Dodaj do ulubionych

Ceny nad morzem

28.04.25, 11:04
Zastanawiam się czy cena w sierpniu za apartament 4 osobowy za tydzień w wysokości 3300 zł to wg Was drogo czy nie? Znalazłam dwie oferty tam gdzie chcę jechać tj 3300 za apartament 75 m.kw. z dwoma sypialniami i drugi w niedalekiej odległości ale 2600 zł z tym że jedna sypialnia i metraż 35 m.kw. . Kurczę ceny tak poszły w górę, że ciężko wybrać w tej miejscowości
Obserwuj wątek
    • pyza-wedrowniczka Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 11:09
      To jest 135 zł za osobonoc. Nie jakoś strasznie drogo.
    • krwawy.lolo Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 11:11
      Za porównywalną cenę wynajmiesz apartament na Francuskich Antylach.
      • miki.20105 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 11:15
        Ja w czerwcu będę na wczasach za granicą ale zawsze co roku lubię spędzić tydzień nad Bałtykiem. Dlatego pytam o ceny w sierpniu
      • marecky81 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 11:43
        A ile kosztuje bilet lotniczy dla 4 osób na francuskie Antyle?

krwawy.lolo napisał:

> Za porównywalną cenę wynajmiesz apartament na Francuskich Antylach.
      • mizantropka_20 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 16:10
        Jeszcze mnie tm nie widzieli
      • sabek81 Re: Ceny nad morzem 30.04.25, 09:56
        krwawy.lolo napisał:

> Za porównywalną cenę wynajmiesz apartament na Francuskich Antylach.
        I na pewno tam doleci w cenie dojazdu nad Bałtyk🤦‍♀️
    • gryzelda71 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 11:16
      Płać i płacz. W Polsce jest drogo.
      • bezmiesny_jez Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 12:11
        A gdzie nie jest? Tylko proszę w porównaniu z takim samym standardem, nie hotel 2* 5 km od plaży w Grecji (z widokiem na śmietnik).
        • gryzelda71 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 12:26
          Za granicą jest taniej. Owszem dojazd, dolot kosztuje, ale kwatery tańsze.
          • hanusinamama Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 13:30
            NO ale wyjazd to całośc. Co z tego ze za nocleg zapłące mniej jak cene wywinduje dojazd...dolot
            • gryzelda71 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 13:38
              Pytanie o kwaterę było.
              • sabek81 Re: Ceny nad morzem 30.04.25, 09:57
                gryzelda71 napisała:

> Pytanie o kwaterę było.
                Nad polskim morzem.
        • marecky81 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 12:33
          A po co hotel w Grecji? jest pierdylion apartamentów i willi.
      • hanusinamama Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 13:29
        Wszedzie jest. I nie wiem czemu miałoby akurat w PL być tanio.
      • wirlan Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 18:19
        gryzelda71 napisała:

> Płać i płacz. W Polsce jest drogo.

Nie. W Polsce nie jest drogo.
        Wystarczy, że poszukasz np.domów gościnnych, gdzie wynajmujesz sobie pokój + łazienka.
        • wirlan Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 18:20
          Np Larus we Władysławowie... taki przykład.
          • gryzelda71 Re: Ceny nad morzem 29.04.25, 19:04
            W Polsce jest drogo.
            • wirlan Re: Ceny nad morzem 29.04.25, 23:32
              gryzelda71 napisała:

> W Polsce jest drogo.

Ale za granicą jest drożej.
              A na pobyt nad Bałtykiem raczej każdego stać - nie mówię tutaj o hotelu ale o pokojach gościnnych i wyżywieniu na własną rękę.
    • bywalec.hoteli Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 11:24
      jak ktoś lubi wakacje w bloku, to cena jest ok
    • marecky81 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 11:42
      Ceny jak w Chorwacji za apartamenty przy samym morzu, z własnym pomostem i muringiem.
      • miki.20105 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 12:03
        Ja uciekam w sierpniu od upałów. Byłam we Włoszech, Bułgarii, Grecji, Minorce w sierpniu i już podziękuję. Obecnie nie znoszę upałów.
      • slonko1335 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 17:10
        Ja wczoraj robiłam kalkulację kosztów dojazdu autem do tej Chorwacji i mi wyszło 2 tysiące sad Da sie taniej? Nie uwzględniłam noclegow po drodze.
        • larix_decidua77 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 17:22
          To przecież zależy skąd.
          • slonko1335 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 17:56
            Prawda zjadło mi ten Szczecin.
            • larix_decidua77 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 18:26
              To kawek jest. Chyba wybrałaby Gardę.
              • slonko1335 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 19:31
                No niestety i raczej nie przejedziemy tego na raz, więc trzeba jeszcze doliczyć noclegi no i nagle robi sie koszt bardzo duzy....
                • larix_decidua77 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 21:33
                  No to planuj nocleg z sensem. Taki żebyś nie miała poczucia, że straciłaś czas czy pieniądze. Ja czasem robię nawet kilkudniowe noclegi tranzytowe. W zależności gdzie jedziesz i jaką trasą, może zwiedzić Wiedeń, Budapeszt, pokąpać się w Balatonie, zwiedzić wąwozy w Austrii, Jaskinię Postojna w Słowenii, jeziora w Austrii lub Słowenii, Plitvickie Jeziora. Jest mnóstwo miejsc. Ja wolę mniej noclegów w Chorwacji a część właśnie na trasie w przepięknych miejscach.
                  • slonko1335 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 21:43
                    Też zwykle tak robimy , szukamy miejsc w których można coś zobaczyć przy okazji.
        • wapaha Re: Ceny nad morzem 30.04.25, 13:08
          slonko1335 napisała:

> Ja wczoraj robiłam kalkulację kosztów dojazdu autem do tej Chorwacji i mi wyszł
          > o 2 tysiące sad Da sie taniej? Nie uwzględniłam noclegow po drodze.
          >

w 2023 r ( ON ok 6,30zł) - koszty paliwa wyniosły nas ogólnie ok 700zł w jedną stronę +nocleg ok 280zł
          w tym roku wyjdzie podobnie lub wręcz taniej ( tańsze paliwo)
          • slonko1335 Re: Ceny nad morzem 30.04.25, 15:15
            Kalkulator doliczał oplaty drogowe. W ogóle wkleję jak jeszcze znajdę bo jestem ciekawa opinii ale jak to bywa na fb był i nie mogę go teraz znaleźć.
    • wena-suela Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 11:53
      Niedrogo. Właśnie zarezerwowałam pokój ze śniadaniem w czerwcu, a więc przed sezonem odrobinę, choć to Boże Ciało. 2150 za 5 nocy. Ostatniwink
      • wena-suela Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 11:54
        2 osobowy
      • miki.20105 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 12:06
        Ale którą ofertę wybrać? Tą droższą w pensjonacie bo jest wygodniejsza dla 4 osób czy tą tańsza w blokowisku tj nowym apartamentowcu?
        • heca007 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 14:37
          Ja wzięłabym tą wygodniejszą wink
    • slonko1335 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 12:19
      Moim zdaniem dobra cena za apartament z dwiema sypialniami nad morzem w sezonie.
    • kamin Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 12:25
      To wygląda na okazję
    • miki.20105 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 12:50
      Zarezerwowałam te dwie oferty w grudniu na bookingu z opcją bezpłatnego odwołania i muszę zdecydować która jest dla nas lepsza.
      • eglantine Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 13:12
        Ale skąd MY mamy wiedzieć, która opcja jest dla WAS lepsza? Sama wiesz najlepiej, na co cię stać, bo rozumiem, że głównie o finanse chodzi? Chyba oczywiste jest, że apartament 75 metrów z dwiema sypialniami jest wygodniejszy dla czterech osób niż 35 metrów z jedną.
        • miki.20105 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 13:27
          Nie chodzi o finanse ale o wygodę. Ten mniejszy apartament prawdopodobnie będzie miał do dyspozycji basen odkryty ale to nie jest pewne. Ten drugi droższy jest duży, wygodniejszy i w pięknym ogrodzie.
          • gryzelda71 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 13:40
            Rzuc moneta.
            • miki.20105 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 13:44
              Córka doradza by wziąć ten droższy apartament tymbardziej że wiemy jakie są warunki w tym pensjonacie bo byliśmy już tam kilka razy ale zawsze w pokojach typu studio. Teraz właścicielka zrobiła dobudówkę gdzie mieści się to samodzielne mieszkanie
              • eglantine Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 13:47
                Czy jakikolwiek argument przemawia za mieszkaniem? Basen, który może będzie, a może nie? Nie da się tego ustalić przed wyjazdem?
                • miki.20105 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 13:54
                  Bezpłatne odwołanie rezerwacji jest w lipcu i nie wiem czy będzie wiadomo wtedy cos o basenie. Miał być w ubiegłym roku ale nie udało się. Na razie opinie dot tego tańszego są takie że jest glosno bo właściciele w różnym tempie wykonują prace budowlane.
                  • eglantine Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 14:00
                    Aha, czyli nie dość, że ciasno, to jeszcze głośno. 🤪 No nie wiem, nad czym tu się zastanawiać. Trollujesz?
                    • miki.20105 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 14:04
                      W takim razie decyzję podejmę w lipcu na miesiąc przed wyjazdem. Poczytam świeże opinie i wtedy będę miała pewność która oferta będzie lepsza. Miałam w ubiegłych latach super miejscówkę z basenem ale w tym roku przegięli z cenami. Wtedy rzeczywiście wychodzi taniej za granicą.
                • pupu111 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 18:13
                  Czasem takie baseny są dodatkowo płatne, warto się od razu dowiedzieć. Mnie te ceny nad Bałtykiem przerażają, całkiem niedawno był taki skok. Rok temu byłam w Kołobrzegu i za 6 nocy w małym pokoju dwuosobowym zapłaciliśmy 1000 zl., a to i tak było dość tanio....
    • wyprawa32768 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 13:01
      jeszcze pytanie co to znaczy tydzień - może być 8 noclegów (do soboty do niedzieli), a może być 7 noclegów (np. od soboty do soboty), podaj ile noclegów bo każdy 1 nocleg ma wpływ na cenę.
      • marecky81 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 13:15
        A może być i 6 noclegów, no nie?
      • miki.20105 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 13:24
        Od niedzieli do niedzieli
        • wyprawa32768 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 17:05
          No to przy 3-pokojowym mieszkaniu to 470 zł za noc, a przy tym 2-pokojowym to 370 zł za noc. No wydaje mi się że cena średnia.
    • imponderabilia20 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 13:23
      Apartament - to masz na myśli mieszkanie w bloku?

Ja bym wolała drewniany domek kempingowy.
      • miki.20105 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 13:25
        Jedna oferta to mieszkanie w bloku a druga droższa oferta to mieszkanie w kameralnym pensjonacie
        • wena-suela Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 13:36
          Jeżeli pensjonat oferuje śniadania, brałabym pensjonat. Bo "apartamenty" oznaczają samodzielne grzebanie przy śniadaniu, a tego nie lubię.
          • miki.20105 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 13:40
            Pensjonat oferuje śniadania i obiadokolację ale my wolimy śniadania we własnym zakresie. Obiadokolacja za 55 zł za osobę i serwowana do stolika więc wyboru nie ma
        • heca007 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 14:39
          Jeszcze mnie nie tak nie pogrzało żebym na wakacje wynajmowała mieszkanie na blokowisku tongue_out
      • hanusinamama Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 13:31
        I teraz wchodzą moje dzieci mieszkające od urodzenia w domu z ogrodem "mamo mamo bierz mieszkanie!!!"
        • miki.20105 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 13:36
          My też mieszkamy w domu z ogrodem i nam wszystko jedno gdzie będziemy byle było wygodne łóżko a nie sofa
          • gryzelda71 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 13:42
            Ale czegonod forum oczekujesz. Bierzesz to co spełnia twoje oczekiwania.
      • miki.20105 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 13:57
        Domek też rozważałam ale cena 4700 za tydzień plus opłata za prąd i parking. Bez wyżywienia.
    • snakelilith Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 13:36
      Ja za sześcioosobowy piętrowy dom 118m2 w Danii, porządny skandynawski standard, zapłaciłam za 3 tygodnie (ostatni tydzień sierpnia i 2 pierwsze września 2025) 1340 euro (około 5700 zł) z naliczoną już kaucją za prąd. W dwie osoby zużyjemy mniej, więc wyjdzie pewnie coś 1250 euro. Dwie zamykane sypialnie, 1 salon, kuchnia, łazienka, taras, ogródek, kominek, 2 rowery do dyspozycji, pralka, domek zabawowy dla dzieci gdyby padało, 100 m od Morza Północnego. Dojazd samochodem, za żywność zapłaci się tyle ile w domu w tym czasie.

Dla mnie więc tydzień za nocleg nad polskim Bałtykiem za 3300 zł w 75m2 to drogo.
      • miki.20105 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 13:38
        Rzeczywiście tanio ta Dania ale u nas wchodzi w grę tylko sierpień ze względu na uczące się nastolatki
        • snakelilith Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 14:04
          Lipiec i sierpień są zwykle w Danii też trochę droższe, ale ten ostatni tydzień w sierpniu nie jest aż tak drogi.
          Nie pokażę ci naszego domku, bo my tam będziemy po raz kolejny i pewnie nie ostatni i nie chcę mieć konkurencji, ale wygląda trochę tak jak ten niżej. Wyremontowany stary domek rybacki. Polski Bałtyk jest zabójczo drogi, a do tego zapchane plaże.
          Ja latem zawsze dostaję też propozycję lastów w Danii. Zobacz sobie np. tu:
          www.sologstrand.com
          www.feriepartner.com
          www.dancenter.com
          Ja osobiście Bałtyk uważam na ciut ugładzony i nudny, druga strona Jutlandii, czyli Morze Północne ma więcej temperamentu.
      • little_fish Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 13:51
        We wrześniu w Polsce też będzie taniej
        • snakelilith Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 14:05
          Ale ja jestem tam też tydzień w sierpniu, a autorka zdaje się planuje tylko tydzień, więc moich dodatkowych dwóch tygodni we wrześniu nie potrzebuje.
          • slonko1335 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 14:10
            Po 15 sierpnia ceny nad polskim morzem dość mocno spadają.
            • bywalec.hoteli Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 14:13
              dziwisz się? już zimno, wieczory po 15 sierpnia już masakrycznie zimne
              • slonko1335 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 14:33
                To prawda ale nad Północnym nie jest wcale cirplej. Ogólnie od kilku lat nawet w pełni lata w lipcu i sierpniu noce są chłodne.
                • bywalec.hoteli Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 14:39
                  slonko1335 napisała:

> To prawda ale nad Północnym nie jest wcale cirplej. Ogólnie od kilku lat nawet
                  > w pełni lata w lipcu i sierpniu noce są chłodne.

nawet nie wyobrażam sobie jak musi tam być zimno w takie wrześniowe "rześkie" wakacje, zwłaszcza wieczorem czy nocą smile
                  zamiast kostiumu kąpilowego sztormiak? big_grin
                  • slonko1335 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 14:46
                    To zależy przeciez, przypominam zeszłoroczny wrzesień i ponad 30 stopniowe upały. Byłam nad Bałtykiem teraz na Wielkanoc, na plaży się normalnie można było opalać w ciągu dnia, sztormiaki byly doskonale zbędne ale jak już poszliśmy na zachód słońca to bluza jak najbardziej się przydała.
                    • snakelilith Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 15:25
                      slonko1335 napisała:

> To zależy przeciez, przypominam zeszłoroczny wrzesień i ponad 30 stopniowe upa
                      > ły.

We wrześniu w zeszłym roku byłam na duńskiej Rømø. Upały dochodziły do 30 stopni, co przy wilgotnym morskim klimacie w było wręcz nieznośnie. W krótkich spodniach nie dało się chodzić, bo komary żarły nawet w dzień. Na szczęście na wyspie są lasy, gdzie można było się schronić przed słońcem, bo na plaży nie dało się długo wytrzymać. Dopiero w drugim tygodniu zrobiło się ciut bardziej sztormowo i tak jak być powinno, bo w końcu po to się tam jedzie, by popatrzeć na wzburzone morze, a nie na trzaskających się na heban kandydatów do raka skóry.
                      • slonko1335 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 15:29
                        Romo jest fantastyczne. Jazda autem po plaży to super przeżycie. Moje dzieciaki zachwyciły kraby i meduzy których już wieki nie widziałam nad Bałtykiem. I fajnie wyglądały takue pojazdy z żaglem na kółkach zasuwające po plaży (nie wiem jak to się nazywa).
                        • snakelilith Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 15:52
                          slonko1335 napisała:

> Romo jest fantastyczne. Jazda autem po plaży to super przeżycie. Moje dzieciaki
                          > zachwyciły kraby i meduzy których już wieki nie widziałam nad Bałtykiem. I faj
                          > nie wyglądały takue pojazdy z żaglem na kółkach zasuwające po plaży (nie wiem j
                          > ak to się nazywa).
                          >

Po niemiecku to Strandsegeln, po polsku chyba żeglarstwo plażowe. Ja na Rømø byłam już dwa razy, ale muszę przyznać, że kilka lat temu było tam jeszcze spokojniej i fajniej. We wrześniu jest tam zawsze festiwal latawców. Za pierwszym razem cudo, tym razem był tam chyba milion turystów, ale pewnie ze względu na wyjątkowo ładną pogodę. Wiatr był jednak trochę słaby. Z Rømø opłaca się pojechać promem na niemiecki Sylt i tam sobie trochę pochodzić wokół portu, pójść do restauracji i wrócić przy zachodzie słońca. Z promu przy ładnej pogodzie i przy pełnym odpływie widać całą południową watową plażę na Rømø. I dopiero wtedy nabiera się pojęcia, jakie to ogromne.
                          A kraby i meduzy, plus foki, a nawet delfiny w wodzie to zobaczysz bardziej na północy, w okolicy Limfjordu. Przyroda na północy jest też jeszcze bardziej surowa. Absolutnie zjawiskowy jest też park narodowy Thy.
                          A najpiękniejsze domy letniskowe, albo stare domki z lat 20-30 w stylu nordyckiej secesji, albo nowe, dyzajnerskie, są w okolicach Jammerbugten, czyli jeszcze bardziej na północ.
                • snakelilith Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 14:41
                  slonko1335 napisała:

> To prawda ale nad Północnym nie jest wcale cirplej. Ogólnie od kilku lat nawet
                  > w pełni lata w lipcu i sierpniu noce są chłodne.
                  >

A jakie chcesz mieć tam noce? 30 stopni? To jedź do Egiptu. Nad Bałtyk, czy Morze Północe jedzie się, gdy wystarczy ci nocą 15 stopni. A Morze Północne bywa cieplejsze od Bałtyku. Zwykle dlatego, że mamy tam wpływ zachodniego, ciepłego Golfstromu. Od lat jestem tam we wrześniu i dla mnie to jest jeszcze lato. Nad Bałtykiem lubi powiać z północnego wschodu, co daje wcześniejszą jesień.
                  • slonko1335 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 14:48
                    No to właśnie piszę, że warunki pogodowe są dość porównywalne. W Dani i nad Morzem Polnocnym byliśmy po duńskich wakacjach , byłam mile zaskoczona cenami ale w środku sezonu to tak rewelacyjnie już nie wyglądało.
                    • snakelilith Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 15:04
                      slonko1335 napisała:

> No to właśnie piszę, że warunki pogodowe są dość porównywalne. W Dani i nad Mor
                      > zem Polnocnym byliśmy po duńskich wakacjach , byłam mile zaskoczona cenami ale
                      > w środku sezonu to tak rewelacyjnie już nie wyglądało.

Autorka nie jedzie w środku sezonu, a w drugiej połowie sierpnia, więc w tym czasie Dania jest dla Polski sporą konkurencją. Ceny w Danii orientują się też bardziej na niemieckich wakacjach, bo tam jest sporo turystów z Niemiec. Ferie w De są ruchome i liczą się te w największych landach, czyli Bawarii i jeszcze bardziej NRW.
                      W tym roku kończą się 26 sierpnia, więc ostatni tydzień ciągle jest dosyć drogi, ale za 600-800 euro można coś już znaleźć. Wrzesień robi się automatycznie sporo tańszy, a pogoda nie zmienia się aż tak gwałtownie.
                      Co do pogody, to tam nie ma w ogóle ostrych granic pomiędzy porami roku. Gwarancji upałów nie masz nigdy i nie ma reguły, że lipiec i sierpień to zawsze letni sezon. Bywa, że lipiec jest przepadany i chłodny przy 17 stopniach w dzień i w nocy, a piękna pogoda z temperaturami ponad 20 stopni przychodzi dopiero we wrześniu. Jesień w Danii jest też długa i raczej ciepła, w ostatnich latach prawie zawsze. W pierwszych latach braliśmy kalosze, czapki, ciepłe getry i w razie niespodziewanego ciepła kąpaliśmy się nago. Teraz ciepłych ciuchów nie bierzemy już prawie wcale, za to krótkie spodnie i stroje kąpielowe. Zmiana klimatu jest bardzo odczuwalna.
                      • slonko1335 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 15:21
                        U nas to była właśnie druga połowa sierpnia. Okoliczne landy njemieckie chyba też już wtedy nie miały wakacji bo gośćmi oprócz Polaków najczesciej byli Holendrzy ale masz racje z cenami pod te ferie i też gdy się wybieramy do Niemiec albo gdzieś gdzie Niemcy jezdza sprawdzam jak tam jest wolne i tym sposobem udało nam się w zeszłym roku zaliczyć heide park za smieszne pieniadze w polskie matury, były takie pustki, że moje toearzystwo jezdzilo wykacznie w pierwszych wagonikach a wiem , że niespełna tydzień wcześniej na majówkę stało się w godzinnych kolejkach do większych atrakcji i byly dzikie tłumy. Plaże nad morzem północnym faktycznie super ale nam akurat nie udalo trafić się na szczegolnie ladna pogodę, było bardziej jesiennie no ale to loteria.
                        • snakelilith Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 15:34
                          slonko1335 napisała:

> Plaże nad morzem półno
                          > cnym faktycznie super ale nam akurat nie udalo trafić się na szczegolnie ladn
                          > a pogodę, było bardziej jesiennie no ale to loteria.

To zależy co się nazywa ładną pogodą, bo mnie zachmurzone niebo przy 18 stopniach w pełni uszczęśliwia, a wszystko powyżej 25 jest za dużo. Zwłaszcza przy wschodnim wietrze, gdy piach na plaży sypie ci w oczy.
                          Ale my jeździmy tam już od kilkunastu lat i mieliśmy już o tej samej porze tak różną pogodę, że jestem otwarta na wszystko. Jak jest ciepło to się kąpię w morzu, a jak jest zimno i jesiennie, to po sztormowym spacerze palę w kominku, robię sobie herbatę albo wchodzę do sauny.
            • little_fish Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 14:16
              No właśnie. To już niski sezon.
              • snakelilith Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 14:22
                little_fish napisała:

> No właśnie. To już niski sezon.

Jaki niski sezon? Przecież w innym wątku podawano, że nad Bałtykiem cały rok jest sezon, a przynajmniej jeszcze wczesną jesienią. A w Danii (Morze Północne) na przełomie sierpnia/września masz zwykle jeszcze 15 stopni w nocy, w dzień 18-25, domki mają kominek i saunę, gdyby faktycznie było chłodniej, ale to się już dawno nie zdarzyło.
            • snakelilith Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 14:18
              To czemu nie jedzie po 15 sierpnia? Według moich doświadczeń zmiana klimatu przesuwa lato w kierunku jesieni i jeszcze we wrześniu mamy nad Morzem Północnym zwykle wystarczająco ciepło, a autorka nie szuka warunków jak na południu Europy.
              • miki.20105 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 14:20
                Jadę 17 sierpnia na 7 dni
                • slonko1335 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 14:36
                  Ile kosztowałby ten apartament w ostatnim tygodniu sierpnia a ile w ostatnim lipca? Możesz sprawdzić?
                  • miki.20105 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 14:49
                    Ten droższy apartament w lipcu kosztował około 5000 zł i miejsc już nie ma a ten tańszy miał cenę taką samą tylko że mnie termin lipcowy nie interesuje
                • snakelilith Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 14:36
                  miki.20105 napisała:

> Jadę 17 sierpnia na 7 dni

To trochę późno szukasz. W terminie od 16 do 23 sierpnia znajduję w Danii na wybrzeżu Morze Północnego domki w okolicach 800 euro.
                  Np. w Langerhuse z pustymi zwykle plażami:
                  www.sonneundstrand.de/ferienhaus/20-0018?destinationId=1499&arrivalDate=2025-08-16&departureDate=2025-08-23&nights=7&guests=4%2C0%2C0%2C0&destination=Langerhuse
                  Albo Vejlby Klit, ciut więcej turystów, ale ciągle pusto:
                  www.sonneundstrand.de/ferienhaus/20-2181?destinationId=731&arrivalDate=2025-08-16&departureDate=2025-08-23&nights=7&guests=4%2C0%2C0%2C0&destination=Vejlby+Klit
                  Masz też już coś za 600 euro w Klitmöller, w parku narodowym, raj dla surfiarzy:
                  www.sonneundstrand.de/ferienhaus/17-1078?regionId=27&arrivalDate=2025-08-16&departureDate=2025-08-23&nights=7&guests=4%2C0%2C0%2C0&destination=Nordwestjütland&tags=&sort=Price&sortDirection=Ascending
                  Zobacz więc, co dostaniesz w mniej więcej twojej polskiej cenie.
                  Wszystkie miejscowości znam. Można jechać w ciemno.

Gdyby dokładnie poszukać i przede wszystkim wcześniej, to dostanie się i lepiej i taniej. Bałtycka strona Danii jest ciut droższa, bo Bałtyk jedna bardziej popularny wśród rodzin z młodszymi, szkolnymi dziećmi. Z nastolatkami wybrałabym Morze Północne. Więc może na przyszłość się przyda.

• miki.20105 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 14:46
                    Przecież napisałam że zarezerwowałam dwie miejscówki już w grudniu i jedną muszę anulować
                    • snakelilith Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 14:50
                      miki.20105 napisała:

> Przecież napisałam że zarezerwowałam dwie miejscówki już w grudniu i jedną mus
                      > zę anulować

Późno jak na alternatywę do Polski, bo ja mój dom w Danii rezerwowałam już we wrześniu. Zaraz po powrocie z Danii. wink Jak napisałam, często w lipcu dostaję jeszcze propozycję lastów, czyli domów, z których ktoś zrezygnował, ale to nie ma moje nerwy.
                      • miki.20105 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 14:52
                        Wcześniej niż w grudniu nie było ofert na sierpień
                      • miki.20105 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 14:54
                        Zagraniczne wczasy zarezerwowałam po poprzednich wakacjach i tam cena wzrosła z 12 tys na 21 tys za 7 dni z all inclusive
                • slonko1335 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 14:51
                  To dlatego cena całkiem niezla. Ja dwupokojowego apartamentu nad morzem w , blisko morza, takuego jaki by nas interesowal w środku sezonu taniej niż za 700 zeta za dobę nie znalazłam.
                  • slonko1335 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 14:52
                    Tfu dwusypialniowego.
        • bywalec.hoteli Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 14:12
          little_fish napisała:

> We wrześniu w Polsce też będzie taniej
          We wrześniu w Polsce nad Bałtykiem to już niestety peeeździawa. Aż boję się pomyśleć jakie deszcze wiatry i temperatury będą nad Morzem Północnym w Danii XD
          • little_fish Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 14:19
            No i dlatego ceny niższe niż w sezonie. W Danii również
    • katie3001 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 14:15
      W maju w Jastarni zapłacę 290 za dobę. W we wrześniu w Kołobrzegu 440. Tanio
    • hermenegilda_zenia_is_back Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 15:24
      Niedrogo
    • alexis1121 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 18:21
      To jest naprawdę tanio, jak na sierpień.
    • nicniewiem Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 19:55
      2 tygodnie na greckiej wyspie, tuż przy plaży, 2 tygodnie 500 euro.
      Lubię Bałtyk ale rzadko bywam, bo wolę pewną pogodę w lepszej cenie.
      • miki.20105 Re: Ceny nad morzem 29.04.25, 11:40
        Nad Bałtykiem jest dla mnie idealna pogoda. Tak jak pisałam nie lubię upałów. Dla mnie max 25 stopni
    • margaretta80 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 20:17
      Jeśli odległość od plaży jest podobna to brałabym ten tańszy. My nie siedzimy w dzień w pokoju. A wieczorem jak wracamy i dziecko idzie spać to nam wszystko jedno. Możemy nawet w jednym pokoju siedzieć.
      • miki.20105 Re: Ceny nad morzem 28.04.25, 22:03
        No właśnie dzieci już duże i potrzebują więcej przestrzeni. Myślę że to ostatnie podrygi z naszymi wspólnymi wyjazdami. Córki wcześniej się wykruszyły ale chłopcy myślę że za rok to z najmłodszym tylko pojedziemy. Rozważam jednak ten większy apartament bo w razie czego możemy zabrać jeszcze dziewczynę syna jak będzie chciała. W tym mniejszym apartamencie na sofie chyba ja wyląduje bo jestem najniższa a wiadomo takie sofy mają 180 cm długości
    • krwawy.lolo Re: Ceny nad morzem 29.04.25, 14:04
      Fajny taras na Karaibach. (Nie chciało mi się zakładać wątku tylko dla tej fotki.)
    • volta2 Re: Ceny nad morzem 29.04.25, 19:00
      za wygodny, 4 osobowy apartament ostatnio (ze 2-3? sezony temu?) płaciłam około 3000 właśnie. ale rok wcześniej, za jeszcze bardziej wygodny i jeszcze większy, niemal 4 tysia.
      doceniam większy metraż i nigdy nie biorę mniejszego bo jest tańszy. wezmę tańszy, jeśli będą miały porównywalną cenę za daną powierzchnię, czyli w twoim przypadku gdy 75 będzie kosztowałać połowę 35 metrów. 3300:2 to wtedy mogę się zastanowic

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka