Dodaj do ulubionych

Plany treningowe

01.02.25, 20:14
Hej czy same układacie, trenerzy Wam piszą czy też może można skądś je pobrać, znaleźć? Będę wdzięczna za info.
Obserwuj wątek
    • kura17 Re: Plany treningowe 01.02.25, 20:16
      moj pierwszy ulozyla trenerka, teraz uklada mi syn wink
      ja sie zupelnie nie znam, mowie, co bym chciala osiagnac ... synowi powiedzialam, ze chce miec fajny tylek i pozbyc sie pelikanow big_grin
      • ekstereso Re: Plany treningowe 01.02.25, 20:39
        Szkoda że mój nieprzydatny do tego celu. Się fajnie, że Ty korzystasz!
    • witamina_d_3 Re: Plany treningowe 01.02.25, 20:21
      Przez kilka lat ukladal mi trener, ale od pewnego czasu juz trenuje sama, glownie na podstawie swoich odczuc, lacze doswiadczenie ze sluchaniem wlasnego ciala. Zwlaszcza ze przestalam startowac w zawodach i nie mam jakichs sprecyzowanych celow sportowych, ot zachowac forme.
      • ekstereso Re: Plany treningowe 01.02.25, 20:40
        Hmm to musisz się znać na tym. Mnie się nie chce specjalnie wgłębiać w temat.
    • mysiulek08 Re: Plany treningowe 01.02.25, 20:41
      w zeszlym roku wykupilismy abonamenty

wspoldomownicy tylko trening
      ja dieta i trening
      • ekstereso Re: Plany treningowe 01.02.25, 20:46
        Ale gdzie te abonamenty?
        • mysiulek08 Re: Plany treningowe 01.02.25, 20:50

moj stad
          potreningu.pl/plany-dietetyczne-treningowe?
          bo zalezalo mi jednak na polskiej dietetyczce a pani bardzo sie stara z zamiennikami itp

a wspoldomownicy
          athleanx.com/the-training
          • ekstereso Re: Plany treningowe 01.02.25, 21:03
            O! Dzięki
    • abecadlowa1 Re: Plany treningowe 01.02.25, 20:45
      Chat gpt mi ostatnio ułożył
      • ekstereso Re: Plany treningowe 01.02.25, 20:46
        O! Spróbuję go wykorzystać.
        • stephanie.plum Re: Plany treningowe 02.02.25, 12:10
          żartujesz, co nie?
          • ekstereso Re: Plany treningowe 02.02.25, 13:08
            Nie, dlaczego. Mam już trochę doświadczenia w ćwiczeniu więc kardynalnych błędów nie zrobię,a przy okazji podszkolę się w pisaniu promptów. I tak chcę na razie tylko zobaczyć jak podobałoby mi się ćwiczenie samej
            • witamina_d_3 Re: Plany treningowe 02.02.25, 13:12
              Dokladnie, caly trenerski swiatek cieszy sie, ze AI wyeliminuje z rynku instatrenerow i innych szarlatanow i zostana ci najlepsi. Jak ktos potrzebuje zwyklej rozpiski a nie ma zamiaru wygrywac mistrzostw a do tego ma minimalne doswiadczenie to krzywdy sobie nie zrobi.
    • primula.alpicola Re: Plany treningowe 02.02.25, 11:38
      Trenerka mi pisze.
    • lajtova Re: Plany treningowe 02.02.25, 12:20
      Nikt mi nic nie układa bo szkoda mi czasu na zachowania jak chomik.
    • wapaha Re: Plany treningowe 02.02.25, 14:10
      sama se
      • ekstereso Re: Plany treningowe 02.02.25, 14:18
        No Ty to wiadomo!
        • wapaha Re: Plany treningowe 02.02.25, 14:25
          czemu wiadomo ? nie zajmuję się tym zawodowo
          poza zawodowo, jako dodatkowe zajęcie mam uprawnienia instruktora sportu -ale pływania-tu wiem dużo i mogę dużo
          mam uprawnienia instruktora personalnego ale nie jestem w tym dobra -ot, o tyle o ile , nie mam doświadczenia dziewczyn ( primuli,thea, gru czy ziuty)
          biegowe nabyłam przez osomozę tongue_out -tj przebywania wśród biegaczy

plan treningowy ma sens- jeśli masz jakiś konkretny cel i nie wiesz jak go osiągnąć-wg mnie nie jest potrzebny specjalnie ułożony przez kogoś plan by zachować względną sprawność i być aktywnym
          • ekstereso Re: Plany treningowe 02.02.25, 15:38
            Ja jak próbowałam ćwiczyć bez planu to snuję się po siłowni bez składu i ładu.w konsekwencji robię po kilka minut wszystko jak mi wpadnie do głowy i nie jestem z tego zadowolona a po pół godzinie ten chaos mnie nudzi i kończę.W domu ten problem nie występuje. Spróbuję coś sobie sklecić i zobaczę jak z tym na siłowni mi pójdzie.
            • primula.alpicola Re: Plany treningowe 02.02.25, 15:45
              Dlaczego nie spotkasz się kilka razy z trenerem? Pozna Twoje możliwości, chęci, itp, ułoży Ci plan, przećwiczysz ho z trenerem żeby wiedzieć co i jak, a potem będziesz śmigać sama.
              Strasznie komplikujesz🤷‍♀️
              Ja akurat uważam, że warto mieć sensowny plan, właśnie po to między innymi, żeby uniknąć tego chaotycznego snucia się.
              • ekstereso Re: Plany treningowe 02.02.25, 15:47
                Spotykałam już się z trenerem i to długo, było fajnie, ale nie mam już ochoty. Dla mnie to nie komplikacja, spróbuję i zobaczę jak sztuczna sobie radzi, jak będzie słabo, poszukam kolejnych pomyśle.
            • wapaha Re: Plany treningowe 02.02.25, 17:19
              ekstereso napisała:

> Ja jak próbowałam ćwiczyć bez planu to snuję się po siłowni bez składu i ładu.w
              > konsekwencji robię po kilka minut wszystko jak mi wpadnie do głowy i nie jeste
              > m z tego zadowolona a po pół godzinie ten chaos mnie nudzi i kończę.W domu ten
              > problem nie występuje. Spróbuję coś sobie sklecić i zobaczę jak z tym na siłown
              > i mi pójdzie.

1. zadaj sobie pytanie : jaki mam cel duży i cele mniejsze ? Cel duży jest ogólny : schudnąć/przytyć/umięśnić się/być silniejszą itp i cele mniejsze : na poniedziałek, na środę, na sobotę. MOzesz sobie sama rozpisać np. poniedziałek : dzień nóg -rób ćwiczenia, które pokazał ci trener zakładając że na każdym zrobisz np. 3 serie po 10 powtórzeń, środa : plecy i biceps/triceps , sobota kaltka piersiowa/barki i biceps/triceps. Codziennie możesz robić brzuch- możesz pomiędzy ćwiczeniami ( na koniec cyklu serii w danym miejscu) albo jako dodatkowy element tego dnia treningowego
              2. idź na siłownię i realizuj go wg ćwiczeń, które znasz, które robiłaś z trenerem. Zacznij od rozgrzewki potem w zalezności od celu mniejszego rób konkretne ćwiczenia
              3. jesli nie pamiętasz- skorzystaj z pomocy polecanego trenera personalnego i skup się na tym, co on mówi - zapamiętuj ćwiczenia, zapisuj je, zadawaj pytania -by moc potem je powtarzać już samodzielnie
              • ekstereso Re: Plany treningowe 02.02.25, 20:28
                Dzięki!
    • gris_gris Re: Plany treningowe 02.02.25, 15:46
      ekstereso napisała:

> Hej czy same układacie, trenerzy Wam piszą czy też może można skądś je pobrać,
      > znaleźć? Będę wdzięczna za info.

Ja tu u sobie nie znalazłam siłowni, w której trener układa plan treningowy ot tak. Musiałabym wykupić bardzo drogie zajęcia prywatne. Moj mąż na to samo doświadczenie. W związku z tym mam zamiar pójść do klubu, który prowadzi w ramach abonamentu zajęcia grupowe „wprowadzenie do ćwiczeń silowych”. Nie chce mi się okropnie, bo to jest nie po drodze za bardzo, ale się poświęcę.

Ale z chatem GPT też spróbuję dla męża, bo jego tam nie zaciągnę.
    • hanusinamama Re: Plany treningowe 02.02.25, 17:39
      MI ułożył rehabilitant smile Ale ja mam chore kolanko a rehabilitant też jest trenerem
      U mnie to taki deal trochę: jak poćwoczysz tak i tyle t mozesz dalej sobie pływać.
      Czyli zamiana jednego basenu (chlip) na siłkę plus raz w tygodniu ćwiczę sama w domu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka