Dodaj do ulubionych

krem i korektor pod oczy

26.01.25, 13:12
Kończy mi się krem Kiehl's z avocado (fajny, ale trochę drogi) do tego używam korektor tarte shape tape (średniak, nic specjalnego). Muszę kupić cos nowego. Co używacie? Skóra 40 z dużym hakiem. Nie jest bardzo zasiniona, ale cieniutka i pergaminowa, bez opuchlizny czy worków. Zmarszczki mimiczne i ostatnio nie tylko takie. Podkładu i pudru ulubionego też nie mogę znaleźć, głownie przez kolor - oliwkowo-ziemista cera, ale nie bardzo ciemna w zimie. No i wolę się świecić niż być idealnie matową.
Z swoje strony mogę polecić dwa tanie i dla mnie dobre bronzery: w kremie choco glamour (mam nr 2) oraz zwykły prasowany, wiele już opakowań zużyłam opakowań, bahama mama.
Obserwuj wątek
    • imponderabilia20 Re: krem i korektor pod oczy 26.01.25, 13:53
      Ja kupiłam ostatnio korektor i róż Hebe. Zmieniły moje życie. Ale nie mam porównania bi to były moje pierwsze w życiu.
    • primula.alpicola Re: krem i korektor pod oczy 26.01.25, 14:36
      Teraz mam Bandi z peptydem.miedziowym, a wczesniej Korres Black Pine. Ten drugi treściwszy, pierwszy bardzo lekki.
      Co do korektorów, podkładów i pudrów, nie pomogę, bo nie używam.
    • leyla76 Re: krem i korektor pod oczy 26.01.25, 14:54
      Mam retinol pod oczy od medik8, bardzo fajne. (Medik8
      Intelligent Retinol Eye TR)
      Właśnie się kończy, kupiłam więc też od medik8 tym razem z vit c , C-Tetra Eye
      Serum lipidowe z witaminą C i antyoksydantami.

Korektora nie używam.
    • anajustina Re: krem i korektor pod oczy 26.01.25, 14:56
      Czy Kiehls wciąż ma parabeny w składzie?
      • asiairma Re: krem i korektor pod oczy 26.01.25, 18:51
        Chyba nie, ale nie jestem w tym biegła, zdjęcie Ci załączyłam.
        • anajustina Re: krem i korektor pod oczy 27.01.25, 06:31
          Nie ma, przynajmniej ten. Kiedyś - z 10 lat temu - chciałam coś ich kupić, ale jak spojrzałam na skład...
    • koko8 Re: krem i korektor pod oczy 26.01.25, 15:29
      Z korektorów mogę polecić dwa od Lancome Teint Idole Concealer: ultra Wear (z czarną nakrętką) I care and glow (z bialą).Ten pierwszy jest gęsty, odżywczy, kryjący, z kolei ten drugi kryje lekko, rozświetla, lekko liftinguje i jest bardziej jak serum. Oba mają duży wybór odcieni.
      Kremu pod oczy nie polece, bo nie używam, stosuję ten sam co do twarzy.
      • anajustina Re: krem i korektor pod oczy 27.01.25, 06:32
        A to tak można? Tzn można odwrotnie, ale oczy wymagają kremu lżejszego?
        • koko8 Re: krem i korektor pod oczy 27.01.25, 11:09
          Zacytuję klasyk: można, jak najbardziej, jeszcze jak.
          Nie twierdzę, że kremy pod oczy to ściema. Po prostu ja nie mam potrzeby używać takich kremów. Mam skórę pod oczami podobną jak na reszcie twarzy i podanie jakiegoś specyfiku cm bliżej czy dalej od oka nie zmieni kondycji skóry w tym obszarze na plus czy minus.
          Mam genetyczne zacienienia pod oczami, których kremy się nie imają. Stan skóry (bardzo) dobry.
        • primula.alpicola Re: krem i korektor pod oczy 27.01.25, 11:15
          anajustina napisała:

> A to tak można? Tzn można odwrotnie, ale oczy wymagają kremu lżejszego?

Pewnie że można...kremy pod oczy to marketingowa ściema. Ale, sama uległam.
    • arabelax Re: krem i korektor pod oczy 26.01.25, 15:52
      Ja mam z basic lab, serum i krem pod oczy.
      A pozniej daje puder pod oczy z paese /dzięki ematce/.
      • elieka Re: krem i korektor pod oczy 26.01.25, 16:07
        Puder claresa blur beige. Cudownie "rozmywa" skórę, fajnie matuje i dlugo się trzyma. Ja pod oczy używam ten sam, co do całej twarzy. Polecam.
        Natomiast korektora również szukam wink
      • apallosa Re: krem i korektor pod oczy 27.01.25, 11:23
        Arabelax- oj niekoniecznie...
        Sama kiedyś tak miałam, że co krem do twarzy, co pod ślepia... tylko mój święty Graal , czyli oliwkowa Ziaja dawała radę. Inne....od razu łzawienie, płacz.
        Musiałam mieć osobne pod oczy, zwłaszcza że od czasów nastoletnich miałam straszne zasinienia. Co ja nie cudowalam?
        Moim najlepszym korektorem i podkładem były S.P. cuda Heleny Rubinstein, a potem długo ,długo nic.
        Na sińce jedyne, co zadzialalo to Reperwair Anti Gravity Clinique'a i mezoterapia igłowa, no i wypełniacze...
    • mysiulek08 Re: krem i korektor pod oczy 26.01.25, 16:19
      pod oczy uzywam czerwonego astalifta, lubie geste maselkowe, ostatecznie moze byc ciemnozielony nuxe

korektor moge polecic lavere, uzywam kolor light

z podkladem mam problem, najbardziej mi pasuja chlodne odcienie rozu a nie zolci czy bezu, a o takie u mnie trudno, ostatni zakup na pograniczu
      teraz wykanczam bb krem z spf50
      z pudrem sypkim podobnie, konczy sie ulubiony i idealny w odcieniu (hinduski tongue_out) i bede znowu szukac

przy ostatnim zakupie w body shop dostalam w gratisie pelnowymiarowe opakowanie coconut bronze, jestem zadowolona smile

wiem, wiele nie pomoglam
      • apallosa Re: krem i korektor pod oczy 26.01.25, 17:44
        Mysiulku08, ponieważ u mnie jeszcze resztki Body Shop'u można zanabyc, to jak Ci się widzi ten Coconut bronze? Wart zakupu?
        W UK niektóre kobitki oszalały.... przy mnie ze ,,sklepu bankruta" niewiasta wynosiła 10 masel Shea. W sklepie w centrum Londynu atmostefa jak przed wojna...siatkami co poniektore wynoszą 🤔.
        Ja tez zanabylam trzy sztuki.
        A co do kremu pod oczy z serii ,,wszystko czerwone" to jak wiesz, w zupełności się zgadzam.
        • mysiulek08 Re: krem i korektor pod oczy 26.01.25, 18:35
          widzi mi sie dobrze smile to bardziej plyn, czyli do uzywania jako kropelki do kremu albo delikatnie na krem-jeszcze testuje, wielki plus, ze nie ma typowego 'zapaszku' pewnie, przez uzywanie minimalnych ilosci
      • asiairma Re: krem i korektor pod oczy 26.01.25, 18:54
        Ja ostatni zakup zrobiłam w styczniu, i po tygodniu jak chciałam coś domówić to zaskoczył mnie brak asortymentu- kilka rzeczy na krzyż. Zamknęli się smile
      • thank_you Re: krem i korektor pod oczy 26.01.25, 19:01
        Stronę findation.com znasz?
        • asiairma Re: krem i korektor pod oczy 26.01.25, 19:11
          Ja znam, jeszcze nie próbowałam.
    • simply_z Re: krem i korektor pod oczy 26.01.25, 17:17
      Lubię korektor z artdeco oraz z laury mercier, ten jest totalnie niezniszczalny używam już od paru miesięcy i nadal wystarcza.
      • apallosa Re: krem i korektor pod oczy 26.01.25, 17:48
        Asiairma- co do podkładu, to może i bym miała coś dla Ciebie...
        Podkład zowie się,,Lirene Perfect tone" są już resztki w sklepach, ale on jest tak fajny ,że i nr 140 i 120 mi pasowal. Nie mam ciemnej cery, raczej typ żółto -sredniobezowy, a to jest jedyny podklad ktory mi pasował i do pracy i wszedzie. Nie matuje bardzo, daje fajny ,lekki glow .
        • asiairma Re: krem i korektor pod oczy 26.01.25, 19:10
          Zamówiłam sobie Lirene, faktycznie resztki tylko 140 znalazłam, jest szansa że podpasuje, bo właśnie żółte tony mi nie straszne. No i mam sentyment do Lirene Coconut Shine, z dwa lata temu kupiłam, dodaje w lato odrobine do balsamów.
    • wrzosanna Re: krem i korektor pod oczy 26.01.25, 18:58
      Miło mnie ostatnio zaskoczył korektor marki Neo z Hebe.
    • ajmalicious81 Re: krem i korektor pod oczy 26.01.25, 20:50
      Dla mnie prawie duplikatem Kiehl's jest Martina Gebhardt Krem Pod Oczy z Olejkiem z Awokado. Mój absolutny must have! Zużyłam już z 15 opakowań, dostępny na allegro, 50 PLN. Korektor - Catrice Camouflage w płynie, jakieś 17 PLN.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka