i takie tam. Dopiero jak nastał Edward Gierek zezwolono mu łaskawie pisania np do "Szpilek" ale pod pseudonimem "Klakson" aby jego nazwisko nie drażniło.

-------------------------------------------------------------------------------------------

"25 kwietnia 2007 Sejm zażądał w trybie pilnym informacji rządu na temat okoliczności śmierci Barbary Blidy. Podczas wieczornego posiedzenia wyjaśnień i odpowiedzi na pytania posłów udzielał minister-koordynator służb specjalnych Zbigniew Wassermann i minister sprawiedliwości Zbigniew Ziobro. Sejm informacji rządu na temat okoliczności śmierci byłej posłanki nie przyjął."
          wikipedia

Prokurator Generalny Adam Bodnar Zarządzeniem nr 29/24 z dnia 29 czerwca 2024 r. powołał Zespół doradców do zbadania działań podejmowanych przez prokuraturę w związku ze śmiercią Barbary Blidy.

www.gov.pl/web/prokuratura-krajowa/komunikat-o-powolaniu-zespolu
          • malgosiagosia Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:21
            m78wt3c napisała:

Edward Gierek zezwolono mu łaskawie pisania np do "Szpilek" ale pod pseudonim
            > em "Klakson" aby jego nazwisko nie drażniło.
            >
            A co bylo pozniej?
        • m78wt3c Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 16:43
          malgosiagosia napisała:

> m78wt3c napisała:
          >
          > się w
          > > USA
          >

Dlaczego tak sądzisz ?

---------
          www.onet.pl/informacje/onetslask/sprawa-czestochowskiego-paulina-w-sadzie-grozi-mu-surowa-kara/cr7v6dx,79cfc278
          • krwawy.lolo Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 16:50
            Bo darł pod koniec łacha z Drżejpitu, z solidarności, z całej celebry martyrologicznej.
          • nangaparbat3 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 17:00
            m78wt3c napisała:

> malgosiagosia napisała:
            >
            > > m78wt3c napisała:
            > >
            > > > Jestem właśnie po lekturze "Szpilek" z czasów PRL.
            > > > Tamże Jerzy Urban jako "Klakson" pisał i wieszczył że faszyzm jaki
            > pojawi
            > > się w
            > > > USA
            > >
            > > Urban, najwiekszy i najobrzydliwszy propagandzista PRL-u.
            >
            >
            >
            > Dlaczego tak sądzisz ?
            >
            >

No w końcu piękny nie był.
      • lodomeria Re: Heilujący i podskakujący Musk 23.01.25, 04:42
        Ooo, a wrzucisz skan artykułu?

Prorok nie, ale inteligentny, z instynktem i chyba odważny w formułowaniu sądów. Częsć pewnie przestrzelił, ale w wielu sprawach miał rację.
    • srubokretka Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:13
      Niesamowity czlowiek, jedna reka potrafi caly swiat postawic do pionu. Jak surykatki przestraszone big_grin
      • runny.babbit Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:28
        srubokretka napisał:

> Niesamowity czlowiek, jedna reka potrafi caly swiat postawic do pionu. Jak sury
        > katki przestraszone big_grin
        No, ostatnio takiego mocarza to widziałam w autobusie. Menel tak walił, że wszyscy się odsuwali. Co za moc!
        • srubokretka Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 15:29
          Czymze autobus z kilkoma staruszkami i mlodzieza do calego swiata? Dobrze, ze o nim wspomnialas. Menel dzieki tobie przezywa chwile slawy.

>Menel tak walił, że wszyscy się odsuwali.

W tym przypadku nie odsuwaja sie. Wprost przeciwnie zaluja, ze sami nie moga byc w tlumie gapiow. Dobrze, ze jest furum internetowe, mozna ponarzekac, ze Musk machnal reka.
      • nangaparbat3 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 15:19
        srubokretka napisał:

> Niesamowity czlowiek, jedna reka potrafi caly swiat postawic do pionu. Jak sury
        > katki przestraszone big_grin

Srali muszki, będzie wiosna.
        • alicia033 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 16:11
          nangaparbat3 napisała:

> Srali muszki, będzie wiosna.

netanjahu to lubi!
          A nie, wróć, IDF na polecenie netanjahu jeszcze przed oficjalną inauguracją trumpa zaczął wycofywać się ze Strefy Gazy.
          • nangaparbat3 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 17:01
            Chyba boty się popsuły z natłoku wrażeń.
    • anorektycznazdzira Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:13
      W mojej bańce się ta informacja przewinęła, chociaż nie jako news dnia
      To jego skakanie usiłowałam sobie jakoś racjonalnie wytłumaczyć, z dystansem zaobserwować, że może różnice kulturowe mamy z panem Muskiem, może temperament, albo mu spindoktorzy doradzili bo ma twarz jak mumię to niech chociaż skacze?
      Nie wiem.
    • nangaparbat3 Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:19
      No więc na mnie te podrygi zrobiły większe wrażenie niż hajlowanie. Naprawdę pomyślałam, że świat się kończy.
      • lodomeria Re: Heilujący i podskakujący Musk 23.01.25, 05:30
        No więc własnie.
        Nowe szaty cesarza normalnie...
    • feniks_z_popiolu Re: Heilujący i podskakujący Musk 22.01.25, 14:34
      W zeszłym roku przebrnęłam przez jego biografię więc w sumie zaskoczenia brak.
      Niemniej obawa pozostaje, co temu człowiekowi może jeszcze wpaść do głowy.
      Niebezpieczny oszołom.
      • lodomeria Re: Heilujący i podskakujący Musk 23.01.25, 05:32
        No tym co on wyprawiał to ok, ale na serio nie zaskoczyło Cię, kto i w jaki sposób próbował nam wmówić, że nic się nie stało z tym heilowaniem o skakaniu w ogóle nawet się nie zająkając!
        • mizantropka_20 Re: Heilujący i podskakujący Musk 23.01.25, 06:25
          Taaaak, a Lichocka "tylko" odgarniała włosy. Poza tym dobrana para, jeden skacze, drugi tańczy i jakoś się to kręci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka